• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi abartıyorum sizce?

missmelek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2010
120
1
0
İstanbul
evliliğime 45 gün kaldı.

ev tuttuk, sadece istediği semt olsun diye, mutfağına iki kişinin zor gireceği bir eve 700 tl kira 1500 depozito ödedik. sevmediğim bir semt, küçücük bakımsız bir ev, ailemden uzak... ama sebep ne? nişanlım öyle istedi...

hadi dedim belki başka yerlerden döner bana, onu bu konuda zorlamayayım mutlu olsun ki o da beni istediğim bir konuda mutlu etsin... evlilik fedakarlık işi ya güya.

gelinlik bakıyoruz, gittik en ucuz diken neresi varsa orayı bulduk... sonuç ne mi? gelinlik paçavra gibi birşey olmuş. şimdi güya düzeltecek diken kadın da bişeye benzeyecek, bekle ki yaz gelsin.

eşya bakıyoruz. ona heveslenme, ben şu renk istemem, ben bunu istemem, şöyle olsun bu olsun şu renk olsun,,, ben bunu beğendim diyorum, gösterdiğim şeye bakmadan onun dışında ne beğendin?? diye soruyor bana. onun dışında beğendiklerimi göstersemde zevklerimiz tutmuyor diye asla düşünmüyor, bakmıyor, görmüyor.

karşındaki insanın mutlu olmasıyla mutlu olmak diye birşey vardır ya, kapısından bile uğramamış.

nişandan beri ne ailem ne ben şu da şöyle olsun demedik, sonrasında da ağzımı açmaya yetkim olmadığını gördüm.

eşya meşya çok mu önemli? eşyayı geçiyor bu noktada mesele. kendimi son derece değersiz hissettiriyor bana. çok üzgünüm. kimseye anlatamıyorum, buraya yazıp rahatladım.

ben klasik eşya sevmiyorum
biz evlenirken eşim klasik eşyalar beğendi
gelinliği görümcemin tarif ettiği yerlerden baktık
çoğunu onlar karşılıyordu zaten
bende pek sesimi çıkarmamıştım
mutfak dolabı yaptırıcaktık
ben oraya yaptırmak istemiyorum dedim
eşim dinlemedi normal marangoza yaptırdı
bu sene 9 senemiz
yatak odası hariç hepsini değiştirdim mutfağıda
beğenmiyordum hiçbirini
bence evlenirken içine sinmeli asgaride olsa
ortak seçmelisiniz
yada yatak odasını onun zevkine göre oturma odasını senin zevkine göre olabilir

Konusmayı deneyin elbette!
Kendi sadece yasamayacak o evde birlikte yasayacaksınız..
Yaptıgı cok bencilce.
Herseye tek basına karar veremeyecigini bilmesi lazım.

evliliğime 45 gün kaldı.

ev tuttuk, sadece istediği semt olsun diye, mutfağına iki kişinin zor gireceği bir eve 700 tl kira 1500 depozito ödedik. sevmediğim bir semt, küçücük bakımsız bir ev, ailemden uzak... ama sebep ne? nişanlım öyle istedi...

hadi dedim belki başka yerlerden döner bana, onu bu konuda zorlamayayım mutlu olsun ki o da beni istediğim bir konuda mutlu etsin... evlilik fedakarlık işi ya güya.

gelinlik bakıyoruz, gittik en ucuz diken neresi varsa orayı bulduk... sonuç ne mi? gelinlik paçavra gibi birşey olmuş. şimdi güya düzeltecek diken kadın da bişeye benzeyecek, bekle ki yaz gelsin.

eşya bakıyoruz. ona heveslenme, ben şu renk istemem, ben bunu istemem, şöyle olsun bu olsun şu renk olsun,,, ben bunu beğendim diyorum, gösterdiğim şeye bakmadan onun dışında ne beğendin?? diye soruyor bana. onun dışında beğendiklerimi göstersemde zevklerimiz tutmuyor diye asla düşünmüyor, bakmıyor, görmüyor.

karşındaki insanın mutlu olmasıyla mutlu olmak diye birşey vardır ya, kapısından bile uğramamış.

nişandan beri ne ailem ne ben şu da şöyle olsun demedik, sonrasında da ağzımı açmaya yetkim olmadığını gördüm.

eşya meşya çok mu önemli? eşyayı geçiyor bu noktada mesele. kendimi son derece değersiz hissettiriyor bana. çok üzgünüm. kimseye anlatamıyorum, buraya yazıp rahatladım.

değersiz hissetmekte son derece haklısın, hiç abarttığını düşünmedim
tamam nişanlının mutluluğla mutlu olabilirsin ama bu karşılıklı olmalı, oda seni mutlu görünce mutlu olmalı
ama ben burda böyle karşılıklı bi şey görmedim
en azından gelinliğin istediğin gibi olsun, en azından bu konuda diret bence

Biraz bencilce davranmış sanki
Bu dönemler olabilir böyle şeyler,fazla gerilmeyin
45 gün kalmış evliliğinize ama yine de
oturup konuşun birazda sizin dedikleriniz olsun...

değersiz hissetmen çok normal canım. bu dönemler çok hassas oluyor ama eşin sanırım maadi açıdan bakıyor.yine de senin zevkine saygı göstermeyi öğrenmeli.oturp konuşun canım sonuçta o evin hanımı sen olacaksın beğenmediğin eşyalara ne diye para veresiniz ki. içine sinmeyen şeyleri aldırma.özellikle gelinlik. gelin sensin, eşin değil.

