- 26 Aralık 2019
- 89
- 27
- 8
- Konu Sahibi pembedusunenkadin
akacak iki damla kana mı bağlı namusumuz?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bekaretten ne anladığınıza bağlı. Namus başka bişey. Biz milletçe kavramları çok yanlış ullanıyoruz. Namussuz ahlaksız bekaretle oluyor sanıyoruz ama öyle değil. İş ahlakına uymayan bi insan namussuz bi insandır. Bakire olmayan bi kadın tek başına namussuz sayılamaz. Ama bence bakın bence! Bacak arasını her erkeğe rahatlıkla açan kadın da namussuzdur. Dini kaygıları olan insanların her türlü ilişkiyi yaşayıp sonra evlenecekleri adama açıklayamama korkularıyla yalan dolan hayatlar yaşayıp yaşatmaları namussuzluktur. Namuslu insan dürüst olmak zorundadır. Ama bakıyorum insanlar pişmanım dediği şeyler için pişman değil başka insanlara nasıl açıklayacaklarını bilemedikleri için pişman.
Şimdi sen nerden alırsan al. Namus görecelidir. Kimi dini kaygılarla alır namus bekaret işini. Kimi ekonomik işlerde arar namusu. Vs vs...
Benzer olmasa da erkekler de bazı acımasız ayrıştırmalara maruz kalıyor ama. Sadece kadın yaşamıyor bunu. Zengin fakir, yakışıklı çirkin, kaslı göbekli, uzun boylu kısa boylu, çalışan işsiz, işin de türü önemli tuvalet temizleyici adama kimse selam vwrmez mesela gibi.. Erkeklerdoğdukları andan itibaren güçlğ olmak zorunda olan ailesini korumak zorunda olan savaşmak zorunda olan kadınını kucağında sırtında taşımak zorunda olan kişi olarak kodlanıyor hemen hemen her kültğrde. Hayır ben bunları yapmak istemiyorum dese toplumsal ayıplanma dışlanma lay edilme zorbalığa maruz kalma gibi şeylerin belki alasını yaşıyorlar.Çok açık uçlu bir konu haklısın. İnsanların hayata dair olan pencerelerine göre şekilleniyor düşünceleri, yaşayıp büyüdükleri kültür, alışkanlıkları, yetiştirilme şekline göre.. Ama beni üzsen kadının böyle bir konuda sınıflandırılması. İnsanın insana saygı duymaması.
Bence Hayır, biz hala bunun gibi işlerle uğraştığımız için arpa boyu yol alamıyoruz. İnsanın ruhu namussuz olması, kadını erkeği yok.. geri kalan herşey çözülür.akacak iki damla kana mı bağlı namusumuz?
Kisiye gore degisir bana gore asla .akacak iki damla kana mı bağlı namusumuz?
bakir-bakire el değmemiş demektir. zarı sağlam demek değildir. zar sadece onun sembolüdür.
bayrak gibi düşün. bir vatan haini, elinde bayrakla gezince vatansever olamaz. ama bir vatansever için de bayrak namustur.
yani bayrak önemlidir. ama elinde her bayrak taşıyan vatansever değildir.
Çoğu erkeğe göre tabikii evet..akacak iki damla kana mı bağlı namusumuz?