Ben kötü bir anneyim.

Özellikle tv ve tablet konusunda cok dogru buluyorum. Kesinlikle izletilmemeli
Benim merak ettiğim birsey va
Misafirliğe gidildiğinde o evde tv acıksa ne yapıyorsunuz? O evin cocuguda çizgi film izliyorsa birde..
Birkaç kez öyle denk geldi. Kuzenin kızı izliyordu çizgi film vardı ama kızım bakmadı TV ye ilgisini çekmedi hiç ama sonra ne olur bilmiyorum şuan ilgilenmiyor

Devamlı yasak, asla bakma, yanımdan ayrılma, bunu elleme sürekli böyleyseniz çocukta tepki oluşur. İlerde gizli gizli iş çevirme ve yalan söyleme olasılığı artar.
Yasakçılık yerine kontrollü serbestlik sağlayın.
Mesela kumandayı eline alsın incelesin, beraber inceleyin. Merak mı ettin, gel bakalım,tuşları varmış, rengi şuymuş vs. vs... Sonra bırakır o onu elinden zaten.
Bunu yapmayı denemedim haklısın aslında belki biraz daha farklı bakmak lazım olaya. Bir an kumanda teknoloji kızıma zarar verir deyip çektim hep çektim ama bakmak lazım. Kızıma zarar vermeyebilir

Benım yorumumu atlamıssınız.
Tablet telefon tv bende her ıkı cocuguma kullandırtmamaya calısıyorum. Buyugu 9 yasında , kucugu 16 aylık zaten ona veremem.

Ama bu kadar engel olmak, bu kadar hayır demek kesınlıkle cocuk acısından gelısımını kostekleyen bısey bunu arastırın.
Suanda yaptıgınız hersey mutlaka sıze gerı donecek. Cantanızı neden karıstırtmıyorsunuz bırakın duyuları uyarılsın , her nesneye dokunabılsın ne var bunda?

İyi ya da kötü sonucu yaşayacak olan kim? Sizsiniz. Gerisi teferruat. Her anne kendi yöntemiyle doğru yaptığını düşünür, o yüzden kimseye birşey denilemez. Dışarısı konuşmayı çok seviyor, evet harikasınız deyip geçin. Ben öyle yapıyorum şahsen.
Örnek vereyim; Kızıma 2.5-3 yaşına kadar paketli gıda yedirmedim, çooook eleştirildim. Şimdi kreşe başladığından belli başlı şeyler kontrolümden çıktı. Çocuğum çikolata gördüğünde nazikçe alıp bir çırpıda yiyip bitiriyor. Bunu gören bir arkadaşım "bak çocuğa vermedin vermedin şimdi görmemişler gibi, elinden alınacakmış gibi yiyor, nasıl annelik vicdanın rahat ediyor " dedi. "Harika düşünüyorsun" dedim, o günden sonra görüşmüyoruz :)
Sanırım doğrusu bu bildiğini yap çok eleştiriyor bırak kendi çapında eylesin çevre 😂

12 aylık bebeğe telefon verilmez zaten.ben 6 yaşındaki çocuğuma yarım saat veriyorum. Kimsenin eşyası çantası karıştırılmaz vs bütün yaptıklarınız doğru fakat ortalık şımarık çocuk kaynıyor ve o şımarıklar benim kurallara uyan edepli çocuğumu alt edebilme yeteneğine sahip. Herhalde çocukları biraz özgür bırakmak gerek. Telefon kuralı hala geçerli.kardeşi konusuna gelince emin olun bu hayatta 12 aylık bebeğiniz için yaptığınız en güzel şey ona kardeş vermek. Arada yaş fatkı olmayınca öyle güzel arkadaş oluyorlar ki kimseye ihtiyaçları olmuyor. Benimkiler öyle mesela.evet çok yoruldum ama onlar öyle mutlu ki iyi ki arka arkaya doğurmuşum diyorum.
Umarım bende böyle söylerim ya. Peki uyku düzeni falan var mıydı ilk bebeğin ikinci gelince bozuldu mu ne yaptınız nasıl oldu ben biraz korkuyorum da 😉

Benım yorumumu atlamıssınız.
Tablet telefon tv bende her ıkı cocuguma kullandırtmamaya calısıyorum. Buyugu 9 yasında , kucugu 16 aylık zaten ona veremem.

