Ben de rahat olmak isterdim.

BinbirRenk

Guru
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2009
3.972
943
363
Merhaba arkadaşlar,
Benim önceleri temizlik takıntım vardı. Doktora gittim, çok şükür normale döndü.
Bunu halledince sanırım boyut değiştirdi.
3-4 yıldır evimden başka ailem dahil hiçbir yerde kalmaya gidemiyorum. Gitsem de rahat edemiyorum.
Gezmeyi çok seviyorum, bir hevesle hazırlanıyorum ama tatilde bile rahat değilim.
Ne kadar temiz ve kaliteli yer olsa da ilk günden dönüş gününü saymaya başlıyorum.
Üstelik ev düzenini sağlamak için bir sürü eşya ile gidip kendime ve eşime eziyet veriyorum.mafoldumben
Yine de uyku tutmuyor. Sanki etrafımdaki her şey bana batıyor, diken üstünde gibiyim.
Dolayısı ile gündüzleri ne deniz ne gezmenin bir tadına varabiliyorum.:umursamaz:
Eşime belli etmemeye çalışıyorum morali bozulmasın diye.
Her sefer bu kez rahat olacağım diyorum ama nerdee.
Herkes gezip eğlenirken bir de ben neden böyleyim diye kendime kızıyorum.
Eve geldiğimde derin bir ooh çekiyorum.zemuszemus
İnsanın tatile ihtiyacı var, yakınlarına çeşitli nedenlerle gitmek zorunda oluyorsun ama böyle de çekilmez oluyor.:olmaz:
Aileme anlatabiliyorum ama eşimin ailesine açıklayamıyorum. Ayrı şehirlerde yaşıyoruz ama yakın. Her seferinde günübirlik eve dönmek için bahaneler üretmekten yoruldum.
Nasıl çözümleyebileceğimi bilemiyorum.:çok üzgünüm:
Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa önerilerini bekliyorum.

Kimsenin böyle bir derdi yok sanırım.
Türünün tek örneği ben miyim?
Şimdi iyice takarım artık.:a015:

başkalarının evinde 3 günden fazla kalmak beni de sıkıyor
rahat hareket edememek, istediğin gibi oturup kalkamamak,
eşofmanlarını giyip oturamamak sıkıcı oluyor
evimi özlüyorum ama
seninkinin boyutunda değil benimki
belki yine bir uzman yardımı alabilirsin.

bende bi tanıdıgımıza yatılı gidersek ne kadar temiz olursa olsun yastıkta yatamam.cok kötü bisey biliyorum ama alıskanlık işte.herkes uyuduktan sonra yastıga kendi kıyafetlerimden bisey sererim.biri benim evime gelip benim verdigim tertemiz yastıga öyle yapsa evet cok üzülürüm hatta aglarım.ama engel olamıyorum..
herkesin yaptıgı yemegide yiyemem.heleki yapan kişinin tırnakları uzunsa aslaaa yiyemem.mesela teyzemin yemeklerini asla yiyemem.cünkü yemek yaparken herseyin tadına bakıp,tadına baktıgı kasıgı catalı tekrar yemege sokuyor.teyzemlere her gittigimde midem kötü,karnım tok diye yalan söylüyorum :gitme:
tatillere gittigimizdede kendi nevresim takımımı yanımda götürürüm.yemekleri cok belirli yerlerden alır yerim..aslında insanın kendini yıpratmasından baska bisey degil.hem insanlar yanlısta anlıyor haklılarda.hani biz pisisde sadece kendimi temiz derler cok haklılar.

canım yalnız degilsin bende senin gibiyim..bende ne yapacagımı bilmiyorum kafamçokkarıştı

başkalarının evinde 3 günden fazla kalmak beni de sıkıyor
rahat hareket edememek, istediğin gibi oturup kalkamamak,
eşofmanlarını giyip oturamamak sıkıcı oluyor
evimi özlüyorum ama
seninkinin boyutunda değil benimki
belki yine bir uzman yardımı alabilirsin.

