ben bugün çok doldumm,içimi dökmek istedim..

canım siz daha kaç günlük evlisiniz bu kadaar kavga edicek ne buluyosunuz :31:

bugün 50 olmuş canım saydım şimdi:)
her an herşey kavga nedeni oalbiliyo ama özellıkle ya ıhtımaller yada karakterler üzerıne tartışma cıkıyo,olay yaşanıpta onun üzerıne tartışılsa bile konu tekrar karakter çatışmasına dönüşüyo.
problemlı takıntılı biriyle evlenırsen böyle olur işte.zaten artık agzımı acacak dermanım yok inan tükenıyorum sevgı konusunda,gittiği yere kadar inceldigi yerden kopar,herkesın anası var ben annelık yapmak için evlenmedım sürekli idare etmem gereken biri var evimde.
canımı sıkmaya başladı artık.ve birgün onun hayatından gercekten cıkarsam inanılmaz boşluğa düşecek çünkü resmen şımarıklıktan kavga çıkartıyo.
sabredıyorum bakalım hayırlısı

Allah sabır versin,gıcık olurum herşeye dır dır eden tiplere. bir erkek arkadaşım vardı ondan biliyorum. 1 hafta çıkabildik dayanamadım sonunda.. ayrıldım. birde demezmi neden bıraktın beni nolduki diye... herşeye konuşurdu, herşeye ama ama dır dır vır vır, ben dinlerdim.. 1 haftada sinir hastası etti beni :)

Şimdi başkası ile evliyim, eşim vara yoğa konuşmaz, gereksiz eleştri falan yapmaz. sessiz sakindir ... Çok şükür allahıma..

valla şeytan diyo boşa gitsin,gercekten durup durup üzülüyorum içim daralıyo ne yapıcam ben bununla diye.
sürekli aklımda ben ne yapıcam düşüncesi var,moralım bozuk durup duruken aglamak istiyorum,herşey içimde birikiyor,kendımı ona ıfade edemedıgım için benı dınlemedıgı anlamadıgı ne istedigimi bilmedigi için,kendımı cok degersız hissediyorum,herhangı bı konuda fıkır belırtmekten çekınır oldum sonrasındakı kavgaları çekmeye mecalim olmadıgı için.çok sıkıldım ben yaaa

bugünde içim okadar dolu ki,inanın şuan şurda oturup hıçkıra hıçkıra aglayasım var,anlatamadıklarım paylaşamadıklarım içimde biriktikçe boguluyorum.
ortada tek bir sebep olmamasına ragmen sürekli negatıflik sürekli didişmeler atışmalar artık benı cok bunalttı huzurum yok,içimde fırtınalar kopuyo aniden,dengemın bozulmasından korkuyorum,çok bunaldım,baba evine dönsem daha cok yenı evlısın toparlanır diyenler çok olacak biliyorum,eşimin dışarıya yansıttığı muhteşem profilden dolayı belkide biçok insaN BANa inanmayacak,hatta belki beni suçlayacak..
kendımı cok yalnız hissediyorum,hatta çıkmazda hissediyorum,ne yapmam lazım benım,ben nasıl rayına sokarım bu evliliği,bu didişmeleri nasıl bitiririm,birbirimizle yarış yapıyoruz resmen kalp kırmak için,nasıl aşıcam bunları,kendı payıma neler düşer ne yapmalıyım.sanki benım dışımda herkese deger verıyor ama konu ben olunca umursamıyor ve aksıne acı çekmem için elinden geleni yapıyor..
benı sevıp sevmedıgınden bile emın degılım,huysuz adamla nasıl başedılır?
nasıl yola getırırm demıyorum ama en azından kendı huzurumun kaçmaması için ne yapmam gerekır?

bugünde içim okadar dolu ki,inanın şuan şurda oturup hıçkıra hıçkıra aglayasım var,anlatamadıklarım paylaşamadıklarım içimde biriktikçe boguluyorum.
ortada tek bir sebep olmamasına ragmen sürekli negatıflik sürekli didişmeler atışmalar artık benı cok bunalttı huzurum yok,içimde fırtınalar kopuyo aniden,dengemın bozulmasından korkuyorum,çok bunaldım,baba evine dönsem daha cok yenı evlısın toparlanır diyenler çok olacak biliyorum,eşimin dışarıya yansıttığı muhteşem profilden dolayı belkide biçok insaN BANa inanmayacak,hatta belki beni suçlayacak..
kendımı cok yalnız hissediyorum,hatta çıkmazda hissediyorum,ne yapmam lazım benım,ben nasıl rayına sokarım bu evliliği,bu didişmeleri nasıl bitiririm,birbirimizle yarış yapıyoruz resmen kalp kırmak için,nasıl aşıcam bunları,kendı payıma neler düşer ne yapmalıyım.sanki benım dışımda herkese deger verıyor ama konu ben olunca umursamıyor ve aksıne acı çekmem için elinden geleni yapıyor..
benı sevıp sevmedıgınden bile emın degılım,huysuz adamla nasıl başedılır?
nasıl yola getırırm demıyorum ama en azından kendı huzurumun kaçmaması için ne yapmam gerekır?

