Ben kotu bir annemiyim:(( yardimm

cansoe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2011
68
0
36
İzmir
Merhaba kizlar.. Ben yeni ise basladim ve bebegimi kreche birakiyorum.. 1 yasinda. Yanliz bi problem ciktiki onlar 5e kadar acik biz ise 6da alabiliyoruz bebegimizi.. Baska krechleri heryeri aradik cok cok cok dolu hepsi.. Simdi esim annemlere birakalim diyor ki baska caremiz de yok ama eger oraya birakirsam haftanin bi kac gunu gece orda kalmasi lazim.. Kendimi cok cok kotu hissediyorum nolur bana bi akil verin destege ihtiyacim var kendimi bebegime karsi suclu hissediyorum ((

ben kreş yerine çocukların anneane-babaannede kalması taraftarıyım... evet bi kaç saat kalıp oyun oynaması yeni arkadaşlıklar edinmesi,paylaşmayı öğrenmesi çok güzel ama bunun yanında aile ortamından ayrı kalıp o sıcaklıktan mahrum olması büyük bi eksiklik gibi geliyor bana. ben çocuklu annelerin ihtiyaç dışı çalışmasına da karşıyım çünkü çalışmak hayatın her zamanında mümkün olabilir belki ama o bebeğin gülüşü,konuşmaları annesiz geçen günleri bi daha geri gelmiyor malesef ...

bir süre bu şekilde idare etmek zorundaısnız gibi gözüküyor , yeni dönemde tekrar irtibata geçersiniz kreşlerle hemde bebeğiniz de biraz daha büyümüş olur ,

mecburiyetler bizi istemediğimiz şeyler yapmaya sürüklüyor bazen , maalesef şartlar bunu gerektiriyorsa bir süre katlanmanız sizi kötü anne yapmaz hem onunda geleceği için çalışıyorsunuz keyfinizden değil ya...

1 saat bırı alamazmı onu oradan?
annelerınde kalırsada yanı babaannede
haftanın 1 gunu kalsın hem dınlenmıs olursunuz olmazmı?

1 yaş bence kreş için çok çok erken… başka seçeneği olmayanlar için yapacak bir şey yok ama anne-baba gibi durumları olanlar değerlendirmeli. Neden birkaç gün göremeyeceksin bebeğini kayınvalidende kalırsa? Evde bakabilecek bir bakıcı düşünmedin mi? Ben olsa dünyanın yolu olsa bırakamam çocuğumu…

Evet cok erken bencede ama guzel seyler ogrenir diye.. Bizim is yerimiz bizim evden yarim saat kaynananlarda bizim evden 15 dkka ve bebgim erken yatiyor yoksa hic akaam birakmam ama 6 6 bucukda yatiyor cunku oglen uykusu uyumuyor artik.. Evde bakici buralarda pek olmuyor hep krecheler oluyor

Kayınvaliden alsın çocuğu, sende git 6da ondan al. eve gelincede yatırırsın. tam sana ihtiyacı olduğu zaman.

1 yaş ancak bebeklikten çocukluğa geçilmediği dönemdir ve 3 yaşa kadar son derece önemlidir.1 yaşında henüz kendini ifade edemiyor ki senin dilediğin şekilde öğrensin. kreş ne kadar iyi olursa olsun oradaki öğretmen en az 10 çocuğa bakacak ve işini ne kadar severse sevsin anne gibi elbet olamaz. bu durumda çocukla birebir ilgilenmek daha güzel. kayınvaliden gibi.. başka sorun yoksa tabi.

ikinci olarak da her şeyi iyi yazıyorsun sorun görünmüyor da neden şu kreşi " krech" diye yazıyorsun anlamadım.

çocuğunu kreşe bırakmış olman senin kötü bi anne olduğunu göstermez
bazen istemediğimiz şeyleri yapmak zorunda kalabiliriz

hemen yargılamadan önce bi düşünün isterseniz arkadaşlar
çalışmak zorunda olan bi anne başka ne yapabilir ya kreşe verecektir
yada anane babaneye verecek eve bakıcı alma fikri bunlardan daha kötü gibi geldi bana

bende şuan hamileyim ve çalışan bi anne olucam
hangi anne istemez ki çocuğunun her halini anında görmek
bu zaten acıtan bi konuyken yargılamak kimseye düşmez diye düşünüyorum

Uzmanlar bir yaşına kadar evde, aileleriyle olmalarını 1 yaşına girdiklerinde kreşe gide bileceklerini söylüyor. Bence kreşe saat 5 kadar gönderin, 1 saatcikda bir komşu yada arkadaşınız baka bilir para karşılığında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eşimin bir yakınıda bu şekilde çalışıyor. Kızlarını cuma akşamı alıyor pazartasi sabahı babaanneye bırakıyorlar. Malesef koşullar bazen bize bu tür zorunluluklar yaşatabiliyor. Onlar haftasonlarını çocuklarına ayırıp vicdan azaplarını dindirmeye çalışıyolar. Belki bebeğinizin şimdiden bu şekilde alışması sonradan bu durumu yadırgamasınada engel olur. Ya da bi çocuk pskiyatristine mi danışsanız. Onlar daha iyi bilirler. Sizde ona göre hareket edersiniz.

yahu insanlar dertlerini paylaşıyo ama bazı kişiler yargılamak laf yetiştirmek peşindeler.son zamanlarda moda oldu bu..
kadın zaten kendini yeterince kötü hissediyo siz suçlasanızda suçlamasanızda..
fikir verirken daha yumuşak olalım lütfen..

konu sahibi arkadaşım kendini suçlayacak bir durum yok.
işi bırakamıycagına göre ya kv bırakacaksın 6 da almak üzre ya da kvler 5 te kreşten alcak çocugu.

Aslında kres güzel bırsey ama cok kücük daha benım de var 2 bebegım ana ben 3 yasında ana okuluna vercem kv alsın sızon eve getırsın sen gelene kadar uyursada evde uyur.... Ben olsam bırakmam kv yada kendı annemde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…