• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben calissam sen evde olsan

sultannazik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2014
615
140
73
51
Bugun esimle tartistik. Gec jalktim cocuk tek kaldi diye. Bana evde bi bok yaomadigimi herseyi yarim saatre yapacagini dedi. Cok kizdim islerimi kucumsemesini. Kendisi sef butuk bir firmada. Bende onun icin turkiyeden yurt disina yerlestim. Dil ogreniyorum kucuk kizim var4 yasinds ona bakiyirum. Hala ise baslamadim. Ama sizcede haksizlik degilmi erkekelr neden ev islerini kucumser. Sonra affettirdi kendini ama genel olarak neden bu erkeler kadin islerini kucumsuyorlar??????!!!!

çocuk olunca bir süre böyle olacağını bilmiyor muydu paşamız ? ah be yavrum siz de neden gidersiniz gurbet ellere böyle adamların peşinden ..üzülme tatlım,bırak konuşsun geçsin ,sen evladına bakıyorsun daha önemli iş mi var ? elbet senin de çalışıp üreteceğin günler gelecek,o zamana kadar ağır mı olur bilmiyorum fakat it ürür kervan yürür misali duymazdan gel :D

bir gün onlaırn hepsini yapsın bakalım

eşim ben çocuğa bakarım diyor bazen ki bizimki daha büyük ev savaş alanı

ben diyorum en azından yemek bulaşık çamaşır yıkıyorum çocuk daha az yorulmuş ve daha az tv seyretmiş oluyor ve eşim de çooooook yoruluyor

onlar böyle her işi makina yapıyor diyorlar sen yap deyince yapan yokk

Ben 12 saat kızımla eşimi yalnız bıraktım.
Öyle dışarı çıkıp vakit öldürmek Yoook.
Tüm işleri yapıp evde duracaksiniz oyun da oynanacak banyo da yapılacak camasir da yikanacak temizlik de yemek de.
Eve döndüğümde bakımlı da ol bi zahmet diye ekledim çıktım gittim.
Eşim zaten hep ev hanimliginin en zor iş olduğunu hep söyler. Ama olsun bi görsün istedim yine de:)
Eve döndüğümde aman allahım yarı baygındı eşim :)
Bilmiyorlar ev işi çocuk bakımı tüm gün hem de ne demek. Bu yüzden kucumsuyorlar.

Asıl ev de olunca hiç iş bitmiyor çok yoruluyor insan ben evde olmaktansa her gün işe gitmeyi tercih ederim.Ama erkeklere bunu anlatmak zor tabi kafaları basmıyor :KK48:

Ben 12 saat kızımla eşimi yalnız bıraktım.
Öyle dışarı çıkıp vakit öldürmek Yoook.
Tüm işleri yapıp evde duracaksiniz oyun da oynanacak banyo da yapılacak camasir da yikanacak temizlik de yemek de.
Eve döndüğümde bakımlı da ol bi zahmet diye ekledim çıktım gittim.
Eşim zaten hep ev hanimliginin en zor iş olduğunu hep söyler. Ama olsun bi görsün istedim yine de:)
Eve döndüğümde aman allahım yarı baygındı eşim :)
Bilmiyorlar ev işi çocuk bakımı tüm gün hem de ne demek. Bu yüzden kucumsuyorlar.
:KK70::KK70:

Ben bununla ilgili bişey anlatayım size.. Bir sene once falan esimin ev işi ile ilgili bi laf etmişti bana.. Pantolonunu mu utulememiştim ne.. Yetişmedi dedim bnde.. Fırsatım olmadı.. O zaman oglum 4, kızım 2,5 yasında.. Hani nasılsa evdesin nasıl fırsatın olmaz gibisinden konusunca dedim ki aksam cnm sen su cocuklarla ilgilen ben bi mutfak dolaplarınk silmeye gidiyorum. Neyse ben siliyorum dolapları 5 dk sonra kucuk kızım geldi, bi guzel dolabı açtı makarnaları yere sactı basladı oynamaya.. Hemen ardından oglum geldi.. Surahının içinde ki suyu makarnanın ustune doktu halıya hadi pişirelim dedi kardesıne.. Hiç umrumda degil ama benim dolap silmeye devam :) bi 10 dk sonra esim mutfaga geldi çocuklar burda mı diye.. Yoklugunu yeni anlıo beyefendi.. Bi baktı mutfak savas alanı.. Makarnalar sular kepçeler.. Çocuklar napmış buraya baksana dedi.. Hiç umrumda degil benim bu dolapların temizliğini yetiştirmem gerekiyo dedim.. Baktılar bn ilgilenmiyorum babaaaa acıktım dedi biri digeri çişim geldi dıye bagırdı.. Kocam en son bi saniye sakin olun sırayla diye dıye kosturuyodu evın içinde :) o gun bu gundur agzını acıp tek kelime etmez...

