Ben aramasam kimse aramaz...

kumru16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2020
88
44
38
Evet ben aramasam sormasam kimse nasılsın kumru demiyor arkadaş çevrem de var ancak hiç mi kimse merak etmez nasılsın demez bunu anlayamıyorum.Yeri geldiğin de bir araya gelip evime aldığım dışarılarda buluştuğumuz arkadaşlarım var ama o kadar.
Sonrasında kimse ne arar ne sorar topluca buluşmalarda hep varım ama sonrası boş herkes kendi hayatında galiba hiç mi sıkılmıyorlar bir arkadaş sözüne sohbetine hiç ihtiyaç duymuyorlar.
zaman zaman özlüyorum ama artık bende içimdeki bu beklenti duygusunu bastırdim.Kendi kendime yetebilmeyi kimse nasılsın demese bile kendimle mutlu olmayı bilmek istiyorum.Siz de durumlar nedir?

Geçen gün bir video izlemiştim bununla ilgili.

Ondan önce ben de şöyle düşünürdüm : Aman beni aramayanı ben mi arayacağım gibi. Ama anlaşılan bazı ilişkilerin dinamiği böyle oluyor. Gurur yapmamak lazım. Mesela benim de bir arkadaşım var üniversiteden ben hiç aramam. Yılda bir iki kez o arar ve ben aradığında mutlu olurum. Onu sevmediğimden değil sadece aramak aklıma gelmez.

Tabii görüşmek istemeyenlerin peşinden koşun demiyorum. Görüştüğünüzde iki taraf da iyi vakit geçiriyorsa siz organizasyonu yapın ne olacak? Belki onların da huyu öyledir veya sizin aramanıza alışmışlardır.:KK69:

Evet ben aramasam sormasam kimse nasılsın kumru demiyor arkadaş çevrem de var ancak hiç mi kimse merak etmez nasılsın demez bunu anlayamıyorum.Yeri geldiğin de bir araya gelip evime aldığım dışarılarda buluştuğumuz arkadaşlarım var ama o kadar.
Sonrasında kimse ne arar ne sorar topluca buluşmalarda hep varım ama sonrası boş herkes kendi hayatında galiba hiç mi sıkılmıyorlar bir arkadaş sözüne sohbetine hiç ihtiyaç duymuyorlar.
zaman zaman özlüyorum ama artık bende içimdeki bu beklenti duygusunu bastırdim.Kendi kendime yetebilmeyi kimse nasılsın demese bile kendimle mutlu olmayı bilmek istiyorum.Siz de durumlar nedir?

Hiç bir zaman aranmayı, mesaj atılmayı beklemedim, yaşım 32. Ama çevremde hep bi bu konuda beklentili arkadaşlarım oldu.
Bunun karakterle ilgisi çok.
Ben iç güdümlü biriyim, kendi dünyamda günler geçirsem sıkılmam.
Ama kimileri daha dış güdümlüdür ve kendiyle uzun süre vakit geçirmeyi sıkıcı bulabilir.
Yani durumunuz normal ama bunu sizi üzen birşeyse biraz daha şahsi meşguliyetinizi artırabilirsiniz

Aynen sanki beni anlatmissiniz.bende oyle durumdayim.toplu gorusmelerde filan cok iyi sicak davranirlar.sonra ayrilinca kimsenin umrunda olmam.ama bende kimseyi aramam soguk bir insanim.ve kendimle barisigim o yuzden umruma gelmiyor.sahte insanlar hayatimda olacagina yanlizlik daha guzel geliyor.az insan cok huzur ;)

Aynen sanki beni anlatmissiniz.bende oyle durumdayim.toplu gorusmelerde filan cok iyi sicak davranirlar.sonra ayrilinca kimsenin umrunda olmam.ama bende kimseyi aramam soguk bir insanim.ve kendimle barisigim o yuzden umruma gelmiyor.sahte insanlar hayatimda olacagina yanlizlik daha guzel geliyor.az insan cok huzur :KK66:
Ben yine arardım mesaj atardım birsey sormak icin bile olsa ikili görüşme yapardım ama yok kimseden hiç ilgi alaka göremeyince sahte geliyor bana da.Tabi bazılarının yapısı da böyle olabilir ama ne bileyim insan nasılsın diye bin yılda bir olsa aranmak istiyor

Ben yine arardım mesaj atardım birsey sormak icin bile olsa ikili görüşme yapardım ama yok kimseden hiç ilgi alaka göremeyince sahte geliyor bana da.Tabi bazılarının yapısı da böyle olabilir ama ne bileyim insan nasılsın diye bin yılda bir olsa aranmak istiyor
Bosverin yaninizda cekirdek aileniz varsa kimseye muhtac degilsiniz.siz kendinizi onlara muhtac gormeyin.benim hayat felsefem net arayani ararim aramayanida silerim.umrumda olmaz.hayatimda dis kapinin mandali kadar gereksiz insanlari tutmak icin kirk takla atmam.akraba degil kandan degil ne gerek var onlarin aramasina.ben boyle mutlulugu sectim artik hicbi insan istemiyorum yabanci.insallah sizde mutlulugu bulursunuz hayatinizda onlarin aramasina ihtiyac duymadan

