ben kafayı yemezsem iyidir

Ne yapmaya çalışıyorlar acaba kaynana kayınpeder.
Söylediğin halde manto giydirmemek felan.
Eski konnu hatırlıyorum.
Tamaman saflıklarından yaptıklarını düşünmüştüm.Ama fikrim değişti.
Kasıtlı yapıyorlar.
Haberlerdeki çocuk kaçırma olaylarını gözlerini içine sokarak gösterin.
Eşiniz bir daha böyle yaparsanız kızımmı sokağa sizinle göndermiycem desin.
Allah korusun kızınızı ve evlatlarımızı.
Her sabah evden çıkarken kızınıza atetel kürsiyi okuyun.
Allaha emanet...

kendi çocuğuna bile bu kadar gevşek davranma hakkı yokken, evladının da olsa bir başkasının ciğerparesine böyle duyarsız kalabilmesi o insanın kapasitesini sorgulatır..
beni ve çocuğumu önemsemeyen bir insansa iter darılsın,ister bir daha kapımı çalmasın..
o çocuğun başına bir şey gelse siz yanacaksınız,o rahat dede müsvettesi değil..çok sinirlendim kusura bakmayın lütfen..
bırakın efendim başkasının hislerini düşünmeyi,alınmak istemeyen düzgün davransın..güzel bir dille uyarmışsınız olmamış,tekdire sıra gelmiş,sonrası da size kalmış..

kızlar daha öncede belirtmiştim,eşimin ailesi şehir dışında 3 haftalığa bize geldiler,aramızda problem olmaz,bende severim onları onlarda beni,ama bazı şeyler özellikle kızımla ilgili konular öyle çok sıkıyor ki canımı..
kayınpederim kızımı gezdirmeyi eğlendirmeyi çok sever ama hiç göz kulak olamaz,hala eski çağlardaki gibi saldım çayıra mevlam kayıra mantığı var,,dışarıya çıkınca kızıma sahip çıkmıyor,geçen sene onların yanına gittiğimizde kızımı parkta tek başına bırakıp karşı caddedeki bakkala gitmişti ve bunu güle güle de bana anlatmıştı..dün akşaşm yemeğinden sonra bir akrabamıza gidecektir,biz evde hazırlanırken kayınpederim kızımı aldı çıktı evden,arabayı biraz uzağa parketmişti onu alacaklardı,daha sonra bizde indik aşağıya bir baktık kızım tek başına aşağıda kapının önünde dedesi ortada yok,nerde dedik arabayı almaya gitti dedi,beynimizden vurulmuşa döndük,çünkü bizim binanın hemen önü yol arabalar geçiyor akşam saat 9,yeni taşındığımız biryer kimseyi tanımayız etmeyiz,eşim sinirlendi kayınpederime niye küçücük çocugu bırakıp gidiyorsun dedi bişey olmaz diyor yaaa ,baba çocuk bu belli mi olur gider kaybolur dedi eşim,bişey demiyor sinir oldum,eşim daha sonra kayınvaldeme konuştu babam sahip çıksın çocuğa diye ama ne kadar tesirli oldu bilmiyorum..dün işten geldim kayınpederim yine kızımı aldı bakkala götürcek dışardada yağmur yağıyor rüzgar var,üstüne montunu giydireyim dedim ne gerek var ya sıcak hava diyor ölürmüsün öldürür müsün..kızıma normalde annem bakar ama onlar geldiğinden beri bakmıyor onlar bakıyor ve ben işe gelmek zorundayım aklım hep evde :( her sabah RABBİM e emanet edip çıkıyorum kızımı..
napıcam ben kafayı yemek üzereyim,kimseyi kırmak istemiyorum hele hele eşimin ailesini çünkü en ufak şeyde kırılan kişiler,bişey desem tası tarağı toplar çeker giderler o konumada gelmek istemiyorum sabredemiyorum artık..

