Doğuma Hazırlık Beğendiğimiz kız ve erkek isimlerini yazalım

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Summer jam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
740
119
103
arkadaşlar herkese merhaba.bu topic te beğendiğimiz kız ve erkek isimlerini paylaşırsak karar veremeyen anne-baba adaylarına yardımcı oluruz diye düşünüyorum.
Benim en beğendiğim kız ismi Arya :1: mesela ama erkek ismi bir türlü beğenemiyorum.Aklıma sadece Emre geliyor ama farklı güzel isim seçenekleri de duymak isterim.Haydi başlayalım mı?:3:

selin
hanzade
dila
like
beril
gökçe
almila
aybike
mersa
erkekler de ise;
kutay
enis
ediz
akif
asil
sina
süha
altan
atilla
alp
yavuz selim

KIZ:Sare
İpek
Mine
İdil
Gece
Tunya
Dolunay
Karya
Hayat
Nazlı
Arın

Erkek:Alaz
Doruk
Yetkin
Ateş
Volga
Ayaz
Bora
Demir

Kız: Elif, Asya, İdil, Hüma, Aylin, Mİnel.
Erkek: Alper, Ediz, Yekta, Yetkin, Furkan, Eren.

kız: ayça , masal.
erkek: batu
bi çocuğa isim vermek cok zor ya ben sanki cocuğum olcakmıs gibi hep isim düşünüyorum ve bi çok ismi eledim en cok begendiğim isimler bunlar. :)

kız: selemi
zişan
afra
sude
ebrar
ahsen
nurefşan
sevde

Erkek:
eymen
baybars
bora
kerem
mübin
efe
kaan
berk

Benim bebiş de erkek ama eşim bunların hiçbirini beğenmiyor :84: siz de bana fikir verin.Arapça isimleri çok seviyorum ben

Benim Arapça isimler hakkında çok bilgim yok ama bu isimler genelde çok kullanılıyor.Aralarından bazı seçilen,bu aralar popüler olmuş bazı isimler var.Sık sık duyuyoruz bu isimleri.Çok alternatifiniz olmaz bence.Benim size önerebileceğim isimler;Batu,Bora,Demir,Yetkin,Alaz,Derin,Ata.Bir de bu aralar Batın ve Eymen ismini çevremde çok koyan oldu.Belki beğenirsiniz.Batın Allah'ın isimlerinden biriymiş sanırım,bebeğin annesi öyle söylemişti.

Benim Arapça isimler hakkında çok bilgim yok ama bu isimler genelde çok kullanılıyor.Aralarından bazı seçilen,bu aralar popüler olmuş bazı isimler var.Sık sık duyuyoruz bu isimleri.Çok alternatifiniz olmaz bence.Benim size önerebileceğim isimler;Batu,Bora,Demir,Yetkin,Alaz,Derin,Ata.Bir de bu aralar Batın ve Eymen ismini çevremde çok koyan oldu.Belki beğenirsiniz.Batın Allah'ın isimlerinden biriymiş sanırım,bebeğin annesi öyle söylemişti.

tşkrler Alaz güzelmiş ama bunu da beğenmicek eşim yine de önereyim.Başka fikri olan yok mu?

Yurtdışında yaşıyorum, burda birşeye dikkat ettim.
Ne Farslarda ne de Araplarda bir tane Türk adına rastlanmazken, biz Türklerin adları genelde ya Farsça ya da Arapça.
Araplar ve Farslar bize gülüyor, aa çocuklarınıza bizim adlarımızı kurmuşsunuz diyorlar. Halbuki Türkçe çok zengin bir dil ve çok güzel Türkçe adlar var.
Onun için çocuklarımıza ad seçerken daha dikkatli olmalıyız.
Türkçe kız adları
Yeliz, Göksu, Tülay, Ayten, Aysen, Ayla, Gökçe, Yeşim , Gönül , Yıldız , Bengü , Aybüke , Çiçek , Pırıl , Pınar , Ayça , Aygün , Güneş , Özgür , Ezgi , Tuğçe, Göksel, Türkan, Gülen, Asena, Yeter
Türkçe erkek adları
Gökhan, Kağan , Aykut, Kutlu , Nurgun,Ergun, Kutay, Yağmur, Deniz , İlteriş, Bilge , Bilen , Ergün, Yaşar , Savalan , Göktuğ , Tuğberk, Cengiz, Mete, Yılmaz ,Demirtaş, Tunç, Ülgen

maral, hazal, ayaz, asi = kız

turan, kürşat, doğu = erkek

bayılıyorum bunlara..

slmlar hamile kalmayı planladığımız 3 4 aydır en sevdiğim isimler
kız:tuğçe,eylül,öykü,elif,özge
erkek:kağan,poyraz,tuğra,ömer

Back
X