Ama bu kadar engel olmak, bu kadar hayır demek kesınlıkle cocuk acısından gelısımını kostekleyen bısey bunu arastırın.
Suanda yaptıgınız hersey mutlaka sıze gerı donecek. Cantanızı neden karıstırtmıyorsunuz bırakın duyuları uyarılsın , her nesneye dokunabılsın ne var bunda?
Kusura bakma ben çok yorum vardı yazınca kayıyor bakamadım. Yani şu engel olma durumu sanırım şeyden kaynaklı sanki kızım karıştırırsa bunun doğal olduğunu düşünüyor gibi geliyor araştırıyor mu yoksa kötüye mi gider hep mi bakar yani çok idrak edemiyorum sanırım ben bunu bir pedagogla görüşsek iyi olacak. Hangi davranışın doğru olduğunu idrak edemiyorum insan çaresiz kalıyor eğitimciyim yıllarca eğitim gördüm ama kaldım yanlış düşünüyorum sanırım

Umarım bende böyle söylerim ya. Peki uyku düzeni falan var mıydı ilk bebeğin ikinci gelince bozuldu mu ne yaptınız nasıl oldu ben biraz korkuyorum da 😉
ilk oğlum mutsuzluktan çok fena hasta olmuştu onu hatırlıyorum , ilginizi hiç eksik etmeyin. Bebeği yanında fazla sevmemeye çalışın çünkü o da daha bebek. Bebekliğini yaşayamadan abi oldu benimki de oyüzden dikkatli olun. Zorlu bir dönem ama sonrası inanın çok güzel olacak

Merhabalar. Kızınız kaç yaşında? Benim 1 yaşında bir kızım var çok meraklı inatçı istediği olmayınca ağlıyor. 1 yaş sendromu diyolar galiba buna. Baskıcı olmakla arsız cocuk yetiştirmek apayrı uçlar. Siz kendiniz daha iyi bilirsinşz nasıl bir anne olduhunuzu. Biz burda ne desek sağlıkşı olmayacaktır. Kendi vicdanınız rahatsa o zaman sorun yok.ama onun istediği şeyleri onun zarar görmeyeceği şekilde yapabilirsiniz bunda ben bir sorun görmüyorum. Mesela 1 yaşında bebeğim ne anlıyacakki başkasının çantası kurcalanmazdan. Misafirliğe gittiğimizde örgü çantaları oluyo diyelim. İnsanlar içlerini boşaltıp kendileri veriyo bizimkine baksın diye anlamaz çünkü. Ağlatmaya değer mi değmez. Çocuklarımıza karşı anlayışlı olmalıyız ama dozunda diye düşünüyorum. Her istediği olan çocuk da doyumsuz arsız bir çocuga dönüşebiliyor. Anne olmak zor zanaat. Allah bütün annelere feraset versin

Valla hiç normal arkadaşların yok senin bak geçen konunda da söyledim sana iyi gelmeyen insanlarla görüşme. Ben çocuğuma TV izletmiyorum telefon vermiyorum bunları yapan insanlarla arkadaşlık yapamam. Neden yapamam herkesin anneliği kendine onlar kötü ben iyiyim diye değil ama çocukları benim çocuğumun yanında TV izleyecek, telefonla oynayacak benim çocuğum da isteyecek. Üstelik anaları tarafından tuhaf bakışlara maruz kalacağım. Mesela teyzemle görüşünce oğlunu başka odaya yolluyorum ya telefonu elinden bırak ya da başka odaya git diyorum. Çünkü kimsenin benim emeğimi heba etmesini istemiyorum. Ben çocuğumla evde o kadar zorlanıyorum ki TV açsam hipnoz olmuş gibi bakacak eminim hiç bana sarmayacak ama yapmıyorum. Bir ortama girdiğimde de kapattırırım o TV. Neden ben dikkat ederken başkaları çocuğumu buna maruz bıraksın? Aileme kızıyorum TV açtıkları zaman bizi niye çağırdınız çocukla ilgilenmeyecekseniz TV izleyeceksiniz biz gidelim diyorum. Boşversene neler demiyorlar ben çocuğa süt içirmiyorum ekmek un yedirmiyorum diye her telefonda çocuk aç çocuk aç diye başımın etini yiyorlar. Bunları yapan ailem, arkadaş olsa bağımı keserdim. Birkaç çocuklu arkadaşım var aynı kafadayız çocuklarımız biraraya geldiğinde kitap ve oyuncak dışında bir şeyle ilgilenmezler. Aksi durumda görüşmezdim
Siyez unuyla yapılmış ekmek yedirseniz ekmepin faydalı oldugunu söyleyen doktorlar da var. Yedirmeyin diyenler de gdo lu bugdaydan dolayı ekmek yemeyin diyorlar. Sütün bir faydası olmadıgı konusunda ben de aynı sekilde düşünüyorum. Galiba ama anne süttünü bırakınca verebilirim hergün olmasa da bilmiyorum. Ben doktor değilim ama nacizane fikrimi belirtmek istedim.

Siyez unuyla yapılmış ekmek yedirseniz ekmepin faydalı oldugunu söyleyen doktorlar da var. Yedirmeyin diyenler de gdo lu bugdaydan dolayı ekmek yemeyin diyorlar. Sütün bir faydası olmadıgı konusunda ben de aynı sekilde düşünüyorum. Galiba ama anne süttünü bırakınca verebilirim hergün olmasa da bilmiyorum. Ben doktor değilim ama nacizane fikrimi belirtmek istedim.
GDO dan dolayı değil glutenden dolayı ve şeker hastalığı yaptığı için yedirmiyoruz . Maalesef siyezde de gluten var. Karabuğdayda yok sadece. O da kısıtlı bulunuyor gerçeği çok az ve güvenilir üreticiyi bulmalı. Bir çölyak hastası kadar glutensiz besleyemiyoruz maalesef yine ayda bir çeyreğin yarısı kadar simit yiyor ya da çeyrek lahmacun yiyor biz yerken. Amacımız ekmeğe alışmasın bizim gibi ekmeksiz doymuyorum deyip bir ekmeği gömmesin 😂 benim yeğenim şu an aşırı ekmek tüketiyor sofrada ve artık alıştığı için ekmeksiz doymuyor daha ilkokulda, insülin direnci var ve kilolu gizli saklı ekmek yiyor bağımlı gibi. Yemese düzelecek. En iyisi baştan alıştırmamak.

