Ben böyle karmaşık hayatın...

SEPB

Allahın dediği olur...
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
111
19
98
Merhaba kızlar hemen derdime geçeyim. Bundan 2 gün önce erkek arkadaşımla tartıştık bu arada önce bir özet geçeyim konuya girmeden 5 yıldır sevgiliyiz o 25 yaşında bense 21 üni. yeni bitiyor ve biz 2 sene içinde evlilik düşünüyorduk bunun ailesi (babası) kıl gıcık bir tip oysaki ben ailesiyle kendi isteğimle hiç tanışmadım işte bu aralar tanışma faslına geçecektik falan ama bu halası ve babasıyla yemeye gidiyor halasıda baya zengin işte eğitimine devam et türkiyede yüksek lisans değil yurt dışında yap biz sana burs bulucaz yardım edicez demişler ve baya baya yatmış benimkinin aklına ilerisi için yaşantımız için iyi olucak bencilce düşünmeyelim felan dedi bende tabi acayip bozuldum 3 sene boyunca ayrı kalıcaz :( ki hayallerimiz çok farklıydı bende gidersen herşey biter ayrılırız dedim baya konuşmadık felan ama sonra tabi barıştık dedim ne yaparsan yanındayım destekcinim ama kaç gündür harap oldum sanki ayrılık acısı çekiyorum :( Serum felan yedim miğde ağrısı başladı sitresten dedi doktor söyledim ona bunu gitme lütfen dedim tamam üzülme felan dedi ama eğer burs ayarlanırsa gider biliyorum sizce nasıl davranmalıyım.:5:

çok çabuk kesitirip atmışsınız bence o an. Eğitim gelecek söz konusu olunca ben biraz daha anlayışlı olmak kanısındayım. Size böyle bir teklif gelse size de cazip gelmez miydi? Sevdiğinle evlenmek ortak bi hayat oluşturmak çok güzzeldir elbette ama o da yaşam şartlarınızın daha iyi olmasını istiyor gayet doğal bu. Hem böyle birşeyde hemen ayrılırız demişsiniz. Yarın birgün bir şey oldu ayrıldınız diyelim bu çocuk demeyecek mi senin için nelerden vazgeçtim diye. İlişkiniz içinde bunu devamlı dile getirecek yada pişmanlık duyacak bir ömür.
Zaten ben bu tür konularda önce kariyer derim. Forumda gördüğümüz evleneyim mi okuyayım mı gibi konular geldi aklıma bu içerikde de. Hep aynı şey deniliyor onlara da. Önce eğitim sonra evlilik. Kadın için buysa erkek içinde odur diyorum ben. O yüzden anlayışlı omaya bakın bence. Zaten burs bulursa gider demişsiniz. o yüzden en mantıklısı ona destek olmak yanında olmak tabi onunla bir gelecek istiyorsanız.

Henüz aranızda bir şey yokken başkalarının hayatına bu kadar müdahale etmemelisiniz. Belki onun evleneceği kadın siz olmayacaksınız ama o eğitimini ve işini hayatı boyunca sürdürecek bence istiyorsa karışmayın.

sen sadece kendını dusunuyorsun
ısın gercegı bu
ama o cocugunda bı hayatı var
sende kendın ıcın napabılırsın ona bak

Beni sizler yanlış anlamışsınız veya ben kendimi yanlış dillendirmişim. Benim tüm ailem biliyor keza onunda öyle ve biz artık sözlenmeyi felan düşnüyorduk ailem biliyor tamam ben hep onun yanında olurum o panikle herşeyi söylemiş olabilirim ama işte benide anlayın tüm sülalem biliyor 5 sene oldu. ama çok sert olmuş yorumlarınız :(