çok haklısın canım sen onun isteklerini göz önünde bulunduruyorsan nişanlında seni dinlemeli
herşeye kendi karar vermemeli bu resmen bencillik karşındakini hiçe saymaktır:20:
diret canım ben şunu istiyorum başkasını kullanmam boşuna alma de
kırıldığını üzüldüğünü belli et fazla fedakarlık yapma biraz dişli olmak gerek bu zamanda:31:

konuştum arkadaşlar çok konuşmayı denedim. ama her zaman kendini haklı çıkarmayı başarıyor. bir başlıyor konuşmaya, bırakın kendimi ifade etmeyi, o susana kadar tükeniyorum resmen.

meselesi maddiyat da değil aslında, mesela yine evden örnek vereyim, 500-600 tl çok güzel evler bulabiliyorken o daha fazlasını ödeyerek istemediğim bir eve (zaten istenmeyecek bir eve) karar kıldı. ne zaman konuşmaya kalksam susturuyor baskın çıkmaya çalışıyorum bu sefer bağırıp çağırmaya başlıyor.

ama bende 25 yaşında temiz bir ailenin kızıyım, ve benim de heveslerim var ve inanın bunlar çok ufak ufak şeyler, hiçbir zaman maddiyatçı biri olmadım, hatta bunu o kadar abarttım ki acıksam acıktım demiyorum yani düşünün. bende bir tuhafım kabul ediyorum. yatak odamı bile alırken ben şunu sevmem ben bunu sevmem diyip hiç beğenmediğim ve asla da beğenmeyeceğim ısınmayacağım bir takım aldırdı bana.

hiç böyle şeyler yaşayacağım aklıma gelmezdi. beni öyle bir duruma getirdiki, bu akşam nişanı bozmayı bile düşünüyorum.

konuştum arkadaşlar çok konuşmayı denedim. ama her zaman kendini haklı çıkarmayı başarıyor. bir başlıyor konuşmaya, bırakın kendimi ifade etmeyi, o susana kadar tükeniyorum resmen.

meselesi maddiyat da değil aslında, mesela yine evden örnek vereyim, 500-600 tl çok güzel evler bulabiliyorken o daha fazlasını ödeyerek istemediğim bir eve (zaten istenmeyecek bir eve) karar kıldı. ne zaman konuşmaya kalksam susturuyor baskın çıkmaya çalışıyorum bu sefer bağırıp çağırmaya başlıyor.

ama bende 25 yaşında temiz bir ailenin kızıyım, ve benim de heveslerim var ve inanın bunlar çok ufak ufak şeyler, hiçbir zaman maddiyatçı biri olmadım, hatta bunu o kadar abarttım ki acıksam acıktım demiyorum yani düşünün. bende bir tuhafım kabul ediyorum. yatak odamı bile alırken ben şunu sevmem ben bunu sevmem diyip hiç beğenmediğim ve asla da beğenmeyeceğim ısınmayacağım bir takım aldırdı bana.

hiç böyle şeyler yaşayacağım aklıma gelmezdi. beni öyle bir duruma getirdiki, bu akşam nişanı bozmayı bile düşünüyorum.

ohh hem seni konuşturmuyor hemde konuşma diye bağırıp çağırıyor, ne ala memleket...
peki siz evlenince nasıl iletişim kurcaksınız canım bu şekilde, fırçayı yiyip oturcaksın sanırım
bence iyi düşün ya da nişanlına bi mail at bu konu ile alakalı, konuşamamanızla alakalı, konuşturmadığın için mail atmak zorunda kaldım de
bence sizin asıl probleminiz daha ağır

Genelde niyeyse erkekler nişanlılık başladığı andan itibaren bi egemenliğin kendinde olduğunu ögtsemrek ister.
Ama!
Bu kadarıda ayıp olmuş bence, tamam maddi açıdan seçimler yapmak zorunda olabilrsiniz.Bende aynı şekilde evlendim ama sonuç olarak ucuzda olsa yine ortak olarak uzlaşambildiğimiz bişeyde BERABER karar kıldık. Acil tarafından nişanlınla oturup konuyu konuşmalısın. 2 tarafta birbirine saygılı olmalı, bitaraf dengeyi kaybederse üzülen hep tek taraf olur.Konuşursun olmazsa anlamzsa bitirmelisin bence. Tek taraflı fedakarlık bi yere kadar çünkü:93:

ay dur..hemen ööle nişanı falan bozma.belki ailesi çok baskı yapıyodur.illa da bizim istediğimiz gibi olsun diye.ben de 9 yıllık evliyim.inan ki eşim de ben de o günleri mutlu anmak yerine hep gerilerek anıyoruz.bir valiz alınması bile mesele haline hatta kavgaya dönüşmüştü.sabaha kadar ağladığımı bilirim.ama şimdi çok mutluyuz.2 de çocuğumuz var.sen politik davran.yaklaşma ve konuşma yöntemini gözden geçir.unutma,kadın isterse birçok olayı kendi lehine çevirebilir.eğer seviyorsan akıllı ol....