kuzum benim yaaa :50: biz ne diyebiliriz ki eşini en iiyi sen tanırsın bir süre belki umursamaz davransan sinirlensen bile sinirlendiğini belli etmesen belki işe yarar vazgeçer baktı sinir edemeyince belki ne biliyim :26::31:

kuzum benim yaaa :50: biz ne diyebiliriz ki eşini en iiyi sen tanırsın bir süre belki umursamaz davransan sinirlensen bile sinirlendiğini belli etmesen belki işe yarar vazgeçer baktı sinir edemeyince belki ne biliyim :26::31:

valla bende bılmıyorum canım ya kafam cok dagınık toparlayamıyorum.şuan aramız kötü degıl ama yaşadıklarım falan aklıma gelıyo süreklı moralım bozuluyo,içimde birikiyo sanrım ve böyle gün yüüzne çıkıyo anıden.şimdi ona dönüp nıye bız bunları yaşıyoruz niye böyle falan desem durup dururken nıye olay cıkartıyosun olurum oyuzden susuyorum ama arada böyle anlatmak paylasmak ıyı gelıyo

kısasa kısas yap:) valla ben derim hep evlilik cok zor bi olay 1,5 senelik evliyim benmkide dırdırcıdır beni bile susturuyo zaman zaman anlattıklarında kendimi gördüm bide kayınvalidemden nelerr cektim nelerrrrrrrrrr ah bir bilsen içim şişer anlatırsam dediğim gibi kısas yap bklım hoşuna gitcekmi bi ömür geccek formülleri deneye deneye öğrenyr insan

Bu kadar ileri boyutlara vardığını bilmiyordum..

Nişanlı iken de böyle miydi ? sonra mı oldu..

Sonradan oldu ise ne bileyim yeni evlilere nazar çok değebiliyor.. Sebep yokken tartışmanızdan dolayı aklıma bu geldi..

valla bende bılmıyorum canım ya kafam cok dagınık toparlayamıyorum.şuan aramız kötü degıl ama yaşadıklarım falan aklıma gelıyo süreklı moralım bozuluyo,içimde birikiyo sanrım ve böyle gün yüüzne çıkıyo anıden.şimdi ona dönüp nıye bız bunları yaşıyoruz niye böyle falan desem durup dururken nıye olay cıkartıyosun olurum oyuzden susuyorum ama arada böyle anlatmak paylasmak ıyı gelıyo

bizler burdayız canım ne zaman daralsan gel anlat ortak oluruz :34:

daha yeni evlisiniz ve alışma sürecindesiniz. zamanla sen ona o sana alışacaksınız. benim eşimde çok tatlı herşeye yardımcı olan birisiyken evlendik uzanıp yatıyor şunuda ben yapayım demiyor felan. bir güğn kızdım bugün sen yapıcaksn ben yatıcam dedim hala muhabbetini yapar güler ama öyle dokunmuştuki bana. kavga ederek değilde şakayla karışık konuşsan muhabbetle kaynar gider boşver. ben hiç konuşmayan birisiydim şimdi bülbülüm valla dura dura huyunda ona dönüyor merak etme sen :)))

ben huyumun ona benzemesını ıstemıyorum,ya arkadaslar vallahı bıldıgınız gibi degil,dengesız lafı hep kullanılan bir tabirdir ama ilk defa gerçek anlamda ne oldugunu gördüm.
küçücük ufacık bir kıvılcımla başlayan konuşma karsılıklı itirazlar ve inatlaşmalarla kavgaya dönüşüyo sonrasında birsürü hakaret,şahsımada dahil sonrasında hiçbirşey yokmuş gibi davranmalar ve benden iyi bir yaklaşım gelmeyınce tekrar eden hakaretler aşalamalar,
öyle bir çenesi varki ölü insanı diriltir, o derece beter,dayanamayıp mesela vursam koluna bacagına anında karşılıgı gelır.bayan bi erkege vursa dahi bi erkek bayana vurmamalı bu acizliktir ve bunlar benı düşündükçe dahada bunaltıuyo atlatamıyorum

