Kekler - Pastalar beğenilen denenmiş pasta tariflerimizi paylaşalım

Siyetem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2013
4.452
3.237
248
Ağlayan Kek
Malzemeler: 4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1,5 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
kek hamurunu hazırlayıp 175 C da 30 dk fırınınıza göre browni ayarında pişirin...reklam yapmak istemem ama en iyi sonuç için hadap un diye bi marka var onla kıvamı tam tutuyo bide dr. oetker ürünleri ile tüm tariflerim denenmiş ve genel anlamda beğenilmiştir ...
Kek piştikten sonra üzerini 1 su bardağı sütle ıslatıp sade krem santiyle kaplıyoruz sonra buzdolabında 20 dk kadar soğumaya bırakıyoruz....çıkolata sosu hazırlayıp soğutup üzerine döküyoruz...krem santinin donmasını beklemezseniz birbirine karışabilir.paketin tamamını hazırlayabilceniz gibi tepeleme bi kaşık toz çıkolata sosu na bir bardak sütle de hazırlayabilirsiniz ....cıkolata sosunu ortaya döküp kenarlardan akmasını sağlayabilirsiniz....

bende internetten bir tarif bulmustum karaorman pastası okdr guzel olabilecegini tahmin etmezdim herkes bayıldı dısardan alınmıs bir pasta gibi geldi ayrıca cokda hafif yakın zamanda ypıp resimelrle paylasıcam ama ben tarifi yinede yazıyım yapmak isteyen olursa mutlaka denesin:KK68:

pandispanya malzemeleri;

• 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kakao (25 gr)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Krema malzemeleri;

• 2 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşık buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket bitter çikolata (80 gr)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için;

• 1 su bardağı vişne suyu
  • 1 su bardağı vişne (ben donmuş vişne kullandım)
  • 1 paket toz kremşanti
  • 1 su bardağı süt

Öncelikle yumurtaların beyazları ve sarıları ayrılır ve beyazları cam bir karıştırma kabının içinde bir fiske tuzla yaklaşık 10 dk mikserle çırpılır. Ayrı bir karıştırma kabında yumurta sarıları ve şeker çırpılarak krema kıvamına getirilir. Daha sonra yumurta sarıları önceden çırpılan yumurta beyazlarının içine eklenerek alttan üste doğru kaşık yardımıyla karıştırılır. Karışıma diğer malzemeler eklenir ve karışım 20 cm çapındaki kelepçeli kalıba dökülür. 180 derece önceden ısıtılan fırında yaklaşık olarak yarım saat pişirilir. Pişirilen kek fırından alınarak 1-2 saat dinlendirilir.

Bu arada çikolata ve tereyağ hariç diğer malzemeler karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra ocaktan alınır ve hemen çikolata ve tereyağ eklenir, mikserle 3 dk kadar çırpılır. Böylelikle krema hazır olur.

Son aşamada soğuyan kek dikkatli bir şekilde 3 eşit parçaya ayrılır. İlk parça servis tabağına alınıp üzerine fırça yardımıyla vişne suyu sürülür. Soğuyan kremadan bir miktar sürülür ve vişnelerin yarısı kremanın üzerine dizilir. İkinci parça yerleştirilerek aynı işlemler uygulanır. Ardından son parça kapatılır. Dışını süslemek için kremşanti bir bardak sütle hazırlanır ve pastanın üzeri tamamen kapatılır. Pastanın üzeri vişneler ve rendelenmiş çikolatalarla ile süslenir.

Kümbet Pasta
malzemeler: 4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilin
keki hazırladıktan sonra 175 C da 35 dk pişiriz....
kekiniz soğuduktan sonra ortadan ikiye bölüp bir parcasını derin kasenin içerisine yerleştirin içine şı kremayı hazırlıyoruz
Krema için :
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilin
3 çorba kaşığı margarin .....tencereye önce sütü koyum sonra bir cırpı yardımıyla diğer malzemeleri katıp karıştırıyoruz kıvam alınca altını kapatıp soğumaya bırakın....soğuyunca içine damla cıkolata dilediğiniz kadar katıp karıştırıp kasenin içine koyduğunuz kek parcasının üzerine tüm kremayı dolduruyoruz üzerine diğer kek parcasını kapatın buzdolabına koyun donunca düz bir tabağa terc cevirin....üzerini iki çeşit krem santiyle krema torbasının yılsız ucuyla süsleme yapabilirsiniz

Baklava
Biraz tuhaf bir tarif olacak ama hep bu ölcülerle yaptığım için böle yazayım....çay bardağına 1 yumurta kırıp üzerini su ile dolduruyoruz .....yoğurma kabına dökelim ardından aynı bardakla yoğurt...yine aynı bardakta dudak payı kalacak şekilde sıvıyağ koyuyoruz...1 cay kaşığı tuz tepeleme olmayacak....1 yemek kaşığı limon suyu ...1 pk kabartma tozu...kulak memesinden daha yumusacık bi hamur olacak una ölcü yazmıyorum çünkü yumurtanın buyukluğune bardağa göre değişiyor..aldığı kadar un koyuyoruz...hamuru fındık büyüklüğünde bezelere bölüyoruz üzerine nemli bir bez serinki kurumasın 5 tane beze alıp cay tabağı buyukluğunde herbirini nışasta ile acın ardından herbirinin arasına bolca nısasta koyup 5 taneyi üst üste koyup beşini birden oklava ile acıp tepsiye seriyoruz üzerine fındık veya ceviz serpiyoruz tüm bezeler bitene kadar aynı işlemi uygulayın....dilediğiniz gibi kesin....bi tencereye 1 pk margarin bi çay bardağı sıvıyağ 3-4 kaşık tereyağı koyup yanmayacak kadar eritin çokda beyaz kalmasın soğuyunca üzerine dökün fırına verin her fırının baklava pişirme ayarı farklı oluyor ama kullanma klavuzu yoksa 170 C de altı üstü kızarana kadar pişirin....

Şerbet için 5 su bardağı şeker e 6 su bardağı su kethlda kaynatıp dokun 20 dk kaynadıktan sonra yarım kimon suyu sıkıp 5 dk daha kaynatıp altını kapatın.....baklava veya şerbet ikisinden biri sıcak diperi soğuk olsun .....şerbetin tam kıvamda olduğunu kaynayınca içerisinden ince ince baloncuklar gelmeye başlayacaktır o zaman kıvama gelmiştir ....serbetle baklavayı buluşturunca üzerini strec filmle kapatın soğuyunca ...afiyet olsun ....canım çekti yaa :)

Köstebek Pasta
malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 pk vanilin
1pk kabartma tozu
1 pk kakao
2,5 su bardağı un .....160 C 30 dk pişirin kek soğuyunca kekin üzerini kesip içini havuz gibi yapıyoruz havuza muz diziyoruz ben bütün koyuyorum dilerseniz uzunluğunca ikiye bölüpte koyabilirsiniz ....2 paket sade krem santi içine damla cıkolaya katıp muzların üzerine döküyoruz....kekden ayırdığımız parcaları robotta veya rondo da falan toz haline getirip krem santinin üzerini kubbe gibi yapıyoruz....

Back
X