Haklısın canım. Uzman yardımı düşündüm de daha önce temizlik konusunda aldım. Onun yerine bu takıntı çıktı başıma.
tekrar alırsam başka bir boyutta başlar mı diye de korkuyorum.

bende bi tanıdıgımıza yatılı gidersek ne kadar temiz olursa olsun yastıkta yatamam.cok kötü bisey biliyorum ama alıskanlık işte.herkes uyuduktan sonra yastıga kendi kıyafetlerimden bisey sererim.biri benim evime gelip benim verdigim tertemiz yastıga öyle yapsa evet cok üzülürüm hatta aglarım.ama engel olamıyorum..
herkesin yaptıgı yemegide yiyemem.heleki yapan kişinin tırnakları uzunsa aslaaa yiyemem.mesela teyzemin yemeklerini asla yiyemem.cünkü yemek yaparken herseyin tadına bakıp,tadına baktıgı kasıgı catalı tekrar yemege sokuyor.teyzemlere her gittigimde midem kötü,karnım tok diye yalan söylüyorum :gitme:
tatillere gittigimizdede kendi nevresim takımımı yanımda götürürüm.yemekleri cok belirli yerlerden alır yerim..aslında insanın kendini yıpratmasından baska bisey degil.hem insanlar yanlısta anlıyor haklılarda.hani biz pisisde sadece kendimi temiz derler cok haklılar.

canım yalnız degilsin bende senin gibiyim..bende ne yapacagımı bilmiyorum kafamçokkarıştı

Yemek konusunda ben de çok takarım. Dediğin gibi bir de tırnakları uzunsa, tadına bakıp tekrar yemeğin içine koyanları görürsem hiç yiyemem. Dışarda pek yiyemem ama mecbur kalırsam çok seçiciyim.:1no2:
Nevresimleri tatile taşırım da ev olunca olmuyor.
Gittiğin yerden de yanlış anlaşılma durumu olmasın diye insan ayrıca çaba sarfediyor.
Canım yazdıklarını ben yazmışım gibi aynen yaşıyorum.
Umarım bir şekilde kurtuluruz bu durumda olanlar.
Rahat insanlara çok özeniyorum.a.s

zaten kafaya o kadar çok şey takıyoruz ki
işte böyle yaparak kendimizi mahvediyoruz farkında değiliz
boşuna dememişler
duvarı nem insanı gam yıkar diye

bendede durumun tersi var,bende tatile gidince evimi unutanlardanım.:lepi:
şaka değil ,bana tatil diyin gezme diyin gerisi boş.temizlik önemli ama takıntı boyutunda değil.
bence tekrar aynı uzmana gidin takıntınız bence sadece şekil değiştirmiş....kolay bir sorunda değil mutlaka....uzman yardımıyla atlatırsınız...

canım herkes senın gıbı sanırım ew ew ustune olmaz otelde pansıyonda rahat ederim baskasının evıne gıdıpte kalmam
rahatsızlıgını aılennle konus ve kalmamaya calısın

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim.
Takıntılar insanın hayatını etkiliyor, stres yaratıyor ama insan paylaşınca biraz olsun rahatlıyor.:teselli:
Sanırım dediğiniz gibi birkaç terapi almak iyi gelebilir.

gercekten rahat olmak ıstıyorsan sana onerılerım var..kendını baska seylere ver..ornegın evde temızlıkmı yapacaksın..yapma baska seylere kendını oyala ..örnegin..elişi yap veya ev için aksesuarlar hazırla..nete gir..kendını bısekılde oyala..bır yere gıttıgınde de orda oylanacak seyler bul..ne bılım aslında kendı ortamını kendın yarat..nasıl evde temızlencek bırsey olmasada temız olan seylerı temızlemeye calısıyorsan..aynen oyle yapıp kendıne farklı ugraslar yarat..kıtap oku bulmaca çöz..dvd izle..hayatını temızlık yaparak korertme..haftanın belırlı gunlerınde temızlık yapacagını ve bır yere gıttıgınde gayet huzurlu olacagını,,kendıne durmadan soyle..bır adama 40 gun delı dersen 41 gun delı olurmus o hesap..ben suna cok ıcten ınanıyorum..ınsan kendı kendının doktorudur..hayatta ınanmadıgın bır seyı yapamazsın..onemli olan kendı kendını motıve etmen..ınsallah zamanla aşarsın..

hım bu arada bende bekarken senın gıbıydım..evlendıgım ılk zamanlarda oyleydım..işten gelırdım..eşimin yanında 5 dk oturmadan gecenın 2sine 3 ne kadar temızlık yapardım..baktım bu bana sadece zarar verıyor..eşimle aramı bozuyor..kendımı degıstırmeye karar verdım..tam basardım sayılmaz..ama eskısı kadar abartmadıgımı dusunuyorum..

vallahi canım bende başkasının evinde yada tatilde uyumaya gelince iş uyuyamıyorum..
kayınvalidemlerden eve gelirken akla karayı seçiyoruz eşimle kalın kalın diye ısrarlar eşim ve ben bahane uyduruyoruz..bu sefer aglıyor k.validem neden burda kalmıyorsunuz hep bırlıkte olalım kahvaltı vsss..derdini kimseye anlatamayıncada yanlış anlaşılıyorsunuz..geçenlerde benim sevdiğim bir yemek varmış k.validemde telefonla konusurken söyledi işten eve gelmiştik biz saatte geç oldu k.validem hadi gelin buraya beraber yiyyelim dedi eşimde huyumu bılıyorya anne bu saatten sonra oraya gelınce eve donmesı sorun olucak dedı...ne sorunu oglum dedı kalırsınız dedı..eşimde olmaz anne gelemeyiz dedi..
oglum istemiyor burada kalmayı diyor..ben ise bu duruma çok üzülüyorum.benim yüzümden...yanlış anlaşılmalar oluyor...

