Bedelli askerlik için bu ne tantana?

Tiny-Miny

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2018
288
140
18
40
Eski sevgilim askere gitti bugün. Bedelli yapıcak da alt tarafı 3 hafta yani. Görmeniz lazımdı ama kızlar. Sanki yurtdışına cepheye gidiyor. Bütün gün misafirleri odasından çıkmadı. Vedalaşmalar, helalleşmeler. Hepimizle tek tek geldi vedalaştı. Yahu yıllık izne çıkıyoruz 1 ay kimse kimseyle bu kadar duygusal anlar yaşamıyor:lülülü: Bir de o kadar keyifliydi ki. Geçen de yazmıştım. Sürekli kahkahalar. Yanımdan geçerken ıslık çalmalar. Benimle de geldi sanki hiçbirşey yaşamamışız gibi, çok yakın dost ahbapmışız gibi vedalaştı. Ne dersiniz kızlar bu duruma??

yahu sen de neseli davran o dondugunde. keyifli mutlu umursamaz. ona da herhangi biri gibi davran. neden umursuyorsun. onu yok sayarsan yok olur. 3 hafta sonra geldiginde git odasina gecmis olsun diye hafiften dalga gec. sen o yokken de keyifli ol mutlaka kulagina fisildayanlar olacaktir. dondugunde de aynen oyle ol. hem sen mutlu oldukca isigin artar. isigin arttikca yuregin aydinlanir yuregin aydinlandikca seni farkedenler cogalir.

Bizim insanımız her şeyi abartarak yaşamayı sever. Siz de acaba bu adamı takmasaniz mı? O değil de canınıza yazık. İnsanlık hali herkes neşeli olur ıslık çalar olabilir. Sevgiliden ayrıldım diye karalar bağlayan azdır. Belli ki adama karşı içinizde hala bir şeyler var. Her hareketini yorumluyorsunuz.

Ne güzel işte gitsin siz de kafa dinlersiniz onsuz
Ayrıca 3 hafta 5 hafta az bir zaman değil ki, çünkü gittiği yer şezlonglu bir yer değil, konfor sınırından çıktığı bir alan.
Kaldı ki dün bir bedelli asker vefat etmiş,spor sırasında.
Ben normal karşıladım tantanasini.
Benim eski erkek arkadaşım da hepi topu4-5 hafta falan askere gitmisti (bedelli de değil,ilginç bir hesabı vardı askeriyeyle arasinda)
İnsana az gibi geliyor ama inan yaşayana yıl gibi geliyor.
sonuçta saçlar kesiliyor, erkenden uyandırılıyorsun,o üniformayı giyiyorsun, sabah 7den akşam 11e ayağında koca ayakkabıyla geziyorsun,kırk adam yanyana s.çiyorsun,duş alıyorsun,tuvalet temizliyorsun,yeri geliyor normalde görsen karşı kaldırıma gececeğin cahil cübela, antin kuntin apaçilerle kanka oluyorsun,sana sevdigi kız ona abi deyince kendine nasıl faça attığını falan anlatiyor, her an --ne yaparsa yapsın saygı duymak gereken birileri var, sosyal medya yok, kadına
kadın yüzü görmeye,sesi duymaya hasretsin,akşamlari 40 adam hafıza bir iki sahne atabilmek için Kral tvde dans eden kadın izleyecek hale geliyorsun,ekrana bakmaktan boynun tutuluyor:halay:
Zor yani...
Zaten askerliğin en zorlu kısmı ilk aylar, sonra alisiyorsun. Bunlar da işte o zor dönemi atlatıp gelecekler.

12 ay askerlik yapan gençler çalışmadıkları için asgari ücret üzerinden hesaplansa dahi bedelli askerlik ücretinden daha fazla maddi kayıp yaşıyor...
Madem bu kadar tantana en azından 50 bin falan olsun ki değsin dimi.
Bir tane akademik veri göster, lütfen.
Ya da bakalık linki

sonuçta saçlar kesiliyor, erkenden uyandırılıyorsun,o üniformayı giyiyorsun, sabah 7den akşam 11e ayağında koca ayakkabıyla geziyorsun,kırk adam yanyana s.çiyorsun,duş alıyorsun,tuvalet temizliyorsun,yeri geliyor normalde görsen karşı kaldırıma gececeğin cahil cübela, antin kuntin apaçilerle kanka oluyorsun,sana sevdigi kız ona abi deyince kendine nasıl faça attığını falan anlatiyor, her an --ne yaparsa yapsın saygı duymak gereken birileri var, sosyal medya yok, kadına
kadın yüzü görmeye,sesi duymaya hasretsin,akşamlari 40 adam hafıza bir iki sahne atabilmek için Kral tvde dans eden kadın izleyecek hale geliyorsun.
Bunları bedellide de yapıyorlar mı gerçekten. Yoksa daha farklı mı oluyor. Merak ettim doğrusu.

yahu sen de neseli davran o dondugunde. keyifli mutlu umursamaz. ona da herhangi biri gibi davran. neden umursuyorsun. onu yok sayarsan yok olur. 3 hafta sonra geldiginde git odasina gecmis olsun diye hafiften dalga gec. sen o yokken de keyifli ol mutlaka kulagina fisildayanlar olacaktir. dondugunde de aynen oyle ol. hem sen mutlu oldukca isigin artar. isigin arttikca yuregin aydinlanir yuregin aydinlandikca seni farkedenler cogalir.
Ben aslında 1 yıldır çok neşeliydim. Ama onun karakteri farklı. Yani ben neşelendikçe onun gözünde ışığım artmıyordu, aksine bana daha da kinleniyordu. Konuşmadığımız zamanlar çok stabildi herşey. Hiç aklıma gelmezdi. Ne zaman konuşmaya başladık. Dengesiz davranışları kafamı karıştırdı.

Ben aslında 1 yıldır çok neşeliydim. Ama onun karakteri farklı. Yani ben neşelendikçe onun gözünde ışığım artmıyordu, aksine bana daha da kinleniyordu. Konuşmadığımız zamanlar çok stabildi herşey. Hiç aklıma gelmezdi. Ne zaman konuşmaya başladık. Dengesiz davranışları kafamı karıştırdı.
niye bukadar umursuyorsun? sana donmesini istiyorsan eskiden yeni olmaz. yoluna bak. birak sana kinlensin. keyfine bak. hayat baskalarini hele hele eski sevgiliyi takmak icin cok kisa. yeni umutlara yelken ac. eglen gez toz kendine bak. hemen yarin basla. umursama. o degil baskalari isogini farketsin.

niye bukadar umursuyorsun? sana donmesini istiyorsan eskiden yeni olmaz. yoluna bak. birak sana kinlensin. keyfine bak. hayat baskalarini hele hele eski sevgiliyi takmak icin cok kisa. yeni umutlara yelken ac. eglen gez toz kendine bak. hemen yarin basla. umursama. o degil baskalari isogini farketsin.
Teşekkür ederim. Öyle yapmaya çalışacağım.

Bizimde vardı biri gecende bedelli alt tarafı 3 hafta ama öyle bi abarttı öyle bir abarttı ki sorma.
Sanki sanırsın ki 18 ay Sınırda görev yapacak.
Döndüğünde maceralarını artık Ömür boyu anlatır.

Back
X