Belki bi dert.. Belki de değil..

kamuran85

Oğluşummm :))
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2013
6.066
578
198
Sadece içimi dökmek istiyorum belki..
Anlatmaya ihtiyacım var..

Bu ara ilginç bir şey var içimde..
Bebeklere karşı yoğun bi his var.
Sanki onsuz hayat çok monoton geliyor..
Eşimle evlenmeyi istediğim kadar istiyorum bir bebeğim olmasını..
Ama evimiz olsun da istiyorum..
Kendi evimiz..
Ve bu yüzden 2014 Kasıma erteliyoruz bebeğimizi
Kasımda bir alacağımız var ve onu peşinat olarak kullanarak ev sahibi olacağız..
Fakat beklemek çok zor geliyor..
Dün eşimle birkaç bebek giysisi aldık, iyice isteğim arttı..
Bu fikirden beni uzaklaştıran tek şey ev sahibi olmak..

İçimden atmak, unutmak istiyorum bir yıl boyunca..
Kitap okuyorum, tv izliyorum, hamur işlerine falan sardım..
Eşimle geziyorum vs..
Ama aklımda hep sevdiğim adamdan, ona benzeyen bir bebeğim olsun fikri var..
Eşim bana, "sen anaçsın, istemen normal" diyor..
Bu anaçlık benim psikolojimi bozmasın
Dün bebek kıyafetini severken kendimden de şüphe ettim..

Siz de böyle oldunuz mu? Ya da böyle misiniz? Bu sadece bana has bir şey olamaz.. Olmamalı..
Ben bu işten nasıl sağ salim çıkarım ki?

daha 1 yıllık evlisin neden bu kadar karamsar düşüncelere kapılıyorsun
bırak zamana evinizi alınca eliniz bollaşınca yap çocuğu
doya doya yaşa hamileliğini
istediğin herşeyi al bebeğine

Çok yeni evlisiniz. Bu demek değil ki, hemen çocuk sahibi olmanız zaten yersiz. Sadece kendinize böyle bir plan çizelgesi yaptıysanız, bu çizelge elbette sona erecek öyle düşünün. Eşinize benzeyen bir çocuk özlemi çekerken, kendinizi bu tür negatiflik saçan düşüncelere boğmanız kendinize hak mı?.

Bir yıl sonra çocuk sahibi olmayı planlayan bir çiftin bebek mağazasında ne işi var ona bakmak gerek öncelikle. Tabi gidebilir, gezebilirsiniz ama bir şeyler almak niye?. Bu durumun sizi daha fazla özendireceğini düşünmeniz gerekirdi. Eşinizin size almadan önce bu yönde telkinlerde bulunması şarttı. Anne olmak herkesin arzusudur. Bu arzu o kadar güçlüdür ki, yaşanan en büyük acılardan birisi doğum acısıdır, o bile kucağınıza aldığınız anda hiç çekmemişsiniz gibi olur.

Kendinizi bu özlemin güçlü elektronlarına kaptırmışsınız, mıknatıs gibi sizi çekiyor bu düşünceler belli ki. Ama düşünün, bir yıl sonra daha rayına oturmuş bir evliliğin, birbirine daha fazla güvenen ve daha fazla bağlı bir çiftin bebeği olarak doğacak çocuğunuz. Siz daha güçlü bir anne, eşiniz daha güçlü bir baba. Her şeye negatif bakarsak, işin içinden çıkamayız. Düşüncelerimizi paralize ettiğimiz yön her zaman için olumsuzluklar olmamalı.

Bebek, anne olmak özlemi çekin elbette. Ama bu kendinize acı çektirecek boyutlara varmasın. Kendinizi oyalamak için bir şeylere illa ki kanalize olmanıza gerek yok. Pozitif bir bakış her şeyi değiştirir. Bir bebeğiniz elbette olacak. Yaptığınız plan sebep yalnızca leylek amcası onu biraz geç teslim edecek. :)

Sevgiler..

henüz çok yeni evlisiniz
zamana bırakın kendinizi huzursuz hissetmeyin..

bebek magazasinan hediye almak için gitiiigni vrsayiyorum
Allah hayirlsini versin in$alalh canim, evinde bebegin olur elbet Allahin izniyle
sadece zamana abirak herseyi .. madem bi planin var o plani izle

ev illa ki alınır. kaçacak değil ya.....
ama ya bebeğin olmazsa?? en azından bilip ona göre erkenden tedaviye başlanır....
benim bir oğlum var, 4 yaşında, bakacak kimsem olmadığından erteliyorum ben de yoksa sürekli aklımda 2. bir bebek fikri. çıkmıyor aklımdan bir türlü. bir gün unutsam ikinci gün yine hayal etmeye başlıyorum
hele eşimin dillendirmediği gün yok... :26::26:

öncelik ev olsun bence de.
öyle karar vermişsiniz o yolda ilerleyin.
sizi hevese kaptıracak alışverişlerden de uzak durun. içlenirsiniz sonra şimdi olduğu gibi.
ben şu an hamileyim ama hiç romantik hayaller kurmadım bebek için.
hayatımın hiç bir anında coşku dolu bir ben anne olmalıyım fikrim olmadı.
bu biraz da kişilikle alakalı diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…