Ben bu kadar mı kötüyüm? Nefret ediyorum kendimden

Blackshe

bekle geliyorum 65 :)
Kayıtlı Üye
25 Mart 2011
990
114
323
Antalya
Kızlar daha önceki konumu hatırlıyorsunuzdur.Dün akşam çok kötü şeyler oldu.Hatırlamayanlar şuraya bakabilirler.Dün gece ablam beni aradı annemi arıyorum ulaşamıyorum dedi.Kızımda faceden annanesine msj attı.Annane telefonunu aç teyzem arıyor diye.Oda ben kimseyle görüşmek istemiyorum diye cevap yazmış.Ablam sadece onlar ne alırsa alsın bırak anne karışma demiş.Sırf bu kelime yüzünden ne bana nede ablama cevap vermiyor.Neyse eniştem faceden anneme yazmış.Ablası sana ne yaptı anne niye tellerini açmıyorsun diye sormuş.Oda ben böyle mutluyum oğlum kimseyle görüşmek istemiyorum demiş.Ardından ablam faceye geçmiş bunları söyleyen gerçekten senmisin annem demiş.Oda redbutterflye söyle sakın evime gelmeyi denemesin yazmış.Bu güne kadar böyle devam ettik artık bide böyle deneyelim demiş.Kızlar çok üzüldüm bende açtım faceyi içimden ne geçiyorsa söyledim.Görüşmek istemiyorsan artık senin redbutterfly diye kızın yok dedim.Hayatımda ilk kez anneme böyle bir tepki verdim çok şaşırdı.Ama artık gururum çok incindi kızlar dayanamadım.Beni ise o an için yıkan tek kelime asıl neydi biliyormusunuz? Babam 10 yıl önce kendini asarak intihar etti.Sebebi ise annemi kıskanıyordu içip içip bunalıma girdi kendi canına kıydı.Annem tabiki asla öyle bir şey yapmadı.Ablama demiş ki; babasının başını yedi sıra bende demiş yıkıldım kızlar nefret ettim o an hayattan herşeyden :14:Babam benim için dünyada en sevdiğim insandı.Ölümünün ardında yıllarca bunalıma girdim unutamadım,kabullenemedim onsuzluğu nasıl annem benim için böyle bir laf edebilir :14: Ardından annem beni aradı iki üç kez açmadım teli.Sonra dayanamadım açtım ne yaptım söyle böyle yapıyorsun dedim hiç bir açıklama yok.Tamam anne sen haklısın ben haksızım hadi sana iyigeceler diyerek telefonu kapadım.Ardından bayılmış, komşular gelmiş eve.Hemen evine gitmek istedim ama bir kere yine böyle alınganlıkları yüzünden küstüğümüzde evinden kovmuştu beni.Yine kovmasından kortktum gitmedim.Ben bu kadar mı kötü evlatmışım nefret ediyorum kendimden.Dün birde ablama doktora gittim tiroitmişim demiş.Ben artık annemin bu davranışlarını hastalığını bağlıyorum.Çok alıngan olurmuş tioid hastaları.Yoksa bu davranışlarının başka hiç bir nedeni olamaz çok kötüyüm kızlar :14:

klasik anne kaprisleri ve tabikii cahillik.her olayda suçlayacak insan bulan insan tipi.bosver.biraz küs kalın.

kim olursa olsun mesafeyi koru.evine gitme.anne demek sana bunları yapacak hakkı var demek değil.

bir de çok geç kalmışsın tavır koymakta.bu senin hayatın.neticede vicdanın rahatsa bırak görüşme biraz düşünsün.burnu sürtülsün.böyle yapanlara kıymet veriyorlar.yoksa gittikçe azıyorlar.

Annenin ruh sağlığı iyi değil diye diğer konudada yazmıştım.
İyi olduğunu söylemiştin,bak kendini boşuna saçmasapan şeyler yüzünden üzüyorsun.
Hatta ailecek üzülüyorsunuz kendine bunu yapma,çocuğun da bu saçma ortamda büyümesin.
Anneni ya dikkate alma artık yada doktora falan götürün.
Annen iyi değil.

daha önceki konunuzu okumuştum annenizin tavırları gerçekten çok değişik.bir uzmandan yardım almasını sağlayın bence..

siz kötü bir evlat değilsiniz.

anneniz kendi hatalarını başkalarına yükleyip aklı sıra vicdanını rahatlatan bir bayan.

