Bedelli askerlik için bu ne tantana?

Bedelli yapanlarin cok zenginmiş gibi gozukmesini vatana ihanet ediyormus gibi gozukmesini de ben anlamiyorum
Boyle bi imkan var ve imkani olan kullaniyor
Herkesin imkani olsa herkes kullanir yo durun ben vatanim icin 12 ay askerlik yapcam demeyecek kimse
Zaten ayda 1500 lira kazanan biri icin bedelli askerlik bedavaya geliyor hatta ustune para bile kaliyor, 12 ay yaptigini varsayarsak
Boyle bi secenek varsa kullanilacak tabiki bundan dogali ne

Eski sevgilim askere gitti bugün. Bedelli yapıcak da alt tarafı 3 hafta yani. Görmeniz lazımdı ama kızlar. Sanki yurtdışına cepheye gidiyor. Bütün gün misafirleri odasından çıkmadı. Vedalaşmalar, helalleşmeler. Hepimizle tek tek geldi vedalaştı. Yahu yıllık izne çıkıyoruz 1 ay kimse kimseyle bu kadar duygusal anlar yaşamıyor:lülülü: Bir de o kadar keyifliydi ki. Geçen de yazmıştım. Sürekli kahkahalar. Yanımdan geçerken ıslık çalmalar. Benimle de geldi sanki hiçbirşey yaşamamışız gibi, çok yakın dost ahbapmışız gibi vedalaştı. Ne dersiniz kızlar bu duruma??
Baba sülalemin %80'i yüksek rütbeli subay (emeklisi de var, muazzafı da) , çocukluğum ve genç kızlığımda Orduevleri ve Tatil Kampları'nda geçti yani sanırım askeriye durumlarına fazlası ile hakimim.

Bedelliye oldum olası sinir olmuşumdur. Bana çok büyük haksızlık gibi gelir vatani bir görevi para ile hallediyor olmak ve bence madem ortada bir bedel var ise, bu bedel de askere gidecek olan kişinin aylık/yıllık geliri baz alınarak hesaplanmalıdır. Asgari ücretle çalışan bir kişi ile bir yerde müdür olan kişinin aynı bedeli ödemesi nasıl bir çelişkidir?

Son bedelli ile ilgili olarak tek güzel taraf ise en azından 28 gün o askeri şartları yaşayacak olmaları. Son bir kaç bedellide bu da yoktu. "Ver parayı, al teskereyi" idi.

Eski erkek arkadaşınıza gelir isek: Evet biraz abartmış olsa da ne olursa olsun gidiyor kışlaya. Ne zaman ne olacağı belli olmaz. Bu ülkede yemekten zehirlenen askerlerimiz de oldu maalesef en son soğukta donarak şehit olan da. (Allah rahmet eylesin.)

Siz eski erkek arkadaşınızı neden bu kadar önemsiyorsunuz onu hiç anlamadım. Adı üstünde "eski". Bitmiş, gitmiş.

Allah tüm er ve erbaşlara hayırlı tezkereler nasip etsin. Muazzafları da korusun, ailelerine sevdiklerine bağışlasın.

Bedelliyi bilmem de benim esim ogretmen askerlik yapti.bilen bilir 19 gun acemilik icin gitti manisaya ,sonra dondu normal ogretmen olarak hayatimiza devam ettik.orda 19 gun boyunca banyo yapmalarina izin vermemisler.tam yaz sicagi.esimin asker kiyafeti rengi nerdeyse terden beyaz olmus.bikerek bunlara bir de kislik bot vermisler.yazlik da varmis normalde.nasil bir eziyet cektiyse 19 gunde ,bir dondu igne iplige donmus.surati oyle degismis ki taniyamadim.sok olmustum yani .kisa duruyorlar diye bunlardan oclerini iyi almislar.belki bedellilere de oyle yapiyorlardir.gerci belli de olmaz
Bunları bedellide de yapıyorlar mı gerçekten. Yoksa daha farklı mı oluyor. Merak ettim doğrusu.

Eski sevgilim askere gitti bugün. Bedelli yapıcak da alt tarafı 3 hafta yani. Görmeniz lazımdı ama kızlar. Sanki yurtdışına cepheye gidiyor. Bütün gün misafirleri odasından çıkmadı. Vedalaşmalar, helalleşmeler. Hepimizle tek tek geldi vedalaştı. Yahu yıllık izne çıkıyoruz 1 ay kimse kimseyle bu kadar duygusal anlar yaşamıyor:lülülü: Bir de o kadar keyifliydi ki. Geçen de yazmıştım. Sürekli kahkahalar. Yanımdan geçerken ıslık çalmalar. Benimle de geldi sanki hiçbirşey yaşamamışız gibi, çok yakın dost ahbapmışız gibi vedalaştı. Ne dersiniz kızlar bu duruma??
Tamam yani biraz abartmış olabilir ama ne olacağı belli olmaz. Bedelli yapıp şehit olan var yakın zamanda.
Aklınızıda karıştırmaya çalışmış bence ama adı üstünde eski hiç düşünmeyin.

