• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Belkide burda bir ilk veya değil bakalım nekadar bakabilecegim kayınvalidemin gözüyle

sebg

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2011
451
1
0
İstanbul
evet bundan sonra kendi sıkıntılarımı yazdıgım gibi kaynanamın gözünden görerek yazmak istiyorum. başarabilirmiyim bilmiyorum.dedigim gibi belkide böyle bir konu daha önce hiç oluşturulmamıştır. bilmiyorum ama başlayalım bakalım

oğlum seviyor diye taaa gittik istanbuldan gelin aldık. annesi bize düğüne yakın uykusunun agır oldugunu söyledi hafifler dedik ama nerdeee uyudugunda kimse kaldıramıyor onu başlarda çıkardı yukarıya akşam yatmaya inerledi evlerine şimdi geç çıkıyor. akşam yedigimiz bulaşıkları yıkıyor evimi anca büyük temizlik oldugununda temizliyor. yemekleri ben evde yokken yapıyor. erkekli kadınlı karışık düğünlere götüremiyorum. benimle gezmeye çok nadir geliyor. bahanesi orda sıkılıyorum oluyor. millete rezil oluyorum bir gelini getiremedinmi diye.. hiçbir sıkıntısını anlatmıyor hep susuyor gurbetten geldi ikinci gelin ilk gelin gibi probblem yaşamayayım diye susuyorum. evlerini ayırmak istiyorlar ne yapacagım bilmiyorum...

evet kaynanamın düşünceleri bence bunlardır..tabi kıskançlıgı anlatacak değil yaaa onu benim konularımdan okursunuz bu kayınvalideme özel bir konu :)

Son düzenleme:
Bu yazdıkların k.validenin gözünden olmamış. Diğer konunu da biliyorum. Yazdıkların "kaynanam kesin böyle düşünüyor" şeklinde yine senin düşündüklerin.

Tahmini olarak k.validenin düşüncelerini ben yazayım sana.

"Oğlum bir evi geçindirebilecek ekonomiye sahip değilken evlendirdik, küçük yerdeyiz, gelin de oğlan da bizim elimize bakıyor. Gelin bütün gün evde, ben istedim ki bana bir can yoldaşı olsun, nasıl olsa çalışmıyor etmiyor, bütün gün uyuyor. E nasıl olsa onları da geçindiren biziz, bizim evi geçindiren de biziz, niye iki ayrı tencere kaynasın masraf artsın diyorum, gelinin suratı kalkmıyor ama".

Haklı ya da haksız demiyorum k.validene ama düşüncesi buna daha yakın olabilir. Sana öbür konunda da iş bul, evde ya da dışarıda, üç kuruş bile kazansan en azından "işim var, yorgunum" diyebilirsin demiştim, "kocam izin vermiyor, küçük yerdeyiz vs" demiştim. O yüzden aklıma yeni bir tavsiye gelmiyor. Sen evde durduğun sürece k.validen senden hizmet bekleyecek.

dediklerinde dogruluk payı olabilir. eşimle hergün iş mevzusunu konuşuyorum. ilk başlar tamam hallederiz dedi ben biraz daha sert çıkınca bulacam söz dedi. kaynanamla bu yazdıgım konuşmaların çogu geçmiş bulunmakta ona dayanaraktan yazdım bunları.

dediklerinde dogruluk payı olabilir. eşimle hergün iş mevzusunu konuşuyorum. ilk başlar tamam hallederiz dedi ben biraz daha sert çıkınca bulacam söz dedi. kaynanamla bu yazdıgım konuşmaların çogu geçmiş bulunmakta ona dayanaraktan yazdım bunları.