kendinizi bu kadar yıpratmayın.
ayrıca alınganlığı kaprisleri rahatsızlığı ile ilgili değil. siz annem hasta diye göz yumarsanız ileride onun yaptıklarının önüne gecemezsiniz.

bence uzmandan destek görmesi şart.

sizin de evladınız var üzmeyin kendinizi bu kadar. enerjinizi koruyun.

diğer konunuzuda okudum,öncelikle hata sizde,neden evinize aldığınız herşeyi annenize söylüyosunuz,ya da neden almadan önce danışma luzümu görüyosunuz,siz evlisiniz ayrı bir eviniz ayrı bir bütçeniz var,ve evinize aldığınız eşyalar kimseyi ilgilendirmez,annenizde olsa,kimseyi bu kadar evlilik hayatınızın içine sokup karışmasına izin vermeyin,anneniz bu konuda size sitemde bulunursa,topu eşinize atın,o istiyodu beğendi,aldı ödeyecek olanda o,kimseyi ilgilendirmez diyin,maalesef bazı aileler çocukları evlensede hala onların aile ve ev hayatlarına karışma hakkını kendinde buluyor,ikincisi annenizin davranışları bana da pek normal gelmedi,ama o da kolay şeyler yaşamamış,bi uzmandan yardım alması herkes için daha iyi olacaktır,ayrıca bende tiroid hastasıyım,öyle gereksiz saçma sapan alınganlıklarım yok,bu hastalıkla değil,karakterle ilgili bi mevzu bence,babanız içinde çok üzüldüm,allah rahmet eylesin...

Annenizde belliki yılların acısı ruhundan çıkıyor.
Annenize arkanızı dönmeyin. Psikolojik destek alması için ikna edin.

Kızlar şimdi msj atmış annem şöyle demiş:
"ben anneliği beceremedim annelik ev almak birşeyler vermek sandim öyle değilmiş meer eksik yönlerim varmış bugün anladım özür dilerim annelik herşeye karışmamak mış ve bilemedim tekrar özür dilerim cahilliğime verin eğitimsizliğime verin ne olur siz bari iyi anne olun siz becerin anneliği ben öyle sandım hayat buya işte neyse bundan sonra hiç bir şeyinize karişmam hoşcakal" :14:

Öncekı konunda da konusmustuk annenızın davranısları pek normal gelmıyor bana doktora goturmeyı denesenız ?
hadı sıze kızdı ablanıza kızdı dıyelım annenızın kardeslerı fılan yokmu yardım ısteyebılecegınız

Öncekı konunda da konusmustuk annenızın davranısları pek normal gelmıyor bana doktora goturmeyı denesenız ?
hadı sıze kızdı ablanıza kızdı dıyelım annenızın kardeslerı fılan yokmu yardım ısteyebılecegınız

Doktora götürmek için ikna etmeye çalışacağım canım ortalık biraz durulsun.Akrabalarımızla çok uzağız yani aradada biraz kopukluk var bu yüzden.

Doktora götürmek için ikna etmeye çalışacağım canım ortalık biraz durulsun.Akrabalarımızla çok uzağız yani aradada biraz kopukluk var bu yüzden.

ılk once bırıkım yapmanız ıcın sıze sureklı bunu sunu alma dıye karıstgını dusunmustum ama olay cok farklı duruma geldı bakın ablanızla da kusmus acaba eskıden kou seyler yasadıda onlar yuuzndenmı bu kadar hassas hemen sıleblıyor bazı kısılerı

içim acıdı resmen annenizin yazdığı mesajı okuyunca bence yakınsanız gidin bir sarılın ve açık açık herşeyi konuşun rahatsız olduğunuz durumları size söylediği cümleyi ne kadar üzüldüğünüzü içinizi dökün ,

Kızlar şimdi msj atmış annem şöyle demiş:
"ben anneliği beceremedim annelik ev almak birşeyler vermek sandim öyle değilmiş meer eksik yönlerim varmış bugün anladım özür dilerim annelik herşeye karışmamak mış ve bilemedim tekrar özür dilerim cahilliğime verin eğitimsizliğime verin ne olur siz bari iyi anne olun siz becerin anneliği ben öyle sandım hayat buya işte neyse bundan sonra hiç bir şeyinize karişmam hoşcakal" :14:

Mesaj içimi bi tuhaf yaptı :26:

canım kendinde hata arama suç bulma..sorun annende..davranışları gösteriyor ki şu anda normal düşünemiyor..

msjını şimdi okudum,çok üzüldüm..o da pişman olmuş ama demek ki elinde olmadan böyle anormal davranıyor.belki bir yardım alsa daha sağlıklı düşünebilir.