Ben kötü bir anneyim çünkü kızıma telefon vermiyorum, televizyon izletmiyorum, onu her yere götürüyorum, kızımın başka insanların çantalarını karıştırmasına izin vermiyorum, başkalarının dolaplarını karıştırmasına izin vermiyorum, kızıma sarılıp uyuduğum için kötüyüm, kızımı anlamadığı halde yoruyorum anlatıp yanlış yaptığını anlamasını bekliyorum, kötüyüm çünkü ben bebeğimin biz gezmede içeride otururken onun tek başına başka odalarda gezmesine izin vermiyorum, kızımın rahat bırakmıyorum. Ben gerçekten kötü müyüm? Onu servet bırakmadığı için. He bir de şu var. 12 aylık bebeğimin kardeşi olacağı için de kötüyüm. Arkadaş ben kötü müyüm? Bir ben mi böyle davranıyorum. Demeye geldim kızlar çok sıkıldım kaç gündür çokkkk sıkıldım çokkkk etrafımda bunları duymak kendime mi çeki düzen vereyim etrafıma mı ayar vereyim anlamadım ya çok yoruldum ben artık
:KK45::KK70::KK70:Hoppa
Ahh ah şu hamilelikte hormonlar yok mu i sani böyle yapiyor.
Sağlikla kucağiniza alin bebeğinizi.ve gülün gezin eğlenin.doğumdan sonra biraz koşuşturacaksiniz iki bebekle çünkü.

ilk oğlum mutsuzluktan çok fena hasta olmuştu onu hatırlıyorum , ilginizi hiç eksik etmeyin. Bebeği yanında fazla sevmemeye çalışın çünkü o da daha bebek. Bebekliğini yaşayamadan abi oldu benimki de oyüzden dikkatli olun. Zorlu bir dönem ama sonrası inanın çok güzel olacak
İnşallah öyle olur. Bende şimdi düşünüyorum bebeği Emzir koy olacak sanırım bir süre kızım hassas çünkü biraz dikkat etmek lazım. İnşallah güzel atlatır güzel günlere gideriz

Merhabalar. Kızınız kaç yaşında? Benim 1 yaşında bir kızım var çok meraklı inatçı istediği olmayınca ağlıyor. 1 yaş sendromu diyolar galiba buna. Baskıcı olmakla arsız cocuk yetiştirmek apayrı uçlar. Siz kendiniz daha iyi bilirsinşz nasıl bir anne olduhunuzu. Biz burda ne desek sağlıkşı olmayacaktır. Kendi vicdanınız rahatsa o zaman sorun yok.ama onun istediği şeyleri onun zarar görmeyeceği şekilde yapabilirsiniz bunda ben bir sorun görmüyorum. Mesela 1 yaşında bebeğim ne anlıyacakki başkasının çantası kurcalanmazdan. Misafirliğe gittiğimizde örgü çantaları oluyo diyelim. İnsanlar içlerini boşaltıp kendileri veriyo bizimkine baksın diye anlamaz çünkü. Ağlatmaya değer mi değmez. Çocuklarımıza karşı anlayışlı olmalıyız ama dozunda diye düşünüyorum. Her istediği olan çocuk da doyumsuz arsız bir çocuga dönüşebiliyor. Anne olmak zor zanaat. Allah bütün annelere feraset versin
Kızım henüz 1 yaşında. Kol çantası isteyince korkuyorum kötü alışır diye. Belki saçma nebilim. Sürekli he eşeti çok ayrıntılı düşünüyorum sanırım ben dikkat etsem bir yardım alsam daha iyi olacak

Kızım henüz 1 yaşında. Kol çantası isteyince korkuyorum kötü alışır diye. Belki saçma nebilim. Sürekli he eşeti çok ayrıntılı düşünüyorum sanırım ben dikkat etsem bir yardım alsam daha iyi olacak
Neye alışacak ki ?bazen birşeyi elde edemediklerinde de ısrara devam ediyorlar .cantayı biraz kurcalasın atar zaten kenara hemen .ben bu gibi durumlarda veriyorum merakı gidiyor

Hiçbir şeyi fazla abartmamak gerek bence. Bunlar bize yazdıkların ama durumu onlar daha net görüyor olabilir. Hepten salmamak lazım tabi ama çocuğu da kafese kapatmak ne kadar doğru?

Back
X