bigün mesela diyorum cok güzel davranıcam kocama tatlı dilli olucam sevecen olucam,başlıyorum içimden gelerek adam yemıyo içmiyo benı uyuz edecek bişey buluyo,bi laf ediyo ben dumur oluyorum ya bagırıp cagırıyorum yada uff senle muhattap olmycam deyıp kenara çekılıyorum.ama böyle ciddi bi şekılde gelıp özür dilemek yerine şebeklık yapınca iyice akordum bozuluyo..
kıtap okuyorum gelıyo makas alıp kaçıyo,kapı eşiğinden mandall falan atıyo kafama sırıtıp kaçıyo,koridorda karsılasınca yüzüne bakmadan yürüyorum çelme takıyo yanı daha cok örnegi varr sinir oluyorum çocuk gibi yaaaaaaaa

valla bulmuş da bunuyorsun desem yeridir arkadaşım. yzdıklarını okurken gece gece gülme tuttu çocuk uyanacak. eşinin kıymetini bilmelisin. inan bana evlenmeden önce böyle mutlu etmek için 40 takla atıp da daha düğün gününden başlayarak hep asık suratlı bir adamla aynı evi paylaşmaktan daha güzeldir. eşin de muzur adammış haaa, her eve lazım ondan. hem bak k.validenlerle fln da sorun yokmuş, çok şanslısın.

ben huyumun ona benzemesını ıstemıyorum,ya arkadaslar vallahı bıldıgınız gibi degil,dengesız lafı hep kullanılan bir tabirdir ama ilk defa gerçek anlamda ne oldugunu gördüm.
küçücük ufacık bir kıvılcımla başlayan konuşma karsılıklı itirazlar ve inatlaşmalarla kavgaya dönüşüyo sonrasında birsürü hakaret,şahsımada dahil sonrasında hiçbirşey yokmuş gibi davranmalar ve benden iyi bir yaklaşım gelmeyınce tekrar eden hakaretler aşalamalar,
öyle bir çenesi varki ölü insanı diriltir, o derece beter,dayanamayıp mesela vursam koluna bacagına anında karşılıgı gelır.bayan bi erkege vursa dahi bi erkek bayana vurmamalı bu acizliktir ve bunlar benı düşündükçe dahada bunaltıuyo atlatamıyorum

pardon cnm ya bu bölümü okumamıştım. ama dediğim gibi erkekler idare edilmek istenen varlıklardır. yani kadınlar normal, erkeklerse genel olarak anormaldirler. bi noktada iş yine sana düşüyor. buna alışıp idare ediceksin. başka türlü olmaz. iyi yönden bakmaya çalış, fazla konuşmayın işten geldikten sonra. belki çözümlenir böylece.

Benim esimden mi bahsediyorsun yoksa kendininkinden mi anlayamadim, ama eger bir cozum bulursan bana da haber ver. Kufur hakaret olayi ilerki yillarda hizlanarak devam edecektir, deneyimle sabittir. Ilerde bosanmalara da kalkacaksin bu yuzden, ama her seferinde seni caydirmayi da basaracaktir, bir sureligine cici cocuk da olacaktir, ama o kadar.. Sebeklikler bu adamlarin lugatinda "ozur dilemek, gonul almak" anlamindadir. Gecerken celme takmalar, kitap okurken kesme almalar, mandal atmalar, "birak herseyi ben burdayim, bana bak, benimle ilgilen" anlamindadir. Yaslandikca disardaki adamlari elestirmekle kalmayip tanimadiklari insanlara durup dururken genelleme yaparak hakaret etmeye de basliyorlar (Allahtan bunu bir tek sizin duyabileceginiz sekilde yapiyorlar, karsi tarafin haberi yok yani).. Ailelere olan tavir pek degismiyor, siz anlatmazsaniz kimse bilmez icini.. Ama evde didisme kolay kolay bitmiyor.. Kisacasi zor.. Allah sabir versin.

