Ben bu adami sevmemistim ....

niles25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
39
0
86
Ankara
merhaba kizlar.....benim derdim esimden yana,8 yillik evliyiz.esim türkiyeden gelme almanyaya,son 3-4 yildir acayip bir bilmislik,ben bilirim,ben yaparim,ben dogruyum böyle biri oldu....en basitinden anlatayim bugün bir kagit geldi sigortadan almanca yaziyor tercüme ettim ,yok diyor böyle yazmiyor diyo baska yaziyor diyo inanmadi bana gitti sigortaciya oda aynisi demis,isine gelmeyince sigortaciyla tartismis.ya cok kavgaci haksizliga gelemiyorum diyor,ama gerekli gereksiz her mekanda tartisiyor,devlet dairesinde memurlarla,bankaciyla,araba servicinde adamla.cogu alman kaale bile almior dinlemek istemiyor yarim almancasini,kücük düsmesinide istemiyorum ama kendini düsürüyor,burda bir küfüre 2 bin euro ceza ödüyosrun cokta ödeyen olmus duydum,dikkat et hal ve hareketine diyorum bosuna polislik olcaz diyorum ,polisle bile tartismis insan ,ama birgün iyi niyetli birine catmayacak eminim.kendini ve isini övmekte sonu yok,dinlemek bile istemiyorum artik,yolda arabadayiz biri solluyor burda arkasina cami acar bagirir felan.birine hatta su sisesi atmisdi arabasina camdan.buna hic hata yapilmicak ,nerde olursa olsun tartismaya hazir.böyle degildi niye böyle oldu anlamiyorum ilk 4 yilimiz cok iyidi hep dinlerdi herkesi,sakindi ama son zamanlarda cok kötü,ne yapmaliyim bilmiyorum psikolojikmi onuda bilmiyorum ya.:43:

bence eşin kompleksli olmus cunkı kolay degıl yurtdısına gıdıp oraya uyum saglamak bır erkek ıcın gurur yıkıcı birşey herkeyi içine atmıs almanca konusamamıs cevap verememış hep susmus şimdi o birikimin verdiği netice bu yurtdışına sonradan gıden bır ınsanın psıkolojısının bozuk olmaması ımkansız sen buna alısacaksın esınle bu durumu konussanda netıce vermez zamana bırak haklısın de bır sure tasdıkle yaptıgı ıslerı onayla benım kocam bunuda yaparmıs de onu tebrık et o farkına varır zamanla zaten sen daha ıyı bılıyorsun de onu öv cunkı zamanında hep susmus bırsey bılmıyormus durumundaymıs...

kıyamam ya:43: bence sen kendini bu durum için hiç üzme eşinin psikolojisi zaten bozukmus senin ona destek olman lazım belliki kocan kendini eksik hissediyo ama bunu kabullenmek istemiyo böylecede şiddete basvuruyo. kim bilir belkide sana karsı böyledir erkeklerin cogunda erkek herzaman üstündür en iyiyi kendileri bilir kadınlar bizim korumamıza muhtactır mantıgı var ya senin yanında erkeklik gururunun incinmesini kaldıramıyodur :50: bence en kısa sürede ikna edebilirsen beraber bi psikologa gitmenizi öneririm ama ona sadece onun için gittiginizi belli ettirme beraber ikiniz için bi seans olacagını söyliyerek gidin inşallah durum düzelir Allah sabır versin :43:

ona demedim ama simdi is yerinde vardiyesiyle tartisiyormus ,calismaya gelince cok calisken ev aldik mesela,bütün taadilatini kendi hergün yapti,ama tartisidi icin cikis bile verebilirler,simdi desem kimden duydum diye israr edicek sonra onada baskina gider,huyunu bilmesem hakli yere tartismisdir dicem ama hakli haksiz heryerde sesi cikiyor.psikologa aldim randevu ,ilk ben gidip kendini anlaticam sonra kendini zorla ikna edip götürcem.ama bendede sabir kalmadi.önceki konumdada yazmisdim 2 yil öncede kumara dadanmisdi 10 bin euro yakin bsiey gitti,10 kere belki oynadi her eve gelisinde bir pismanlik bir aglama felan.1 ay sesi cikmadi ondan sonra daha beter baskin olmaya basladi...