Rabbim eşinize ve eşiniz gibi vatan için canını siper eden tüm askerlerimize yardım etsin onların hakkını ne yapsak ödeyemeyecek durum iken aldığı maaşın hesabını yapmak ne demekkk
Biz Asla şikayet etmiyoruz bu bizim işimiz . Ama toplumda öyle saçma düşünceler varki eşin zaten para kırıyor alırsınız diyen bile buldum inanın

Siz saçmalayın geçerli sebep ne olabilir sağlıktır ona da zaten devlet izin veriyor 18 bini olmayan ne yapacak parası olan konuştu yazık

Siz saçmalamayın asıl..
Diyelim ki adam esnaf. Birakacak kimzesi yok. 6 ay en az dükkanı kime biraksin?

Adamin 3 cocugu var.. asgari ile gecindiriyor cocuklari. 6 ay en az bunlar ne yiyecek ne icecek?

Bedelliden yararlananlarin sebepleri saymakla bitmez.

Parası olan konuştu meselesine ise hiç girmeyelim.

Egitimde saglikta is dunyasinda zaten hep parasi olan konusuyor

Yalnız yaptığında birşey yok, askere gidiyor 21 gün de olsa herşey olabilir. Geçen haberde bedelli yaparken vefat eden birinin haberi vardi . Helallesmesi tuhaf değil.

Eşimin babası 8 yaşında ailesini terk etmiş ilkokulda okulu bırakıp anne ve kız kardeşlerine bakmak onun üzerine düşmüş eve gelir getiren tek kişide o bu sebepten askere gitmedi ve maddi durumu da aman aman mükemmel değil kiradayız 2 kişi beraber özel sektörde çalışıyoruz ne yapsın 30 yaşından sonra askere mi gitsin? Kredi çekip bedelli yapacak devlet bunu kabul ediyor bazı sapa sağlam oşup hikayeden üç brş luruş yedirip çürük almıyor ya . Devletine madden katkıda bulunuyor

Benim esimde biz sevgiliyken ogretmen asker olarak 20 gun yapti.biz hic oyle duygusala baglamadik hatta tatile gidiyosun falan diye bile sakalastik

Tunceli'de donarak ölen 2 şehidimiz var. (Böyle bir kepazelik olamaz o ayrı) Kimse bana bedelli falan demesin...!
Bu yapılanlar bana, içten içe kompleks yapıldığını belli etmemek için abartmak da abartmak gibi geldi...

Siz saçmalayın geçerli sebep ne olabilir sağlıktır ona da zaten devlet izin veriyor 18 bini olmayan ne yapacak parası olan konuştu yazık

Geçerli sebep sadece sağlık değildir.
6/12 ay işini bırakması imkansız olan çok kişi var.
Kaçak mı devam etsinler? Yada yalandan bir çürük raporu mu ayarlasınlar?
Bu bir seçenektir.

Profesyonel orduya geçişi destekliyorum ben. En azından işin eğitimini doğru düzgün almış, tecrübeli askerlerimiz görev yapar.
Acemiliğini tamamladıktan sonra Doğuya göreve giden 21-22 yaşındaki çocuk çoğu zaman tecrübesizliğinin kurbanı oluyor.
Şırnak’ta kuzenim yaptı askerliğini, 2016’da, 23 yaşında gitti askere, Şırnak’ın mahalle mahalle temizlendiği zamanda görev yaptı. 6 arkadaşı şehit oldu. Hala psikolojik tedavi görüyor. Belki kendine bahane ediyor sağlıklı degil ruh hali ama sürekli söylediği, tecrübeli asker olsaydı böyle olmazdı, yaşarlardı.
Vatana hizmet sadece askerlikle de olmuyor. Her üreten, istihdam sağlayan, insan yetiştiren, insan iyileştiren kişiler de vatana hizmet ediyor.

Profesyonel askerlerin şartlarını iyileştirmek, sürekli 20-25 yaş arası insanlara eğitim verip verip eve göndermekten daha mantıklı geliyor.

Askerlik, psikolojik olarak erkeğe kendini güçlü hissettiren bir görev. Ama ömrünün en güzel zamanlarını da 15 ay hiç birşey yapmadan geçirmek istemeyenler için bedelli iyi bir seçenek. Ne zorunuza gidiyor yani hem 1 ay sonra dönecek hem askerlik yapmış olacak sevinecek eğlenecek tabiki.
O zaman birlikte yaşayan çiftler de düğün yapmasın çok saçma diyelim. Alâkası yok.

Konu devlete kadar gelmiş, donarak ölen evlatlarımızda işin içine girince sonu iyi bitmeyeceğinden topiği kapatıyorum.

Back
X