ben kafayı yemezsem iyidir

elanurum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
487
17
96
42
İstanbul
kızlar daha öncede belirtmiştim,eşimin ailesi şehir dışında 3 haftalığa bize geldiler,aramızda problem olmaz,bende severim onları onlarda beni,ama bazı şeyler özellikle kızımla ilgili konular öyle çok sıkıyor ki canımı..
kayınpederim kızımı gezdirmeyi eğlendirmeyi çok sever ama hiç göz kulak olamaz,hala eski çağlardaki gibi saldım çayıra mevlam kayıra mantığı var,,dışarıya çıkınca kızıma sahip çıkmıyor,geçen sene onların yanına gittiğimizde kızımı parkta tek başına bırakıp karşı caddedeki bakkala gitmişti ve bunu güle güle de bana anlatmıştı..dün akşaşm yemeğinden sonra bir akrabamıza gidecektir,biz evde hazırlanırken kayınpederim kızımı aldı çıktı evden,arabayı biraz uzağa parketmişti onu alacaklardı,daha sonra bizde indik aşağıya bir baktık kızım tek başına aşağıda kapının önünde dedesi ortada yok,nerde dedik arabayı almaya gitti dedi,beynimizden vurulmuşa döndük,çünkü bizim binanın hemen önü yol arabalar geçiyor akşam saat 9,yeni taşındığımız biryer kimseyi tanımayız etmeyiz,eşim sinirlendi kayınpederime niye küçücük çocugu bırakıp gidiyorsun dedi bişey olmaz diyor yaaa ,baba çocuk bu belli mi olur gider kaybolur dedi eşim,bişey demiyor sinir oldum,eşim daha sonra kayınvaldeme konuştu babam sahip çıksın çocuğa diye ama ne kadar tesirli oldu bilmiyorum..dün işten geldim kayınpederim yine kızımı aldı bakkala götürcek dışardada yağmur yağıyor rüzgar var,üstüne montunu giydireyim dedim ne gerek var ya sıcak hava diyor ölürmüsün öldürür müsün..kızıma normalde annem bakar ama onlar geldiğinden beri bakmıyor onlar bakıyor ve ben işe gelmek zorundayım aklım hep evde :( her sabah RABBİM e emanet edip çıkıyorum kızımı..
napıcam ben kafayı yemek üzereyim,kimseyi kırmak istemiyorum hele hele eşimin ailesini çünkü en ufak şeyde kırılan kişiler,bişey desem tası tarağı toplar çeker giderler o konumada gelmek istemiyorum sabredemiyorum artık..

Valla kurda kuzuyu teslim etmişssiniz gibi, baksanıza ne kadar rahatlar...bir sürü çocuk ya kayboluyor, kaçırılıyor, kaza geçiriyor.. Bunlar hiç haber izlemiyorlarmı :27:

kaynananız halden anlayan biriyse konuşun..sende hep peşlerinde ol diye güzel bi üslupla konuşabilirsin...böylece ikisi yalnız kalmamış,kayınpederin kızını bırakıp gitse bile kaynanan yanında olur...

Senin yapabileceğin bir şey yok. Laf söylesen kötü olursun. Bence eşinin konuşması lazım.

eşiniz konuşabilir.belli ki siz kırmak istemiyorsunuz,ne kadar güzel.ama baktınız eşinizin söylemeside işe yaramıyor işte o zaman siz konuşun.çünkü çocuk çok hassas bir konu.

onların kırılması Allah korusun çocuğunuza bişey olmasından önemli değil.

Önce eşiniz konuşsun. Gerekirse siz de makul bir şekilde anlatırsınız. Yine aynı hareketlere devam ediyorsa çocuğunuzu ona emanet etmeyin. Çocuk bu ne yapacağı belli olmaz. İki dakika sırtını dönsen başına iş açıyor ne demek yalnız bırakıp gitmek :47:

Aynı sıkıntıyı ben de yaşadım.Kızıma geçen yaz 1 ay kaynanam baktı.Aklım hep evdeydi.Ama şöyle düşünün.Annenizin de dinlenmek hakkı.Bu vesileyle biraz o da dinlenmiş olur.Biraz da eşinizin ailesi torunlarına bakmış olur.Bitek bizim ailelerimiz yok.Herkes taşın altına elini koysun değil mi:34:

Konu evlatlarım olunca, hele bir de söylesi tehlikeli bir durumda kendime engel olamam.
Birileri kırılmayacak diye evladımdan mı vazgeçeyim.
Hakikaten de edilmiş duanız verilmiş sadakanız varmış ki çocuğunuzun başına birşey gelmemiş. Ama bu gelmeyecek anlamına gelmez ne yazık ki.
Konuşmak ve birşeyere engel olmak için ne olmasını bekliyorsunuz.
Geri dönüşü olmayan şeyler olabilir Allah korusun.

aaaaaaaaa başlatmasınlar kırılmalarından. bu ne ya valla giderlerse gitsinler, eşin şahit olmuş olmasa ne yazar. kimse incinir kırılır yapma evladın bu, başka birşey değil ne söyleyeceksen de söyle. yeter ki özenli ve dikkatli olsunlar.

