Beğenilmeme ve reddedilme korkusu

Alynkrkmz

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2021
28
31
8
24
İyi günler herkese. Umarim gununuz guzel geciyordur. Neyse gelelim meseleye. Ben kendimi herkese begendirmeye calisiyorum. Benim hakkimda kotu konusmasinlar diye caba gosteriyorum. Benden neferet etmesinler diye cabaliyorum. Her kimle konussam ilkin rahat oluyorum. Ama zamanla acaba beni begenmeyecek mi, cok mu konustum, bunu demese miydim, acaba beni zamanla taniyip sogur mu diyorum. Surekli kafamda bu sorular. Suan konustugum kisiyi cok sevdim. Ciddi dusunuyorum. Gercekten kanim isindi. Ikili iliskilerde ve grup ile olan bulusmalarim olmuyor. Bulusunca iyi konustuk ama birkac gundur beceremiyorum sanirim konusmayi. Bana surekli konu ac niye acmiyorsun. Hep ben konusuyorum diyor. Birseyler anlatiyorum. Evet tamam hmm diyor. Aynisini ben yapinca da niye konusmuyorsun falan diyor. Ben zaten cok konusmam dinlemeyi severim diyorum boyle olmaz diyor. Instagram kullanmiyorum icimi doktugum fake bi hesabim vardi. Dun oradan konusmaya basladik. Ama olmuyor beceremiyorum. Aslinda bana karsi ilgili ama sanirim ilgisini kaybediyor. Yani onu kaybetmekten korkuyorum. İşin özü bu. Beni begenmezse gururum cok incinecek gibi hissediyorum. Bilmiyorum icimi dokmek istedim.

Son düzenleme:
Soyle soyleyim esimle gorucu usulu tanistik
45 dakika da ikimizin de hayati boyunca önemli olan olay ve gidisatlari paylastik
Sonrasında nisanli iken cooook fazla tel yada bulusarak konustuk simdi ise cok az konusuyoruz
Ve ikimizde beden dilimizi cozduk
Eskiden ne konusuyormusuz deyip deyip guluyoruz
Ve asla beni beğendi mi yok bilmem ne diye tribe de girmedim

İyi günler herkese. Umarim gununuz guzel geciyordur. Neyse gelelim meseleye. Ben kendimi herkese begendirmeye calisiyorum. Benim hakkimda kotu konusmasinlar diye caba gosteriyorum. Benden neferet etmesinler diye cabaliyorum. Ozellikle konustugum erkeklere karsi. Her kimle konussam ilkin rahat oluyorum. Ama zamanla acaba beni begenmeyecek mi, cok mu konustum, bunu demese miydim, acaba beni zamanla taniyip sogur mu diyorum. Surekli kafamda bu sorular. Kendimi guzel buluyorum. Bazen de akilli bulurum ama yetmiyor. Suan konustugum kisiyi cok sevdim. Ciddi dusunuyorum. Gorucu usulu ile tanistik. Ama gercekten kanim isindi. Sanirim ozguvensizlikten geliyor. Benim cok arkadasim yok. Kendimde eksik gordugum en buyuk konu bu. Ikili iliskilerde ve grup ile olan bulusmalarim olmuyor. Bulusunca iyi konustuk ama birkac gundur beceremiyorum sanirim konusmayi. Bana surekli konu ac niye acmiyorsun. Hep ben konusuyorum diyor. Birseyler anlatiyorum. Evet tamam hmm diyor. Aynisini ben yapinca da niye konusmuyorsun falan diyor. Ben zaten cok konusmam dinlemeyi severim diyorum boyle olmaz diyor. Instagram kullanmiyorum icimi doktugum fake bi hesabim vardi. Dun oradan konusmaya basladik. Ama olmuyor beceremiyorum. Aslinda bana karsi ilgili ama sanirim ilgisini kaybediyor. Yani onu kaybetmekten korkuyorum. İşin özü bu. Beni begenmezse gururum cok incinecek gibi hissediyorum. Ama derlerya birak gitsin donerse senindir donmezse hic senin olmamistir diye. Bilmiyorum icimi dokmek istedim.
Çocukluk ve ergenliğinizde aileniz tarafından sürekli eleştirilir miydiniz?