Son düzenleme:
Annenizin rahatsızlığı kesinlikle psikolojik.
Tiroid hastaları öyle alıngan falan olmuyor,oluyorsa da
bu denli abartmıyorlardır eminim.

Annenizin gönlünü kırmadan, konuşarak bir noktaya varmaya çalışın.
Babanızı çok acı bir şekilde kaybetmişsiniz.
Bu travmayı atlatamamış olabilir, kendini suçluyordur belki de.
Sizin hayatınızın içinde kalmanın yolunu bu şekilde davranmak sanıyordur.
Yalnız kalmaktan, ihtiyaç duyulmamaktan korkuyordur belki de.
Bu noktada en doğru çözüm uzman yardımına başvurmak olacaktır sanırım.
Allah yardımcınız olsun.
Ama ne yapacaksanız annenizim gönlünü kırmadan yapın.

Kızlar daha önceki konumu hatırlıyorsunuzdur.Dün akşam çok kötü şeyler oldu.Hatırlamayanlar şuraya bakabilirler.Dün gece ablam beni aradı annemi arıyorum ulaşamıyorum dedi.Kızımda faceden annanesine msj attı.Annane telefonunu aç teyzem arıyor diye.Oda ben kimseyle görüşmek istemiyorum diye cevap yazmış.Ablam sadece onlar ne alırsa alsın bırak anne karışma demiş.Sırf bu kelime yüzünden ne bana nede ablama cevap vermiyor.Neyse eniştem faceden anneme yazmış.Ablası sana ne yaptı anne niye tellerini açmıyorsun diye sormuş.Oda ben böyle mutluyum oğlum kimseyle görüşmek istemiyorum demiş.Ardından ablam faceye geçmiş bunları söyleyen gerçekten senmisin annem demiş.Oda redbutterflye söyle sakın evime gelmeyi denemesin yazmış.Bu güne kadar böyle devam ettik artık bide böyle deneyelim demiş.Kızlar çok üzüldüm bende açtım faceyi içimden ne geçiyorsa söyledim.Görüşmek istemiyorsan artık senin redbutterfly diye kızın yok dedim.Hayatımda ilk kez anneme böyle bir tepki verdim çok şaşırdı.Ama artık gururum çok incindi kızlar dayanamadım.Beni ise o an için yıkan tek kelime asıl neydi biliyormusunuz? Babam 10 yıl önce kendini asarak intihar etti.Sebebi ise annemi kıskanıyordu içip içip bunalıma girdi kendi canına kıydı.Annem tabiki asla öyle bir şey yapmadı.Ablama demiş ki; babasının başını yedi sıra bende demiş yıkıldım kızlar nefret ettim o an hayattan herşeyden :14:Babam benim için dünyada en sevdiğim insandı.Ölümünün ardında yıllarca bunalıma girdim unutamadım,kabullenemedim onsuzluğu nasıl annem benim için böyle bir laf edebilir :14: Ardından annem beni aradı iki üç kez açmadım teli.Sonra dayanamadım açtım ne yaptım söyle böyle yapıyorsun dedim hiç bir açıklama yok.Tamam anne sen haklısın ben haksızım hadi sana iyigeceler diyerek telefonu kapadım.Ardından bayılmış, komşular gelmiş eve.Hemen evine gitmek istedim ama bir kere yine böyle alınganlıkları yüzünden küstüğümüzde evinden kovmuştu beni.Yine kovmasından kortktum gitmedim.Ben bu kadar mı kötü evlatmışım nefret ediyorum kendimden.Dün birde ablama doktora gittim tiroitmişim demiş.Ben artık annemin bu davranışlarını hastalığını bağlıyorum.Çok alıngan olurmuş tioid hastaları.Yoksa bu davranışlarının başka hiç bir nedeni olamaz çok kötüyüm kızlar :14:

benmde annem tiroid cnm ama bunların zerresi yok.sende sorun yok kendini suçlama annenin psikolojisi bence bozulmuş olabilir babanın ölümünde sonra..oluruna bırak biraz bakalım.hakkında hayırlısı olsun.

Back
X