Peki diyelim ki bir iş buldun? O zaman uyku sorununu nasıl çözeceksin? Bence uyku sorunun biraz psikolojik. Küçük yerde oldğun için belki bir doktora görnmen ters anlaşılabilir ama en azından kendi kendini düzene sokabilirsin, kendini erken yatmaya zorlayarak ya da gözünden uyku aksa bile bir hafta hep aynı saatte kalkarak.

tebrikler,bence doğru yoldasın devam..bir dahaki kızgınlığında sinirlendiğinde hemen kayınvalidenin senin hakkında neler düşünüyor olableceğini tahmin et bu sayede varsa yanlışlarını daha rahat bulabilirsin yada kayınvalidenle aranızdaki sıkıntıları çözmede sana yardımcı olacaktır..empatilerini burada paylaşmanı bekliyoruz tabii inşallah paylaşmak için bir sıkıntınız bundan sonra olmaz,hep mutlu olmanız dualarımla..

birde arkadaşım elişi yapıyorum. bunları satacagım dedim çok çalışmam lazım dedim.. dur ip alayımda diğer oglanın çeyizini de tamamlayalım dedi. eltisine başörtü kenarı yapmamı söyledi. bana çokm emegi geçti dedi. yani ben evde el işi yapsam o kendi akrabalarına dagıtmamı isteyecek. ki çeyizimden çıkartıp birkaç kişiye ver dedi..

Peki diyelim ki bir iş buldun? O zaman uyku sorununu nasıl çözeceksin? Bence uyku sorunun biraz psikolojik. Küçük yerde oldğun için belki bir doktora görnmen ters anlaşılabilir ama en azından kendi kendini düzene sokabilirsin, kendini erken yatmaya zorlayarak ya da gözünden uyku aksa bile bir hafta hep aynı saatte kalkarak.

benim sorunum çok uyumak değilki. geç yattıgım için geç kalkıyordum. artık erken yatmaya başladım nekadardır bilmiyorum ama erken kalkmaya başladım. tabi ilk başlarda zorlandım ama evde kimsecikler olmadıgı halde erkenden kalktım. benim uyku sorunum; uyudugumda hiçbirşey duymuyorum.. kolay kalkamıyrum..

Son düzenleme:
tebrikler,bence doğru yoldasın devam..bir dahaki kızgınlığında sinirlendiğinde hemen kayınvalidenin senin hakkında neler düşünüyor olableceğini tahmin et bu sayede varsa yanlışlarını daha rahat bulabilirsin yada kayınvalidenle aranızdaki sıkıntıları çözmede sana yardımcı olacaktır..empatilerini burada paylaşmanı bekliyoruz tabii inşallah paylaşmak için bir sıkıntınız bundan sonra olmaz,hep mutlu olmanız dualarımla..

teşekkür ederim nekadar onun yerine koysamda kendimi gene kendi fikirlerimde girecek araya biliyorum ama bukadarını da başarmak iidir gene.. bu aralar iyiyiz su aralar Allah bozmasın

birde arkadaşım elişi yapıyorum. bunları satacagım dedim çok çalışmam lazım dedim.. dur ip alayımda diğer oglanın çeyizini de tamamlayalım dedi. eltisine başörtü kenarı yapmamı söyledi. bana çokm emegi geçti dedi. yani ben evde el işi yapsam o kendi akrabalarına dagıtmamı isteyecek. ki çeyizimden çıkartıp birkaç kişiye ver dedi..

Sen de "veremem anne bunları parayla satıp ev ya da bebek için biriktireceğim" diyeceksin. Hakkını savunacaksın.

Sen de "veremem anne bunları parayla satıp ev ya da bebek için biriktireceğim" diyeceksin. Hakkını savunacaksın.

kayınvalidemin gözünden yazayım. daha dogru olur herhalde. ev verdik eşya verdik.o ise bir istegimizi yerine getirmiyor olur herhalde.. evde elişi yapmak benim için dogru birşey değil bence.. he yapıyorum satmakta da kararlıyım.eşimde kendi birşeyler yapma peşinde onun yaptıklarında satacagım inş. paylaşırım burda yaptıklarımızı

