• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben bir teyzeyim......Ve sizce affetmeli miyim?

mordabirrenk

Guru
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2008
277
0
316
Ben bir teyzeyim.Ben 23 yıldır evliyim ve benim bir çocuğum olmadı.ablamın kızını kendi öz kızım yerine koydum.inanın kendi çocuğum gibi sevdim.çünkü ben evlendikten 1 hafta sonra doğdu.ve bunu oda biliyordu.Babasız büyüdü ve bir doktor abisi var.yeğenim lisede okurken biriyle tanıştı ve bu kişi bizim onayımızı alamayacak biriydı.sevdi olmadı genç başkasıyla evlendi.Ama bu arada sağdan soldan görüştüklerinizi duydum.yeğenim bıraktığını söyledi, yemin etti hemde annesinin üzerine.Üniversiteye başladı 3. sınıfta ben bu bölümü sevmiyorum başka bölüme giricem dedi o maddi imkansızlıklar içinde kendini dersaneye göndertti. tekrar kazandı okula başladı ve bu sene 2. yılıydı.bizi de başka bir erkek arkadaşı olduğuna inandırdı tanıştırdı.sevindik.
Ama işin aslı öyle değilmiş meğer o kişiyle hiç görüşmeyi bırakmamış hapise girmiş görüşmüş, telefonlaşmış netten görüşmüş.Bizi resmen kandırmış.Tam yılbaşı akşamı bir telefon aldım ablamdan ağlayarak kızının o kişiye kaçtığını üstüne 5,5 aylık hamile olduğunu ve kuma olarak gittiğini söyledi. O kişi eşini de bırakamaz üstelik oda 5 aylık
hamile. bunu duyduğum anda ne diyeceğimi şaşirdım. Kendi hayatını mahvetmesinemi üzüleyim, ailiesinin yüzünü yere eğmesinemi üzüleyim. inanın kötü oldum.ben uzakta yaşadığımdan ablama destek olmak için yanına da gidemiyorum şartlardan dolayı.Öyle planlı hareket etmiş ki duydukca şaşırıyorum.
Ablama sadece sen annesin affedebilirsin ama ben asla dedim. sizce affetmelimiyim yoksa..........:kızgın:

Sizin ne düşündüğünüzün, yani affedip affetmeyeceğinizin pek umrunda olduğunu sanmıyorum yeğeniniz için..

Ayrıca annesi affettikten sonra siz neden affetmiyceksiniz ki?

Yaptıkları yanlış o ayrı..

Zor bir durum....Allah annesine sabir versin...ne denirki??benneyaptımki

Insanoglunun kendine yaptigni Cenabi Allah yapmiyor...mademki bu hayati secti bütün eksilerinle katlanmali diyorum...:delphin:

He olduda geri döndü ve annesi onu affeti, sizede affetmek düser bence...Teyze anne yarisidir....:teselli:

yanı sız uzerınıze dusen buyuklugu göstermişiniz ama o akıllanmamış...
pişmanda olucaktır....yine dönecegi kapı sizlerin yanı olucak...
haklısınız ...hemde cok ...
ama ...yıne büyüklük yapın ...cok sık görüşmek istemesenızde....allah af etsın den...
ve buyuklugunuz yapın....

Gerçekten zor bir durum. Benim babamda yeğenini kaçtığı için 40 küsür yıldır affetmedi, her bayram kapıdan döner yeğeni.
Bence yeğeniniz sizin küçüğünüzdür ve teyze de anne yarısıdır. Evet şu anda yeğininizin gözü hiç kimseyi görmüyor ve cidden büyük hata yapmış. Ama bir gün mutlaka bu hatasının farkına varacaktır. İşte o gün yeğeninize sırt çevirme değil yanında olma zamanıdır. Bence biraz zaman geçsin hepiniz sakinleşin, biliyorum ki bu olay kolay bir şey değil sizler için ama eminimki bu kötü günleri de atlatacaksınız.
İnşallah yeğeninizde hatasının farkına varır. Yaptıklarıyla sizlerden çok kendine yazık etmiş aslında.

sizlerin yazılarını okudum. Hem de gözyaşları içinde.Teşekkürler.Sadece şunu biliyorum ki bir gün çok pişman olacak helede çocuğu olunca.Arkadaşların dediği gibi de insanın kendine yaptığını cümle alem bir araya gelse yapamaz.Şimdilik bekliyorum ama bir kere arayamadı ki bir gün bile beni aramadan duramayan yeğenim. sevgiler size

İnsan genç yaşta olunca, bazen aklı yerine duygularıyla hareket edebiliyor. Yeğenin çok büyük hata yapmış canım. bunu ilerde o da anlayacaktır.

