bel altı uyuşturarak normal doğum

qizemlii

Ya ALLAH Ya RAHMAN ..
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
314
214
103
merhaba arkadaşlar. bel altı uyuşturularak normal doğum yaptıran veya bilgisi olan var mı..??? 6.5 hamileyim ve doğumdan çok korkuyorum böyşe bişey duydum ama nasıl sakıncalı mı bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim....

merhaba arkadaşlar. bel altı uyuşturularak normal doğum yaptıran veya bilgisi olan var mı..??? 6.5 hamileyim ve doğumdan çok korkuyorum böyşe bişey duydum ama nasıl sakıncalı mı bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim....

Arkadaşım normel degil sezaryan oldu yarım dogum ama cok korkmuştu bacaklarını hisetmeyince

Arkadaşım normel degil sezaryan oldu yarım dogum ama cok korkmuştu bacaklarını hisetmeyince

sezeryan değilmiş bu dediğim bel altını uyuşturup ağrı hissetmemeyi sağlıyolarmış normal doğumda. ama herhangi bir sakıncası var mı o an yada sonrası için bilmiyorum :/

Evet canim hastanede calismistim orda uygulaniyordu. Epidural takiliyor ve beyine aci hissini veren sinirler uyusturuluyor. Bacaklarini hissediyorsun sadece aci hissetmiyorsun. Agrisiz dogum olarak geciyor. Doktorun ve ebenin komutlaruna gore nefes alip veriyorsun ve ikiniyirsun. Ama dogum anina kadar sanci cekiyorsun yalniz dogum esnasinda aci duymuyorsun. Birde normal dogum icin mutlaka nefes tekniklerini arastir ve doguma kadar antreman yap derim ozellikle agrisiz dogumda cok ihtiyacin olucak. Cunku aci hissetmek insani kamcilar ve daha guclu ikinmana yardimci olur ama aci olmadiginda guclu ikinma ve dogru nefes alip verme cok onemli. Hayirlisiyla bebisine kavusursun insallah.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
Evet canim hastanede calismistim orda uygulaniyordu. Epidural takiliyor ve beyine aci hissini veren sinirler uyusturuluyor. Bacaklarini hissediyorsun sadece aci hissetmiyorsun. Agrisiz dogum olarak geciyor. Doktorun ve ebenin komutlaruna gore nefes alip veriyorsun ve ikiniyirsun. Ama dogum anina kadar sanci cekiyorsun yalniz dogum esnasinda aci duymuyorsun. Birde normal dogum icin mutlaka nefes tekniklerini arastir ve doguma kadar antreman yap derim ozellikle agrisiz dogumda cok ihtiyacin olucak. Cunku aci hissetmek insani kamcilar ve daha guclu ikinmana yardimci olur ama aci olmadiginda guclu ikinma ve dogru nefes alip verme cok onemli. Hayirlisiyla bebisine kavusursun insallah.

amin inş canım çok sağol. benim canım çok az o yüzden korkuyorum ve bunu düşünüyorum ama bi sıkıntı olur mu diye korkuyorum işte. nette baktım biraz doğum sonrası bazı yan etkileri olabilrmiş...

amin inş canım çok sağol. benim canım çok az o yüzden korkuyorum ve bunu düşünüyorum ama bi sıkıntı olur mu diye korkuyorum işte. nette baktım biraz doğum sonrası bazı yan etkileri olabilrmiş...

Yani tabiki hepsinin farkli yan etkileri oluyor. Spinal ve epidural anestezilerde dogumdan sonra bazen 1-2 gun bazen 1-2 haftaya kadar giderek azalan bas agrilari olabiliyor. Belden igneli yapilan operasyon sonralarinda nescafe ve kola gibi kafeini yuksek icecekler verirler bas agrisi icin. Yani burdan cikan %80 agri oluyorki bu uygulama yapiliyor. Bu agrilarin en az olmasi icin yada olmamasi icin anestezi veren doktorun iyi olmasi gerekiyor. Artik oda sans. Ben sezeryan oldum genel anesteziyle ameliyat superdi ama yerimden kalkamadim 1 hafta cok zor gecti. Hayirlisi hangisiyse o olsun insallah

Son düzenleme:

