Ben Kendimi Ne Yapacağım 😥

hayattmavisi

Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2022
158
40
18
25
Selam herkese.Çok üzgün olduğum konuyu paylaşacağım benim sorunum şu ben nerede ne konuşup nasıl davranacağımi bilmiyorum nasıl arkadaş edinilir falan ve hiç arkadaşım yok .Lisede çok zorbalığa uğradim yapı olarak sessiz sakindim çok iyi niyetli naifim üniversitede geçen sene 1 arkadaş dışında hiç arkadaşım olmadı .Yurtta da çok güler yüzlü sıcak davranıyorum ama kimse benimle arkadaş olmuyor mesela yemek yerken masalarına oturmami bile istemiyorlar .Bugün akşam yemeğnde oturdum diğer masalar boştu oturabilir miyim dedim uzun süre yüzüme baktı arkadaşı ayıp olmasın diye otur dedi çok kötü hissettim çok soğuk davranışlar .Cidden düşünüyorum ben ne yapabilirim nasıl davranmam gerekir hiç arkadaşım yok ve insanlar çok kötü soğuk . Lütfen yardımcı olursanız sevinirim

Insanlar kötü gercekten cok uzuluyorum cocuklar gençler icin.Bence kimsenin dötunu kaldirmayin gitmeyin oturabilirmiyim demeyin.Sanki yalnizligi seviyor gibi tek basiniza takilin.Kimseye hele hak etmeyene guleryuz de gostermeyin akisina birakin.Yalnizliktam zevk almaya bakin obelki o zaman kasmadiginiz icin kendiligindeñ olur.

Bir tık daha mesafeli olmalısın sana gülğmseyene gülümse konusanla konuş. Diper türlü malesef insanlara yaranılmıyor. Üniversitedeyken bazı arkadaslarım oldu iyi davranıp fedakarlık yapınca tepeden baktılar. Sonra insan yerine koymayınca hepsi yaranmaya çalıştı. Yanı anlayacağın sende değil problem. Sana nasıl gelirlerse sen öyle git. Arkadas olmaya calıstıgını belli etme. Hem belki tanıdıktan sonra sen arkadaş kalmayı istemeyeceksin. O yüzden küçük sohbetler et asansörde yemekhanede farklı farklı ınsanlarla. Diyalog kurmayı geliştir. Eskiden dışarda saat soramazdım kimseye ama kafede çalıştım bir ay sonra insan ilişkilerim düzeldi. Yavaşyavaş aşarsın kendini senin gibi birileri çıkar karşına sen seçersin arkadaşını. Rahat ol. Daha çok güven kendine o enerjin karşıya da gececektir

Hiç öyle düşünme seninle konuşmayanlarla konuşmana bile gerek yok sen derslerine odaklan evet arkadaş şart oluyor ama şöyle de yapabilirsin git yanlarına konuşmaya çalış belkide seni uzak zannediyorlar

Ben zaten sürekli olarak iletişim kuruyorum konuşuyorum herkesle ama kimse değer verip benimle arkadaş olmuyor

Ben zaten sürekli olarak iletişim kuruyorum konuşuyorum herkesle ama kimse değer verip benimle arkadaş olmuyor
Ben anlamadım başka bir sorun olmalı. Çünkü normalde bu tür insanların daha fazla arkadaşı olur.
Konuştuğun konular mı insanları rahatsız ediyor? Çok fazla mı konuşuyorsun ya da eleştiri mi yapıyorsun? Eğlenceli mi değilsin? Sürekli şikayetvari mi konuşuyorsun? Bir şey olmalı bu anlattıkların normal değil.

Kendinize benzeyen insanlara yaklaşmaya çalışın, okulda yurtta belli bir kitlesi oluşmuş arkadaş gruplarının arasına katılmaya çalışırsanız elbette ters yaparlar bu kim ne alaka diye. Arkadaş olmak böyle gidip zoraki tanışmak gibi olmuyor çok kendiliğinden gelişiyor. Zoraki bir akışı sosyal insanlar hemen fark eder ve rahatsız olurlar. Bu sebeple iyi bir gözlemle kendinize benzeyenlerle ortak alanlar oluşturmak gerek

Zamanla sizin gibi olan kişilerle arkadaşlık kurabilirsiniz diye düşünüyorum

Ünideki son senemde yurtta tek kişi kalıyordum son senem olduğu için de kimseye emek vermek istemedim sonuç olarak yurttan hiç arkadaşım yoktu. Önceki senelerden farklı olarak asla çaba göstermiyordum. Arkadaşlık biraz çaba göstermeye dayalı bence . Sohbet açmak, vakit yaratmak gerekiyor . Ortak plan bulmak ve yapmak biraz benzer bir nokta bulup ordan yürümek lazım . Dört beş ay önce yeni işe başladım herkes birbiriyle kanki modunda bir türlü arkadaşım olmuyordu ne zamanki iş yerinde sorun yaşamaya başlayıp dile getirdim ortak noktada buluştuk ve arkadaş olduk . Benim tecrübelerim bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…