• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

belkide ertelenecek bir düğün:(

FashionbyHatis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2008
1.926
9
0
İstanbul
Arkadaşlar iyi akşamlar.
kasım ayında kaba inşaattan bir daire aldık.
sonra nişanlandık .
adam dediği tarihten bir hafta once evi teslim etti tapusunu aldık.
ancak evin birde iskan alma meselesi var.
iskan alınmadan devlet elektrik su vermiyor .
neyse 2 aydır iskan çıkmıyor 15 gün bekleyin alınacak diyorlar bekliyoruz alınmıyor cıkmıyor
dugunumuz rabbim nasib ederse 1 nisanda olacak.
ancak evde su yok!
şantiye suyu diye bir mesele var .
yani normal sudan kullanıyorsunuz ama apartmana tek bir saat takılıyor .
şantiye suyunu açtıralım dedik 2.500 tl!!!
ve apartmanda oturacak daire sayısı 3 .
geneli metrobüs geçiyor diye kar etmek ıcın aldı satıyorlar hep. kimsenin umrunda değil.
müteahhit iskanı alamıyor.
2.500ü cebimizden vermek istemiyoruz cunkji biz alırsak gelenler tek kuruş vermeden kullanacak müteahhitte ben veririm demiyor
15 martı bekleyin iskanı alamazsam şantiye suyuna ben başvurucam diyor.
ama inanamıyorum arkadaşlar cunki her seferinde bizi oyaladı
gerçekten moralim bozuk herşeyimi hazırladık mobilyalarımızı aldık yatak odam geldi halılarımıza varana kadar dugun salonu tutuldu davetiyeler basıldı .
dugunu ileri atmayı ailemde istiyor eğer iskan alınmazsa atalım koca apartmanda zaten tek bir sen oturacaksın diyrolar.
dugunu ileri atmayı eşim kesinlikle istemiyor.
kaynanamla yaşama imkanım var ama ben kesinlikle istemiyorum cunki eltime cocuk bakıyor ve evleri çok kalabalık.
eşimde istemiyor
kiraya cıkarız diyor kiraya cıksak toplu para kaç aylık peşin kira vereceğiz.
sizlerin gerçekten dualarına ihtiyacım var.
çok çaresizim...
çaresizlerin çaresi ALLAHtır inşallah hallolur ayın 15 ine 1 gün var..:5::5::5:

Ah tatlım Allah kolaylık versin.Zor müteahitlerle uğraşmak.Ama sen ferah tut içini.Şuan içime bir his doğdu düzelecek düğün zamanına kadar birşeyler..

rabbim yar ve yardımcın olsun mutlaka bir çözüm yolu verir allah yuva kurana yardım eder bunları düşünüpte güzel günlerini zehir etme dualarım sizinle:)))

Ah tatlım Allah kolaylık versin.Zor müteahitlerle uğraşmak.Ama sen ferah tut içini.Şuan içime bir his doğdu düzelecek düğün zamanına kadar birşeyler..
inşallah canım ya cok sağol . inşallah hissettiklerin gerçek olur.

rabbim yar ve yardımcın olsun mutlaka bir çözüm yolu verir allah yuva kurana yardım eder bunları düşünüpte güzel günlerini zehir etme dualarım sizinle:)))

ister istemez insan tedirgin oluyor.
cok teşekkür ederim . biraz olsun ferahlıyor yuregım boyle sozler duyunca.

Canim insallah evliligin ve ömrün boyunca en büyük derdin bu santiye suyu olur.:nazar::nazar::nazar:

Mesela kiralik bir eve cikmaniz biraz sorunlu olabilir sanki, siz kiraya ciksaniz 2-3 ay sonra su sorunu cözülse napicaksiniz kendi evinizi ? esyalarinizi kisa zamanda ordan oraya tasirsaniz cabuk yipranirlar yetmezmis gibi sizde yipranirsiniz daha yerlesemeden toplanmak zorunda kalirsin. Hem ev sahibide 3 aylik kiraya vermek istemez evini depozitonuzu bile yakabilir.