Söz söyleme hakkınız o kadar elinizden alınmış ki, şu durumda bile "ben mi abartıyorum?" diye soruyorsunuz?

Size akıl vermek haddim değil, ama bi düşünün, hayatınızda yepyeni, içinde sevdiğiniz adam olan bir sayfa açmak için mi evleneceksiniz, yoksa o adamın hayatındaki sığıntı olmak için mi? Hep yok mu sayılacaksınız? Tamamen sizi ilgilendiren konularda bile ağzınızı açamayacak mısınız?

Bunun adı evlilik mi?

aslında bence mektup yaz.kağıdı eline alıp okuması daha etkili olablir.hem sen de yazarken daha rahat davranırsın.arkadaşın da dediği gibi,konuşturmuyorsun diye yazmayı tercih ettim diyebilirsin..:44:

ay dur..hemen ööle nişanı falan bozma.belki ailesi çok baskı yapıyodur.illa da bizim istediğimiz gibi olsun diye.ben de 9 yıllık evliyim.inan ki eşim de ben de o günleri mutlu anmak yerine hep gerilerek anıyoruz.bir valiz alınması bile mesele haline hatta kavgaya dönüşmüştü.sabaha kadar ağladığımı bilirim.ama şimdi çok mutluyuz.2 de çocuğumuz var.sen politik davran.yaklaşma ve konuşma yöntemini gözden geçir.unutma,kadın isterse birçok olayı kendi lehine çevirebilir.eğer seviyorsan akıllı ol....

Ama sonuçta bi ömür boyu aynı yastıkta uyuyacağı insana böyle bi baskı olayı varsa bile konuşması gerekemzmi? Canım durum böyle böyle buna göre idare edecek bişeyle ryapalım vs dese zaten bu kız böyle üzüntü yaşamaz kendini böyle hissetmez diye düşünmekteyim

Ama sonuçta bi ömür boyu aynı yastıkta uyuyacağı insana böyle bi baskı olayı varsa bile konuşması gerekemzmi? Canım durum böyle böyle buna göre idare edecek bişeyle ryapalım vs dese zaten bu kız böyle üzüntü yaşamaz kendini böyle hissetmez diye düşünmekteyim

doğru söylüyosun aslında..yani ben en azından eşimle konuşunca haklısın ama napalım falan diyodu..orta yol buluyorduk ama ne bileyim yaa zor işler bunlar.hemen ööle kaldır at gitsin de denmiyoki..:(

doğru söylüyosun aslında..yani ben en azından eşimle konuşunca haklısın ama napalım falan diyodu..orta yol buluyorduk ama ne bileyim yaa zor işler bunlar.hemen ööle kaldır at gitsin de denmiyoki..:(

Aynen ama arkadaşımız baya bi süredir bu sıkıntıdan muzdarip olmuş. Yani nişanlısı tutanacağı bi dal bırakmadığı için içinde gelgitler yaşıyor. Elbetteki her nişanlılık evliik arefesinde gerginlikler yaşanıyor yaşanmasınada bu şekilde olanından değil. Dediğin gibi belki mektup gibi bişeyler yazabilir.

hepimiz bayanız ve kadınların fıtratına dair bazı şeyler vardır. benim de öyle küçücük heveslerim öyle bir boğazıma dizildi ki çok bunaldım. binbir hevesle hazırladığımız murfak perdelerim, masa örtülerim hepsi belki birgün kullanılır diye rafa kaldırıldı. bunun karşılığında bir teşekkür alsam hiç aklıma bile gelmeyecek ama sonuç bu olunca koca bir hayal kırıklığı yaşıyorum.

çok mu önemli perde örtü? asla değil.. ama işte mesele onun bencilliği. ve her konuda beni haksız görmesi. çok zormuş ya bu aşamada bunları yaşamak.

mektup gibi değil de madde madde sıraladım sıkıntılarımı ve koca 4 sayfayı 3 dakikada doldurdum, öyle dolmuşum ki. akşama konuşucam ne olacak sonuç bilmiyorum. bir insanı değiştirebilir miyim, hiç sanmıyorum. belki değişir diyerek biriyle evlenilir mi, büyük bir hata olur biliyorum.

tek kendisi oturmayacakki o evde bekar evi döşemiyor
evlilik ortak yaşam ortak kararlar asgaride olsa
neden insanlar evlenir tam idrak edemedi nişanlınız sanırım
ailenle yaşarken fazla karışamazsın zaten
ama benim evim diyeceyiniz yerde ikinizin paylaşımlarıyla döşenmeli ikinizide yansıtmalı
ozaman sizin eviniz olur

Back
X