Kendinizi sürekli beğendirme çabasından çıkın lütfen . Ne gerek var kim dört dörtlük ki size kusur bulacaklar kimin ne haddine. Önce kafayı degistirin. Zaten sonra mutlu olursunuz.

Evet sürekli beceriksiz deniliyorsu. Ablamlar kadar is yapamadigimi tembel oldugumu soyluyolardi.
Tam o gelişim süreçleri boyunca bu şekilde kodlandığında işte büyüseniz bile yetersiz, çirkin, güvensiz, terk edilmeye mahkum hissediyorsunuz. Beyin diğer türlüsünü bilmiyor ki. Belki psikolojik destek almalısınız.

Yalniz kuzum evlilik dusunuyorum dedin ama anlattigin konulari hmm tmm diye gecistiren biriyle nasil olacak? Yarin evlendiginde hangi konuyu acsam diye dusunup duracak misin? Ayrica konusmayi sevmemek neden olmuyormus?bazi insanlar az konusur esleri de oylece kabullenir ...demem o ki olmadigin birine donusmeni istiyor olmasin bu kisi?

İyi günler herkese. Umarim gununuz guzel geciyordur. Neyse gelelim meseleye. Ben kendimi herkese begendirmeye calisiyorum. Benim hakkimda kotu konusmasinlar diye caba gosteriyorum. Benden neferet etmesinler diye cabaliyorum. Ozellikle konustugum erkeklere karsi. Her kimle konussam ilkin rahat oluyorum. Ama zamanla acaba beni begenmeyecek mi, cok mu konustum, bunu demese miydim, acaba beni zamanla taniyip sogur mu diyorum. Surekli kafamda bu sorular. Kendimi guzel buluyorum. Bazen de akilli bulurum ama yetmiyor. Suan konustugum kisiyi cok sevdim. Ciddi dusunuyorum. Gorucu usulu ile tanistik. Ama gercekten kanim isindi. Sanirim ozguvensizlikten geliyor. Benim cok arkadasim yok. Kendimde eksik gordugum en buyuk konu bu. Ikili iliskilerde ve grup ile olan bulusmalarim olmuyor. Bulusunca iyi konustuk ama birkac gundur beceremiyorum sanirim konusmayi. Bana surekli konu ac niye acmiyorsun. Hep ben konusuyorum diyor. Birseyler anlatiyorum. Evet tamam hmm diyor. Aynisini ben yapinca da niye konusmuyorsun falan diyor. Ben zaten cok konusmam dinlemeyi severim diyorum boyle olmaz diyor. Instagram kullanmiyorum icimi doktugum fake bi hesabim vardi. Dun oradan konusmaya basladik. Ama olmuyor beceremiyorum. Aslinda bana karsi ilgili ama sanirim ilgisini kaybediyor. Yani onu kaybetmekten korkuyorum. İşin özü bu. Beni begenmezse gururum cok incinecek gibi hissediyorum. Ama derlerya birak gitsin donerse senindir donmezse hic senin olmamistir diye. Bilmiyorum icimi dokmek istedim.
Bence sorun sizde değil karşınızdakinde. Normal bir konuşma esnasında eee konu aç diye bir şey duymadım ömrümde. Anlatacağı varsa anlatsın öğrenmek istediği varsa sorsun sizi konuşmaya teşvik etsin kendisi gergin size atıyor topu. İnsanların tabiatı vardır kimi iyi bir dinleyicidir ya da çekingendir mizaç bu konuş deyince konuşulur mu? Daha çok gerer insanı. Hem daha iki günde sizi eleştirmesi bana çok itici geldi açıkçası. Bence doğru insan olsa gerilmezdiniz.

Bence sorun sizde değil karşınızdakinde. Normal bir konuşma esnasında eee konu aç diye bir şey duymadım ömrümde. Anlatacağı varsa anlatsın öğrenmek istediği varsa sorsun sizi konuşmaya teşvik etsin kendisi gergin size atıyor topu. İnsanların tabiatı vardır kimi iyi bir dinleyicidir ya da çekingendir mizaç bu konuş deyince konuşulur mu? Daha çok gerer insanı. Hem daha iki günde sizi eleştirmesi bana çok itici geldi açıkçası. Bence doğru insan olsa gerilmezdiniz.
Çok hak verdim bu yoruma

Back
X