Son düzenleme:
Eşim işten döndüğünde bana söylediği " sen bütün gun nasıl baş ediyorsun " kızımızı kastederek.
Bunun yemeği, temizliği, ütüsü vs. var var da var.
İşten gelince veriyorum eline kızı, parka mı giderler, evcilik mi oynarlar onlara kalmış.
Bi gun bırakıverin çocukla eşinizi.

Ben bununla ilgili bişey anlatayım size.. Bir sene once falan esimin ev işi ile ilgili bi laf etmişti bana.. Pantolonunu mu utulememiştim ne.. Yetişmedi dedim bnde.. Fırsatım olmadı.. O zaman oglym 4, kızım 2,5 yasında.. Hani nasılsa evdesin naspş
sonra noldu ?

çalisan kadin olmak daha zor
o zaman hem çalisip hem ev hanimi oluyorsunuz ( kocaniz azcuk insan evladi deilse yandiniz )
simdi ki isleri yaptigni dusun uzerinebide ise gittigini dusun

Kendilerini dünyanın sekizinci harikası zannediyorlarda ondan...Tamamı olmasada çoğu böyle...

Bende ev islerinin neden bu kadar buyutuldugunu anlamam.
Calisan kadin icin zor olur anlarim ama butun gun evde durupta hala cok buyuk isler yapmis gibi konusan kadinlara baya sasiriyorum. Yahu tamam temizlik utu yemek camasir bulasik vs. Ama zaten camasiri bulasigi makine yikiyor.
Utu desen her gun yapilmaz.
Temizlikte her gun dip kose camlar balkonlar olmadigina gore cogu ev kadininin bu isi neden bu kadar buyuttuklerini anlamam.

Konu sahibi sizin cocugunuz varmis sozlerim size degil.
Sadece butun gun evde oturup, ev hanimligi zor zanaat diyen kk uyelerine..

Taslayacaklara not: Annemde ev hanimi. Neyin ne oldugunu biliyorum yani. :)

ev işi mi daha zor dışarıda çalışmak mi daha zor diye sorulsa bana ev işi daha zor derim:( eşiniz haksızlık yapmış size

Oglum doğdu doğalı ona bakıyorum ücretsiz izindeyim, çalışırken hiç yorulmuyomuşum ben onu anladım, evet makinalar yıkıyor ediyo ama sen yerleştirip sen boşaltıyosun sen bunları yaparken çocuk etrafta masaya çıkıyo pecetelikteki peceteler yerlere saçılmış, yere indiriyosun fırının içine girmeye çalışıyo sen çamaşır asiyosun o gelip camasirliktan çekip atıyo yerlere böyle uzar gider

Oglum doğdu doğalı ona bakıyorum ücretsiz izindeyim, çalışırken hiç yorulmuyomuşum ben onu anladım, evet makinalar yıkıyor ediyo ama sen yerleştirip sen boşaltıyosun sen bunları yaparken çocuk etrafta masaya çıkıyo pecetelikteki peceteler yerlere saçılmış, yere indiriyosun fırının içine girmeye çalışıyo sen çamaşır asiyosun o gelip camasirliktan çekip atıyo yerlere böyle uzar gider
ev hanımlığı o kadar zor değil,herkesin atladığı konu annelik..yoksa 2 kişinin ev hayatını düzenlemeye ne var ? gördüğüm kadarıyla çocuk olunca zor oluyor