buna benzer bir konunuz daha vardı kızınız ve kayınpederinizin sorumsuzlugu ıle ılgılı...o konunuzda yardımcı olunmustu sanırım size

valla konu cocuk olunca kim olursa olsun madem lafdanda anlamiyo sende karsi cik arkadasim, Allah korusun cocuguna bisey olsa kaynatanmi yoksa kaynananmi geri getircek o yûzden tavrini koy bence ne o oyle tek basina kücücük cocuğu birakip gitmek !! Allah bütün cocuklarimizi korusun ( amin)

sağolun kızlar değer verip yorum yaptınız,haklısınız dişimi göstermem gerekiyor ,bir daha en ufacık yavrumla ilgili hatalarında lafımı söyleyeceğim,onlarda çok seviyor asla kızımn kötülüğünü istemezler adım gibi eminim ama sorumsuzlar işte laftanda anlamıyorlar,kırmak istemememin nedeni kalplerinin temiz olması,bi kızıyorum bi bakıyorum öyle bişey diyorlar öyle bişey yapıyorlar ki kızdığım için kendimden utanıyorum..ALLAH için gerçekten iyi insanlar kötülüklerini hiç görmedim ama bu sorumsuzlukları beni öldürecek:50:

Allah korusun çocuğun başına birşey gelse, en en basitinden montunu giymeyip üşütse yataklara düşse, olacağı varmış, bağışıklığı düşük falan denir olan yine sana olur. Onların aklı başına gelmez ne yazık ki, annen sen hasta çocuğa baktığınızla kalırsınız, en çok yine sen üzülürsün canım. Basit olaylarda sabret idare et denebilir ama çocuğunu düşün, düşüncelerini güzelce ifade et onlara. Ben kızım konusunda kim gücenirse gücensin kesinlikle ödün veremiyorum.

Kırılsınlar...
Çocuğunuzdan daha değerli mi onların kırılıp kırılmamaları??

İçim rahat etmiyor siz bakdığınızda deyin ve annenize bakdırın yine .

Çocuk bu ,saniyede başına bir iş gelebilir Allah korusun.

Siz annesisiniz,onu kazalardan korumak ya da korunmasını sağlamak da sizin sorumluluğunuz,kim ne düşünürse düşünsün ya da kırılsın..

Başlarım kırılmasına ...
Çok ta fifimde olurdu şahsen, çocuğum söz konusu ise...
Babasına bile gürlerim yeri gelirse , ki kaldı ki dedesi hah !
Bir kere parla bakalım noluyor ...

Ben o hatayi bir kere yapardim. Siz iyi surekli izin vermissiniz. Assla gondermezdim onunla. İster darilsin ister sarilsin. Evladim herseyden onemli.

Evladınız her şeyden önce gelmeli bence.Elbette dedesidir,oynatır, parka götürebilir vs ama tek şartla..Gözü gibi bakacağına emin olmalısınız.Aksini yaşadığınızda yapmanız gereken tek şey önlem almak.İzin vermemek.Düşünüyorum;dedesi çocuğumu alıp apartmanın önünde yapayalnız, savunmasız bir şekilde bırakacak,arabasını almaya gidecek,ne yapacağımı kestiremiyorum bile :( Aklım,havsalam almıyor böyle bir davranışı.
Ya siz aşağıya indiğiniz de kızınızı bulamasaydınız?N'olurdu,n'apardınız bi düşünsenize..
Kayınpederinizin yaptığı şey akıl alır gibi değil,küçücük çocuk hiç tek başına bırakılır mı,bırakıldığında başına bir şey gelse bunun telafisi olur mu?Sizin annesi olarak buna bir daha "asla" müsaade etmemeniz lazım..
Rabbim hepimizin evlatlarını korusun ,acılarını göstermesin..

Çocuk konusunda darılacak kırılacak birşey yok.
Geç karşılarına güzelcene anlat. Etraftan örnekler ver. Örnek yoksa olabilecekleri birbir anlat.
Sonuçta evladın söz konusu. Yarın Allah göstermesin birşey olsa keşke uyarsaydım demezsin hemde işteyken aklında evladında kalmamış olur.
Benimde kızım daha ufak. Kimseye ne emanet ederim nede bakkala dahi göndermem. Herkese de derim. Ben nerde kızım orda. Aklım kalacağına yanımdan ayırmam derim.
Markete mi götürmek istediler, bende giderim. Cidden güvenemiyorum kimseye. Daha doğrusu etrafa güvenemiyorum. Kaşla göz arası neler neler olur. Etraf o kadar vicdansız insan dolu ki, hele ki kız çocuğun varsa 10 kat daha dikkatli tedbirli olunması gerekiyor.
Sen diyemezsen eşin söylesin. Kendi çocuklarına kolay kırılmazlar. Ama sende usturuplu bir şekilde söylersen sanmam sana da kırılsınlar. Dersin güvenmeme meselesi değil ama böyle böyle olabilir. Güvenmesem size bırakıp işe gitmezdim falan de.
Bu zamanda parkta 5 dakika değil, kapının önünde 2 dakika çocuğu tek başına bırakmaya gelmiyor. Cidden etraf çok pis insanlarla dolu. Bazen ben bile dışarı çıktığımda korkuyorum. İnsanın yanındaki çocuğu alıp kaçırıveriyorlar. Allah'ım herkesin çocuklarını korusun.

