bebişlere danino yediriyomusunuz?

cagancuk

küçük aşkımla çok mutlym
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2009
1.342
2
116
41
Balıkesir
kızlar bebeğinize danino yediriyomusunuz?ben hiç yedirmedim yedirsemmi diye düşünüyorumda

sımdıye kadar hıc vermedım ve vermeyı de dusunmuyorum
yemesıne engel olabıldıgım kadar engel olmaya calısacagım
bu tur urunlerı tasvıp etmıyorum

Ben veriyorum canım yoğurt yapmayı beceremedim bir türlü tutturamıyorum ananesi de yapmıyor yaptığı zamanlarda veriyoruz ama yoğurt olmadı zamanlarda danino veriyorum o kadar da kötümser bakmamaya çalışıyorum

bizde danone ürünleri yasak valla kocam beni boşar alırsam:) zaten almaya gerek yok hiç köy sütü bulamzsam sek günlük şişe sütle yoğurt yapıyoruz.

ben de vermedim hiç, olabildiğince de vermicem. yoğrdu da bi kaç denemeden sonrA tutturabildim. kızım sayesinde biz de hazır yoğurttan kurtulduk. 3 güne bir 2 ltre sütten yapıyorum bi tencere. hepimiz yiyoruz.

ben yoğurdu kendi sütümle yapıyorum :kedi:
yoğurt için bile olsa inek sütü vermiycem 1 yaşına kadar , kesin kararlıyım :umursamaz:
mamadan da batu yemiyo mecbur kendi depomu kullanıyom , o zaman bayılıyo opuyorumnanaktan

hiç vermedim..kesinlikle vermeyi düşünmüyorum..

içinde koruyucu olan hiç bişey vermiyorum oğluma...

çünkü yararından çok zararının olduğunu düşünüyorum..

ben meyvesini bile taze taze alıyorum taze taze yoğurdunu mayalıyorum kaldıki nasıl yıkanıp nasıl içine konulduğu bilinmeyen meyveli yoğurt vericem..

allah muhtaç etmesin mümkün değil..

canım benim 2 yiğenim var büyüğü danonelerle milupalarla hazır meyve püreleriyle beslendi ama hastalıktan zayıflıktan kurtulamadı...Küçüğü ise evde yaptığımız sebze yemekleriyle kendi hazırladığımız meyveli yoğurtlarla beslendi abisini geçti, gördüğüm tecrübelerden yola çıkarak sakın yedirme derim...

bence bu kadar katı olmayın verdiğimiz çoğu şeyin nasıl şartlarda olduğunu bilmiyoruz ben hazır ürün olarak sadece babymix veriorum diğerlerini evde kendim yapıyorum sakınan göze çöp batarmış rahat olun biraz

bende tamamen karşıyım hazır ürünlere mamada dahil hiç bir hazır gıda vermiyorum yogurt için sütüde günlük inek sütü alıyorum çünkü hazır sütler süt tozundan üretiliyormuş imkanı olanlar bence hiç hazır bişey vermesin

bende danino vermedim hiç yanlız içim smart veriyorum.çok bayılarak yiyor.
kendim yoğurt yapamıyorum ama geçen birisine yaptırdım satın aldım.bazende hazır yoğurt alıp veriyorum.
hepsini kullanıyorum

Zaman gelecek bu çocuklar cips isteyecek, kola isteyecek çikolata vs... Daha neler neler

tamam koruyabildiğimiz kadar koruyalım ona bende katılıyorum ama seda gibi düşünüyorum bu kadar da pimpirikli olmamak lazım çocuğum ömrünü danino ile geçirmiyorya yediklerinin %80i doğal, ama mecbur kalınca veriyoruz hiç yoğurt yememesinden iyidir bence

ben danino veriyorum
öyle hep evde yapma başa çıkmıyor 2çocuğa
insan ne yedirecem diye düşünüyo bazen
yaptığım oluyor yapamadığım oluyor
hastalıkmış bilmem neymiş ben inanmıyorum butür şeylerle ne alakası var
8aylığız allaha şükür burnumuz bile akmadı bugüne dek
danino haricindede başka hazır bişi kullanmıyorum

arkadaşlar babymixin üzerinde 6.aydan itibaren yazıyor ama daninoda böyle bir ibare yok.o nedenle 1 yaşından önce vermesek iyi olur.doktorumuza da sordum daninoyu.boy uzamasına falan faydası yok,doğal olmayan hiçbişeyi vermeyin dedi.

bizim dr. da 1 yaşına kadar kendin mayala dedi. ama mayalama fırsatım olmadığı zaman babymix veriyorum. hatta bazen onu maya olarak da kullandığım oluyo :emir_bebek:

hanımlar hazır gıdalar ve ev yapımı gıdalar diye sadece anneler değil bu işin otoriteleri bile ikiye ayrılıyor.ben doktorumun izin verdiği herşeyi yediriyorum.danino da yediriyorum,büymix de güzel,yörsan çok kötü,içim smart hiç denemedim.ancak şunu söyliyim,bu daninolar meyveli yoğurt değil.peynirdir bilmeyenler için bilgi vereyim dedim.ama yoğurt olarakta benim kızım zaten yeni yeni yoğurt yemeye başladı o da belki benim yüzümden olmuştur çünkü evde benim yaptığımı sevmedi,babymix sevmedi,babymixden kendim mayaladım onu da sevmedi.bir çok marka yoğurdu denedim sevmedi en sonun da bi rgn tesadüfen sakıpağa yoğurt yediğini farkettim.o gün bugündür onu veriyorum.%100 doğal.süttozundan yapılması diye bişey olacağını sanmıyorum zaten fiyatıda piyasadaki ucuz yoğurtlar gibi değil.benim doktorum kesinlikle pastörize süt önerdi,yani açık süt kullanmayın derim.zaten tvde heryerde açık st almayın diye bas bas bağırıyorlar,çünkü kaynatınca o süt değil su oluyor.hiç bir faydası omuyor.ama yine de herkes kendi bilr tabi.şunu da ekliyeyim daninolarda kesinlikle katkı ve koruyucu madde yok,içinde bu tür şeyler var derken önce biraz araştırmanızı önerirm.ben araştırdım o yüzden bu kadar rahat anlatıyorum.ama yinede herkes kendi bilir.ben ana öğün gibi değil de ara öğnnde arası gibi veriyorum kızma.bizim yemek üstüne çikolata yememiz gibi bir şey oluyor yani

valla bende baby mix ve danino veriyorum..
benim eşim içim smartları yoğurt sanarak almış evet saphının dediği gibipeynir onlar...,bir verdik hoşlarına gitti ara ara danino veya smart veriyorum...
benim oğlanlarda hazır biberon maması ve püreleri yiyerek büyüyorlar maşallah şimdiye kadar çok büyük bir hastalıkları olmadı..
bizde elimizden geldiğince herşeyi doğal vermeye çalışıyoruz ama bazen olmuyor işde..

Back
X