Ben hayatimda boyle sacmalik gormedim

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.374
11.988
498
İstanbul
kizlar sinirden inanin zamgir zangir titriyorum.

Yeni bir ev aldik, ev hemuz bitmek uzere olan bir insaatti, ufak tefek rotusleri kalmisti, satis islemi gerceklesti ama biz adamlarin 7,5 binlirasini evin tum isi bittikten sonra veririz dedik.

Evde duz bir mutfak vardi, ilk resimde paylasiyorum halini. Mutfaktaki dolaplar yetersiz geldi ilave dolap yaptirmak icin mutfakciyi cagirdik ve eve gittigimizde sacma sapan bir ilave dolapla karsilastik kendi kafalarina gore yapmislar. Sonra mutfakciya bunu boyle kabul etmedigimizi, ve isteklerimizi soyledik ( kose yapmislar ve tum koseleri tamamen kapatmislar) mutfakciya koseleri kullanilabilir hale getirmesini soyledik ve ne kadar fark istedigini sordugumuzda fark odemeyeceksiniz dedi.

Ve 3 hafta bizi beklettikten sonra yaptiklari dolaplari ekte paylasiyorum. Yemin ediyorum alay eder gibi!

Ev istanbulun bir cok yerinde site projeleri yapan, otoparkli, jenaratorlu, su depolu bir siteden aldigimizi da ayrica belirteyim. Sokak arasi bir muteahit degil yani... ve su an ne mutfakci, ne muteahit ne mimar hicbir sekilde sorumluluk almiyor, bu halde teslim ediyoruz begenmiyorsaniz kendi keyfi sebeplerinizden diyorlar!

Siz olsaniz bu sekilde bir mutfagi kabul eder miydiniz? Ne yapardiniz?lutfen bir akil verin aldigim eve sevinemiyorum

IMG_6492.webp

Bu da akillarinca kose yaptiktan sonraki hali

IMG_7657.webp IMG_7660.webp

O alt dolap diye yaptiklari delikten kosede kalan bolumde zemin fayans resmen!

o köşeler nasıl kullanılabilir olabilir ki?

aklıma ortadan bi tahta geçirsinler verevden / şeklinde sağa ve sola yarımşar dolap eklemesi yapılsından başka bişey gelmedi.

Siz boyle bir evi teslim alir miydiniz?

alt kapaklı yerin üstü yok mu anlamadım sanki bitik değil gibi duruyor. sıfırdan yaptırıyorsam beğenmezdim ama işte böyle yapınca değiştirtmek çok zor oluyor, sinirinizi yıpratacaklar gibiyse çok takmayın alt tarafı dolap.

bu tip şeylerde yapılmadan önce her şeyi ıncık cıncık sorup planlayıp anlatmak gerekiyor önceden ikna etmek vs.

ama bunlar için parayı vermeden kontratta kararlı olmalıydı bunlar yoksa yan çiziyorlar.

Bizim insanlarımız mesleklerini insanlari memmun etmek adına yapmıyor.

Sırf para kazanmak ve isi en kolay şekilde bitirip gitmek için yapıyor.

Kullanılabilir olması çok anlamsız bir yapı çıkartmışlar ortaya.

Eşim bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip.
Mutlaka bir yaptırım söz konusudur.

Mimarla iletişimi kesmeyin.
Sorumluluk almayın.

Size nasıl yapacaklarını göstermeleri gerekirdi.
Eşim de bu işlerde fakat binayı teslim ettikleri halde oturanlar ile sürekli iletişim halindeler en ufak sorunda yardımcı oluyorlar ve sorunun kimden kaynaklı olduğu önemli değil.

alt kapaklı yerin üstü yok mu anlamadım sanki bitik değil gibi duruyor. sıfırdan yaptırıyorsam beğenmezdim ama işte böyle yapınca değiştirtmek çok zor oluyor, sinirinizi yıpratacaklar gibiyse çok takmayın alt tarafı dolap.

bu tip şeylerde yapılmadan önce her şeyi ıncık cıncık sorup planlayıp anlatmak gerekiyor önceden ikna etmek vs.

ama bunlar için parayı vermeden kontratta kararlı olmalıydı bunlar yoksa yan çiziyorlar.
Canim biz evi aldigimizda ilk fotograftaki gibi duzdu ben zaten mutfagin baska bir kosesine ilave yaptiracaktim ama eve gittigimizde bu sacmalikla karsilastik duzelticez dediler ama yanlarina delik acmislar o kadar arkalarini kullanmam mumkun olmadigi gibi bir de mutfagi kucultmus.