Sebg daha önceki konularından da,2011 gelinleri konusunda da az çok tanıyorum biliyorum sorunlarını...Bence sen kayınvalidene burda olduğun kadar açık değilsin...Kadın senden birşey bekliyor haklı ya da haksız kendince beklentileri var ama ne yazıkki sen ne tam yapıyorsun ne hiç yapmıyorsun sürümcemede ilerliyor ilişkiniz...Sürekli onlarda olmaktan memnun değilmisin gitmeyeceksin tatlım ne olursa olsun eşini de göndermeyeceksin...Eşim beni destekliyor diyorsun ama senin rahatsız olduğun şeyleri yapmamazlık etmiyor annesini üzmemeye çalışıyor...Evine indi misafir mi getirdi kapıdan geri göndereceksin müsait değilim annecim kusura bakma biraz işim var halledeyim yanına gelirim de ama gitme... Eşin senin ve kayınvalidenin olduğu ortamda oturup konuşacaksın ama onu suçlar gibi değil yaptıklarından ona minnet duyarak ama kendi hayatınızında olduğunu da vurgulayarak... Elişi konusu mesela kayınvaliden şunada mı yap dedi tabi annecim yaparım elimdekileri bitireyim de ama yapma...Senin için çalışmak dahi çözüm olamaz tavrını koymadığın sürece çalışırsın akşam yoruldun gel yemeğe der gidersin bulaşık çay idi ıvır zıvırdı gene yorulursun...Ne olursa olsun tavrını koy bunun sonu gelmez yoksa...

Sebg daha önceki konularından da,2011 gelinleri konusunda da az çok tanıyorum biliyorum sorunlarını...Bence sen kayınvalidene burda olduğun kadar açık değilsin...Kadın senden birşey bekliyor haklı ya da haksız kendince beklentileri var ama ne yazıkki sen ne tam yapıyorsun ne hiç yapmıyorsun sürümcemede ilerliyor ilişkiniz...Sürekli onlarda olmaktan memnun değilmisin gitmeyeceksin tatlım ne olursa olsun eşini de göndermeyeceksin...Eşim beni destekliyor diyorsun ama senin rahatsız olduğun şeyleri yapmamazlık etmiyor annesini üzmemeye çalışıyor...Evine indi misafir mi getirdi kapıdan geri göndereceksin müsait değilim annecim kusura bakma biraz işim var halledeyim yanına gelirim de ama gitme... Eşin senin ve kayınvalidenin olduğu ortamda oturup konuşacaksın ama onu suçlar gibi değil yaptıklarından ona minnet duyarak ama kendi hayatınızında olduğunu da vurgulayarak... Elişi konusu mesela kayınvaliden şunada mı yap dedi tabi annecim yaparım elimdekileri bitireyim de ama yapma...Senin için çalışmak dahi çözüm olamaz tavrını koymadığın sürece çalışırsın akşam yoruldun gel yemeğe der gidersin bulaşık çay idi ıvır zıvırdı gene yorulursun...Ne olursa olsun tavrını koy bunun sonu gelmez yoksa...