herkes kendi fikrini yazmış olduğu gibi. ;) Madem ailene akrabalarına karşı zor durumda kalıyorsun söz kesebilirsiniz. Onun eğitimine engel teşkil edeceğini zannetmiyorum. Ama bunu isteyecek mi erkek arkadaşın. Hem o parmağa yüzük girdikten sonra ilişkiyi yürütmek daha da zorlaşabiliyor bazen. Araya mesafe de giricek yürütebilecek misiniz öyle.
İkinizin karşılıklı beklentileriniz istekleriniz neyse şartları beraber ince ince eleyerek konuşmanız en mantıklısı. Erkek arkadaşınla olabildiğince net ve sinirlenmeden konuşmaya çalış. Beraber birbirinizi anlayışınıza ve ortak bir noktaya ulaşmanıza kalmış herşey.
Umarım herşey ikinizin gönlünce olur hayırlı olur

merhaba kızlar hemen derdime geçeyim. Bundan 2 gün önce erkek arkadaşımla tartıştık bu arada önce bir özet geçeyim konuya girmeden 5 yıldır sevgiliyiz o 25 yaşında bense 21 üni. Yeni bitiyor ve biz 2 sene içinde evlilik düşünüyorduk bunun ailesi (babası) kıl gıcık bir tip oysaki ben ailesiyle kendi isteğimle hiç tanışmadım işte bu aralar tanışma faslına geçecektik falan ama bu halası ve babasıyla yemeye gidiyor halasıda baya zengin işte eğitimine devam et türkiyede yüksek lisans değil yurt dışında yap biz sana burs bulucaz yardım edicez demişler ve baya baya yatmış benimkinin aklına ilerisi için yaşantımız için iyi olucak bencilce düşünmeyelim felan dedi bende tabi acayip bozuldum 3 sene boyunca ayrı kalıcaz :( ki hayallerimiz çok farklıydı bende gidersen herşey biter ayrılırız dedim baya konuşmadık felan ama sonra tabi barıştık dedim ne yaparsan yanındayım destekcinim ama kaç gündür harap oldum sanki ayrılık acısı çekiyorum :( serum felan yedim miğde ağrısı başladı sitresten dedi doktor söyledim ona bunu gitme lütfen dedim tamam üzülme felan dedi ama eğer burs ayarlanırsa gider biliyorum sizce nasıl davranmalıyım.:5:

tabii ki bırak eğitimini tamamlasın...fırsat yaratabilirsen sen de git ...aradaki yaş farkından dolayı yollarınız ayrılabilir.ne var bunda...3 yıl o kadar büyük bir zaman degil.

Geri kalan bir ömür de neler neler yaşanıyor.hayat şu an toz pembe sana ...hep yanında istiyorsun...ama fırsatlar varken degerlendireceginiz altın yıllardasınız ikiniz de...ıskalamayın...

Aşk meşk hepsi bir yerde rutine giriyor.hayatsa tam gaz devam ediyor

Merhaba kızlar hemen derdime geçeyim. Bundan 2 gün önce erkek arkadaşımla tartıştık bu arada önce bir özet geçeyim konuya girmeden 5 yıldır sevgiliyiz o 25 yaşında bense 21 üni. yeni bitiyor ve biz 2 sene içinde evlilik düşünüyorduk bunun ailesi (babası) kıl gıcık bir tip oysaki ben ailesiyle kendi isteğimle hiç tanışmadım işte bu aralar tanışma faslına geçecektik falan ama bu halası ve babasıyla yemeye gidiyor halasıda baya zengin işte eğitimine devam et türkiyede yüksek lisans değil yurt dışında yap biz sana burs bulucaz yardım edicez demişler ve baya baya yatmış benimkinin aklına ilerisi için yaşantımız için iyi olucak bencilce düşünmeyelim felan dedi bende tabi acayip bozuldum 3 sene boyunca ayrı kalıcaz :( ki hayallerimiz çok farklıydı bende gidersen herşey biter ayrılırız dedim baya konuşmadık felan ama sonra tabi barıştık dedim ne yaparsan yanındayım destekcinim ama kaç gündür harap oldum sanki ayrılık acısı çekiyorum :( Serum felan yedim miğde ağrısı başladı sitresten dedi doktor söyledim ona bunu gitme lütfen dedim tamam üzülme felan dedi ama eğer burs ayarlanırsa gider biliyorum sizce nasıl davranmalıyım.:5:

