Bebişşş mi? Kariyer mi? Kızlar bana fikir verin...

Bakın size çok samimi bir şey söyleyeyim belki şimdi durumu bu boyutu ile düşünmüyorsunuz Allah yaşatmasında;

Ama daha çok yeni evliliğiniz insan uzun süre birlikte olsa dahi evlendiği kişiyi aynı evde yaşadıkça tanıyor ve insanlar zamanla değişiyor.

Yarın öbür gün oldu işler ters gitti eşinle boşanabilirsin, allah korusun sağlık problemleri olabilir bir şekilde ne olursa olsun bence hiçbir kadın bir erkeğe bağımlı olmamalı yani ne şekilde olursa olsun hayatta yalnız kalırsanız hayatınızı kendiniz kimseye muhtaç olmadan devam ettirebilin.

Bu aynı zamanda ilerde olacak çocuklarınız içinde avantaj olacak. Hem o zaman zihinsel olarak bu ikilemi yaşamayacaksınız. Hemde daha huzurlu bir hamilelik annelik yaşayacaksınız.

Ayrıca bu yanlış anlaşılmasın lütfen çocukmu kariyer mi sorusuna kariyer demiyorum. Sadece uygun zamanlama önemli bence.
çok saol canım fikirlerin için..TABİKİ ALLAH YAŞATMASIN AMA haklısın bir kadın kendi ayakları üstünde durmalı bu konuya katılıyorum benim bu ay bebeğim olsaydı bile ben o doğduktan sonra paralardım kendimi iş için çünkü onun verdiği yorgunluk yılgınlık kadar özgüven var ki paha biçilemez..
işte bakalım ALLAH AKIL FİKİR VERSİN BANA DA DOĞRU KARARI VEREYİM İŞAALLAH

KK hanımefendileri..tabikiii bebecik giibi mucizevi bir varlığı iş hayatı gibi yorucu gerilim dolu bi hayatla karşılaştırmak bile tuhaf aama yardıma ihtiyacım var..
Bende eşimde bebek için çok heyecanlı ve sorumluluk sahibi kişileriz.ben 25 eşim 28 yaşında ve 8 yıllık birlikteliğimizi sonunda evliliğe dönüştürdük(şükürr :) ):1:
Bu ay bebiş hazırlıklarına ilk kez başladık fakat, sonuç vermedi şuan adetim:50:
Bende eşimde iş güvenliği uzmanı ,fakat ben henüz işe başlayamadım ,ertelenen iş güvenliği yasası nedeniyle iş alanım daha ocaktan sonra genişleyecek çok umut vaadeden yerlere başvuru yaptım sonuç olacak gibi fakat ben bu aylarda hamile kalırsam doğal olarak işe giremem(girdikten sonra hamileliğe göz yumuluyor):51:
Bende hamilelik bebişin doğumu azcık kendini toparlaması vss iş hayatım 1.5 2 yıl sonraya kalıyor bu işsizlikte...
Eşim de bebecik rızkıyla gelir ,huzurmuz önemli diyor sağolsun anlayışlı mantıklıdır yani bi heves uğruna konuşmaz hiçbirzaman.. haklıda para önemli fakat çok şükr küçük şeylerle eğlenebilen bi çiftiz.:21:.
Bende bebeğimizin ve bizim geleceğimiz için kaygılıyım tek maaş ,daha ev alıcaz(kiralar malum) işaallah yani hayatta eksik çok..
İŞTE BÖYLE BAYANLAR İKİLEMDE KALDIM ,İLERDE BEBEĞİN MASRAFLARI VS SIKINTIYA GİRİP ACABA? DERMİYİM..
SİZ OLSANIZ NE YAPARDINIZ?
:6::6:
ALLAH KİMSEYİ BEBECİĞİYLE SINAMASIN SAĞLIKLI HAYIRLI OLMASI HERŞEYDEN ÖNEMLİ,İSTEYEN HERKESE NASİP ETSİN İŞAALLAH..