canım benim ben kayınvalideme açık olmadıgımı söyledim zaten.. sadece bugüne kadar birkez onunla oturup konuştum.. karşımda biri aglayınca inan dayanamıyorum. o anda unutuyorum herşeyi. o konuşmadan sonra küsmedi daha. bende biraz daha erken çıkmaya başladım. yada bu aralar misafir çoktu ondan kaynaklanıyor küsmemesi. evet sürümcemede ilerliyor malesef. eşim beni destekledigini söylüyordu evi ayıralımmı sen nasıl mutlu oluyorsan derdi. işki sen söyleyeceksin dedim ozaman değişti işte . sen söyle sen hallet dedi. baktımki arkamda durmuyor sustum bende hüngür hüngür agladıgımla kaldım. ya ben cazgır olacam. yada tamamen boyun eğecegim ben söz verdimmi yapmam gerektigi düşüncesiyim onun için sessiz kalıyorum çünkü genelde bir misafirin yanında yapıyor bunları şaka yoluyla sen surasını yap ben gerisini yaparım dedim surat asıldı hemen. kayınvalidemde ben haklıyım düşüncesi var bende de aynı düşünce var. yani ben onunla oturup güzelcene konuşurken anne sen küsüyorsun bana sen olsan benim evime gelirmisin dedigimde annen seni çok övüyordu gelsin görsün diyecek kadar kırıcı bir kadın yada pardesü giyindigimde giyme dedi eşim sen karışma dedi suratımaza kapıyı kapatacak kadar cahil. veyada benle iyiken oglum kincidir küsse sen konusuncaya kadar barışmaz diyip sonra oglu ile küsünce hiç küsmezdi ilk defa böyle oldu diyecek kadar düşüncesiz ne dersem diyeyim ona ben bence haklıyım oda kendince haklı ve o haklı olarak görüp öyle anlattıgı içinde jkayınpederim ve kaynımda yeri gelir konuşmadıgı olur benimle. iyiligine iyidir. hele birde misafir varsa beni sımartır durur ama misafir gidene kadar. oda haklı bende gelin alıp ev versem eşya versem belki bende iş güç isteyecegim çok kıskanç oldugum için belki bende kıskanacagım çocugumu ama inanın biz evlenene kadar yani iki sene boyunca bildigim kadarı ile eşim işten gelir belirli saatleri vardı önceden öglenmi geldi. nete gireriz telefonla konusuruz yani eşim evlendikten sonra annesi ile bukadar vakit geçirmeye başlamıştıki artık beni annesi gilin yanında bırakıp o oyun oynuyordu. birgün sabret ikigün sabret üçgün misafir geldi gene oyun oynuyor. ben misafirlere hizmet ediyorum.. çagırdım misafir geldi diye tamam dedi yarım saat geçti gelen yok gittim yanına bana bak dedim sana desemki evimize inip zaman geçirelim ayıp dersin. sen burda yarımsaattir oynuyorsun. ne ayıp benim evimde oturup rahat etmemmi ayıp ya içeriye geç ya ben eve iniyorum dedim hemen içeri geçti böyle işte millet nederlerle yaşayıp gidiyoruz. bu özellik banada geçeçek diye çok korkuyorum ki geçmiştir bile

(bizim geline ufaktan çıtlattım misafirliğe gidelim diye herhalde o bilerek çagırdı misafir.. gelmek istemediği için) evet kayınvalidem böyle düşünüyorsa dogru düşünüyor..

Çok güzel bir konu, kayınvalidenin ağzından yazmak çok mantıklıca.
Benim kayınvalidem de herhalde "Bizim gelin dengesiz, önceden iyiydi, güler yüzlüydü, yemeğe falan davet ederdi sonra kavga falan da olmadı ama değişti, gidip gelmiyor birşey değil komşular dedikodu yapacak gelinleri gelmiyor diye. Geçen gün gidelim dedik fazla ilgilenmedi bizimle. Dengesiz işte, benim kızım neler çektiği halde kaynanasıyla görüşüyor, biz ona hiç birşey yapmadık, karışmayız etmeyiz yine de bizi sevmez. Soğuk zaten, gelip elimi de öpmez, bayramda bile gelmedi. Oğlumun parasını harcıyor işi gücü çanta ayakkabı almak, kendisi de çalışıyor ama benim oğlumun parasını harcıyordur kesin. Zaten geldiği zamanlar dikkat ettim lokmalarını saydım, çok da yiyor. Ben demiştim batılı kızla evlenme diye oğluma, bak dediğim çıktı ayırıyor oğlumu bizden. Zaten ilk gördüğümde de hiç sevmemiştim. İlk başlarda iyi gibi gözüktü sonra gösterdi gerçek yüzünü."