Çok merak ediyorum kendimi
Başıma birşey mi geldi
Öldüm mü kaldım mı
Hiçbir haber yok kendimden

Bu sabah kapımı çaldım
Kapıyı açan kendim
Bir süre kendime baktım
Bu güleç yüz bendim

Oh ne güzel bir sabah
Bugün de yaşıyorum demek
Benden başka yok kimsem
Beni merak edecek.

aziz nesin'in çok sevdiğim "yaşıyorum demek" şiiri aklıma geldi.

ben de mesela ne aramayı severim zırt pırt,ne de aranmayı.

ancak ben arkadaşlığıma verdiğim önemi farklı şekillerde gösteririm, arkadaşlarım da bunu bilir. bundan dolayı aramızda sorun olmaz.

ancak şunu hissedersem , eğer tek benim ittirmemle ve emek vermemle bu arkadaşlık yürüyorsa, o zaman çekerim kendimi. arkadaşlığımı bitiririm.

arkadaşlık her 2 tarafın da en azından eşit derecede özveri göstermesi ve emek vermesiyle yürütülür. yalnızca ben ittireceksem napayım böyle arkadaşlığı?

bu yüzden her ilişkinin dinamiği farklıdır,benim arkadaşlıklarımda sorun olmuyor arayıp-aramama mevzusu. ha çok ekstrem durumları saymıyorum,başıma hastalık gelir bir şey olur,elbette yakınlarımdan beklerim aramalarını.

ama öyle naber nasılsın niye aramalarına gerek yok.

siz de eğer arkadaşlığınızın sadece sizin ittirmenizle devam ettiğini düşünüyorsanız,kendinizi çekin derim.

kimse bulunmaz hint kumaşı değil, kimse egosunu sizin üzerinizden tatmin etmesin.

Insanlar neden sürekli aranmayı bekliyor cok sacma degil mi. Herkesin karakteri farklı farklı.
Ben aramayı sevmem, saatlerce telefonda konuşmayı hic sevmem. Ama bu arkadaşlarımı sevmedigim anlamına gelmiyor ki.
Fazla beklenti insanı mutsuz eder

Offf bu aramama mevzusuna kimlerle tartışmak zorunda kaldım anlatamam, küsen küsene... aramıyorum evet ama beni atamayana da darılmıyorum ya, benim dinamiğim bu napayım seni mutlu edeyim diye olmadigim biri gibi mi davranayim 🤷‍♀️

Siz de aramayın.. ilişkiyi kesin..
Bende de böyle bir sözde arkadaş vardı. Aynı iş yerinde çalışıyorduk. Baktım işten ayrıldıktan sonra hep ben arayıp soruyorum. Bir kere aradım mesaj attım. Gördüğü halde zahmet edip dönmedi bile. Bende numarasını sildim. Her yerden sildim. Hissettiğimde de yanılmadım. Beni hiç aramadı. Bende hiç aramıyorum tamamen bitti ilişkimiz. İyi ki öyle yapmışım.
Size değer verene değer verin..
Sözde değil özde arkadaşlarınız olsun..

Başıma birşey mi geldi
Öldüm mü kaldım mı

Bu sabah kapımı çaldım
Kapıyı açan kendim
Bir süre kendime baktım
Bu güleç yüz bendim

Oh ne güzel bir sabah
Bugün de yaşıyorum demek
Benden başka yok kimsem
Beni merak edecek.

Aynı ben 😄

Başıma birşey mi geldi
Öldüm mü kaldım mı

Bu sabah kapımı çaldım
Kapıyı açan kendim
Bir süre kendime baktım
Bu güleç yüz bendim

Oh ne güzel bir sabah
Bugün de yaşıyorum demek
Benden başka yok kimsem
Beni merak edecek.

• Beğen
Reactions: Z P
Negüzel şiirmiş bayıldım tam ben şimdiye kadar bilmedigimede üzüldüm senin sayende de ögrendim

Bu konuda banada aşırı bir baskı yapılıyor. Komşum,arkadaşlarım vs aramadigim zaman ne olduda aramıyorsun. İşte çok değiştin. Artık görüşmek mi istemiyorsun. Valla kafam okadar dolu ki. Çocuk uyusun yemek yapayım. Çocuk uyusun bende uyuyayım. Evi temizliyim falan derken artık kimseyle konuşma gereği duymuyorum. Ben içimde yorulmusum zaten. Arada darilmasinlar diye yazıyorum ama zoraki. 1senedir evdeyiz . Sosyallesmeyi unuttuk arkadaşlarımla konuşacağım konu kalmadı artik. Ben çocuğumu anlatsam karşı taraf bekar sıkılır. O bana sevdiğinden bahsetse ben atlatmisim o günleri empati yeteneğim kaybolmuş. Kısacası kendime yetiyorum artık. Yada ailem yanımda. Belki de onların etkiside olabilir.

Back
X