Hayattaki her şeyin ayrı ayrı keyfi var bence, tanışmanın, flört döneminin, evliliğin cicim aylarının, evlilğin olgunlaşmasının, ilk çocuğun acemiliklerinin, ikinci çocuğun biraz daha tecrübeli zamanlarının. Bunların bir kısmı da diğerlerini gölgede bırakabiliyor. Yani çocuk hemen olursa o cicim ayları tam yaşanamayacak. Ha çok güzel başka bir bekleyiş olacak ama o zaten olacak. Ynai hiç olmasın değil ama bir yıl sonra olsun mesela. Yeni bebek sahibi arkadaşlarımın bana ortak tavsiyesi şu: Mükemmel bir şey ama hayatının tamamını alıyor. O yüzden biraz gez toz heves ettiklerini yap. Bebek ister istemez sizden bir adanmışlık bekliyor. Ana kucaklarıyla trekking yapabilen,bebeğimle dünyayı gezerim vizyonunda biri değilseniz (Ki aman dışarı çıkarmam 40'ı çıksın aman burnu aktı kesin zatüre diyen milletiz) hayatınızın akışı değişiyor. Maddi manevi sizi bağlıyor.Bence evliliğin de daha yaşanacak paylaşacak şeyleri vardır.

İş anlamında ise benim fikrim önce kariyer, sonra çocuk. Sonuçta kariyer olunca çocuk olmayacak diye bir şey yok ama çocuk olunca kariyer ilk seçenekten biraz daha zor olacak. Evde bırakmak istemeyip önce bir yaşına girsin sonra 2 yaşına girsin, sonra aman kreş yaşına gelsin diyerek ertelenen kariyer de her sene yeni mezunlara karşı daha da zorlaşan iş bulma arayışları.

Ayrıca ekonomik bağımsızlık kesinlikle bir kadın için gerekli. Böyle bir imkanınız varsa kesin kullanmalısınız. Burda bir başlık vardı. Bir arkadaşın eşi çalışamayacak düzeyde hastalanıyordu ve onun iş bulması gerekiyordu. Bunca yıl sonra çok zor oldu falan dedi. Yani yarın ne olacağımız belli değil.

Kk ya sorarsan bebiş yaparsın bence :27: ama daha çok yeni evlisiniz ve esin işinden memnun degilmiş evde almayi düsünüyosunuz bence bebek olayıni biraz erkeleyin derim

canım istersen evlilikten önce 15 yıl görüşün evlik farklı birşey.şu an daha siz cicim aylarınızdasınız.evliliğini yaşa derim önce.evli olmaya alışmak farklı.60 günde kurulamıyor o düzen.daha evliliğin tadını çıkarmadan,birlikte akşamlarınızı nasıl geçirseniz,dışarda mı yeseniz,nereye tatile gitseniz,hangi konsere katılsanız vs... Diye düşünemeden,doyamadan,doğum süreci,çocuk ve getirdikleri.sen eşini sevgili olarak yanıdın.bir de eş olarak tanıyın birbirinizi.

Ve çalışmalısın.ne olursa olsun.işhayatı başka birşey.bir işe girdiğinde,orda kök saldığında doğum iznini kullanır doğumdan sonra kaldığın yerden devam edersin işine.aynı yere devam etmesen bile,en azından iş konusunda tecrübe birikimin olur.bu arada evliliğininizi de yaşar,evinizi de alır kendinizi daha bir hazır hissettiğinizde bebek planı yaparsınız.

canım işe gir çalış 2 sene kadar bekle para biriktir
2 kişi iken geçinmek çok kolay
hamilelikle beraber masrafların artacak
özel doktora gideyim özelde doğum yapayım isteyeceksin dokunduğun yer para
bebeğine en güzelini alıp giydirmek isteyeceksin
niye stresini çekesin ki biriktir paranı
kimseye muhtaç olma
tek maaşla ev sahibi olmak kolay mı
tabi ki bebekle çalışmak yorucu ve stresli
ama milyonlarca kadın başardığına göre senin neyin eksik
hem dünyanın binbir türlü hali var
altın bileziğindir işin unutma
ben çalışmasaydım doğum sonrası depresyonunu aşamazdım mesela
çalışan bütün bayanlar bilir
çalışmak en güzel terapidir
öpüyorum.