Aynı sıkıntıyı ben de yaşadım.Kızıma geçen yaz 1 ay kaynanam baktı.Aklım hep evdeydi.Ama şöyle düşünün.Annenizin de dinlenmek hakkı.Bu vesileyle biraz o da dinlenmiş olur.Biraz da eşinizin ailesi torunlarına bakmış olur.Bitek bizim ailelerimiz yok.Herkes taşın altına elini koysun değil mi:34:

Adam cadde üzerinde kızı bırakıp gidiyor. Parkta bırakıp bakkala gidiyor.
Bunları atladınız sanırım...

eşin anne babasıyla ciddi bir şekilde konuşsun baktın herşey aynı sen kayınvalidenle konuş çocuğunla kayınbabanı tek başına dışarıya göndermesin o da onlara eşlik etsin yada annen gelip göz kulak olacak bunun başka yolu yok canım:50:

çocuğuna zarar geleceğine bırak de yani birşeyler nedemek birşeyler desem alınırlar diye bugün gider ama er yada geç barışır bidaha yapmaz(tabi inşallah laftan anlamıyor anladığım kadarıyla)

bile bile göndermeyin dışarıya çocuğunuzu dedesiyle!kaç kez şahit olmuşsunuz,niye dışarı çıkmalarına izin veriyorsunuz?
kayınvalidenize de söyleyin,ya üçü birlikte çıksınlar ya da evde otursunlar.Allah korusun neler neler oluyor.
akşam alışverişe çıktığımızda belki 10 snlik bir dalgınlık,eşimle birlikte alacağımız şeyi seçmeye çalışırken 15 aylık kızım bir anda gözden kaybolmuş.ödüm patladı,Allahtan sesini duydum hemen buldum kolayca.bu kadar kısa sürede böyle bir şey olurken adam çocuğu parkta(hele hele park nekadar tehlikeli) bırakıp bakkala gidiyor.olacak şey değil:47:

Konu evlatlarım olunca, hele bir de söylesi tehlikeli bir durumda kendime engel olamam.
Birileri kırılmayacak diye evladımdan mı vazgeçeyim.
Hakikaten de edilmiş duanız verilmiş sadakanız varmış ki çocuğunuzun başına birşey gelmemiş. Ama bu gelmeyecek anlamına gelmez ne yazık ki.
Konuşmak ve birşeyere engel olmak için ne olmasını bekliyorsunuz.
Geri dönüşü olmayan şeyler olabilir Allah korusun.

kesinlikle katılıyorum ...... olmadı olmadı die hiç olmaz anlamına gelmez hersey anlık bir şey bencede işinizi şansa bırakmayın .. ziraki allah korusun canınız çok yanar bişi olursa .... evladım hususunda bırakın kayınvalide kayınpederi ne annemi ne babamı nede kocamı dinlerim

konuşsamda bişey değişmezki,eşim kaç kez söyledi ama dinleyen kim amaaaan bişey olmaz deyip işin içinden sıyrılıyor,düşünün ya benim yağmurlu havada montunu giydirmeden çıkarmayacağımı bildiği halde inat gibi giymesin diyor :47:söylesemde farketmiyor karşılarına geçip çatır çatır konuşmasını bilirim ama işler sarpa sarar..

kayınpederin çıkarmak istediğinde sürekli bahane bul şimdi yemek yediricektim ,uyutucaktım vs. bi süre sonra anlar belki...

Evet onları atlamışım.Sonradan okudum.Siz nerden bildiniz :ssz:

Bu mesajı yazabilmek için onları okumamış olmanız gerekiyor da ondan.
Yoksa okuyup da bu mesajı yazabilecek bir zihniyet olamayacağını düşünüyorum....

konuşsamda bişey değişmezki,eşim kaç kez söyledi ama dinleyen kim amaaaan bişey olmaz deyip işin içinden sıyrılıyor,düşünün ya benim yağmurlu havada montunu giydirmeden çıkarmayacağımı bildiği halde inat gibi giymesin diyor :47:söylesemde farketmiyor karşılarına geçip çatır çatır konuşmasını bilirim ama işler sarpa sarar..

Evladınızın güvenliği sözkonusu ama..

Back
X