Belçikalı memur, Katar prensesinin peçesini yırttı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vicdanı hür aklı hür yetiştirilmemiş kızlarımız cemaat ne isterse sorgulamadan,araştırmadan yapmaya hazırlar çoğunda zaten birsürü takıntı hastalığı var yanlışla doğruyu karıştırdıkları için

Aslında doğuyu yanlışı herkesten iyi biliyorlar Ama cepleri öyle emrediyor.

Belçika-Brükselde yaşamış ve okuduğum okulda ırçkı muameleye maruz kalmış bir Türk olarak kadıncağızın yaşadığı rezalete üzüldüm. Yasak olabilir fakat bu böyle zorbalıkla çözülmez.

Ben oraya gittiğimizde lise 2. sınıfa geçmiştim. Fransızca bilmiyorum diye beni lise 1 den başlattılar ilk sene dili tam anlamıyla öğrenmekle geçti fakat 2. sene onların fransızca bizim edebiyat dersinde ve diğer bütün derslerde de yüksek notlar almama rağmen beni yine sınıfta bıraktılar. Belçikalı bazı öğrencilerin tavırlarını hiç söylemiyorum bile.

Tarih derslerinde konu Türkiye'den açıldığında öğretmen bizim barbar olduğumuzu söyler ülkemizden Osmanlı diye bahsederdi bir kez de öğretmenle tartışmışlığım var.

Oradaki müslümanlar ve Türkler 2. sınıf insan muamelesi görürler fakat bu ırkçıların ırkçılığı Türkiye'ye tatile geldikleri an biter. Yer içer eğlenir giderler ama siz onların ülkesine gitseniz bizim onlara gösterdiğimiz misafirperverliğin onda birini göremezsiniz.

Kısacası memur haklı falan değil bildiğin ırkçılık yapmış.

ırkçılıkla ne ilgisi var? ırk'a mı saldırı yapmış, yoksa ideolojiye mi? her olaya ırkçı kelimesini kullanıyorsunuz.

bu ideolojiye verilen tepkiyi ben gayet normal karşılıyorum.

anlattıgın hikayenin aynıları bu ülkede de yaşanıyor, başka ülkelerde de... sorun ne öyleyse? mesela islam ülkesine git, başın açık gez bakalım ne oluyor.

ırkçılıkla ne ilgisi var? ırk'a mı saldırı yapmış, yoksa ideolojiye mi? her olaya ırkçı kelimesini kullanıyorsunuz.

bu ideolojiye verilen tepkiyi ben gayet normal karşılıyorum.

anlattıgın hikayenin aynıları bu ülkede de yaşanıyor, başka ülkelerde de... sorun ne öyleyse? mesela islam ülkesine git, başın açık gez bakalım ne oluyor.

Her olaya mı?

Bir şeyi tekrar belirtmek isterim ben olayın gerçekleştiği ülke ve şehirde aynı şiddette olmasa da benzer şeyleri yaşamış biri olarak (kapalı değilim, başka türlü yaşanmışlıklardan bahsediyorum ve diplomatik pasaportum dolayısıyla dokunulmazlığım olmasına yine de buna güvenip hiçbir kuralı çiğnemememe rağmen) yorum yaptım var mı sizin böyle yaşanmışlıklarınız? Bu kadar rahat normal bulabildiğinize göre başınıza ya da bir yakınınızın başına hiç böyle birşey gelmemiş.

Prenses hanım peçeli gezmeliydi demiyorum ancak her kural çiğneyenin üstünden başından bir şeyleri mi yırtmak ya da rencide mi etmek gerek? Varsa bir sorun şikayet etmesi daha yerinde olurdu.

Başka ülkelerde de bu tür şeylerin yaşanmış olması olayı haklı mı çıkarıyor doğru hale mi getiriyor yani nedir? İnsan olmanın gereğini yerine getirememiş bu memur.

Şikayet etseydi ya?
Yetkililer gelene kadar bekletseydi? Yine çıkarmıyor mu sınır dışı edilseydi?

Normal olan o peçeyi yırtmak mıdır?

Yine söylüyorum o memur bozuntusu ırkçılık yapmış nefretini kusmuş resmen eğer böyle olmasaydı sadece şikayet eder ve bir kadına bu denli bir terbiyesizlik yapmazdı.

evet yapsınlar. sigaranın yasak oldugu yerde sigara içmek de ne demek?

Kurallara uymayan birilerini gördüğünüzde siz hep böylemi yaparsınız? O zaman kafada çok sigara söndürmüş,arabasını yasak biyere parkedenlerin arabasını taşlamış,okulda takı takan öğrencilerin takılarını koparmış olmalısınız falan filan...

