Ben artik bilemiyorum sizden yardim bekliyorum

bukalp

Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2015
104
52
13
Onceki konumu bilenler bilir ben sozluyum elti adayim nisanli, altinindan giysisine eltime bayramda hersey alinacak o nisanli diye, bana bir cop bile yok kirildim diye konu acmistim .. Sozlume gore ise gayet normalmis bu ben kiskanclik yapiyormusum, bizde nisan yapicakmisizda banada bayramda alinacakmis (kim ole kim kala ve biliyorsunuz digger gelin kv kendi buldu o yuzden bir ayrim var yani ben biraz dislaniyorum) neyse tamam dedim
Az once telefonda sozlum "Canim annem X(eltime) bazi esyalarini ikimizin secmemizi istiyor mesela parfum esofman gibi seyler siz alirsiniz oglum bukalp ile" demis .. su an kapatmam lazim deyip kapattim size danismak istiyorum
Sizce bu nedir? Dalga mi geciyorlar benimle anlamiyorum .. Eltime gidecek olan bayramlik hediyelerin bir kismini ben sececekmisim .. ne alaka ne gerek var amac ne :/
sozlume ne diyeyim? bu normal mi?? Lutfen siz soyleyin

Duzenleme:yorumlar ne fena ve kiskanc oldugum yonunde tesekkur ederim
asil sorum sozlume ne diyeyimde o hediyeleri ben secmeyeyim, kesinlikle istemiyorum cunku.. Lutfen bu durum icin yardimci olabilirmisiniz

Son düzenleme:
Ben bayramda kıyafet ıvır zıvır alınmasını mantıklı bulmuyorum.
Bana alınmadı diye hiç canınızı sıkmaya gere yok, bana göre bu gereksiz zaten kimse kimseye bayramlık almak zorunda değil. Empati kurarak yazıyorum yinede bana almadılar diye kendimi üzmezdim.
Konunuza gelince, böyle tepkiler vermek yerine gayet sakin bir şekilde bu alışverişe çıkmayacağınızı söyleyin.
Kayınvalideniz alsın, ille de siz alacaksanız özenip seçmezsiniz beğenilmezse de bana bırakmasalardı bu görevi dersiniz nolcek.

Ay ne fenasın ya. Nişanlanınca sana da yapılacakmış işte. Şu mesajdan kayınvaliden "oğlum git sen al" deseydi esas dışlanmış olurdun. Demek ki kimsenin sana bir garezi yok. Madem bu kadar düşkünsün hediyeye, nişanı öyle bir denk getir ki bayramlarda hediyeye boğul ne diyelim artık.

Genc
Onceki konumu bilenler bilir ben sozluyum elti adayim nisanli, altinindan giysisine eltime bayramda hersey alinacak o nisanli diye, bana bir cop bile yok kirildim diye konu acmistim .. Sozlume gore ise gayet normalmis bu ben kiskanclik yapiyormusum, bizde nisan yapicakmisizda banada bayramda alinacakmis (kim ole kim kala ve biliyorsunuz digger gelin kv kendi buldu o yuzden bir ayrim var yani ben biraz dislaniyorum) neyse tamam dedim
Az once telefonda sozlum "Canim annem X(eltime) bazi esyalarini ikimizin secmemizi istiyor mesela parfum esofman gibi seyler siz alirsiniz oglum bukalp ile" demis .. su an kapatmam lazim deyip kapattim size danismak istiyorum
Sizce bu nedir? Dalga mi geciyorlar benimle anlamiyorum .. Eltime gidecek olan bayramlik hediyelerin bir kismini ben sececekmisim .. ne alaka ne gerek var amac ne :/
sozlume ne diyeyim? bu normal mi?? Lutfen siz soyleyin
Genc gozuyle secmenizi istemis olamaz mi.belki begenmez kv aldiklarini siz daha iyisine karar verirsiniz die soylemis olabilir

şu an ailenin elinde iki gelin var.
hepimizin bildiği şey şu ki, bu işler masraflı işler. belki karşı taraf sırası geleninkini yapıyordur, yani nişandan sonra da size yapılacaktır ve yine belki eltiniz de sizin için bir şeyler bakmaya/almaya gidecektir.
gitmek istemiyorsanız makul bir bahane bulun ama şimdiden sözlüye şikayet etmeye başlarsanız adınız eltisini kıskanıyora çıkar haberiniz olsun.
o etiket yapışınca da kolay çıkmıyor, artık ne söyleseniz kıskanıyor olur.
ben olsam sessiz kalırım.

Sözlünüze "ben neden alayım" gibi bir şey söylemeden, o zaman kıskanç gelin olursunuz, O bir kez daha konusunu açtığında, " parfüm tarzı hediyeler kişiseldir, hangi kokuyu beğenir ben bilemem, o yüzden annenler alsın" deyin. Hiç karışmayın ama sinir olduğunuzu da belli etmeyin.Hiç bir zman kapıyı sert kapatan siz olmayın...

NOT: Ben hediye kısmında bir sorun göremedim. Ancak bu konuda düşünceniz belliyken sizden hediye seçimi yapılmasının istenmesi sinir bozucu...

Ne kadar kötü bir durum olsada ... Bence kötülügün karsiligi iyilik olmali. Her zaman siz kazanirsiniz, bunu unutmayin

Kızın zevkini nerden bileyim diyip sıyrıl işin içinden.
Aman boşver yapmasınlar bişey. sanki kayınvalidenin sana yaptıklarını kullanıcan

Mümkünse 'elti' olmayacak şekilde bir aileye gelin gitmeni tavsiye ederim.. yoksa bu iş uzar sakız olur huzurun kalmaz.

peki sözlü ile nişanlı arasında ne fark var?
bence aile ayrımcılığın gözüne vurmuş.
bana alınsın edilsin kafasında hiç olmadım, hatta almasınlar çünkü beğenmem de, böyle de olmaz bence.

Yani nişanlı kıza kurbanlık falan da alınıyormuş, hadi onu almasınlar da gönül almalık bir hediye alınmalı konu sahibine de bence.

gitmek istemiyorsan tabi gitme ama ben şey diye düşündüm siz de gençsiniz eltiniz de.. daha iyi anlarsınız parfüm saat artık ne alınacaksa

Bi bekleyin nişan yapın baktın almıyorlar o zaman konu aç ..sizde şimdiden elti kiskançligi tavan yapmış sonun hiç hayra alamet değil. Kalk Silkelen kendine gel.

alacaklarınızın parasını siz mi vereceksiniz kıskanmamak elde değil ki o daha mı önce tanıştı mesela sen yıldır çıkıyorsun beklyorsun hop bir gelin adayı gelip senden hızlı sözü nişanı yapılıyor o çok zoruma giderdi. sn iyilik yap denize at canım şeytana uyma boşer onlar kıyme bilmese Allah verir karşılıgını sende onları o şekilde utandırırsın kv adayı nasıl birisi maddi durumları iyi mi belki sana da yapar aynılarını

arkadaslar tesekkur ederim ama ben almak istemiyorum... sebebine kiskanclik deyin fesatlik deyin fenalik deyin ne derseniz deyin
ben istemiyorum eltimin bayram hediyelerini secmek

Ben bi art niyet göremedim karşı tarafta keza size de alınacakmış nişan yapacağını zaman.
Aklınıza vesvese sokmayın ..
Dışlandığınızı hissetmeyin..

Back
X