şöyle bir yorumum olur:sewgili kayınvalide siz bu gelini alırken çokmu hayal kurdunuz peki???çkmu şey bekledinizki bukadar sıkılmışsınız daha yeni gelin olan gelininizden??her dakka ewinizde olup temizlik yemek vs.yapmak zorundamı???bir gelin adayı kaynanasının eteğine yapışıp onunla gezmek zorundamıdır???yumurtamı tavuktan çıkar tavukmu yumurtadan??? :1: o gelin eşiyle mutlu bir ewlilik hayali kurarken acaba siz bu hayalin neresinde yer alıyordunuzda bukadar hayal kırıklığı uğrattı gelin hanım size???bırakında kendi ewini köyünü bilsin...kocasının önüne kendi yaptığı bir tas çorbayı koysun...sürekli siz tepelerinde olursanız bunlar nasıl aile olcaklar...benimde eşimin ailesiyle parasal kazancım aynı ama bu kaynanamın dibinde yetişcem anlamına gelmezki...aynı mahalledeyim ama 1 aydır gitmiyorum ewine...şimdi kaynanam bana bunun için surat asarsa belki siz kaynanalar doğru dersiniz ama biz gelinler ewimizin hanımı olmak için ewlendik sizin köleniz olmak için değil...derim sewgili arkadaşım buarada nişanlılık için konu açtım demişsin hangisi kızz

Hayatin bu kadarmi?
Yani hayatta baska seyler senin icin önemli degilmi? Tuturmussun bir kayinvalide olayi, kendinle hayatinla ugrasacagina burda habire senin kayinvalide konularini okuyuruz.
Bir insan calismali, meslegi olmali, bir ugrasi olmali bunlar olmayinca baska kafayi neyle dolduracaksin? Ilk hedef kayinvalide oluyor demekki...:31:

Çok güzel bir konu, kayınvalidenin ağzından yazmak çok mantıklıca.
Benim kayınvalidem de herhalde "Bizim gelin dengesiz, önceden iyiydi, güler yüzlüydü, yemeğe falan davet ederdi sonra kavga falan da olmadı ama değişti, gidip gelmiyor birşey değil komşular dedikodu yapacak gelinleri gelmiyor diye. Geçen gün gidelim dedik fazla ilgilenmedi bizimle. Dengesiz işte, benim kızım neler çektiği halde kaynanasıyla görüşüyor, biz ona hiç birşey yapmadık, karışmayız etmeyiz yine de bizi sevmez. Soğuk zaten, gelip elimi de öpmez, bayramda bile gelmedi. Oğlumun parasını harcıyor işi gücü çanta ayakkabı almak, kendisi de çalışıyor ama benim oğlumun parasını harcıyordur kesin. Zaten geldiği zamanlar dikkat ettim lokmalarını saydım, çok da yiyor. Ben demiştim batılı kızla evlenme diye oğluma, bak dediğim çıktı ayırıyor oğlumu bizden. Zaten ilk gördüğümde de hiç sevmemiştim. İlk başlarda iyi gibi gözüktü sonra gösterdi gerçek yüzünü."

teşekkür ederim onun yerine kendimi koymaya çalışıyorum. belki tam fikirlerim onun düşüncesini göstermesede deniyorum..onun düşüncelerini okumayı.. :):) belki biz haklıyız belki onlar kim bilebilir.belkide düşünceleri bizim fikirlerimizden çok farklı inş. onlar ii düşünüyordurda ben aaa yanlış düşünüp kadının günahını aldım derim

