Bendede çikolata kisti var tedavi yöntemi ya büyümesini doğum kontrol hapıyla engellemeye çalışma yada ameliyatla alınması oluyor.ameliyatta yumurta rezevrlerine zarar verme ihtimalinden dolayı 5 cm den büyükse düşünülüyor.o kullandığım hapı bilmiyorum.
hormon testlerini ve yumurta rezevr durumunu mutlaka kontrol ettir.Bu hastalık olumsuz yönde etkileyebiliyor.Ne durumda mutlaka öğren Rabbim şifamızı versin inşallah..
Insallah testleri yapdiracam, demek 5 cmden buyuk diyilse ameliyyat yok, peki ameliyyat derken yani tek acik ameliyyatmi, yoksa laproskapidemi yumurta rezervlerine zarar vere biliyopmus?bi de yumurta rezerv durumunu nasil kontrol ede bilirim, mesela ultrasonla olurmu?
sevgiler
canım benim kardeşim bekarken açık ameliyat oldu çikolata kistinden dolayı şuan 2 yıllk evli doğal yollardan hamile kalması imkansız oldu doktorları bekar bayanın açık kist ameliyatı ilerde hamile kalmasını engelliyor benim kardeşim o ameliyat yüzünden çocuk sahibi olamıyor ve kistleri tekrarladı bu sefer daha çoğaıdı benim tavsiyem iyice araştırmadan ameliyat olma derimkizlar sizden cevap ve tavsiyelerinizibekliyorum
İnfertilite bölümüne konu açınca evli sandım seni.Madem bekarsın sanırım sana doktorun önereceği devamlı doğum kontrol hapı kullanman olacaktır.
Tüm testlerini yaptır doktorunla iyice konuş ameliyata pek sıcak bakmadığını senin durumunda bunun zararı olurmu iyice öğren.Ama arkadaşta demiş bu kistlertekrarlıyor, oluşumu ve büyümesi adet döngüsüne bağlı olduğu için ya hamilelikte yada menapozda kurtulma şansımız var malesefki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?