Üniversiteli genç bir kızın, kuma olarak yanlış bir kişiye kaçmasını aklım almıyor. Üstelik adamın resmi karısı da hamileymiş. Çok eşli bi evliliğin sonu ne olur hiç belli olmaz. İyi şeyler olmayacağı kesin.

Affetmek kalpten gelen bir duygudur. Kalben affedemesen bile, desteğini esirgeme, sanırım bundan sonra daha çok ihtiyacı olacak... Aralarda yitip gitmesin kızcağaz...

yeğeniniz mutlaka pişman olacak ve sizden özür dileyecek,onu çocuğunuz gibi sevdiğiniz içinde affedeceksiniz ama kalbinizin kırıklığı hiç düzelmeyecek,ablanıza elinizden geldiği kadar destek olun,gerçekten çok üzücü bir durum...:çok üzgünüm:

ben de denizim güneşim gibi düşünüyorum...sizin affedip affetmemenizi önemsemez...
Allah akıl fikir versin yeğeninize...

Hepiniz elinden geleni yaptınız. Ama o bunu yaşamak istedi.... ve yaşıyor. Artık yapacak birşey yok. Her gün kahırlanıp, yıkılmaktansa affedin bence de.... Bazı şeyleri hayattayken yapmak lazım. Sonra çok geç olabiliyor.

ablacım çok geçmiş olsun bende bir teyzeyim iki kız yiğenim var aramızda yaş farkı yok allah korusun kendimi, sizin yerinize koydum ölürdüm heralde ama can onlar evlat yarı sizde anne yarısısnız ne olur onu arkasız bırakmayın okumakla cahillik gitmiyo nelerimiz ne hatalar yapıyo ama sonradan kafaya dank ediyo işte dilerim hakkında en hayırlısı neyse o olsun o aramadıysa siz arayın msj attın affetmediğinizi ama arkanızda olduğunu bilsin eğer çocukta arkasız olduğunu bilirse daha kötü şeyler yapabilir çok geçmiş olsun umarım herşey bi şekilde yoluna girer nasıl olur nasıl biter bilmiyorum ama kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş inşallah bişiler olur ...

yazdım sildim yazdım sildim ama dayanamadım artık olayı birebir yaşayan sizsiniz affedip affetmemek tabiki size kalmış benimde geçen sene başımdan sizinkinden biraz farklı bir olay geçti yiğenimin sevdiğini kimse destelemiyorken ben desteledim onların ilişkilerini ben korudum ben savundum onları oda sizin yiğeniniz gibi kandırdı herkesi hatta beni bile kandırmak aslında hafif kalır dalga geçmiş resmen şimdi mi herkes affetti annesi babası dedesi ninesi kuzenlerim ben hariç ben asla affedemem biliyorum
Birbir yaşayan siz olduğunuz için siz bilirsiniz aslında afetmek isteyip istemediğinizi o yüzden anlattım bende kısaca yaşadıklarımı ama şuda var kaçtığı gunden beri onunla sürekli iletişimde olan biri vardı bizde sizde sürekli iletişimde olun yaptıkları çok yanlış ona diyecek sözüm yok ama yinede sahipsiz sanmasınlar kızı

teyze anne yarısıdır
annesi affettikten sonra tabikide affetmelisiniz
annesi affetmese bile siz affetmelisiniz
zaten yanlış yapmış eğer arkasında kimse olmassa daha da büyük yanlışlar yapabilir

yazdım sildim yazdım sildim ama dayanamadım artık olayı birebir yaşayan sizsiniz affedip affetmemek tabiki size kalmış benimde geçen sene başımdan sizinkinden biraz farklı bir olay geçti yiğenimin sevdiğini kimse destelemiyorken ben desteledim onların ilişkilerini ben korudum ben savundum onları oda sizin yiğeniniz gibi kandırdı herkesi hatta beni bile kandırmak aslında hafif kalır dalga geçmiş resmen şimdi mi herkes affetti annesi babası dedesi ninesi kuzenlerim ben hariç ben asla affedemem biliyorum
Birbir yaşayan siz olduğunuz için siz bilirsiniz aslında afetmek isteyip istemediğinizi o yüzden anlattım bende kısaca yaşadıklarımı ama şuda var kaçtığı gunden beri onunla sürekli iletişimde olan biri vardı bizde sizde sürekli iletişimde olun yaptıkları çok yanlış ona diyecek sözüm yok ama yinede sahipsiz sanmasınlar kızı