şöyle bir yorumum olur:sewgili kayınvalide siz bu gelini alırken çokmu hayal kurdunuz peki???çkmu şey bekledinizki bukadar sıkılmışsınız daha yeni gelin olan gelininizden??her dakka ewinizde olup temizlik yemek vs.yapmak zorundamı???bir gelin adayı kaynanasının eteğine yapışıp onunla gezmek zorundamıdır???yumurtamı tavuktan çıkar tavukmu yumurtadan??? :1: o gelin eşiyle mutlu bir ewlilik hayali kurarken acaba siz bu hayalin neresinde yer alıyordunuzda bukadar hayal kırıklığı uğrattı gelin hanım size???bırakında kendi ewini köyünü bilsin...kocasının önüne kendi yaptığı bir tas çorbayı koysun...sürekli siz tepelerinde olursanız bunlar nasıl aile olcaklar...benimde eşimin ailesiyle parasal kazancım aynı ama bu kaynanamın dibinde yetişcem anlamına gelmezki...aynı mahalledeyim ama 1 aydır gitmiyorum ewine...şimdi kaynanam bana bunun için surat asarsa belki siz kaynanalar doğru dersiniz ama biz gelinler ewimizin hanımı olmak için ewlendik sizin köleniz olmak için değil...derim sewgili arkadaşım buarada nişanlılık için konu açtım demişsin hangisi kızz

canım arkadaşım kaynanamın diyecegi şudur bence.. ben çocugumla mutlu olsun başka birşey istemem AMA bende bir anneyim sizlerde anne olacaksınız. anca beni ozaman anlarsınız benim kızım yok. ben onu kızım yerine koyup hep vakit geçirmek isterdim. ama o öyle düşünmüyor o evinde vakit geçirmek istiyor. milletin gelini kuyruk gibi gezerken benim tek gezmem zoruma gidiyor. milletin gelini iş yaparken benim gelinimin yan gelip yatması zoruna gidiyor benim evimde oturuyorsa benim kurallarım geçeçektir. ben bu evi ne emeklerle yaptım. sefasını sürmek benim hakkımken oglumun hanımı gelip sefasını süremez ben varken :P:P tabi o bu şekilde demez. ama bunu anlatırdı bence günlük muhabbete gel gülüm ben çıkıcam sabah yazarım. ablanın nişanından bahsediyorum

Hayatin bu kadarmi?
Yani hayatta baska seyler senin icin önemli degilmi? Tuturmussun bir kayinvalide olayi, kendinle hayatinla ugrasacagina burda habire senin kayinvalide konularini okuyuruz.
Bir insan calismali, meslegi olmali, bir ugrasi olmali bunlar olmayinca baska kafayi neyle dolduracaksin? Ilk hedef kayinvalide oluyor demekki...:31:

olivia ablacım. konumu ister okursun ister okumazsın zorlamıyorum seni. he yorum yazmana bir yönden seviniyorum beni takip ettigin birşeyler üretmem gerektigini her mesajında belirtiyorsun buda beni daha çok şevklendiriyor. ben bu küçücük şehirde tek başımayım gelip buraya yazıyorum sıkıntılarımı.. eşimden çok kayınvalidemi gördügüm için tabiki sorunlarımız oluyor. aman boşver diyebilecek bir yapım yok benim malesef içimde tutup ta patlayamam. bu siteye üye olmadan önce hergün aglar eşimle belkide kavga ederdik ama burdaki yorumlar beni biraz olsun rahatlattı ve kayınvalideme açıkça konuşma cesareti sağladı.. bende sen çalışmalısın dedikçe eşim ilk başta olmaz dedi dedim. ve kesin tavrımı koyunca iş bulacagını söyledi ama hala birşey bulamadı diyorum. evde boş durmadıgımıda söyledim zaten ve el işi yapıyorum. ama bununla yürümez biliyorum diyede belirttim onun için problemimde böyle şeyler oluyor. evde yapılan işler evdeki sorunlardan kesinlikle uzaklaştırmıyor ki bir insana karşı soguduysanız ve taktıysanız değişse bile artık ipler ççoktan koptu demektir.

Kayinvalidenin acisindan bu kadar degildir bence sorunlar, eminim diyecek daha fazla seyi vardir, senin kötü bir gelin oldugundan degil fakat onunda kötü bir kayinvalide oldugundan degil, sadece gelinler kadar kayinvalidelerde herzaman cok dertlenirler, sorunlari anlatir anlatir bitiremezler:9:
Bu arada kadinli erkekli dügünlere neden gitmedigini bende merak ettim, bunda kötü ne varki gitmiyorsun?:53:

Back
X