Ama farkındamısınız bunları yaparken sizde başka bir yasak ihlali yapmış oluyorsunuz ?

Her olaya mı?

Bir şeyi tekrar belirtmek isterim ben olayın gerçekleştiği ülke ve şehirde aynı şiddette olmasa da benzer şeyleri yaşamış biri olarak (kapalı değilim, başka türlü yaşanmışlıklardan bahsediyorum ve diplomatik pasaportum dolayısıyla dokunulmazlığım olmasına yine de buna güvenip hiçbir kuralı çiğnemememe rağmen) yorum yaptım var mı sizin böyle yaşanmışlıklarınız? Bu kadar rahat normal bulabildiğinize göre başınıza ya da bir yakınınızın başına hiç böyle birşey gelmemiş.

Prenses hanım peçeli gezmeliydi demiyorum ancak her kural çiğneyenin üstünden başından bir şeyleri mi yırtmak ya da rencide mi etmek gerek? Varsa bir sorun şikayet etmesi daha yerinde olurdu.

Başka ülkelerde de bu tür şeylerin yaşanmış olması olayı haklı mı çıkarıyor doğru hale mi getiriyor yani nedir? İnsan olmanın gereğini yerine getirememiş bu memur.

Şikayet etseydi ya?
Yetkililer gelene kadar bekletseydi? Yine çıkarmıyor mu sınır dışı edilseydi?

Normal olan o peçeyi yırtmak mıdır?

Yine söylüyorum o memur bozuntusu ırkçılık yapmış nefretini kusmuş resmen eğer böyle olmasaydı sadece şikayet eder ve bir kadına bu denli bir terbiyesizlik yapmazdı.

bu ırkçılık degil. ortada ırkla ilgili bir şey yok. peçe ile ırkın ne ilgisi var? peçe de rus gibi ya da zenci gibi ya da asyalı gibi bi ırkı mı niteliyor?

senin belçika'da yaşadıgın olayları normal buluyorum ben. ülkeleri istila edilmiş gibi düşünüyorlar ve haklılar da. belçika'da müslümanların bir sürü enteresan işler yaptıgını okuyoruz gazetelerde. ''no go zones'' diye kendi cumhuriyetlerini kurmuşlar resmen. neymiş işte kimse giremezmiş müslüman degilse, şeriat kuralları geçerliymiş o mahallelerde... böyle davrananların oldugu yerde verilen tepkiler gayet normaldir. bireysel olarak senin suçlu olman degil önemli olan, genel durumdur.

bir video izlemiştim belçika'da müslümanlar kendi mahallesinden insanları kovuyorlardı, gaye yaka paça... dolayısıyla nefret reaksiyonu gayet normal. artık bir yerden sonra şeriatle ilgili her şeyden kusacak hale gelmiştir bazıları ve görür görmez sinirleri zıplıyordur.

koskoca prenses peçe takmaması gerektigini de bilecekti. herkese iyi davranalım, kimseyi üzmeyelim gibi düşüncelere sahiptim ben de senin gibi ama eskiden, çocukken... artık bunun çok saçma oldugunu görüyorum. özellikle islama karşı... çünkü benim müslümanlardan görüdügm yalnızca tek bir şey var; sürekli olarak daha çogunu istemek ve karşılıgında hiçbir şey vermemek. belçika degil sadece bir sürü avrupa ülkesi vatandaşları bunuanladı ama hükumetleri aptallık yapıyor.

Son düzenleme:
Kurallara uymayan birilerini gördüğünüzde siz hep böylemi yaparsınız? O zaman kafada çok sigara söndürmüş,arabasını yasak biyere parkedenlerin arabasını taşlamış,okulda takı takan öğrencilerin takılarını koparmış olmalısınız falan filan...

Ama farkındamısınız bunları yaparken sizde başka bir yasak ihlali yapmış oluyorsunuz ?

hayır o öyle degil. sırf apartmanın kapısını aç diye önüne gelen senin ziline basar vakitli vakitsiz. 1 açarsın 2 açarsın 5 açarsın... sonra başlarsın söylenmeye... en sonunda artık birine patlarsın, o da aslında ilk defa basmıştır zile ama patlarsın. halbuki suçlu o kişidir çünkü başkasının ziline vakitli vakitsiz basmak terbiyesizliktir.

ok? bunun gibi bir şey bu da. adamlar şeriat görmekten bıkmışlar. çok normal karşılıyorum, verdikleri tepkileri de açıkçası haklı buluyorum.

