Belki de olmayacak :(

MONNA

Dilini ısır dilini :)
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
2.413
2.879
358
Geçenlerde konu acmistim arkadaslar. Karar verdim korunmayi bırakmaya. Eşimle konuştum biraz daha bilinçlenmeliyiz dedi. Açıkçası şaşırdım çünkü ben şimdiden çocuk eğitimi , bebek bakımıyla ilgili kitaplar okuyorum. Ayrıca öğretmenim ve eğitim psikolojisinden de anladigimi düşünüyorum. Bebek bakimina gelince en küçük kardeşim doğduğunda 15 yaşındaydım ve altini bezleyip mamasini verebiliyordum. Yani bu bana bahane gibi geldi.o_O Ayrıca en büyük korkumda olmamasi
Eşimle paylaştım bunu olur inş olumsuzu düşünme dedi. Tamam ama bi de realite var. Şuan benim yaşıtım iki arkadaşımın da bebeği olmuyor ve görünürde hiç bir problem bulamiyor dr lar. 2 dr a gitmiştim ikisi de bebek istiyorsan geciktirme demişti. Eşim 30 yaşında ve bence baba olabilecek olgunlukta birisi. Baskı yapıyor gibi olmak asla istemiyorum:KK43: Anlayacaginiz ne yapacağımı şaşırdım:KK16:

tek kişinin istemesiyle olmaz biliyosunuzdur.
bence eşinize biraz zaman verin.

ne kadardır evlisiniz?

ben de 30 yaşıma girdim ancak hala bebek sahibi olabilecek yükü kaldırabilecek miyim diye sorguluyorum
çocuk yetiştirmek bu devirde hiç kolay değil...
hele hamilelik süreci doğum sonrası lohusalık
uykusuz geceler kısntılı yaşam eş ile olan iletişim
iş yaşantımdaki değişiklik verim bunları sorguluyorum
tüm bu değişimler insanı korkutuyor
şahsen ben psikolojik yardım almayı düşünüyorum iyi bir anne olabilmek ve tüm bunlarla başedebilmek için
ben de kitaplar vs aldım ama bir türlü tamam hazırım diyemiyorum
eşinize etraflıca nedenleri sorun

30 yaş erkek için erken bir yaş bence. Yani geç kalınmış bir durum yok. Eşiniz bilinçlenmekten ne kast etti acaba? Siz kaç yaşındasınız? Rabbim verecekse isterseniz 40 yaşında olun yine verir. Arkadaşlarınız hamile kalmadı diye kendinizi üzmeyin.

İşte sorun da bu . eşime neyi kastettigini soruyorum cevap veremiyor.30 yaş bi erkeğe göre geç olmayabilir ama ben ilk cocugumla aramda 30 yaş olsun istemiyorum bi anne olarak="ChocolateMilk, post: 37469319, member: 410164"]30 yaş erkek için erken bir yaş bence. Yani geç kalınmış bir durum yok. Eşiniz bilinçlenmekten ne kast etti acaba? Siz kaç yaşındasınız? Rabbim verecekse isterseniz 40 yaşında olun yine verir. Arkadaşlarınız hamile kalmadı diye kendinizi üzmeyin.[/QUOTE]
Ist

ben de 30 yaşıma girdim ancak hala bebek sahibi olabilecek yükü kaldırabilecek miyim diye sorguluyorum
çocuk yetiştirmek bu devirde hiç kolay değil...
hele hamilelik süreci doğum sonrası lohusalık
uykusuz geceler kısntılı yaşam eş ile olan iletişim
iş yaşantımdaki değişiklik verim bunları sorguluyorum
tüm bu değişimler insanı korkutuyor
şahsen ben psikolojik yardım almayı düşünüyorum iyi bir anne olabilmek ve tüm bunlarla başedebilmek için
ben de kitaplar vs aldım ama bir türlü tamam hazırım diyemiyorum
eşinize etraflıca nedenleri sorun

Halkisiniz tabi ki bir birey dünya ya getirmek, bakmak hiç kolay değil ama ben kendimi hazır hissediyorum. Yaşım ilerledikçe de benim için zorlaşacagina eminim. Daha 25 yaşındayım ama bakalım hemen olacak mi. İnş olur da ikinci çocuk ancak 30 da olur. Bunları da düşünmem gerek elbette.
Siz de zaman geçtikçe hazir olacaginizi düşünmeyin bence. Amcamin kizi 32 yaşında dogum yaptı simdiki aklim olsa daha erken dogururdum diyor böyle düşünen de çok duydum

tek kişinin istemesiyle olmaz biliyosunuzdur.
bence eşinize biraz zaman verin.

ne kadardır evlisiniz?