temizlik elbette önemli ama olay takıntı haline dönünce tehklikeli bence...
şimdi başkasının çarşafında yatamıyoruz ama, gün gelecek çıplak toprağın üstünde yatıcazz....mafoldumben

takıntılarla hayatı zehir etmeyin kendinize..

Keşke hadi boşver demekle olsa ama işte damdan düşenin halini yine damdan düşen anlar misali yaşayanlar biliyor zorluğunu.
Anlatsan ruh hastası diye hemen tanısını koyar insanlar, anlatmasan bizi beğenmiyor olur.
Yani midem rahatsız gibi bir durum olsa anlaşılır ama bu gibi durumlarda dediğiniz gibi hayatı kendine zehir ediyorsun.
Yanlış olduğunu biliyorsun kendini telkin ediyorsun ama bir de bakıyorsun tozları halının altına süpürmüşsün orada duruyor.
Yani anlatmak zor, kendi kendine de atlatmak zor.

Nidam kendi kendine başardığın için tebrikler.
Ben de temizlik takıntısını attım ama işte bir yere gidince sabahlıyorum.
Hep bu kez başaracağım diyorum olmuyor.
Allah hiçbirimize başka dertler vermesin umarım aynı sorunları olanlar biz de aşarız.

Öncelikle tek ilaç sizsiniz...
kendi kendinizi motive etmek zorundasınız...
temiz olmak çok güzel birşey ama
takıntı haline geldiği zaman size zarar verir,
yaşadığınız hayattan zevk alamazsınız...
bazen insan mecbur kalıyor,kendi evinin dışında yatmaya,kalmaya,
onun için lütfen biraz rahat olmayı deneyin...
gideceğiniz yere önyargılı giderseniz,zaten rahat edemezsiniz,
tabi ki kendi eviniz gibi olmaz ama en azında kalma süresini bilirsiniz..
kendinizi öyle rahatlatın ve keyfini çıkarın derim...
Uzmana da gitseniz,size ilaç da verse,inanın beyinde bitiyor...
sevgiler...

Son düzenleme:
şu yastık olayı bende de vardı..temız oldugumdan emın bıle olsam baskasının carsaflarının kokusu bıle batardı bana uyuyamazdım böyle el ucuyla egretı tutardım yatınca onlar etegımı tısortumu bıseyımı sererdım mutlaka..hatta basımı sarardım bıseyle..ustumu de sıkı sıkı örtemezdım:))
yemek olayına gelnce tanımadgım kısıden yıyemem ben mecbur kalmadıkca..bır gun komsu cagrdı daha tanısma faslı..ben de bılerek gec gıttm baska mısafırlerı de var yemek faslı gecsın dıye..kurtaramadık ama tabak geldı..dusundum dusundm barı bı börek yıyeyım börek börektır ne olabılır kı dedm ayıp olmasn dıe o da cok ısrar ettıler artık..ama ınanın o kucucuk börek buyudu buyudu agzımda tas oldu kaldı sankı..yok yıyemıyorum.belkı kötu degıl tadı ama bana kokuyor baska gelıyor bı ıgrenme hıssı geldı aman yarabbım ulu orta cıkarıcam nerdeyse kı kokuya karsı asırı hassasım hıc dayanamam mıdem döner anında..ay kabus gıbıydı bı börekle altı bardak cay ıcmıstım o gun bogazmdan ındı ama benım de yuregıme ınmstı..
aslında bu konuda cok takıntılarım vardı benım..bir kısmını aştım şükür..nasıl kısmına gelirsek eşimle evlenmeden önce bı ayrılık yasamıstık o bana cok koymustu bir depresyona girmiştim ki dünya yoktu gözümde nerde kalmıs temizlik takıntı..hergun baska bı arkadasımda kalıyordum unutmak için..en igrendiğim şeylere bile aldırmıyordum ögrenci bekar evlernde sürünerek gecirdim o berduş günleri..ama iyi de oldu eskisi kadar hastalık derecesinde takıntılı değilim bilirim çok uyuz bişey hem kendine hem baskalarına zindan ediyorsun hayatı ama yapacak bişey yok içten gelen bişey malesf..

Back
X