İranın yaptığıda yanlış 1 tel saç görünsün direk çarşaflı polisler gelip uyarıyor ve itiraz ettiğinizde çırbaç cezası yiyorsunuz, neymiş laiklik iyimiş

Atatürk'e yatıp kalkıp dua etmek gerek canım, şeriatla yönetilen bir ülkede olduğumu düşünemiyorum gerçekten.
Bayanlara bir çok şeriat ülkesinde ehliyet bile verilmiyor.
İnsan yerine konulmuyor.
Seçme seçilme hakları yoktu zamanında, kimlik dahi bayanlara çıkarılmıyordu, okutulmuyorlardı, çok eşlilik hakimdi.
Atatürk ile birlikte insan olduklarını anladı bayanlar ama günümüzde hala Atatürk'e Laik düzeni getirdiği için aşağılayan bayanlar var.
Cidden Cumhuriyetten önceki hayatı hakettiklerini düşünüyorum, şeriat gelse 1 gün dayanabilirler mi acaba merak ediyorum :)
İnsan yerine konulmak bazılarının zoruna gidiyor bence, kocaları 3 kadınla evli olacak.O gün canı hangisini istiyorsa onunla yatacak sırf köle gibi kullanılacak ama hala Şeriat İsterüük denilecek.
Pes doğrusu ..
Ülkemizin şeriatla yönetilmesi gerekmiyor Dinimizi yaşamamız için, çok şükür evimde ibadetimi namazımı kılabiliyorum, Devlet kimki Allahla benim arama girecek.
Herkes istediği inancıda yaşamakta özgür, ister Yahudi ister müslüman ister ateist olsun.
Sonuç olarak öteki dünyada onunla aynı kabire girip cezasını ben çekmeyeceğim.
Ay canım yazını alıntılayıp yazdımda yazdım, bu sabah keşke şeriat gelse herşey ne güzel olurdu diyen bir kadınla karşılaştımda. İnanılmaz öfkeliyim. Baya dolmuşum :)
Bunu diyen bayanıda tanıyorum, geçen haftasonu sevgilisi ile parkta öpüşürken görmüştük annemle :KK53:
Şeriat gelse başından taşlanarak geberecek ilk kişi o haberi yok :KK53:

Ne güzel yazmışsın ellerinden ve gözlerinden öpüyorum yazına aynen katılıyorum bazı çocuklarımız yanlış eğitildi etrafta zehirlenmiş fikirlerini etrafa saçıyorlar
Atatürk'e yatıp kalkıp dua etmek gerek canım, şeriatla yönetilen bir ülkede olduğumu düşünemiyorum gerçekten.
Bayanlara bir çok şeriat ülkesinde ehliyet bile verilmiyor.
İnsan yerine konulmuyor.
Seçme seçilme hakları yoktu zamanında, kimlik dahi bayanlara çıkarılmıyordu, okutulmuyorlardı, çok eşlilik hakimdi.
Atatürk ile birlikte insan olduklarını anladı bayanlar ama günümüzde hala Atatürk'e Laik düzeni getirdiği için aşağılayan bayanlar var.
Cidden Cumhuriyetten önceki hayatı hakettiklerini düşünüyorum, şeriat gelse 1 gün dayanabilirler mi acaba merak ediyorum :)
İnsan yerine konulmak bazılarının zoruna gidiyor bence, kocaları 3 kadınla evli olacak.O gün canı hangisini istiyorsa onunla yatacak sırf köle gibi kullanılacak ama hala Şeriat İsterüük denilecek.
Pes doğrusu ..
Ülkemizin şeriatla yönetilmesi gerekmiyor Dinimizi yaşamamız için, çok şükür evimde ibadetimi namazımı kılabiliyorum, Devlet kimki Allahla benim arama girecek.
Herkes istediği inancıda yaşamakta özgür, ister Yahudi ister müslüman ister ateist olsun.
Sonuç olarak öteki dünyada onunla aynı kabire girip cezasını ben çekmeyeceğim.
Ay canım yazını alıntılayıp yazdımda yazdım, bu sabah keşke şeriat gelse herşey ne güzel olurdu diyen bir kadınla karşılaştımda. İnanılmaz öfkeliyim. Baya dolmuşum :)
Bunu diyen bayanıda tanıyorum, geçen haftasonu sevgilisi ile parkta öpüşürken görmüştük annemle :KK53:
Şeriat gelse başından taşlanarak geberecek ilk kişi o haberi yok :KK53:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X