beklemek nereye kadar:(

vahiba

Guru
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2009
1.852
542
373
Ankara
Slm kizlar.benim yillardir arkadaslik yaptigim bir erkek var.yani beraberiz.birbirimizi cok seviyoruz.babam
Ticaretle ugrasio bu cocuk
İflas eder dedi ve beni vermedi.zaten istemeye
Gelmediler.babam hayir
Diyince bende
Gelipte
Bozulsunlar istemedim.sonra erkek
Arkadasim unv okuyup memur oluyim
Dedi.simdi 3. Sinifa gecti.mezun olunca babam ancak verir beni.memur kafasi var babamda:(ikimizde 32 yasindayiz.bu yasta gitti isini birakti okul okuo.yani babamin yaptigi bize zulum artik.maddi durumuda iyi.sorun memur
Olmasinda.34 yasimizda evlenebiliriz bu duruma
Gore.arkadaslarimin cocuklari buyudu.ben artik evlensem
Ne olur o yasta?canim
Cok sıkkin...

Yaşınız 22 olsa anlarım da , yaş gelmiş 32 ye arkadaş neyin kafası bu hala.
İşi gücü kurmuş adam, sevmişler, bırak evlensinler işte.
Sanki hayatta herşeyin garantisi var.
Bravo sevgilinize, çok seviyormuş sizi gerçekten.
anneniz falan ikna edemedi mi babanızı , belki samimiyetle bu düşüncelerinizi, kaygılarınızı anlatsanız babanıza insafa gelir:31:

Slm kizlar.benim yillardir arkadaslik yaptigim bir erkek var.yani beraberiz.birbirimizi cok seviyoruz.babam
Gelmediler.babam hayir
Diyince bende
Gelipte
Dedi.simdi 3. Sinifa gecti.mezun olunca babam ancak verir beni.memur kafasi var babamda:(ikimizde 32 yasindayiz.bu yasta gitti isini birakti okul okuo.yani babamin yaptigi bize zulum artik.maddi durumuda iyi.sorun memur
Ne olur o yasta?canim
Cok sıkkin...

Arkadaşım sevgilin gerçekten çok büyük bir fedakarlık yapmış .. Bu yaşta işini gücünü bırakıp sırf babanızın gönlü olsun diye üniv. okumak... gerçekten çok takdir ettim ... Siz bu sevgiyi bu hoşgörüyü bu fedakarlığı kaybetmeyin .. değil 2 yıl 20 yıl olsa bekleyin bu adamı ...

ee artık evlenin zaten, yaş 18 değil ki.. babanın hayalini yaşamak zorunda değilsiniz, sizin de bir hayatınız var. hem bu yıl nişan yapın seneye de evlenin babanız daha ne bekliyor anlayamadım..bu arada bence de sevgiliniz çok fedakar..

Son düzenleme:
Evet kizlar onun hakkini nasil oderim bilmiorum zaten.babam benim tursumu kurmak istiyor heralde.ne biliyim ya annem ben karismam kendin hallet dedi cikti isin icinden.zaten babam annemi dinlemez kendi bildigini okur.en kucuk kardesim 24 yasinda evlendi.ben mal gibi babamin gonlunu bekliorum.kapiyi carpip gitsem beni silerler ailem.nasil bi mantiksizlik bu a anliyamiyorum.ama hayatim geciyor.bugun dogum gunumdu ama
Ben sevinemedim bile.

Babama cok anlattim yasim geciyor neden boyle yapiosun dedim.guldu ciddiye bile almadi.sen bilerek yapiosun izin versem evlenmezsin bile bununla dedi dalga gecti.babam ust duzey biri bu arada.yani cokta diktator .kimseyi sallamaz.kardeslerimde evlenirlen hep sorun cikardi ama evlendirdi.benim kaderim boyle galiba

Bu çok büyük bencillik, artık biyolojik saatiniz geriye doğru gidiyor.
Evlendiğinizi anlamadan çocuk telaşına düşeceksiniz.
Babamız erkek olarak bunları düşünemeyebilir ama anneniz ne olursa olsun destek olmalı, olayın bu yönünü
düşünmesini sağlamalıydı bence.
Olmazsa siz açık açık konuşun, vebalinizi yüklenmesin sonra.
Bu arada yeni yaşınız kutlu olsun arkadaşım:7:

Son düzenleme:
Gelmediler.babam hayir
Diyince bende
Gelipte
Ne olur o yasta?canim
Cok sıkkin...
Şu hayatta neyin garantisi var ki babanız illa memur olsun diye tutturmuş iyi o zaman ticaretle uğraşanlar hiç evlenmesin iflas ederiz diye ayrıca erkek arkadaşınızıda tebrik ederim sırf babanızın gönlü olsun diye üniversiteye başlamış ama babanız bence erkek arkadaşınız okuluda bitirse memurda olsa sizi ona vermez gibime geliyor,kardeşiniz nasıl evlendi peki onun evlendigi kişi için ne dedi ona nasıl izin verdiyse sizede izin vermesi gerekir.