Benim esimden mi bahsediyorsun yoksa kendininkinden mi anlayamadim, ama eger bir cozum bulursan bana da haber ver. Kufur hakaret olayi ilerki yillarda hizlanarak devam edecektir, deneyimle sabittir. Ilerde bosanmalara da kalkacaksin bu yuzden, ama her seferinde seni caydirmayi da basaracaktir, bir sureligine cici cocuk da olacaktir, ama o kadar.. Sebeklikler bu adamlarin lugatinda "ozur dilemek, gonul almak" anlamindadir. Gecerken celme takmalar, kitap okurken kesme almalar, mandal atmalar, "birak herseyi ben burdayim, bana bak, benimle ilgilen" anlamindadir. Yaslandikca disardaki adamlari elestirmekle kalmayip tanimadiklari insanlara durup dururken genelleme yaparak hakaret etmeye de basliyorlar (Allahtan bunu bir tek sizin duyabileceginiz sekilde yapiyorlar, karsi tarafin haberi yok yani).. Ailelere olan tavir pek degismiyor, siz anlatmazsaniz kimse bilmez icini.. Ama evde didisme kolay kolay bitmiyor.. Kisacasi zor.. Allah sabir versin.

merhaba günaydınnn,artarak devam edecek diyosunuz ama bu bizi çok fazla yorar,şuanda bile mevzu benle alakalı olmasa bıle etrafa sürekli bişeyler dediğinden ben geriliyorum,hep böyle negatıflık yaratıyo,sonrada o deşarj olup haydı laylay olalım ıstıyor.
ya valla bilmiyorum ne yapacagımı ama yalnız olmadıgımı görünce biraz dhaa güçlü hissettım kendımı.
böyle dengesız adamlar gercekten ömür törpüsü,hep derler ya artılarla eksileri kıyaslayın hangısı daha agır basıyosa onu seçin diye,benım kıyaslama yaptıgımda artıları agır basmıstı ama artık cok emın degilim

canım sizin evlilik bitmiş okeye dönüyor.. Allahımsabır versin ne deyim.. Sağlık ve huzur insan hayatında herşey demektir. şayet biri yoksa hayatın kabus olur..
inşallah eşin düzelir evliliğinizi kurtarırsınız. Saygı bitmişse evlilik değil insan ilişkileri ne şekilde olursa olsun yürümez (aile, arkadaşlık, filört, iş ilişkileri vs..) gördüğüm kadarı ilede aranızda saygıda kalmamış. yazık. 50günlük bir gelinsin yaşadıklarına bak.

arkadaşım evlenmişti, ota çöpe herşeye kavga ediyoruz derdi. bir süre sonra azaldı kavgaları.. sonra 2 tane çocuk ve kırkta yılda bire düştü.. bu arkadaşım durumu şöyle yorumlamıştı. "bir birimizi tanımadığımız için, sürekli kavga ediyorduk. tanıdıkça kavgalarımız azaldı hatta bitti nerdeyse" derdi. onlarınki farklıydı. , fikir çatışması gibi bişeydi. zamanla bir birlerini alttan almayı öğrendiler. bir birinizi tanımamaktan olabilirmi diyeceğim ama saygısızlık çok ayrı bişey. ah güzelim ya çok üzüldüm falla. böyle adamla hayat geçermi? rabbim herşeyin hayırlısını versin.

fakat bugün olmazsa yarın bitecek... saygı çok önemli. Allah yardımcın olsun

kuzum sana hakaret etmesine buna alışmasına izin verme sakın. sevgi bitse belki bir şekilde yürür ama saygı bittimi hayat ikinizede zehir olur yapmayın :50: sana hakaret ettiğinde gerekli tepkiiyi verki bir daha yapmaması gerekyiğini anlasın :31:

benim eşimde tam tersi hiç konuşmaz işten eve gelirr ağzını bıçak açmaz günlerce konuşmadığımız çoktur bizim hatta konuştuğumuz anlar sayılıdır
ne sevincimi ne kederimi paylaşan beni dinlemeyen bir tip
hatta bende bundan konu açmayı düşnüyordum
ikisnin ortası yok demekki :50:

seni çok iyi anlıyorum , çünkü benim eşim de seninki gibi ve şu anda boşanma aşamasındayız

her daim rekabet peşinde, hele çenesi ya yemin ediyorum 5 tane kadın dizilse yanyana ondaki çenedeki dırdırı yapamazlar, tartışma ve kavga sanatı diye kitap yazsa bestseller olur. acayip benzettim eşime. her kavga sonrası yılışıklık yapar ben de dayanamam barışırım ama ertesi günü gene aynı. hep kendini haklı görme, kendi hatalarını sanki ben yapmışım gibi anlatma..her tartışmayı uzatma...o kadar sinir bozucu ki, en başta batmıyor bunlar ama biz 6 sene sonra patladık, artık dayanılmaz boyuta geliyor şimdiden söyleyeyim.

Back
X