- 14 Ekim 2012
- 2.413
- 2.879
- 358
Benim çevremdeki eğitimli bayanların çoğu artık erken yaşta çocuk sahibi olmak istiyor.Çünkü artık eskisi gibi 40ında doğum zor ve tehlikeli.bunu dr.lar diyor.iki uzmana gittim ikisi de 30 dan sonra olan hamileliklerin daha zor olduğunu söylediler.ablam da başka dr.lara gitmiş ona da aynısı söylendi.Dr.lar boşa konuşmuyordur sanırım.Hazır değil ve hazır olmadığının farkında değil.
Henüz yeni evli sayılırsınız zaten. Evliliklerde en az 2 yıl dolmadan çocuğa karar verilmemesi taraftarıyım ben açıkçası. Eşiniz de böyle düşünüyor olabilir.
Daha gezip tozmak istiyor, çocuk sorumluluğuna girmek istemiyor olabilir.
Maddi olarak kendini hazır hissetmiyor olabilir. Çocuk için az bişey de olsa birikimi olsun istiyordur.
30 yaş bir erkek için bence de erken bir yaş. Eğitimli kadınlar 30 dan önce çocuk yapmaya fırsat bulamıyor, erkeğin bir kaç yıl sonra demesi bana normal geliyor.
Siz de henüz 25 yaşınızdasınız zaten, geç kalınmış bir durum yok. Çocuğumla aramda yaş farkı olmasın kısmı bana biraz tuhaf geliyor açıkçası. Geç yaşta anne olanlar daha bilinçli oluyor bence.
Ve gerçekten bu tek başına alınabilecek bir karar değil. İki tarafın da hemfikir olması lazım. Biraz daha zaman vermelisiniz bence eşinize.
Birikim meselesine gelirsek,şuan ki durumumuza göre evimiz arabamız ve bir miktar birikmişimiz var.maddi açıdan sıkıntı yok çok şükür.hatta ben maddi olarak acaba dediğimde eşim çocuk rızkıyla gelir dedi.eşimin yaşına gelince ben erken olduğunu düşünmüyorum işini kaç senedir idare eden insan eşim.sorumsuzlukları hiç yoktur.yaşla alakalı değil de psikolojik olarak hazır olmayabilir