belirtileri nedir kızlar

nefeskesen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2011
776
191
123
İstanbul
merhaba arkadaslar

gecen bir yazıda okudum kilom 75 ve cok yemememe ragmen boyleyım.. ve kilo veremıyorum gerci tam bir diyette yapmadım.. seker ve gizli sekerin belırtılerı arasındaymıs..

oruc tutamıyorum hemen bas donmesi halsizlik yataktan kalkamıcak duruma geliorum

bir arkadsımdada gizli seker cıktı..bende dusunmeye basladım.. bu hafta ıcı bir doktora gidecegim..

Aramızda bu hastalıgı olanlar varsa ilk once gecmıs olsun dıleyip belirtilerini soracagım.. beslenmelerınız nasıl ne sekılde belırtıler yasadınız.. strestende olusuyor dıyorlar.. herkes korkuttu benı bebegının olması sakıncalı cocuk bıle doguramazsın ılaclarla yasıosun bir sürü olumsuz seyler soyledıler..

bılıyorsunuz toplumumuz bıraz hastalıkları abartarak anlatmayı sevıyor karsındakını ne durumu soktugu bılmeden... sinirlerim bozuldu

nasıl bir yol izlemeliyim
strestenmı oluyor? stres kaynaklımı
yaralar gec kapanırmıs dogrulugu varmı
ılerıde bebek ve cocukta sıkıntı olurmu
ve belırtılerı nelerdir

sımdıden cok tesekkurler seker hastalıgı olan arkadslarıda yakınlarına gecmıs olsun.. sevgilerimle...

Son düzenleme:
Annem şeker hastası sizin dediginiz gibi gizli şeker çıktı yüklemeler sonrası yıllardır oruç tutamıyor bir iki sefer denedi ama ya şekeri yükseldi yada şekeri çıktı yıllardır tutamıyor.

Şekerin belirtileri sık sık acıkmak,çok su içmek,sık idrara çıkmaz,halsizlik,yorgunluk,vucudunda çıkan yaralar geç iyileşirdi annemin bu belirtiler üzerine doktora gitti gerekli tahliller yapıldı ve şeker çıktı.Annemin kilo problemi yoktu.Sizde doktora gideceginizde hem şekerinize hemde tiroitinize baktırın tiroit rahatsızlıgıda kilo ve yorgunluk yapar eger hormonlarınız az çalışıyorsa kilo alırsınız.

cok tesekkur ederim yeliz nur.. belkide cıkmaz ama cogu belirti uyuyor acaba mı demeye basladım.. bakalım ınsallah çıkmaz annenıze gecmıs olsun dılıyorum.. hafta ıcı gideceğim bakalım :44::44:

bende aynı bu şikayetler vardı kesin şeker diyodum ailemde var
tsh tiroid bezim çalışmıyomuş 3 aydır kullanıyorum olması gereken seviyede kendimi çok iyi hissediyorum
yatağa yapışıyodum resmen halsizlik uyku yorgunluk hepsi gitti
dahiiliye doktoruna giderseniz hepsine bakar geçmiş olsun

evet olabılır hıc bu acıdan dusunmemıstım arkadsım.. ben dırek seker hastalıgı olarak dusundum.. cok tesekkur ederım belkıde bundan olabılır bu yasadıklarım.. hafta içi butun testlere baktırayım ben en iyisi..

ya sürekli bir yorgunluk halsizlik uyuma isteği.. bu psikolojimi bile bozuyor.. insallah gecici birseydir Allah herkese acil sifalar versin dermanı olan hastalıklar versin.. tesekkurler cnm tekrardan.. troid bezlerini arastıracağım...

mümkünse sabah kahvaltı etmeden aç karna git
şikayetlerin üzerine kan değerlerine tsh bakar zaten
açlık kan şekerine de bakıyorlar eğer ailemde falan var dersen yada doktor gerek görürse yükleme yaptırıyor.
tokluk şekerine de öyle bakılıyor .
çok iyi anlıyorum sizi gün içinde 5 kere yatsam uyuyordum
15 saat uyusam yine doymuyordum uykuya.
kolumu kaldıracak halim yoktu bi depresyonda gibiydim.
Bu arada sağlık ocakları da yapıyor açlık kan şekeri tsh kolestrol demir b12 gibi değerlere

Bende yaklaşık 5 yıldır tiroit hastasıyım hatta 6.senesine girdi.Bende de aşırı derecede uyku problemi vardı yolculuk yaparken bile uyuyordum yanımdaki kişi uyandırıyordu anca sonra aşırı derecede sinir vardı ve aşırı bir saç dökülmesi vardı çok zayıf biriydim fakat son zamanlarda biraz kilo almaya başladım doktora gidince tiroit çıktı.Yaklaşık 6 yıl olacak 6 yıldır ilaç kullanıyorum ve ömür boyu kullanacagımda miktarı degişiyor kan degerlerime göre bazen 1 bazen 1,5 bazen yarım kullanıyorum geçen hafta doktora gittim şuan 2 tane içiyorum.Aile hekiminizede gidebilirsiniz ama aç karnına gidin.