Cok aklbim kirildi birde acik ogretim okuyorum avrupa brosundan aksam altisan 12 1 lwre ders calusiyorum bakimli zayif catlaksiz hos da bir bayanim tirnaklarima bakamiyorum gorunce laf sokuyo tirnakalrinin ojesi cikmis diye. Kursa gitmeden aomanca ogrendim evde bide kendi emegimle ona yazdigim msjlar[04 09 2015 14:35] : Ne istiyosun bilmiyorum ama beni rahat birak. Yemek temizlik hepsini yapiyorum. Sus ve bisey yapmiyosun deme. Zamani geldiginde senden vok isim olacak benim. Benim yaslarimda sen nasildin acaba. O kiz bu kiz yaptip kalkip grziyodun neyin sorumlugunu almistin. Ben anneyim. Ve sana gore bir cok seyi iyi yapamiyor olabilirim.ama bana gore yapiyorum. Birsey eksik degil. O koca cenenden biktim.senelerdir birsey yapmadigimi basarisiz oldugumu bir cocuk bile yetistiremedigimi kotu olan ne varsa yaptigimi saydin duydun.ve ben bundan sikildim. Senin ne dusundugun umrumda degil bu konuda. Sen de ustune dusenleri yaomis olasaydin hayatin boyunca ben yasadigim acilari yasamaz daha duzgun bi hayata sahip olurdum. Bunuda boyle bil
[04 09 2015 14:41] : Sen daha bir agzina sahip olamiyosun. Yememem gerektigine karar veremiyordun.ben kurssuz almanca ogrenmeliyim yani sira bi cok seyide yapamliyim bunu bir gunden obur gune benden istersin. Ben mukemmel degilim. Bemi sevmedigide biliyorum. Bugune kadar senden hissedemedigime gore dogru seyi biliyorum. Ee bende beni seviyor olmanla ilgili bir es olup olmamanla ugrasmiyorum artik. Onume bakiyorum. Kaybetmekten biktim. Simdi fayda getirme zamani. Ben kendim icin cok sey yapiyorum ama sen kafani kaldirip yuzume baksan yuzumdeki o pizitif enerjiyi sana birseylerden bahsederken nasil imutla dolu oldugumu gorursun. Yani eskisi gibi karamsar degilim umudum nesem sabrim var. Bunlari ogreniyorum. Kendimi gelistiriyorum. Eger basarirsam univeesite mezunu olucam. Belki ozaman basardin cok ugrastin dersin. Ama emin ol artik bunu sen bunu dusun diye yapmiyorum. Sen ne dusunursen düsün. Ben kendi hayatimin icinde ceylan olarak gelisen bir ceylan olarak kalmak istiyorum. Erdemin istedigi mukemmel kisi olarak degil.
[04 09 2015 14:49] sen kendimi mukemmel saniyorsun. Ben daha bir cok seyi anlatamadim sana.senin icin degerli oldugumu dusunmuyorumki.. ama sen deger vermedigin icin dunyanin sonu gelmedi. Beni seven insanlar var hayatta. Sevmesede olur dediklerimde var. Gercek ben kimim daha anlamadin. Bir kaynana gibi davranan bir es olmanin disinda. Gozumun icine icine bakan. Dinleyen anlayan. Bir kere olsun sende bir ev kadinisin buna saygi duyiyorum bizim icin evdesin demessin. Bir bok bir bokk yapmiyorum okadsr duydumki okadaarrr. Scheis egal. Dunyaya aci cekmeye degil mutlu olmaya geldim.bunuds hakkediyorum. Mukkemmel olmasamda basarisiz olsamda. Sen basarisiz oldugunds hep teselli verdim sana sana guvendigimi gostermeye calistim sen ise cok uzun zaman o cok degerli zamanini sana en cok ihtiyacim oldugunda bile baska seylere verdin oyun oynamaktan baska bisey yapmadin. Simdi sen benden dahami iyisin dusun lutfen..
[04 09 2015 14:58] Sende gidip her pazar calisip bana kurs parasi ayarlicaksin ve ben kursa gidicem. Orda almanca ogrenicem.temizlik yemek hepsini yapip evden cikicam .. hep imkansizlik icinde yapamadiklarimi sayiyorsun. Gosterdim ya sana her aksam evde o siteden bu sitede iku yaprak yazi bulup almanca calismayi... sen once beni buraya getirdin. O sartlari sagla. Bende sana calisip para getireyim. Ev islerinide yarim saat ayiririz.. bunlarimi duymak istedin ehliyetim hic bir bokum yok sana diyomuyum eksik eksik essik.. yaziklar olsun sana bisey yapmiyormusum gel evde kal bakalim parasiz pulsuz. Naail kafayi yiyosun. Okadae sinirliyimki sana. Allah askina icinden dusun artik. Kirmak istemiyorum

Back
X