bencillik yapmışsınız resmen...bir insanın hayatına,geleceğine bu kadar karışmak çok yanlış...kim olsa gider yüksek lisans için...sevgiyle falan da alakası yok...gezmeye gitmiyo sonuçta...artık hayat,iş bulmak vs. o kadar kolay değil.sadece üni bitirmek yetmiyo artık...mantıklı olanı gitmek...ayrılız vs. laflarıyla abartmamak lazım=/

eşimin tanıdıgı bayan öğretmen var 4 yıldır burada nişanlısı yurt dısında yüksek lisans mastar vs diye uzttıkça uzatmış bu yıl haziranda düğün yapacaklardı ama duydum ki 2 hafta önce ayrılmışlar neden peki???? erken kendimi evliliğe hazır hissetmiyorum ıvır zıvr kız oğlanın ailesi ile konusuyor oğlanın ailesi siz kendiniz birbirinizi buldunuz oğlum istemiyorsa yapacak birsey yok düğün kalır demiş düşüne biliyormusunuz kız tam onu 4 yıl bekliyor oğlan yurt dısında gününü gün ediyor sonra kızı ortada bırakıyor....evet onun hayatını eğitimi engelleyemezsiniz ama o zman bi gelecekte düşünmeyin ...çünkü kız suan da gerçkten cok kötü durumda ....

Yaşlarınız çok genç, sizin yaşınızda önemli olan eğitimdir, ailelerin durumu bilmesi size ciddiyet düşündürebilir ama bence söz falan yapmayın araya uzaklık girdiğinde durum ne olacak bir bakın. Zamanla sizin de tercihleriniz değişebilir, yaş ilerledikçe belki ortak paydalarda olmayacaksınız. Eğitimini tamamlaması önemli, bu konuda yoluna çıkmayın, eğer sizin için bundan vazgeçerse ileride bu konunun size dönüşleri çok büyük olacaktır, yaşadığı her sorundan sizi mesul tutacaktır. O yüzden bırakın kararını özgürce versin, sizde kendi eğitiminize ağırlık verin, sonrasında ne olacağını yaşayıp göreceksiniz

Canım benim eğer erkek arkadaşının içinde okumak varsa bırak okusun ilerde evlendiğinizde rahat etmek için istiyordur emin ol buna bu kadar zaman geçirmişsiniz sen okuyacaksın diye ayrılma bence.Hem ben kendimi örnek veriyim 2 yıldır bende uzaktan idare ediyorum ben istanbuldayım nişanlım antalyada önemli olan birbirinize güvenmeniz inşallah birbirinizi yaralamadan atlatırsınız bu durumu.

Uzaklik insani degistirir ama olumlu ama olumsuz bunu yasamadan bilemezsiniz ya birbirinize daha sıkı sarilirsiniz ya da koparsiniz gerci yanindaykende her zaman risk var her iliski evlilikle sonuclanmiyor ben olsam bende isteyemezdm ama gitme de diyemezdim.ileride seni sorumlu tutabilir

Ben bu konuda anlayisli olmanizi tavsiye ediyorum.Okudugum kadariyla cok bencilce dusunuyorsunuz.

Diyelim ki sevgiliniz gitmedi evlendiniz ve is hayatina atildiniz bu seferde her basarisiz oldugu isten sizi sorumlu tutacak.Eger seni dinlemeseydim egitimime devam etseydim daha yuksek yerlere gelebilirdim dicek demese bile kesinlikle dusuncektir.

Ustelik daha sevgilisiniz;ailesi destek olduktan sonra kendide istedikten sonra ben gitmemezlik etcegini sanmiyorum.

Back
X