Rica ederim tatlım ne demek.
Açıkçası beyaz eşya konusunda 2. ele güvenmiyorum ben. Ev tutan ve durumu sıfır almaya müsait olmayan arkadaşlarım aldılar 2. el. İstisnasız hepsi şikayet ediyordu eşyalarından. Makineleri çamaşırı bulaşığı iyi yıkamıyordu, ya da buzdolabı soğutmuyordu. Bence çok kaliteli, süper ötesi olmasa da sıfır al. En azından evlendikten sonra bebişin olana kadar kullanırsın eşinle. :)
İki nevresim takımı yeter bence, tek kişilikte alabilirsin ama öyle çok pahalı olanlara bakma. Hesaplı ve gündelik olsun canım.
Havlu olarak bence bol bol al. En az 10 tane olsun. Ben her gün değiştiriyorum mesela, haftada en az 1 kere 8 kiloluk makine doluyor havlularla. Ama çok pahalı havlulardan alma derim. 2,3 tane şöyle sağlam kaliteli olsun, diğerleri de çok kötü olmasın ama çok pahalı olmasına da gerek yok. 2'şer tane vücut havlusu ve baş havlusu da lazım.
Ya ben nedense eşyaları 2. el almayı sevmiyorum. Salona Koçtaş' tan falan 4 sandalyeli masa alsan mesela, ilerde mutfağa koyarsın. Kitaplık alsan, ilerde kullanırsın. Sağlam bir ütü masası alsan, nereden baksan 10 sene gider. Hani iyisini al, yıllarca kullan kafasında bir insanım.
Mutfak eşyası olarak şöyle diyeyim sana. Tek başınasın, doğal olarak bulaşık makinesi her gün çalışmaz.
12 kişilik çatal-kaşık-bıçak ve servisleri, 6 kişilik su, 6 kişilik meşrubat, 6 kişilik çay, 6 kişilik kahve bardakları şart. Bir kaç tane de kupa işine yarar. 2 tava, 1 yemek, 1 pilav tenceresi, saklama kapları, 1 tane borcam, 1 tane tepsi, 2 cezve, 10 tane mutfak havlusu( Geçenlerde Eminönü'nden 3 tanesi 5 liraya aldım, minik minik çok şekerler, çok para verme mutfak havlularına :) ), tost makinesi bayağı işe yarar ama miniklerden al bence benimki büyük çok pişmanım büyük aldığıma, bir tane rende, buzlu meşrubat seviyorsan buz kalıbı, bi tane pirinç yıkamak için elek, bir tane sıkacak. Şimdilik bunlar geldi aklıma ama yine yazarım hatırlarsam bişiler :)
Sende sor lütfen aklına bir şey takılırsa