Ev sifir zaten su an hala insaat

Bizim insanlarımız mesleklerini insanlari memmun etmek adına yapmıyor.

Sırf para kazanmak ve isi en kolay şekilde bitirip gitmek için yapıyor.

Kullanılabilir olması çok anlamsız bir yapı çıkartmışlar ortaya.

Eşim bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip.
Mutlaka bir yaptırım söz konusudur.

Mimarla iletişimi kesmeyin.
Sorumluluk almayın.

Size nasıl yapacaklarını göstermeleri gerekirdi.
Eşim de bu işlerde fakat binayı teslim ettikleri halde oturanlar ile sürekli iletişim halindeler en ufak sorunda yardımcı oluyorlar ve sorunun kimden kaynaklı olduğu önemli değil.

Hem alt hem ust koseleri tamamen öldurmusler. Projelik bir durum yok cunku bana evi satarken evin ilk paylastigim mutfagi vardi ve bu kadar mutfak dediler yani sonradan hangi akla hizmet o sacma sapan dolaplaro yapmis ve bu halde teslim ediyorlar bilmiyorum projeyle alakasi yok zaten projeni inceledik tabiki

Esimin abisi cok iyi bi marangoz hazir mutfak isi yapiyor cizimler is sonucu vs gordugum kadariyla cok kotu. Gerekirse sikayet edin. Sozlesme yapmadiniz mi cizim vs? Koseler cok kullanisli hale geliyo mesela kendinize dogru cekiyorsunuz kavanozluk cikiyo veya tam kose olan iki dolap birlesiyo tek kapak akordiyon aciliyo cok buyuk bi alan oluyo tencere icin vs. Zihninde canlandirabildim mi bilmiyorum ama. Iyi bi ustaya git o gosterir sana zaten. Boyle olmaz arkadasim rahat kullanamazsin.

Hem alt hem ust koseleri tamamen öldurmusler. Projelik bir durum yok cunku bana evi satarken evin ilk paylastigim mutfagi vardi ve bu kadar mutfak dediler yani sonradan hangi akla hizmet o sacma sapan dolaplaro yapmis ve bu halde teslim ediyorlar bilmiyorum projeyle alakasi yok zaten projeni inceledik tabiki

Demek istediğim, siz artıdan dolap istediğinizde size nasıl yapacaklarını göstermeleri gerekirdi.

Ya siz boşladınız ya da onlar kendi islerine geldiği gibi yaptılar.

Canim biz evi aldigimizda ilk fotograftaki gibi duzdu ben zaten mutfagin baska bir kosesine ilave yaptiracaktim ama eve gittigimizde bu sacmalikla karsilastik duzelticez dediler ama yanlarina delik acmislar o kadar arkalarini kullanmam mumkun olmadigi gibi bir de mutfagi kucultmus.

Ev sifir zaten su an hala insaat

o halde burdan yürüyün. bana böyle yapacağız demediniz, evin ilk hali bile daha güzeldi, benim bilgim dahilinde olmadan işlem yapıldı gerekirse hukuki yoldan hakkımı ararım diyin.

kafalarına göre öyle iş yapamazlar, sizin imzaladğınız planda ne varsa onu yapmalılar, bizim en ufak bir değişiklik için bile gelip imza istemişti müteahhit.