cok tesekkur ederim arkadslar.. muhtemelen dediginiz gibi.. Ama insallah ciddi birsey cıkmaz benimde saglık ocagı aklıma sonradan geldi.. ac karnına gıdeyim bakalım hem cok sırada beklemem yakında ztn.. ne olucak boyle bilmiyorum sürekli uyku halsizlik uyumasam bıle yorgunluk yattıgım yerden kalkamama.. ınsallah gecer.. bır basdonmesıdırde gidiyor.. ama cok sık olmuyor..
eski erkek arkadsım sureklı hasta gibisin yorgunum halim yok derdim e hep oylesın derdi.. gerizekalı bır arastır degılmı belkı cıddı bırsey var.. kac zamandır var boyle oncelerı pek cıddıye almazdım ama artık gözle gorulur halsizlik olmaya basladı.. remen enerjim tükenio hıcbırsey yapmadan..
tesekkur ederım kızlar verdıgınız bılgıler ıcın.. Allah hepimizin yardımcısı olsun gecmıs olsun dılıyorum ve hep dilediklerimiz olsun

ben 7 yıldır şeker hastasıyım, belirtileri arasında aşırı su içmek, sık sık idrara çıkmak, zayıflamak,halsizlik var..46 kiloya düşmüştüm Sülalemde yoktu. Yok yaralar geç kapanırmış yok çocuğun olmazmış falan gibi laflara kulağını kapa. Uzun yıllar tedavi görmeyen ve şekeri sürekli yüksek seyredenler de olumsuzluklar oluyor. Doktora git , açlık kan şekerine bakmak isteyecek.Gizli şeker varsa diyet-spor yapman lazım, dikkat etmezsen tip 2 diyabete çevirir ileri yıllarda.Ben tip 1 diyabetim, benimkin de zaten direkt insülinle başlıyorsun, genç yaşlarda oluyor..Ben insülin kullanıyorum , kendime dikkat ediyorum, tüm tahlillerim sağlıklı biriyle aynı..yeni evlendim inşallah ilerde çocuğumu da çatır çatır doğuracağım:))

​Doktora gittiniz mi eger gittiyseniz sonuç ne oldu?

​Doktora gittiniz mi eger gittiyseniz sonuç ne oldu?

gitmedim canım regl günüm geldi.. reglim bitince gideceğim.. insallah birsey cıkmaz ama eger herhangi farklı birsey cıkarsa yazıp bilgilendirecem herkesi.. cogu kısı dikkat etmiyor.. insallah cıkmaz bırsey, ilgin için tesekkur ederim :93::93:

canım halsızlık yorgunluk bas donmesı bunlar kansızlık belırtısı de olabılır.. sureklı halsızsen gozlerının altı normalde daha da mor olduysa mesela anıden ayaga kalktıgında hafıf bas donmelerı yasıyorsan oruc olmasan bıle kansızlıktır bu bendede var cnku kendımden bılıorm.. ama kılo verememenı bılemıcem ama dıyette yapmamıssın zaten bnce alakası yok belkı az yıyosun ama sana kılo yyaptıran seyler yıyor ve hareketsız olabılırsın.. zaten kansızlıktan dolayı ıstesende hareket edemedıgın ıcın normal kılo vermemen hıcc korkmana gerek yok yanı mıllet sadece gızlı sekerın belırtısını bılır ve dırek onu soyler sankı baska bısey olamazmıs gıbı allahm yaaa. zaten halsızlık yorgunluk bas donmesı kansızlık ve depresyon belırtılerı.. depresyon dedıgım ole cıddı deıl hanı sıkıntıların vardır uzgunsundur fılan ole yanı.. ayrıca dus almak bıle ıstemıorsan o bıle sana zor gelıorsa ısteksızsen o depresyon belırtısı ve nerdeyse buyuk belırtılerınden bırıdır bu o yzden bole bıseyde varsa skntın neyse onları salla takntı yapma gecer ılaclık bısey deıl yanı... ınsallah bıseyın yoktur ama ben kansızlık dıe tahmın edıorm tabı bılemeyız bambaska bıseyde olabılır ınsallah kotu bseyın yoktur ama goz altların normalden daha koyuysa rengın sarardıysa yanaklarnda kırmızılık yoksa kansızlık bu Allah acıl sıfa versın sonucları beklıorm :))

kimse sende şeker var demedi zaten ,test yaptır önce dedi herkes. Arkadaş şeker hastalığının belirtileri nedir diye sormuş

kimse sende şeker var demedi zaten ,test yaptır önce dedi herkes. Arkadaş şeker hastalığının belirtileri nedir diye sormuş

hayır ben sıze demedım arkadasın cevresınde herkes dırek kotu sekılde anlatıp korkutmuslar ya benımde basıma geldıgı ıcın kotu bısey ınsan asırı korkuyor bu yanlıs demek ıstedım :)

Merhaba canım sadece ilk mesajını okudum maalesef şuan diğerlerini okuyacak vaktim ama hemen bir şeyler söyleyeyim sana
ben bir dönem hastanede çalıştım
ağız kuruluğu,şekerin habercisiymiş bunu öğrendim. test yaptırmanda fayda var.
bir de kadın doğum da çalışmıştım ben, hamile bir bayan geldi yanlış hatırlamıyorsam şekeri vardı ama bir çocuk annesiydi ikincisine de hamileydi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…