canım bunun bir sürü sebebi olabilir sigorta dosyası açılmamış olabilir,
inşaat yapı ruhsatları alınmamış olabilir,
kat irtifakı alınmamış olabilir.
ben muhasebeciyim ve inşaat konusunda sınırlı bilgilerim var açıkçası. tapunuz verilmiş ama tapu da ne yazıyor mesela kaç kişinin hakkı varsa atıyorum 10/1 arsa payı olarak falansa kat irtifakı alınmamış demektir böyle oluncada iskan almak zordur. siz bunların nedeninide öğrenirseniz müteahhitten iyi olur.
eğer örnek verdiğim gibiyse tapular,yapılacak şey belediyeden yapı ruhsatındaki bedel üzerinden ssk hesaplanıp o bedel ödenecek kadar ssk dosyası devam ettirilecek. en az 3- 4 ay olmak şartıyla ssk dosyası devam ettirilecek ödenmesi gereken bedel bittiği zaman kat irtifakları yapılıp iskan alınır arsa payı tapular daire tapusu olarak değişir.
bu işlemleri neden size anlattığımı sorarsanızda yani böyle bir durumla karşılaşırsanız 4-5 ay sürer tüm bunlar.:50:

Allah çaresiz dert vermesin... bunlar küçük şeyler... istanbuldasınız galiba, ben peşin bir kaç aylık kira hiç duymadım hem ev sahibiyim hem kiracıyım... ay ay alırız ve öderiz kiramızı...bence bu kadar hazırlık yapılmışken düğünü ertelemek mantıksız, yerinizde olsam eve otururdum...bu kadar takmayın kafanıza...

inş ertelenmesini gerektircek bi durum olmaz yoluna girer. bence maddi durumunuz elveriyosa düğüne kadar çıkın kiraya ama kesinlikle kaynana yanına gitme!!!

Canim insallah evliligin ve ömrün boyunca en büyük derdin bu santiye suyu olur.:nazar::nazar::nazar:

Mesela kiralik bir eve cikmaniz biraz sorunlu olabilir sanki, siz kiraya ciksaniz 2-3 ay sonra su sorunu cözülse napicaksiniz kendi evinizi ? esyalarinizi kisa zamanda ordan oraya tasirsaniz cabuk yipranirlar yetmezmis gibi sizde yipranirsiniz daha yerlesemeden toplanmak zorunda kalirsin. Hem ev sahibide 3 aylik kiraya vermek istemez evini depozitonuzu bile yakabilir.
aynen oyle eşyalarımız yıpranacak. heleki yatak odam kurulumu cok zor oldu bir daha nasıl yapacağız bimiyorum.
canım bunun bir sürü sebebi olabilir sigorta dosyası açılmamış olabilir,
inşaat yapı ruhsatları alınmamış olabilir,
kat irtifakı alınmamış olabilir.
ben muhasebeciyim ve inşaat konusunda sınırlı bilgilerim var açıkçası. tapunuz verilmiş ama tapu da ne yazıyor mesela kaç kişinin hakkı varsa atıyorum 10/1 arsa payı olarak falansa kat irtifakı alınmamış demektir böyle oluncada iskan almak zordur. siz bunların nedeninide öğrenirseniz müteahhitten iyi olur.
eğer örnek verdiğim gibiyse tapular,yapılacak şey belediyeden yapı ruhsatındaki bedel üzerinden ssk hesaplanıp o bedel ödenecek kadar ssk dosyası devam ettirilecek. en az 3- 4 ay olmak şartıyla ssk dosyası devam ettirilecek ödenmesi gereken bedel bittiği zaman kat irtifakları yapılıp iskan alınır arsa payı tapular daire tapusu olarak değişir.
bu işlemleri neden size anlattığımı sorarsanızda yani böyle bir durumla karşılaşırsanız 4-5 ay sürer tüm bunlar.:50:
çok teşekkür ederim 1.sinde bildiğim kadarı ile dükkanın camlarında sorun cıktı.
sonra başka birşeyde sanırım ilk projeden değişiklik yapıldığı ıcın bole oluyor.
yada devletin izin vermeyeceği birşey yapmıştır binada ..
peki bu şantiye suyu meselesi daha ucuza gelmezmi.

Allah çaresiz dert vermesin... bunlar küçük şeyler... istanbuldasınız galiba, ben peşin bir kaç aylık kira hiç duymadım hem ev sahibiyim hem kiracıyım... ay ay alırız ve öderiz kiramızı...bence bu kadar hazırlık yapılmışken düğünü ertelemek mantıksız, yerinizde olsam eve otururdum...bu kadar takmayın kafanıza...
evet istanbulda oturuyorum valla bildiğim her yer 1 milyar kadar emlakçıya veriyorsunuz 3. veya 6 aylıkta peşin veriyorsunuz ev sahibine.

inş ertelenmesini gerektircek bi durum olmaz yoluna girer. bence maddi durumunuz elveriyosa düğüne kadar çıkın kiraya ama kesinlikle kaynana yanına gitme!!!