Muntazam olsaydı köşeleri kullanmak için döner sistemler var ama altı fayans ve sizin istemediğiniz bir uygulama tamamen sokup gitsinler sizde 7500 vermeyin anlaşabiliyorsanıZ bunu yapın

Esimin abisi cok iyi bi marangoz hazir mutfak isi yapiyor cizimler is sonucu vs gordugum kadariyla cok kotu. Gerekirse sikayet edin. Sozlesme yapmadiniz mi cizim vs? Koseler cok kullanisli hale geliyo mesela kendinize dogru cekiyorsunuz kavanozluk cikiyo veya tam kose olan iki dolap birlesiyo tek kapak akordiyon aciliyo cok buyuk bi alan oluyo tencere icin vs. Zihninde canlandirabildim mi bilmiyorum ama. Iyi bi ustaya git o gosterir sana zaten. Boyle olmaz arkadasim rahat kullanamazsin.
Zaten biz de oraya kor kose sistemi denen sepetlerden yaptirmak istedigimizi soyledik herseyi biliyorlar dedigim gibi benim evi alirken mutfak duzdu ben karsi duvarina ilave dolap yaptirmak icin mutfakciyla randevulastik gittigimde bu haldeydi

o halde burdan yürüyün. bana böyle yapacağız demediniz, evin ilk hali bile daha güzeldi, benim bilgim dahilinde olmadan işlem yapıldı gerekirse hukuki yoldan hakkımı ararım diyin.

kafalarına göre öyle iş yapamazlar, sizin imzaladğınız planda ne varsa onu yapmalılar, bizim en ufak bir değişiklik için bile gelip imza istemişti müteahhit.
Satis gerceklestigi icin kimse ilgilenmiyor konuyla ne yazikki herkes birbirine atiyor sucu. Hukuki sureci baslatirim hic dert degil ama bir mahkeme kac yil suruyor benim 2 hafta icinde eve gecmem gerekiyor.

muteahite bu sorunu cozmezlerse kalan 7,5 binlirayi vermeyip kendim disardan destekle yaptiracagimi soyleyecegim ancak muhtemelen camura yatacaklar kabul etmeyeceklerdir boyle bir haklari olabilir mi peki onlarin tutarindan dussem hukuki olarak onlar bir yaptirim uygulayabilir mi?

Zaten biz de oraya kor kose sistemi denen sepetlerden yaptirmak istedigimizi soyledik herseyi biliyorlar dedigim gibi benim evi alirken mutfak duzdu ben karsi duvarina ilave dolap yaptirmak icin mutfakciyla randevulastik gittigimde bu haldeydi
Onu yapmasi icin granit zemini sokmesi gerekiyo ya ondan yapmamistir. Masraftan kacmis uyanik sikayet edin. Tuketici hakem heyeti mahkeme vs korkutun belki duzeltirler.

Siz evinize böyle bir iğrenç mutfak yapar mıydınız diye soraydın! geçirmişsiniz bir tahta bu mu sizin meslek anlayışınız derdim ben. Ve o tahtayı alır gözlerinin önünde kırardım, ortalığı da yıkardım. Dalga geçer gibi baştan savma bile denmez çok kötü bir mutfak yapmışlar kusura bakmayın. Sakın sakın 7500 tl yi vermeyin sakın..ya o mutfağa adam gibi bir hale sokarlar ya da siz o vereceğiniz 7500 tl ye bir mutfak yaptıracaksınız.

Siz evinize böyle bir iğrenç mutfak yapar mıydınız diye soraydın! geçirmişsiniz bir tahta bu mu sizin meslek anlayışınız derdim ben. Ve o tahtayı alır gözlerinin önünde kırardım, ortalığı da yıkardım. Dalga geçer gibi baştan savma bile denmez çok kötü bir mutfak yapmışlar kusura bakmayın. Sakın sakın 7500 tl yi vermeyin sakın..ya o mutfağa adam gibi bir hale sokarlar ya da siz o vereceğiniz 7500 tl ye bir mutfak yaptıracaksınız.
Bende ayni seyi dusunuyorum. Zaten bu halde bu mutfagi teslim alip bir de pasa pasa ellerine 7,5 daha sayarsam muhtemelen kendimi dunyanin en enayi insani sayip kendime olan saygiyi kaybederim.

Bende ayni seyi dusunuyorum. Zaten bu halde bu mutfagi teslim alip bir de pasa pasa ellerine 7,5 daha sayarsam muhtemelen kendimi dunyanin en enayi insani sayip kendime olan saygiyi kaybederim.

Kesinlikle! Olay yargıya intikal etse bile elinizde öncesi ve sonrası resimleriniz var. Yaptıkları mutfak ne mantığa uygun ne de standartlara ne de sanat anlayışına. Hakkınızı sonuna kadar arayın.

Back
X