Beğendiğim hiç kimse beni beğenmiyor

katzee

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2023
12
16
3
29
Bu ana kadar birkaç kez başıma geldiği için özgüvenim çok düştü ve hayata küstüm.

Annemin bir arkadaşı evlilik için biriyle görüşmemi istedi, birbirimize fotoğraflarımızı attık ben beğendim ama karşı taraf beni beğenmedi. Ve aynı şey daha önce 2 kere daha olmuştu. Kimi beğendiysem beni beğenmedi. Demek ki sandığım kadar güzel değilim ama beni beğenecek kişileri de ben beğenmiyorum.

Sosyal hayatımda anlaşabileceğim biri denk gelmedi o yüzden böyle yollara başvurmuştum ama pişmanım.

Modern görücü usulü diyebiliriz. Belki size çok ilkel gelebilir böyle şeyler ama denedim işte.

Hiçbir zaman istediğim biriyle tanışıp evlenmeyecekmiş, mutlu olamayacakmış gibi hissediyorum. Hatta estetik bile düşünmeye başladım. Sağlıklı düşünemiyorum. Ne yapabilirim?

Estetik %100 güzellik göstergesi mi peki ?

Yıllardır ciddi ilişkisi olmamış erkek arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla erkekler fotoğraflardaki shopları ve efektleri gerçek sanıyor. Öyle fotoğrafları beğenip sonra gerçeğini görünce kaçıyor ve bu döngüyü sonsuza kadar devam ettirirken hiç nerede hata yaptıklarını sorgulamıyorlar. Erkek oldukları için boklarında boğulsunlar diyerekten yardımcı olmuyorum ben de onlara.

Yani şunu demek istiyorum belki de çok güzelsiniz ama doğru fotoğrafları atamıyorsunuz. Sonuçta bu insanlar sizin gerçek halinizi görmüyor ki. Sadece fotoğrafa bakıyorlar.

Kısmetse Olur’un yeni versiyonuna katılan kızları görmüşsünüzdür kesin ama atayım yine de.

Fotojenik değilsen fotoğraf gönderme ya da filtre falan kullan

Bir cafe işletiyorsunuz düşünün gelen her müşteri caylariniz,ikramlariniz harika diyor ama iki kişi bu ne biçim cay,kahve diyor simdi o iki kişinin söyledikleri gerçekçi gelir size yoksa diğerlerinin ki mi?
Kendinizden şuphe etmeyin mutlaka guzelsinizdir fotojenik değilsinizdir filtre kullanın aciyi doğru ayarlayin ne biliyim seçenekler bunlar seçim size kalmış
.

Resimden o enerji duygu geçişi zaten olmaz canınızı sıkmayın beğenmeme bahanedir

Fotoğrafların çok yanıltıcı olduğunu düşünüyorum. Mükemmel görünen biri ağzını açıp bir cümle kuruduğunda çok itici gelebilir, ya da tam tersi. Ses tonu, şivesinin olup olmaması, jest ve mimikleri vs.
Fikirleri söylemedim bile zaten o ikinci aşama

Ay gerçekten böyle kısa boylu kilolu kız arkadaşlarım Instagram'da manken gibi çıkıyor shop efekt falan

Canım
çok yaşamamışsın 2-3 ne ki? Çok yakışıklı bir adam seni beğenmeyebilir, ama seni beğenedebilir. Bunun kişisel olmadığını anlamalısın. Bazı erkekler feminen görüntü sever, bazısı çok çok güzel bir yüz, bazısı çok güzel bir yüzü itici bulur ve annesine benzeyen kadın sever mesela, bazısının kriterleri çok düşüktür, bazısı farklı suratlardan hoşlanır…
Sen 2-3 kişinin kriterlerine uymamışsın, bu seni çirkin yapmaz, bu seni onların tipi olmayan bir kadın yapar ama emin ol sen bir sürü erkeğin tipisin. Çekim yasasını da unutma, kendini beğen ki seni beğenen kişiler karşısına çıksın. Bak içinde hemen değersizlik duygun uyanmış, belki de baştan beri gizli gizli aşağıda yatan bu duygun, seni beğenmeyen erkekleri hayatına çekmene neden oluyordu

Modern görücü ûsûlü değil bu bildiğin en ilkel hâliyle görücü ûsûlü zaten .

Bana kalırsa bu görücü işleri tam bir saçmalık.şimdi buradaki üyelere sorsan bu şekilde olanı da çıkar ama anlattığınız gibi sinir bozucu ve olumsuz tarafları daha fazla bence.hiç şu işlerle görüşüp, buluşp mutlu olanına rastlamadım hem kendi hayatımda hem de çevremde.insanlar bence zaten çok önyargılı oluyor karşıdakine.zaten çok matah biri olsa kendisi bulurdu önyargısı oluyor ki bende de var
Görüştüğüm kişiler de bunu doğrulayan sünepe münepe tiplerdi.hatta bir tanesi sen nasıl görücü usülüne kaldın demiş, sonra da ben hayatımı , eğitimimi falan anlatınca rahataızlıktan ne yapacağını şaşırmıştı.sana yakısiklı gelmiş olsa bile belki de sünepe ve seni keninden daha yüksekte gördüğü için kendini mahcup hissediyordur.poliyannacilık değil ama bir fotoyla niyet okumak üzerine kurulu saçma sapan, işlevsiz bir yöntem.moralin bozulduğuyla kalıyor.gerçek hayatta ya da kendi kullandığın soayal medyada çıkiyorsa çıkacak, çıkmıyorsa bu şekilde ters teptiğini de anlamiş oldunuz.yoksa yok bundan daha iyidir.eskiden herkes görücü evleniyormuş ama günümüzde olmaz o iş.nerede iletişim kurmayı beceremeuen, asosyal, sünepe defolu tip varsa bunları kakalamaya çalışiyorlar aynı çaresizlikte birine.kendinizi bu konumda görmeyin lütfen.bu işleri de bırakın.kısaca bu işte tek başınasın.onu buna bel bağlama.

Son düzenleme:
selam bile vermediğin bir adam seninle çay içmedi ise içmedi. hayata küstüm özgüvenim sıfır estetik olacağım demekki çirkinim demek ki mutlu olamayacağım lafları çok iddialı bir tepki olmuş. bunlar kompleks. biraz da borderline tepkisi. şapşal bir adamın tepkisi ile narkoz gibi risk taşıyan ameliyat eylemlerine girişme, ufacık bir olayla hemen demek ki asla evlenemeyeceğim lafları, en ufak ilgi kesintisinde hayatı sorgulama kendini ezme riskli kararlar.senin düşünme sisteminde bir hata var. aşırı genelleme yapıyorsun. ya hep ya hiç. aslalar hiç zaman olmayacak gibi düşünce kalıpları. kendine çok değer verip ertesi gün kendini değersiz görme uç duygular bunlar.
kendin hakkında bir fikrin olmalı. bu erkekler ne derse desin değişmemeli .değerli olup olmadığına allah aşkına görücü usulü ayarlanan selma teyzenin tıfıl oğlanı mı karar veriyor. senin adını bile bilmeyen biri yüzünden mi estetik delisi bir kadın olacaksın. sen erkekleri reddettiğini yazdın başka biri beni asla reddedemez mi diyorsun. bu seni hasta yapar. reddetmeyi de reddedilmeyi normalleştir. egon çok yüksekse onu törpüle. çünkü hepimizin başına geliyor. herkes reddedilebilir bu normal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…