Belara kullanan varmi?Endometriozisden dolayi

rena_27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2011
27
0
36
Azerbaycan
merhaba kizlar, ben subat ayinda endometriozis odaklarimin oldugunu oyrendim, Istanbulda Acibademde,ve doktor bana hic bi hormonal tahlil yapdirmadan Belarani yazdi, 3 ay deneyelim bakalim dedi, sora odaklarini laproskopi ameliyyatiyla yakariz dedi.ilk ultrasonda cikolata kistin var dedi, sora adetim bitince tekrar bakdi, yok adetle gitmis kistin dedi, ben gelip internetden arastirdim, normalde endometriozis hastalari once harmonal tahlil yapdirmali ve ona gore ilac almalilar,belarani yaklasik 1 bucuk aydir iciyorum, agrilarim hala devam ediyo, surekli agri kesici icmek zorunda kaliyorum,belarani icmeye basladigim ilk ay adetim hic bitmedi kahve, pembe akintilar 20 gun devam etdi, arastirdim internetden belara boyle etkiler vere biliyomus meyer..... ne bilim kizlar kafam yog
urt gibi, tekrar o doktorami gitsemmi acaba, bilmiyorum, yorumlarinizi, tavsiyelerinizi bekliyorum....
onceden hepinize tesekkurler, umarim beni yalniz burakmazsiniz.....

Bendede çikolata kisti var tedavi yöntemi ya büyümesini doğum kontrol hapıyla engellemeye çalışma yada ameliyatla alınması oluyor.ameliyatta yumurta rezevrlerine zarar verme ihtimalinden dolayı 5 cm den büyükse düşünülüyor.o kullandığım hapı bilmiyorum.
hormon testlerini ve yumurta rezevr durumunu mutlaka kontrol ettir.Bu hastalık olumsuz yönde etkileyebiliyor.Ne durumda mutlaka öğren Rabbim şifamızı versin inşallah..

Insallah testleri yapdiracam, demek 5 cmden buyuk diyilse ameliyyat yok, peki ameliyyat derken yani tek acik ameliyyatmi, yoksa laproskapidemi yumurta rezervlerine zarar vere biliyopmus?bi de yumurta rezerv durumunu nasil kontrol ede bilirim, mesela ultrasonla olurmu?
sevgiler

Tüm hormonlarını kontrol ettirsen iyi olur canım.Ama bu durumla ilgili olan FSH hormonu ve AMH hormonudur.AYLIK GÖRÜLEN FOLİKÜL SAYISIDA BİLGİ VEREBİLİYOR.eĞER 3-4 CİVARIYSA AZALMA SÖZKONUSU OLABİLİYOR VE BU TESTLERLE KESİN OLARAK YORUM NETLEŞİYOR.Açık ameliyat değil laparoskopi önerilen ama işin ehlinin eline düşmessen oda zarar verebiliyor.İllet bir hastalık kist çok kısa bir sürede tekrar edebiliyor.Kesin çözüm hemen hamile kalmak aslında,benim kist 1,5 cm sabit duruyor öylece.

kizlar sizden cevap ve tavsiyelerinizibekliyorum
canım benim kardeşim bekarken açık ameliyat oldu çikolata kistinden dolayı şuan 2 yıllk evli doğal yollardan hamile kalması imkansız oldu doktorları bekar bayanın açık kist ameliyatı ilerde hamile kalmasını engelliyor benim kardeşim o ameliyat yüzünden çocuk sahibi olamıyor ve kistleri tekrarladı bu sefer daha çoğaıdı benim tavsiyem iyice araştırmadan ameliyat olma derim

İnfertilite bölümüne konu açınca evli sandım seni.Madem bekarsın sanırım sana doktorun önereceği devamlı doğum kontrol hapı kullanman olacaktır.
Tüm testlerini yaptır doktorunla iyice konuş ameliyata pek sıcak bakmadığını senin durumunda bunun zararı olurmu iyice öğren.Ama arkadaşta demiş bu kistlertekrarlıyor, oluşumu ve büyümesi adet döngüsüne bağlı olduğu için ya hamilelikte yada menapozda kurtulma şansımız var malesefki.

evli olmusum, su an kocamla ayri yasiyoruz, 5 yasinda oglum var,oglum 3 aylikken ben hamile kaldim ama 4 aylik hamileyken bebisim karnimda oldu,beni kultraj yapmadilar,yaklasik 1 ay olu bebisimi karnimda tasidim ve ilaclarin etkisinden dogurdum o bebisi,sora 6 ya 7 ay sora tekrar hamile kaldim, yine 13-14 haftalik oldu bebis, bu sefer kultraj oldum, sora 2 ay gecmeden tekrar hamileydim bu sefer 8 haftalik kalbi atmiyodu, ve bu 3 dusukden sora korundum, dogrusu korktum bebek yapmayi, ama cok hastaliklar geldi basima, kara cigerim kotulesdi,sora rahiminde ara sira cok agir agrilarim oluyodu, acil bile geliyodu, doktorada gitdim , hic bi seyin yok dediler, bi tek bu sene subatda istanbulda Acibademe geldim, orda doktor soyledi endometriozisssin dedi, odaklarin falan, bebek dusunuyonmu, hayr dedim, cunku kocamla bosanmayi dusunuyorum ayri yasiyorum, o yuzden agrilarimdan kurtulmayi dusunuyorum, cunku surekli agrikesici icmek beni kotu ediyo, o yuzden laproskapi dusunuyorum, ama tabii ki hayatim boyu kisir olmak da istemezdim, cunku irelide yeniden evlene bilirim, o yuzden en iyi cozum yolu bulmak istiyorum, bu forumda endometriozisli hastalarin beslenmesini okudum,bunlari yapmaya calisiyorum, Bilmiyorum, Allaha hepimize yardimci olsun, Amin bebisi olmayanlara hayirli bebisler nasib etsin..Amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…