2 cocugum oldugu icin susuyorum düzelir diyorum,ama olmuyor.kumardan sonra her adimini o bilmeden takip ediyorum.yani ben ezdirmiyorum kendimi,sen kocamsin sen evin erkegisin deyip kenara gemciyorum,oda öyle bisey beklemedi benden ama su heryerde maydonoz olmasi beni deli ediyor,cogu kez anlamayacagini bildigim halde git sen hal et diyorum.kavga dögüs hal ediyor ama ilk ve son görüsme oluyor belki orda:14:

Türkiyedeki tipleri gördüm eşini anlatınca ama oralar buralara benzemez tabi :) Alaman polisini diker kapıya söke söke alır tazminatını :)))) Biz de en fazla levyeydi beyzbol sopasıydı birbirlerine girerler karakolda komser iki nasihat eder gönderir :1: :1: :1:

Son 4 yıldır böyle davranıyor demişsin. Acaba bir sıkıntısı falan mı var? Sana anlatamadığı, ezikliğini yaşadığı ve hırsını bu şekilde çıkarmaya çalıştığı bir durum olabilir belki?

Zor bir durum. Hep böyle olsa amaan önceden de böyleydi dersin ama sonradan olunca işin yüzü değişiyor...

2 cocugum oldugu icin susuyorum düzelir diyorum,ama olmuyor.kumardan sonra her adimini o bilmeden takip ediyorum.yani ben ezdirmiyorum kendimi,sen kocamsin sen evin erkegisin deyip kenara gemciyorum,oda öyle bisey beklemedi benden ama su heryerde maydonoz olmasi beni deli ediyor,cogu kez anlamayacagini bildigim halde git sen hal et diyorum.kavga dögüs hal ediyor ama ilk ve son görüsme oluyor belki orda:14:

bayagı bi bunalıma girmiş belliki en iyi çözüm psikolog olcak önce senin gidip görüşmen en iyisi olcaktır bence kocan düzelcek Allah ın izniyle sen yeterki biraz sabret :46:

sonradan böyle olduğuna göre bilmediğin sıkıntıları olabilir:44:
psikolojik destek almasını sağlayın
umarım düzelir bir an önce

evet son 4 yildir böyle malesef,bu 4 yilin icinde kumar girdi,issizlik bir dönem,maddi sikinti kumar yüzünden ,borclar el borclari icin arayanlar ....birikti birikti bu hale geldi dicem ama kumari oynayan kendisiydi ,benim sans oyunlarindan 1 kurus bile eve sokmayacami bile bile benim icin süpriz yapip tatil parasi kazanmaya gitmis,akla mantiga sigdiramiyorum,sans oyunlarini ,kumari onaylayan biri olsam tamamda ben tamamen karsiyim.zaten geri bosanmaktan hep geri dönmem aglamasina pismanligina dayanmamdi,ama buda onu firsat bilip 1-2 ay sonra daha cok gaddarlasti ,daha cok baskin cikti.

ılk baslarda tartısmaya cekınıyodu galıba esınız sonra bıraz almanca ogrenınce gurbet ozlemınden de kaynaklı olarak etrafa saldırıyo olabılır canım yanı sen orda buyumus olabılırsın ama eşın ıcın zor gercekten ama dedıgın gıbı bı gun ıyı nıyetlı olmayan bırıne çatabılır

Allah yardım olsun, oldum olası ithal edilen kocalara karşıyım, biz yurtdışındayken ben o vakit küçüken kaç vaka gördüm hep mağdur ve dövülen hamile bırakılan kadınlar, sonra yabancılarla hayatına devam eden ithal damatlar ,buradaki erkekler farklı yetişiyor, kültür farklı ,en iyi becerileri aşık adamı rolünü profesyonelce becermeleri diğer dalarda birşey yok