1 yildir evliyim. Tabi ki tek kişinin istemesiyle olmaz. Baskı yapmıyorum zaten. Sadece bir sebep yok elle tutulacak. Sorumluluk almaya mi hazır değil anlamadım. Suan çok rahat bir hayatı var.ben çalışıyorum ama eve geldiğinde masası bile hazırdır .bi dedigini iki etmem.heralde ilgi başkasına kayacak diye böyle

1 yildir evliyim. Tabi ki tek kişinin istemesiyle olmaz. Baskı yapmıyorum zaten. Sadece bir sebep yok elle tutulacak. Sorumluluk almaya mi hazır değil anlamadım. Suan çok rahat bir hayatı var.ben çalışıyorum ama eve geldiğinde masası bile hazırdır .bi dedigini iki etmem.heralde ilgi başkasına kayacak diye böyle
ilgi paylaşmamada olabilir. cocuk sorumluluguna hazırda olmayabilir.
bilirsinizki cocuk olunca tüm hayat degişiyor. herşeyiniz ona göre.
odanızın dizaynı bile ona göre ayarlanıyor.
cocuk gercekten büyük sorumluluk ya:KK51:

ilgi paylaşmamada olabilir. cocuk sorumluluguna hazırda olmayabilir.
bilirsinizki cocuk olunca tüm hayat degişiyor. herşeyiniz ona göre.
odanızın dizaynı bile ona göre ayarlanıyor.
cocuk gercekten büyük sorumluluk ya:KK51:
Sebebi bu mu diye de sordum güzel bir şekilde ama ne alaka çocuk muyum ben dedi. Ama bi kaç bizi taniyan arkadaş sebep bu büyük ihtimal dedi. Kafam karışık. O kadar seviyorum ki bebekleri :KK68: artık kendi çocuğum olsun istiyorum:KK33:

Sebebi bu mu diye de sordum güzel bir şekilde ama ne alaka çocuk muyum ben dedi. Ama bi kaç bizi taniyan arkadaş sebep bu büyük ihtimal dedi. Kafam karışık. O kadar seviyorum ki bebekleri :KK68: artık kendi çocuğum olsun istiyorum:KK33:
konuyu bi süre acma. zaman ver biraz kendi kafanda.
tekrar al karşına konuş. bakalım cvp ne olucak.

Geçenlerde konu acmistim arkadaslar. Karar verdim korunmayi bırakmaya. Eşimle konuştum biraz daha bilinçlenmeliyiz dedi. Açıkçası şaşırdım çünkü ben şimdiden çocuk eğitimi , bebek bakımıyla ilgili kitaplar okuyorum. Ayrıca öğretmenim ve eğitim psikolojisinden de anladigimi düşünüyorum. Bebek bakimina gelince en küçük kardeşim doğduğunda 15 yaşındaydım ve altini bezleyip mamasini verebiliyordum. Yani bu bana bahane gibi geldi.o_O Ayrıca en büyük korkumda olmamasi
Eşimle paylaştım bunu olur inş olumsuzu düşünme dedi. Tamam ama bi de realite var. Şuan benim yaşıtım iki arkadaşımın da bebeği olmuyor ve görünürde hiç bir problem bulamiyor dr lar. 2 dr a gitmiştim ikisi de bebek istiyorsan geciktirme demişti. Eşim 30 yaşında ve bence baba olabilecek olgunlukta birisi. Baskı yapıyor gibi olmak asla istemiyorum:KK43: Anlayacaginiz ne yapacağımı şaşırdım:KK16:

Esinizle nasil bir konusma gecti? Daha once bebekle ilgili hic konustunuz mu? Benim ilk cumlenizden hissettigim hani ben kararimi kesin verdim simdi esimi ikna etmede sira. Belkide esiniz bu karari birlikte almak istiyordu.
Bir de sizin bir suredir bu konuyu dusunme firsatiniz oldu. Esinize de biraz sure verin.

Halkisiniz tabi ki bir birey dünya ya getirmek, bakmak hiç kolay değil ama ben kendimi hazır hissediyorum. Yaşım ilerledikçe de benim için zorlaşacagina eminim. Daha 25 yaşındayım ama bakalım hemen olacak mi. İnş olur da ikinci çocuk ancak 30 da olur. Bunları da düşünmem gerek elbette.
Siz de zaman geçtikçe hazir olacaginizi düşünmeyin bence. Amcamin kizi 32 yaşında dogum yaptı simdiki aklim olsa daha erken dogururdum diyor böyle düşünen de çok duydum

Kız kardeşim 25 yaşında anne oldu...eşi de 31 indeydi.
Anne baba olma yaşı isteğe bağlı değişebilir
bence eşiniz benim gibi kendini hazır hissetmiyor

Esinizle nasil bir konusma gecti? Daha once bebekle ilgili hic konustunuz mu? Benim ilk cumlenizden hissettigim hani ben kararimi kesin verdim simdi esimi ikna etmede sira. Belkide esiniz bu karari birlikte almak istiyordu.
Bir de sizin bir suredir bu konuyu dusunme firsatiniz oldu. Esinize de biraz sure verin.

