• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beklentiler bir ilşkiyi mahvedebilir mi?,

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
aşık olduğumuzda hataları görmediğimiz için kendimize gelmeye başladığımız dönemlerde karşımızdakinin hoşumuza gitmeyen pek çok yönü bize batmaya başlar ve değiştirmek için kolları sıvarız ....

konuşuruz anlatırız şunu böyle değilde şöyle yapsan daha çok hoşuma gider deriz......vs

peki bunların sonucunda nolur diye merak eden varsa ben söyleyeyim koskoca bir HİÇ kişi kendi farkında olmadığı için hatalarının siz ne kadar beklerseniz bekleyin değişmiyor....kafayı yediğinizle kalıyorsunuz.

ve zamanla bu beklentiler ilişkiye yavaş yavaş ama oldukça yıkıcı zararlar vermeye başlıyor.

SİZCE?

kesinlikle hayattanda, ilişkilerimizden de olabileceğinden fazla beklentilerimiz olmamalı
yoksa içten içe üzülen hep biz oluruz
partnerimizi değiştirme çabası içine girersek işte o zaman yandık
ilişkide çatırdamalar başlar hele çiftler lider burçsa işte o zaman alttan alma diye birşeyde olmayacağından ilişki haliyle zarar görür

karşındakinin sevmediğini bir davranışı söyledği halde hala devam ettirmek bir ilişkiyi zedeleyebilir

aslında beklentilerinize bağlı bir durum...yani karşı tarafın yapamayacığını bildiğiniz halde beklentilerinizi yüksek tutarsanız hayal kırıklığı yaşarsınız ve buda ilişkiye yansır...karşınızdaki insana göre beklentilerinizi beklerseniz daha mutlu olursunuz diyebilirim...(tabi bu arada genel konuşuyorum...))
sevgiler...

bence her zaman oyle degil!
benim 6yillik bir iliskim war.tabi ki de bazen onun begenmedigim huylari olabliyor.tabi terside!ama biz bunlari konusarak asabiliyoruz cok sukur (:
ve oyle bir iliski yasiyoruz ki her gun birbirimizi daha guzel anliyoruz.
ama sende haklisin oyle davranislar sonucu ilski zararlar goruyor maalesef!yine de ben cabalama taraftariyim!

(:

"Beklentiler çoğaldıkça üzüntüler de artar.." Bence yani..:smiley-cool:
En güzeli karşımızdakini olduğu gibi kabul etmek.. Belki bazı huylarını yontabiliriz ama mayasını değiştiremeyiz..kafamçokkarıştı
Bir yandan bizi çok mutlu ederken gerçekten çok kötü bir huyu bizi yıkabilir..benneyaptımki

gerçekleşemeyecek beklentiler insanı mutsuzluğa götürür.içten içe üzülür insan.
en güzeli insanı olduğu gibi kabul etmek
iyi olduğu taraflarını görüp sevinmek ve bunla yetinmek bence

"Beklentiler çoğaldıkça üzüntüler de artar.." Bence yani..:smiley-cool:
En güzeli karşımızdakini olduğu gibi kabul etmek.. Belki bazı huylarını yontabiliriz ama mayasını değiştiremeyiz..kafamçokkarıştı
Bir yandan bizi çok mutlu ederken gerçekten çok kötü bir huyu bizi yıkabilir..benneyaptımki

Bu sözlere katiliyorum Laale abla...

beklemekten cok yapabileceklerini istemek önemli..
küçük küçük hatırlatmalarıda es gecmemeliyiz....
olduğu gibi kabul etmek lazım değiştirmeye calışmak kişiliğinde catışma oluşturabilir..
buda bizi mutlaka etkiler...

Alışmış kudurmuştan beterdir diyenler boşuna dememiş.Bence insan ne ise o olaraka kalıyo ,değişim olmuyo.Sen bekleyipte bişeyler görmüyosan ha bire yıpranıp üzülüyosun.Bunu aşmak lazım ama nasıl olcakki? Yıllardır uğraşırım elde var kocaman bir 0

" huylu huyundan ancak teneşir taşında vazgeçermiş " olay budur huy değişmezzzz değişen rollerdir..

hayattan çok büyük beklentimiz olmazsa çok hayal kırıklığınada uğramayız

ben hiçbir zaman büyük bir beklenti içinde olmam bizim en büyük hatamız bir ilişkiye başlarken karşı tarafın hoşumuza gitmeyen huylarını değiştirebileceğimiz ya da katlanabileceğimiz düşüncesi bence.günümüzde boşanmalar neden bu kadar arttı düşündünüz mü hiç?evlenirken canım cicim seviyoruz birbirimizi ama aynı evin içine giripte bu huylar size batmaya başlayınca hoop hemen mahkemeye ne bileyim ya düşük beklentiler içinde olmak lazım ki sonu kötü bitmesin ve en ufak şeylerde mutlu olabilelim

Karşındakini değiştirmeye çalışmak boşuna bir çabadır,
Kimse kimseyi değiştiremez sadece kendini değiştirebilir çünkü,
Sevgi zaten beklentisiz olur, sevginin doğasında talep etmek ve ya beklemek yoktur,
Sevginin doğasında sadece vermek vardır, karşılıksız ve beklentisiz...

Beklentilerin getirdiği yığınla mutsuzluk var,işte,aşkta,evlilikte,parada,kariyerde hep bir beklenti içinde değilmiyiz hepimiz.Ben bu saydığın hiçbişeye karşı beklenti içinde değilim diyen varmı aranızda?
Beklentilerimiz olmasaydı hiç derdimiz tasamız olmazdı elbette ama hayat insanı öyle bir yoğuruyorki zaman geliyor beklentisiz yaşayamaz hale geliyorsun.
Hayat bu kimbilir birgün beklentilerimiz olmadan da yaşamayı öğrenebilirz belkide.

Sevgiler

Bence beklentilerimizi yapılabilecek şeyler doğrultusunda oluşturmalıyız.
Ondan yapmasını isteyeceğimiz şeyle aynı derecedeki şeyi biz yapabilecek miyiz?Burada birazda empati kurulmalı.
Zaten ilk zamanlarda,ilişkinin başlarında çiftler çoğu şeye dikkat eder ama bu zamanla azalır.Kişi özüne dönmeye başlar.Bunları değiştirmeye çalışmakta onu değiştirmeye kalkışmaktır.Onu özüyle kabul etmekte koşulsuz bir sevgidir bana göre.

Herk iki tarafta birbirlerini olduğu gibi kabul etmeli
Çocuk değilizki değiştiremeyiz, değişmez.Biz değişebilirmiyiz ancak dikkat ederiz bazı hususlarda bunun dışndakiler boşa kürek çekmektir.

en kısa haliyle düşüncemi söyleyecek olursam: evet karşılıksız kalan beklentiler ilişkiyi mahveder daha kötüsü bitirme aşamasına sürükler. hele ki tek taraflı bir fedakarlık olduğu düşünülüyorsa...

Belki, cunku karsındakındn bırsey beklersın ama yapmaz ve hayl kırıklıgı olur bu boyle sureklıde devam ederse ılıskıyıde köü yönde etıler dıye dusunuyorum.

Tabıkıde mahvedıyor. Sevgılın senden bırsey beklıyor ama olmayınca kırılıp uzuluyo yetı gelıyo sınırlenıyo ve boylece ilişkı yıptanıyor :/

Back
X