Ben mi abartıyorum

zehsdk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2020
54
21
3
Arkadaşlar ben eşimin memleketide yaşıyorum. Ben ve eşimde memuruz çok şükür durumumuz iyi bunu söylemenin nedeni şu; benim bebeğim var 1yasinda gorumcelerim ellerinde ne kıyafet varsa toplayıp bana yolluyorlar ama kıyafet dediğim zibindan tutunda çoraba kadar... benim ilk çocuğum hevesim var temiz temiz alıp giydirmek istiyorum. Gonderdikleri lekeleri cikmayanda var genişleyip sünmüş olanda var ne ararsanız yani.Bana gonderdikleri kıyafetler 4yasinda bile giyecekleri var ben bunu 3yil nerde saklayacam. Bunları bı ihtiyaç sahibine verilse daha iyi olur.. ben giydirmek istemiyorum ama çocuklar çabuk büyüyor yazık oluyor bilmem ne diye diye evlerinde 2parca küçülen olsa gönderiyorlar. Ben istemiyorum deyince eşime ayıp olur diye beni susturuyor. Ama artık doldum yeminle evden gitsin diye herşeyde bana verilmez ki. Ben alacak durumdayım çok şükür ben istemiyorum bı başkasının verdiğini sabrım kalmadı. Çok güzel temiz eşyaları olur birkaç parça onları verse neyse.calismayan oyuncakları bile yolluyorlar... Bide bu yaptıklarıyla övünüyor kaynanam hiç kıyafet ihtiyacı yok diye ve bebegime şimdiye kadar bı çorap almisligi yok yeminle (alacak durumu var).

Arkadaşlar ben eşimin memleketide yaşıyorum. Ben ve eşimde memuruz çok şükür durumumuz iyi bunu söylemenin nedeni şu; benim bebeğim var 1yasinda gorumcelerim ellerinde ne kıyafet varsa toplayıp bana yolluyorlar ama kıyafet dediğim zibindan tutunda çoraba kadar... benim ilk çocuğum hevesim var temiz temiz alıp giydirmek istiyorum. Gonderdikleri lekeleri cikmayanda var genişleyip sünmüş olanda var ne ararsanız yani.Bana gonderdikleri kıyafetler 4yasinda bile giyecekleri var ben bunu 3yil nerde saklayacam. Bunları bı ihtiyaç sahibine verilse daha iyi olur.. ben giydirmek istemiyorum ama çocuklar çabuk büyüyor yazık oluyor bilmem ne diye diye evlerinde 2parca küçülen olsa gönderiyorlar. Ben istemiyorum deyince eşime ayıp olur diye beni susturuyor. Ama artık doldum yeminle evden gitsin diye herşeyde bana verilmez ki. Ben alacak durumdayım çok şükür ben istemiyorum bı başkasının verdiğini sabrım kalmadı. Çok güzel temiz eşyaları olur birkaç parça onları verse neyse.calismayan oyuncakları bile yolluyorlar... Bide bu yaptıklarıyla övünüyor kaynanam hiç kıyafet ihtiyacı yok diye ve bebegime şimdiye kadar bı çorap almisligi yok yeminle (alacak durumu var).
Bunu onlar bilse yollamazlar, bir de
onlarla mi paylassaniz bu düşüncelerinizi?

Bir de ekleme yapayım evet haklısınız, istemediğinizi bilsinler.

İnsanlara istemediğinizi söyleyin, belki kendilerince iyi birşey yaptıklarını düşünüyorlardır. Sizin ihtiyaç sahibi olmadığınızı anlatın. Eğer illaki evdeki eskileri vermek istiyorlarsa ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak kurumlara vermeleri gerektiğini söyleyin. Hala vermeye devam ederlerse başka türlü de konuşursunuz.

Durumunuz iyi olabilir ama bence kendi ozendiklerinizden sıfır alın özel yerlerde giydirmek üzere onların verdiklerini daha günlük giydirebilirsiniz. Bende memurum arkadaşlarımla hep birbirimizin aldıklarıyla buyuttuk çocuklarımızı. Aynı kıyafetler 4 cocuk büyüttü nerdeyse. Cocuklar gercekten cok cabuk büyüyor çoğunu giydiremiyoruz bile.

Ee dinlemeyin eşinizi konuşun açık açık .
Teşekkür ederim ama artık evimde yer kalmadı bana eşya yollamayın istemiyorum deyin.
Yolladıklarını da çok iyi olanlari seçip geri kalanları verin dağıtın en kötü iyice poşetleyip çöpün kenarına koyun alıyorlar insanlar.

Birlerine verip ben onları verdim hevesim var yeni alcam demek bence gayet normal.. kimse alınmaz asıl verirler sonra giydirdğinizi görmezlerse alınırlar

Net bir söylem yok kendi kendinize kurmuşsunuz. Ben hamile kaldım teklif eden herkese net bir şekilde teşekkür ederim ama biz ailecek çok özeniyoruz ve hiçbirşey içimizde kalmasın o yüzden kimseden birşey istemiyorum diye belirttim. Kızım 5 yaşında başkasının çorabını bile giymemiştir. Çünkü giydirmeyeceğimi bilirler. Bu hayatta birşeyleri istemiyorsanız tavrınız net ve hayır demesini bileceksiniz yoksa kimse sizin ne istediğinizi anlamaz.

Göndermeuin dediğin halde geliyorsa, çöpe at bunu duysunlar bir daha öyle birşey yapamazlar çör çöp yollayıp yaron öbürgn de biz sana neler neler yaptık derler at çöpe gitsin

Onlar belli ki kendilerince size iyi niyet gösteriyor. Teşekkür edip geçin işte. Nasıl verilen hediyeyi bunu beğenmedim diyip geri vermek ayıpsa böyle söylemek de ayıp. İstemiyorsan ver başkasına gitsin büyütecek bir şey yok.

Valla ben de girumcelerimin eltimin kucuklukleriyle o kadar rahat ettim ki . Bebeğime isteodigm her kıyafeti aldım içimde hiçbir şey kalmadı . Onların gönderdiklernden ev için bile olsa begenmediklerimi gönderdim . Dışarı çıkarken hep kendi aldıklarımdan giydirdim . Evde de bazen kendi aldıklarından giydirdim . Ama onların gönderdikleri de evde öyle işe yaradı ki günlükte. Çocuk bu durmadan kusuyo, buyuyo bu sefer yemek dokuyo su dokuyo bazen günde 4 çıtçıt degistiriyorum . Bu sefer onların gönderdikleri zaten kirlenmiş oluyo yeni aldiklarim her zmaan elimin altında mis gibi tertemiz istediğim zamns da onları giydiriyorum.

Onlar belli ki kendilerince size iyi niyet gösteriyor. Teşekkür edip geçin işte. Nasıl verilen hediyeyi bunu beğenmedim diyip geri vermek ayıpsa böyle söylemek de ayıp. İstemiyorsan ver başkasına gitsin büyütecek bir şey yok.
Niye ayıp olsun?
İstemediğim, talep etmediğim tersine hoşuma gitmeyen bir şey verildiğinde/yapıldığında niye teşekkür edeyim?
İnsan istemediği, hoşlanmadığı bir şeyi usulünce, üslubuyla söyleyebilmeli.
Bu 'ayıp' konusu bizim toplumumuza has ve bence pek çok toplumsal sorunun kökeninde 'ayıp korkusu' var.
Elbette toplumsal bazı normları,
görgü kurallarını yok sayalım demiyorum
ama ayıp olmasın diye herkesin,
her yaptığını hoşgörmek bana doğru gelmiyor.

Back
X