hayattaki her şeyin ayrı ayrı keyfi var bence, tanışmanın, flört döneminin, evliliğin cicim aylarının, evlilğin olgunlaşmasının, ilk çocuğun acemiliklerinin, ikinci çocuğun biraz daha tecrübeli zamanlarının. Bunların bir kısmı da diğerlerini gölgede bırakabiliyor. Yani çocuk hemen olursa o cicim ayları tam yaşanamayacak. Ha çok güzel başka bir bekleyiş olacak ama o zaten olacak. Ynai hiç olmasın değil ama bir yıl sonra olsun mesela. Yeni bebek sahibi arkadaşlarımın bana ortak tavsiyesi şu: Mükemmel bir şey ama hayatının tamamını alıyor. O yüzden biraz gez toz heves ettiklerini yap. Bebek ister istemez sizden bir adanmışlık bekliyor. Ana kucaklarıyla trekking yapabilen,bebeğimle dünyayı gezerim vizyonunda biri değilseniz (ki aman dışarı çıkarmam 40'ı çıksın aman burnu aktı kesin zatüre diyen milletiz) hayatınızın akışı değişiyor. Maddi manevi sizi bağlıyor.bence evliliğin de daha yaşanacak paylaşacak şeyleri vardır.

Iş anlamında ise benim fikrim önce kariyer, sonra çocuk. Sonuçta kariyer olunca çocuk olmayacak diye bir şey yok ama çocuk olunca kariyer ilk seçenekten biraz daha zor olacak. Evde bırakmak istemeyip önce bir yaşına girsin sonra 2 yaşına girsin, sonra aman kreş yaşına gelsin diyerek ertelenen kariyer de her sene yeni mezunlara karşı daha da zorlaşan iş bulma arayışları.

Ayrıca ekonomik bağımsızlık kesinlikle bir kadın için gerekli. Böyle bir imkanınız varsa kesin kullanmalısınız. Burda bir başlık vardı. Bir arkadaşın eşi çalışamayacak düzeyde hastalanıyordu ve onun iş bulması gerekiyordu. Bunca yıl sonra çok zor oldu falan dedi. Yani yarın ne olacağımız belli değil.
hepinize teker teker teşekkürler hanımlar çokk ama çokk haklısınız çalışmak konusunda çok katılıyorum ..kadının saygınlığı bağımsızlığı çok önemlii hele ki şu devirde,yarın çocuğunun ihtiyaçlarını bile zorlanmadan alabilmek aman şu bez pişik yapıyo kuzuma en iyisi olsun diyebilmek ya bunlar ekonomiden geçiyor hepsini biliyorum ..bu konuda biraz mantıklı olmak gerek galiba duygular fazla hevesli ve sonunu düşünemiyor..
Fikirlerinizi dikkate alacağıma emin olun saolun kızlarrr

Eşimde buna benzer konuşuyor biz huzurlu olalım ,mutlu olalım yeter diyo evde pıtı pıtı bize koşan bi bebiş mükemmel olur diyo:1: işinede girersin rızkımız belli değilmi zatn diyo ..aslında ona güveniyorum dedim ya mantıklı düşünen biridir..
bu ay denedik olmadı ama o kadar heyecanlandıkki ikimizde sanki bebecik içimde gibi herşeye dikkat ettim:17:

Suann eeeeaaaa dienbagiriyoorrr. Hattaa kaka yapti, tamamlamasini bkliyrmm. Kakasnn kokusunu bile sewiyorsun ymn edrmmm...
Biz ne dersek diyelm esinle snn kararinzzz

bizde 2.5 aylık evliyiz
4 yıllık beraberliğin sonunda evlendik sizin gibi bende eşimi yeterince tanıdığımı düşünüyorum
eşimde bende bebek için çıldırıyoruz
ama oturduk düşündük önce benim kpss yi kazanmam lazım
büyükşehirlerde tek memur maaşıyla yaşamak zor
o yüzden benimde bir yerlere yerleşmem lazım
bebek olsa yapabilir miyim diye düşündüm
ama çok zor
şimdi hamilelikte aş ermesi var, doğumu var, bebişe alışmak var
derken sınav hayal olur
o yüzden bebiş düşüncemizi erteledik
Allah kısmet ederse 2014 temmuzdan sonra hemen çalışmalara başlayacağız :1::1::1::1:
Allah isteyen herkese nasip etsin, yokluğunu aratmasın bebişlerin.

Suann eeeeaaaa dienbagiriyoorrr. Hattaa kaka yapti, tamamlamasini bkliyrmm. Kakasnn kokusunu bile sewiyorsun ymn edrmmm...
Biz ne dersek diyelm esinle snn kararinzzz
oyy oyy yerim ben onu bu arada kız mı erkek mi? ver annesi ben onu hoplatayım zıplatayım neymiş bakalım derdii,söylesin pilin teyzesine:emir_bebek::52::52:

Back
X