ya açıkcası yeni evim eşyalarım dururken hiç birini yapmak istemiyorum.
ama birde binada tek oturma olayıv arki hiç girmiyorum bile. 6 katlı bina.
bir tek ben olursam benim pek umrumda değil ama ailem endişeleniyor başına birşey gelse ne olacak diye.

beylıkduzu tarafından mı ev aldınız acaba.?
ıns.hersey yoluna grer ama,bence bu sebepden dolayı evlılıgı ertelemeyın .
nısanlınız kıraya cıkmayı kabul edıyorsa sorun etmeyın derım

çok teşekkür ederim 1.sinde bildiğim kadarı ile dükkanın camlarında sorun cıktı.
sonra başka birşeyde sanırım ilk projeden değişiklik yapıldığı ıcın bole oluyor.
yada devletin izin vermeyeceği birşey yapmıştır binada ..
peki bu şantiye suyu meselesi daha ucuza gelmezmi.

valla canım o kadarı benim alanıma girmiyo :1: ama inşallah daha ucuza da olabiliyodur.
yakında bir binada kiraya çıkma olasılığınız varsa öyle yapabilirsinizde
tabi inşallah kendi evinizdeki sorun çözülür ve bunlara gerek kalmaz

düğününüz olsun o kadar masraf yapılmıştır şimdi. su olana kadar yine sen ailenle o ailesiyle yaşasın desem nişanlın yazımı görse öldürür beni herhalde:)

İstanbul'da aylık olarak dayalı döşeli kiralık evler var idare ederiz derseniz böyle bir ev tutun bir kaç ay.

Arkadaşlar iyi akşamlar.
sonra nişanlandık .
neyse 2 aydır iskan çıkmıyor 15 gün bekleyin alınacak diyorlar bekliyoruz alınmıyor cıkmıyor
ancak evde su yok!
geneli metrobüs geçiyor diye kar etmek ıcın aldı satıyorlar hep. kimsenin umrunda değil.
2.500ü cebimizden vermek istemiyoruz cunkji biz alırsak gelenler tek kuruş vermeden kullanacak müteahhitte ben veririm demiyor
gerçekten moralim bozuk herşeyimi hazırladık mobilyalarımızı aldık yatak odam geldi halılarımıza varana kadar dugun salonu tutuldu davetiyeler basıldı .
dugunu ileri atmayı ailemde istiyor eğer iskan alınmazsa atalım koca apartmanda zaten tek bir sen oturacaksın diyrolar.
kaynanamla yaşama imkanım var ama ben kesinlikle istemiyorum cunki eltime cocuk bakıyor ve evleri çok kalabalık.
eşimde istemiyor
çok çaresizim...

Çaresiz değilsiniz zordasınız. Herşeyin bir caresi var.

Kiraya cıkınca neden birkaç ay peşin veresiniz ki? Depozito verip oturursunuz ama o eşyaları tekrar kendi evinize taşıyacaksınız, mahfoluyor her tasınmada güzelim malzemeler.

Kira parasını gözden cıkardıysanız müteahhitle konuşup yarı yarıya verin şantiye suyunun parasını. Bizim oturduğumuz binanın iskanı henüz alınmamış ama suyumuz da var elektriğimiz de :S

Arkadaşlar iyi akşamlar.
sonra nişanlandık .
ancak evde su yok!
eşimde istemiyor
çok çaresizim...

durumlarımız benziyor biraz, biz de kasımda ev alıp taşındık, daha iskan alınmamıştı, ama müteahhit inşaat elektrik ve suyunu kapatmamıştı, biz kullanıyorsuz o ödüyor. Sonra 1 ay kadar geçti ve iskan alında, müteahhit bize kat mülkiyetli tapularımızı dağıttı. İskan çıkar çıkmazda elektrik ve su için başvuru yapıldı ve 2 aydan fazla zaman geçmesine rağmen hala ikisi de bağlanmadı!!! ankaranın merkezinde oturuyoruz ve hala inşaat elektriği ve suyu kullanıyoruz. Su önemli değil ama elektrik sıkıntı. Asansör devreye girdiği anda voltaj düşüyor, o kadar korkuyorum ki elektrikli aletler bozulacak diye. actifry var evde, voltaj değişimi yüzünden çalışmıyor... müteaahit hala apartmandaki 3 dairenin elektrik ve su faturasını ödüyor, çünkü benim sorumluluğum diyor hala bağlanmamış olması..O kısmı iyi ama ben de rahatsz oluyorum bu durumdan, bizim borcumuz sonuçta ödediği...adamı arıyoruz elimden geleni yapıyorum diyor, ki bence yalan söylemez...ama hala bağlanmadı. Yani diyeceğim o ki iskana da güvenmeyin, beklediğinizden daha uzun sürebilir abonelikleri almak...şimiden hayırlı olsun evliliğiniz de..mutluluklar