Gelmediler.babam hayir
Diyince bende
Gelipte
Ne olur o yasta?canim
Cok sıkkin...
Bence babanızla konuşun hayatta neyin garantisi var ki 1 dk sonra yaşayıp yaşayamayacağımız belli değil zaten erkek arkadaşınızın işi gücü yerinde parasıda var ee daha belli bi yaşa gelmişsiniz zaten 30 yaşında evlilik evet çok mantıklı olgunluk açısından ama şöyle bi şey de var yaş ilerledikçe çocuk olmama riski artıyor her şey zamanında güzel napıcak 35 yaşına kadar bekleticek mi bence iyice konuşun babanızla ...

kardesiminde evlenecegi kisi ticaretle ugrasiodu.ama unv mezunuyfu.babam
Yine vermem
Dedi.cocukta
Gidip memur oldu.sonra verdi babam.ama
Onlarin avantaji vardi unv mezunuydu zaten.benimki lise mezuni.okulu bitirmesi zaman kaybettirdi bize.zaten
Bu iyliginin altinda eziliorum
Artik.cok mahcubum
Ona
Karsi:(

konusmamin
Bi faydasi olmaz babama.kac kere konustum.cocuk meselesinde haklisiniz.olurmu o yastan sonra
O bile belli deil.bazen bu ailede dogdugum
İcin cok sanssiz
Oldugumu dusunuorum.millet kizini istedigiyle
Evlendirio.benimkilerde
Burnumdan getiriyor.

Açık konuşmak gerekirse 32 yaşımda ağlar zırlar tepinir ikna ederdim. Tamam okumanın yaşı yok ama ben belki genç anne olmak istiyorum babam yıllarımı geri veremeyeceğine göre işinde gücünde gayet olgun denilecek yaştaki kızına da sadece öğüdünü versin ve mutlu olmamı dilesin çok garipsedim:26:

Memur olunca hayatın tapusunu mu alıyo sanki eline bundan bilmem kaç sene sonra memurluklar sözleşmeliye dönebilir kadro kavramı kalkabilir. ee sonra? nasıl bir mantık nasıl bir bencillik insan evladı ne olursa olsun mutlu olsun diye çabalar
hiç anlamıyorum katı ve kuralcı babaları
artık atamalarda öyle ha diyince olmuyo ki atanabileceği bir bölümde mi 2 sene sonra alım olabilecek mi vs vs
umarım 2 sene çabucak geçer

Babanin saygi duydugu bi buyugu yokmu babaanne veya amca gibi? Onlar fikrini degistirir,degistirmezsede bunlarn blof oldugunu dusunuyorum babaniz gercekten istedgnizn farkinda degil ve gercekten istediginizi onun yuzune vurun. Yerinde olmak istemezdim ama olursamda restimi cekerdim bu senin hayatin bir kere gelecegiz ve ne kadar vaktiniz var mechul. İstedigin gibi yasa canim

Sorulari cvpliyim oncelikle kizlar.keske tepinmek care olsaydida sabaha kadar babama tepinip aglasam kendimi anlatsam.soyliyecegi cvp hayir olur
Yinede istiosan git
Seni reddederim
Der.erkek arkadasimin okudugu bolum
Ozel
Egitim ogretmenligi.ozellikle bu bolumu sectik.cunki acik cok oldugundan atama kolay yapiliyormus.ben
Babamin karsisina
Gecip genc anne olmak istiyorum diyemedimde ama
Annemin karsisina
Gecip soyledim.bana bunlarimi dusunuosun terbiyesiz die
Cikisti.annemle babam
Ayni bencilligi yasiolar bence.babamin dinliyecegi aile buyugumuz yok malesef.tam aksine
Babam
Ailenin buyugu ve sozu dinlenem tek
İnsan:(bi amcam var babamdan buyuk.ama
Oda mersinde ve
yasli baya.ama oda soylese dinlemez zaten.2 senemiz kaldi eger atamadan sonra vermezse beni artik cekip gitmekten baska yapicak carem kalmiyor.Allah bilio babam
İstedi die bu ayriliga katlanioruz.bunlara ragmen vermezse umrumda olmaz.gider hayatimi yasarim evlenirim.sabir tasi oldum ciktim.bu sekilde bir iliski devam ettirmek okadar zorki.yani zaman gectikce aramizda sorunlar cikar bu yuzden die korkuyorum:(

ALLAH yardımcın olsun işin çok zor.

Peygamber efendimiz 3 şey bekletilmez demiştir oda evlenilecek kız. Acele evlendirilmesi gerek diye bir hadis var hatta.

ALLAH babanıza ramazanın hürmetine akıl versin canm..

Canım benim babamda öyleydi ablamın isine karsı cıktı gurbette ne yapacaksın diye bağırdı cağırdı ama ablam aldı odaya yüz yüze konustu sonuc ağlasıp cıktılar odadan :) yani babalar hep öyle biraz ısrarcı olmalısın birde duygulu konusma sart :) Tabi babanın huyunada gitmek sart.

madem kardeşlerinin evlenmesinde de sorun çıkardı sende kararlı olacaksın ve evlenmekte ısrar edeceksin cnm nasılsa okuyor sevgilin bu sırada işini tamamen bırakmadıysa parada kazanıyordur.bence sevgilinide düşün sırf senin için unv.okuyor bunlarla uğraşmak yerine seni bırakabilirdide vaz geçerdi.demekki gerçekten değer veriyor.eğer baban konusunda şikayetçi olmasaydın bir bildiği vardır vazgeç derdim ama sorun babanın rızası

Benim babamda da memur takıntısı var. Kendisi memur ve maaşının hiç yettiği görmedim. Borç gırtlağa dayanacak hala görücüler geldiğinde memur muymuş diye soruyor. Üstelik erkek arkadaşım var ailem bilmese de ikimiz de özel sektörde olucaz yani bu devirde atanmak kolay mı! Allah bize sabır bu babalara da akıl versin..

Back
X