O kırılacak bu kırılacak, evladımın can sağlığı söz konusu olduğunda gözüm görmeyebilir kim kimdir nedir diye, herkesi kırabilirmişim gibi geliyor...
Onlar kırılmasın diye evladınıza Allah korusun bir araba çarparsa, sapığın teki kaçırırsa????
Kayınpederiniz belki de eşiniz kırılmadığıyla kalacak ama ya sonrası...
RAbbim korusun o sabi sübyanları...
Melekler hep koruyucusu olsun elbet, ancak dikkat çok önemli...

Bu mesajı yazabilmek için onları okumamış olmanız gerekiyor da ondan.
Yoksa okuyup da bu mesajı yazabilecek bir zihniyet olamayacağını düşünüyorum....

Sen de otur benim zihniyetimi sorgula ozaman, ne diyelim kolay gelsiiiiin:ssz::ssz: :ssz:

Sen de otur benim zihniyetimi sorgula ozaman, ne diyelim kolay gelsiiiiin:ssz::ssz: :ssz:

Evlat sahibi birinin, bu kadar duyarsız ve çocuğun hayatını tehlikeye atan birisine sırf kendi ailesi bakıyor, onlar da bakacak diye çocuğunun başına gelebilecek olası felaketlere rağmen emanet edebilme zihniyetini anlamaya benim mantığım yetmez.
Ve üstelik evladının bakımını taşın altına elini koymak diye nitelendiren birinin zihniyetini ne diye sorgulayayım.
İyi ki de böyle bir şeye mantığım yetmiyor.

arkadaşım çok haklısın çıldırılmayacak gibi değil
şu açıdan bak birde lütfen neyseki 3 haftalığına gelmişler, sayılı gün çabuk geçer derler
aynı evde sürekli beraber yaşayıp bu anlattıklarınızdan daha fazlasını yaşayan o kadar çok insan varki, mevlam beterinden korusun
onları kırmayarak çok iyi davranmışsınız emin olun, en ufak lafınızdan alınıp darılıp küsebilirlerdi

Evlat sahibi birinin, bu kadar duyarsız ve çocuğun hayatını tehlikeye atan birisine sırf kendi ailesi bakıyor, onlar da bakacak diye çocuğunun başına gelebilecek olası felaketlere rağmen emanet edebilme zihniyetini anlamaya benim mantığım yetmez.
Ve üstelik evladının bakımını taşın altına elini koymak diye nitelendiren birinin zihniyetini ne diye sorgulayayım.

Öfff yani işin gücün yok sanırım senin.Tam okumadım, gözattım.Bir süreliğine eşinin ailesi bakıyor diye gözü arkada kaldı diye düşündüm, yazdım, ayrıntıları sonra okudum ama laf anlatamıyorum sanırım.evlat sahipliğine de gelince, kimse benim anneliğime laf edemez ve emin ol ki kimse benden daha iyi anne olamaz.Bu kadar kesin net çiziyorum.Bana cvp da yazma rica edicem, sıkıldım çünkü.

Seni şu konuda da adınlatayım.Torun bakımında evet herkes taşın altına elini koyacak.Ben şuan bu sıkıntıyı yaşıyorum çünkü.Kızıma annem bakıyor.Kayınvalidemler yazlıkta.Yazın benim annem de yazlığa gidecek.Ve kayınvalidemin gelip kızıma bakması gerekiyor.Çünkü tatil benim ve benim gibi annesi bakanların da hakkı.Bilmem anlatabildim mi:28:

Back
X