durumlarımız benziyor biraz, biz de kasımda ev alıp taşındık, daha iskan alınmamıştı, ama müteahhit inşaat elektrik ve suyunu kapatmamıştı, biz kullanıyorsuz o ödüyor. Sonra 1 ay kadar geçti ve iskan alında, müteahhit bize kat mülkiyetli tapularımızı dağıttı. İskan çıkar çıkmazda elektrik ve su için başvuru yapıldı ve 2 aydan fazla zaman geçmesine rağmen hala ikisi de bağlanmadı!!! ankaranın merkezinde oturuyoruz ve hala inşaat elektriği ve suyu kullanıyoruz. Su önemli değil ama elektrik sıkıntı. Asansör devreye girdiği anda voltaj düşüyor, o kadar korkuyorum ki elektrikli aletler bozulacak diye. actifry var evde, voltaj değişimi yüzünden çalışmıyor... müteaahit hala apartmandaki 3 dairenin elektrik ve su faturasını ödüyor, çünkü benim sorumluluğum diyor hala bağlanmamış olması..O kısmı iyi ama ben de rahatsz oluyorum bu durumdan, bizim borcumuz sonuçta ödediği...adamı arıyoruz elimden geleni yapıyorum diyor, ki bence yalan söylemez...ama hala bağlanmadı. Yani diyeceğim o ki iskana da güvenmeyin, beklediğinizden daha uzun sürebilir abonelikleri almak...şimiden hayırlı olsun evliliğiniz de..mutluluklar

vallahi sizin müteahhit hakkaten adammış!:31::31::31:

iskanla şantiye suyunun alakasını anlayamadım.
arsa tapusu da olsa, daire tapusu da olsa, iskanı olsa da olmasa da
her evin kendine ait sayacı olabiliyor

bence bu konuyu araştırın derim.

ayrıca; ev kiralarken 1 kira deposit 1 kira peşin veriyorsunuz. gerisi kanunlara aykırı

DÜZELTME...
Not : İmar Kanunu'nun 31.maddesine göre 26.07.2008 tarihinden sonra inşa edilen yapılar için iskan belgesi (kullanma izin belgesi) gerekmektedir. Bu tarihten sonra inşa edilen ancak İskan belgesi bulunmayan yapılar için ancak tek sayaçtan şantiye suyu aboneliği yapılabilmektedir.

İSKİ'nin sitesinde bu yazıyor. demek ki bizim ev 2008 öncesi yapımlı olduğu için iskandan önce bağlanmış sayaçlar.

Son düzenleme:
iskanla şantiye suyunun alakasını anlayamadım.
arsa tapusu da olsa, daire tapusu da olsa, iskanı olsa da olmasa da
her evin kendine ait sayacı olabiliyor

bence bu konuyu araştırın derim.

ayrıca; ev kiralarken 1 kira deposit 1 kira peşin veriyorsunuz. gerisi kanunlara aykırı

DÜZELTME...
Not : İmar Kanunu'nun 31.maddesine göre 26.07.2008 tarihinden sonra inşa edilen yapılar için iskan belgesi (kullanma izin belgesi) gerekmektedir. Bu tarihten sonra inşa edilen ancak İskan belgesi bulunmayan yapılar için ancak tek sayaçtan şantiye suyu aboneliği yapılabilmektedir.

İSKİ'nin sitesinde bu yazıyor. demek ki bizim ev 2008 öncesi yapımlı olduğu için iskandan önce bağlanmış sayaçlar.

elektriğimiz var şuan sayacımızda var sorun su ve doğalgaz su olsa doğalgaz açılır neyseede
2012 de bitti inşaat 2011 yarısında felan başlandı galiba. hatta agustos eylul ayı gibi başlandıg galiba.

Arkadaşlar iyi akşamlar.
sonra nişanlandık .
ancak evde su yok!
eşimde istemiyor
çok çaresizim...

her şey hazırmıs düğün için zaten cok masraf yapılyor yani ben bu durumdaolsam sanırım kayınvalıde yanında oturmam 1 ayda olsa kıraya cıkarım kafam huzurlu olur en özel gunlerımde esımle basbasa olmak ısterım

düğünü neden iptal edesinz siz niyetınızden vazgecmeyın bundada vardır bir hayır öyle düşün

Son düzenleme:
Back
X