Allah yardım olsun, oldum olası ithal edilen kocalara karşıyım, biz yurtdışındayken ben o vakit küçüken kaç vaka gördüm hep mağdur ve dövülen hamile bırakılan kadınlar, sonra yabancılarla(genç kızlar) hayatına devam eden ithal damatlar ,buradaki erkekler farklı yetişiyor, kültür farklı ,en iyi becerileri aşık adamı rolünü profesyonelce becermeleri diğer dalarda birşey yok

ema1 canim bastan beri öyle olsa tamam dicem böyleydi,ama 4 yil hic bir sikintimiz yoktu,almancada konusurdu gayet saygili seviyeli,ozamanda kendi islerini yapmasi ben derdim git yap diye,ögrensin benim yanimda gururu incelmesin diye.ama diyorum ya bir kumara basladi hayatimiz degisti,birakali cok oldu ama etkisi gecmedi hala,sikintiyi ben cekiyordum cocuklarimla kendiside biliyordu diyorduda,benim psikolojim bukadar degismedi o tamamen baska bir insan oldu,bize zarar vermiyor ama sözleri yetiyo ,bagirmasi yetiyor,bir 4 yil sonra ne olur korkmaya basladim,

Son düzenleme:
Onun yanında senin gibi akıllı mantıklı duyarlı bir eş olduktan sonra düzelir diye düşünüyorum ben.

Geçici bir durum belli ki. Kumarda ve sonrasında yaşadıkları onun hayatında kalıcı izler bırakmış olabilir. Orda kaybettikçe evinde de huzurunu kaybetmiş ve yıpranmaya başlamış.

Profesyonel destek alırsa, sen de manevi olarak onun yanında olursan aşarsınız. Çok zordur asabi insanla uğraşması bilirim ama elden ne gelir. Ya bu deveyi güdeceksin ya da gideceksin.

Benim eşim de çok asabiydi. Kaldı ki ben ondan daha asabiydim. Ortalık mahşer yerine dönerdi kavgalarımızda. Baktım böyle olmayacak ben uysallaşmaya başladım. Yani öyle gibi davrandım. Sonuçları olumlu gelince bu durumu devam ettirdim. Tatlı dilin işe yaradığını tecrübeyle sabitledim. Şimdi evimizde çok nadir anlar dışında çıt çıkmaz. Sesler yükselmez.

ben artik kavgalarimizda onun ettigi sözleri ,tavirlarini hepsini bisey bagliyorum ,dogrumu bilemiyorum ama ona bagliyorum...yani ben birkac kez kumar oynadim bu her defasinda affeti beni ,onun gözünde ezik durumdayim o benden önde ....böylemi düsünüyorki acaba ondami beni her tartismada olsun sözleriyle deli ediyor,yada hep diyordum ben su sokakta tartisanlardan hic hoslanmyiorum,olay cikaranlari anlamyiorm felan derdim,buda aksine hep gider sokakta arabadan biriyla tartisir yada kapali yerlede görevlilerde.....sonunun kavga olacagini bile bile yapiyor.kendime bagliyorum artik bana zitlasti gibi geliyor

ben artik kavgalarimizda onun ettigi sözleri ,tavirlarini hepsini bisey bagliyorum ,dogrumu bilemiyorum ama ona bagliyorum...yani ben birkac kez kumar oynadim bu her defasinda affeti beni ,onun gözünde ezik durumdayim o benden önde ....böylemi düsünüyorki acaba ondami beni her tartismada olsun sözleriyle deli ediyor,yada hep diyordum ben su sokakta tartisanlardan hic hoslanmyiorum,olay cikaranlari anlamyiorm felan derdim,buda aksine hep gider sokakta arabadan biriyla tartisir yada kapali yerlede görevlilerde.....sonunun kavga olacagini bile bile yapiyor.kendime bagliyorum artik bana zitlasti gibi geliyor

O da olabilir tabi ki. Hırsını bir yerden çıkarıyor da. Nereye kadar böyle devam eder ki? Herkesin bi patlama noktası var.

Konu içeriği nedeniyle "Eşi ve eşinin ailesi"başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

Back
X