Ben epidural normal yaptim cok da memnun kaldim hic aci cekmedim

Bende normal doğum yaptım ilk başta epidural istemiyordum açıkçası sonra dayanamadim yaptırdım.sancilarda bi değişiklik olmadı ama doğum ani çok rahatti..doğum sonrası kafeinli içecek icilmesi gerektiğini bana söylemediler ama bas ağrımda olmadi .Aslında biraz şans ve bünye meselesi Allah hayırlısi ile kucaginiza almayı nasip etsin inşallah

ben normal dogum yaptim.dogum tabiiki korkutucu ama bence en güzeli normal dogum saatlerce sanci cekiyosun evet ama dogumdan saniye sonra hicbir aci kalmiyo sana tavsiyem normal dogum hicbisey kullanmadan inanki bebegin icin o aciyi cekmeye deger:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bende epidural anestezi ile normal doğum yapanlardanım, çok memnun kaldım 4 cm açıklıktan sonra son 2 saat hiç sancı duymadım, çok az bir sancıyla da doğumum gerçekleşti. kesinlikle tavsiye ederim, kulaktan dolma sözlere inanmayın doktora danışın öğrenin derim, riski çok da fazla değil, bende hiçbirşey olmadı, felç olursun diye cok konuştu etrafımdakiler ama ben kulak asmamıştım, öyle bir ihtimal yok denecek kadar azmış doktorum öyle dedi. şimdi ikinci hamileliğim ve yine aynı yöntemle doğum yapacağım inş:)

bende epidural anestezi düşünüyorum ama bakalım bu ayın sonunda doktor kontrolüm var sorucam doktoruma ne derse. ama onun içinde iyi bi doktor olması lazımmış galiba ben doktorumdan çok memnun değilim normalde kontroller devlette yapıyorum ama son ayımda özele gidip orda doğum yapmayı düşünüyorum o yüzden pendik tuzla gebze çevresinde iyi bi ozel hastene ve doktor bilen var mı acaba ?????

Ben epidural anestezi ile doğum yaptım ve asla bi rahatsizligim olmadi. Yalnız iki nokta cok onemli, 1) zamaninda yapılması (ekibin gece gündüz farketmeksizin, doğum ne zmn baslarsa o zmn basınızda olması lazım), 2) epidürali yapan doktorun işinin ehli olması. Ben hiç beklemediğim anda gece suyum geldi, ve hastaneye yetiştim, doktorum ve ekibi full kadro oradaydı, hmn epiduralim takıldı ve ben makyajımı yaparak, meyve suyumu içerek saçımı başımı yaparak doğumu ve doğum fotğrafçısını bekledim:)) süpper bi deneyimdi!!

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canim ben 1 ay önce normal epudralle doğum yaptim, doktorum
Epiduralin sanciyi tamamen kesmiceni, öyle olursa ikinamayacagimi soyledi, % 70 azaltacak dedi! % 70 azalmış sanci böyleyse azalmayani nasıldır bilemiyorum! Acisiz diye bi si yok, çatır çatır cekiyorsun ama sonrasi çok rahat, ben doğum sonrası hiç yatmadim, agri sizi hic bi si olmadi, aciya dayan normal dogur derim

arkadaşlar epiduralde önemli bir etkende anestezinin vücudunuzu ektileme oranı, kimi insanlara uyuşturucu iğneler etki etmezken ya da cok az etki ederken kimilerini de (mesela ben) anında ve acaip güçlü etkiliyor. o yüzden ben hiç sancı hissetmedim ama hisseden arkadaşlarım da var, yani bedeninizin tepkisi de önemli. bunu şöyle de anlayabilirsiniz, mesela ben diş çektirdiğimde bir iğne beni uzun süre tamamen hissiz yapar, kimini fazla etkilemez. bunun gibi bir şey.

Merhaba:) ben martta normal sancı ile doğum yaptım
benım yan odamda epidural normal doğum vardı epıdural dogumlarda acılma fazla olmuyor bebek strese gırıyormus
ve yan odamdakı dogumda oyle oldu ben acı ıle kıvranırken o sancısız kıtap okuyarak geçirıyormus :)
Fakat gel görki acılması 7 cm de kaldıgı ıcın ve bebegın kalp atımları yavasladıgı ıcın acıl sezeryana alındı
ben normal olarak bı kac saat ıcınde bebeğimi dunyaya getırdım
bende ıstedım epıduralı ama drum tavsıye etmedı ıyıkıde yaptırmamısım

doktorunuza sorun söylediği şey şu olacak ki, eğer zamanında ve dozunda yapılırsa epidural doğum sürecini hızlandırıyor. araştırın bunu göreceksiniz, ben 4 cm e kadar 12 saat sancı çektim epidurali vurduktan 2 saat sonra 10 cm olmuştu bile açılmam ve doğum yaptım. herkezin deneyimi farklıdır tabiki ama 5 çocukta doğursam epidural normalden vazgeçmem:1::1::1:

valla ben çok kararsızım ama normal yapıcam galiba çevremdekilerde kesnlikle normal doğum yap diyolar kafam karışık iyice yani :)

Back
X