Evet resmen dalga geçmiş şunu biliyorum ki bir tarafım sürekli kırık olacak.zaman zaman zaman diyorumsositososito

ya kusura bakmayın ama ben hemen affedin, büyüklük sizde kalsın diyemeyeceğim.
anladığım kadarıyla zaten şu anda karşı taraftan öyle bir talep yok. yani hadi beni affedin diye aramamış ya da gelmemiş kimsenin yanına.

bence affetmeyin bir süre, bu aşkın bir bedeli olduğunu bilisin.
kaybettiği kişilerle, peşinden gittiği kişiyi tartsın bi hangisi ağır gelecek.
ikilemde kalsın biraz.

bence bu kadar çabuk kucak açmayın ki, herşeyin bir bedeli olduğunu farketsin; hamile kalıp evli ve baba olacak birine kaçınca kucağınız açık onu beklediğinizi zannetmesin

Çok zor bir durum olsa gerek yıllarca saklamış görüştüğünü kim bliir zamanında nasıl ayrılmak zorunda kaldılar ki sizlerle paylaşamadı birlikteliğini
Belki görüşmelerine izin verilseydi kendisine uygun olmadığını o zaman anlardı yani zamanla
Yasak her zaman tatlı geliyor işte..
Umarım herşe daha da kötü olmaz
Doğacak bebeğine de çok üzüldümmm
Affetme konusuna gelince ben affederdim
Yanında oömaya çalışırdım yaptığı yalnış bile olsa

Ben bir teyzeyim.Ben 23 yıldır evliyim ve benim bir çocuğum olmadı.ablamın kızını kendi öz kızım yerine koydum.inanın kendi çocuğum gibi sevdim.çünkü ben evlendikten 1 hafta sonra doğdu.ve bunu oda biliyordu.Babasız büyüdü ve bir doktor abisi var.yeğenim lisede okurken biriyle tanıştı ve bu kişi bizim onayımızı alamayacak biriydı.sevdi olmadı genç başkasıyla evlendi.Ama bu arada sağdan soldan görüştüklerinizi duydum.yeğenim bıraktığını söyledi, yemin etti hemde annesinin üzerine.Üniversiteye başladı 3. sınıfta ben bu bölümü sevmiyorum başka bölüme giricem dedi o maddi imkansızlıklar içinde kendini dersaneye göndertti. tekrar kazandı okula başladı ve bu sene 2. yılıydı.bizi de başka bir erkek arkadaşı olduğuna inandırdı tanıştırdı.sevindik.
Ama işin aslı öyle değilmiş meğer o kişiyle hiç görüşmeyi bırakmamış hapise girmiş görüşmüş, telefonlaşmış netten görüşmüş.Bizi resmen kandırmış.Tam yılbaşı akşamı bir telefon aldım ablamdan ağlayarak kızının o kişiye kaçtığını üstüne 5,5 aylık hamile olduğunu ve kuma olarak gittiğini söyledi. O kişi eşini de bırakamaz üstelik oda 5 aylık
hamile. bunu duyduğum anda ne diyeceğimi şaşirdım. Kendi hayatını mahvetmesinemi üzüleyim, ailiesinin yüzünü yere eğmesinemi üzüleyim. inanın kötü oldum.ben uzakta yaşadığımdan ablama destek olmak için yanına da gidemiyorum şartlardan dolayı.Öyle planlı hareket etmiş ki duydukca şaşırıyorum.
Ablama sadece sen annesin affedebilirsin ama ben asla dedim. sizce affetmelimiyim yoksa..........:kızgın:
üniversitede okuyan bir kızın bir adama kuma olarak gitmesi inanılmaz , şaşırtıcı. hemde karısıda 5 aylık hamileymiş. adam hem onla aynı zamanda hemde eşiyle olmuş. ohhh.. 2 tane kadın...
tabii genç kızlar bunu kabul ederse erkekte yapar tabii....affedip affedememek... bu konuda size bir şey diyemiyorum. ben sadece o hamile zavallı eşe üzülüyorum. karnında bebeği varken yaşadığı travmayı düşünüyorum da çok yazık...Allah yardımcısı olsun..
hata var. HATA var. bu öyle küçük bir HATA değil...

Back
X