Konuyu ilk olarak 3 ay önce açtım. Ben hadi hazırım deyip teklif sunmadim yani.bir bebeğimiz olsun ister misin dedim. Tabi isterim dedi. Yavaş yavaş fikre alıştırmaya çalıştım şaka yollu bebeğimiz uyandi galiba ses geliyor bile dedim:KK60: ama tabi bilmiyorum hazır degilsen henüz erken istemiyorum diyebilirsin dedim öyle bir şey yok diyo

Bunlar bana bir yerden tanıdık geliyor:)
Benim eşim de baba olmak için çok erken olduğunu, hazır olmadığını söyleyip duruyor. 31 yaşında kendisi. 2 yıldan önce baba olmak istemiyor ve yıllar ilerledikçe hep 1-2 yıl sonra deyip duruyor. Üstelik daha önce de söylemiştim, ben pcoyum ve 30 yaşından sonra tedavi olmayı da düşünmüyorum, bana göre ilk çocuk için geç bir yaş. Kendimi çocuksuz bir hayat fikrine ısındırıyorum işte. Bende de hiç olmayacakmış gibi bir his var. Üstelik hiç denemediğim halde böyle hissediyorum.

Kız kardeşim 25 yaşında anne oldu...eşi de 31 indeydi.
Anne baba olma yaşı isteğe bağlı değişebilir
bence eşiniz benim gibi kendini hazır hissetmiyor

Hazır hissetmiyorsa bana neden söylemiyor onu anlamıyorum işte

Hazır hissetmiyorsa bana neden söylemiyor onu anlamıyorum işte

O kısmı ben de anlamadım açıkçası...
Ben eşime burada yazdığım gibi teker teker tüm nedenlerimi korkularımı saydım.
Belki daha yeni evlisiniz diye...belki biraz daha evliliğin tadını çıkartmak istiyordur.

Bunlar bana bir yerden tanıdık geliyor:)
Benim eşim de baba olmak için çok erken olduğunu, hazır olmadığını söyleyip duruyor. 31 yaşında kendisi. 2 yıldan önce baba olmak istemiyor ve yıllar ilerledikçe hep 1-2 yıl sonra deyip duruyor. Üstelik daha önce de söylemiştim, ben pcoyum ve 30 yaşından sonra tedavi olmayı da düşünmüyorum, bana göre ilk çocuk için geç bir yaş. Kendimi çocuksuz bir hayat fikrine ısındırıyorum işte. Bende de hiç olmayacakmış gibi bir his var. Üstelik hiç denemediğim halde böyle hissediyorum.

Öyle düşünme canım. Çocuk istiyorsan çocuksu z bi hayat fikrine bu kadar kolay ikna etme kendini. Benim görünürde bir sıkıntı yok. Eğer olsaydı ve eşim bunu bile bile erteleseydi şuan davrandığım gibi anlayışlı olmazdim çünkü bu bana göre bencillik. İnş sen de sıkıntı yaşamadan çocuk sahibi olursun

Öyle düşünme canım. Çocuk istiyorsan çocuksu z bi hayat fikrine bu kadar kolay ikna etme kendini. Benim görünürde bir sıkıntı yok. Eğer olsaydı ve eşim bunu bile bile erteleseydi şuan davrandığım gibi anlayışlı olmazdim çünkü bu bana göre bencillik. İnş sen de sıkıntı yaşamadan çocuk sahibi olursun

Bilmiyorum canım, sadece ertelemeyi daha fazla istemiyorum ama zorlasam ne değişecek ki? Sonuçta kendi korunuyor. İnşallah hayırlıysa olur. Ama bence senin eşin sadece kararsız. Kendinden emin olmaya çalışıyor. Bu süreç uzun sürmez gibi.

Hazır değil ve hazır olmadığının farkında değil.
Henüz yeni evli sayılırsınız zaten. Evliliklerde en az 2 yıl dolmadan çocuğa karar verilmemesi taraftarıyım ben açıkçası. Eşiniz de böyle düşünüyor olabilir.
Daha gezip tozmak istiyor, çocuk sorumluluğuna girmek istemiyor olabilir.
Maddi olarak kendini hazır hissetmiyor olabilir. Çocuk için az bişey de olsa birikimi olsun istiyordur.
30 yaş bir erkek için bence de erken bir yaş. Eğitimli kadınlar 30 dan önce çocuk yapmaya fırsat bulamıyor, erkeğin bir kaç yıl sonra demesi bana normal geliyor.
Siz de henüz 25 yaşınızdasınız zaten, geç kalınmış bir durum yok. Çocuğumla aramda yaş farkı olmasın kısmı bana biraz tuhaf geliyor açıkçası. Geç yaşta anne olanlar daha bilinçli oluyor bence.
Ve gerçekten bu tek başına alınabilecek bir karar değil. İki tarafın da hemfikir olması lazım. Biraz daha zaman vermelisiniz bence eşinize.

Back
X