Ben mi abartıyorum

Kiz kardesim kizinin nesi var nesi yok sagolsun verdi vermeye de devam ediyor. Dedigin gibi lekesi olan yanlamasina sunen cok onlari evde giydiriyorum ki zaten bi yere cikamiyoruz iyi olanlari bile evde giydirmeye basladim. Istemiyosaniz acikca soyleyin 1 2 laf etselerde sonra unutulur. Cokta eski olanlari atin madem giydirdim attim dersiniz

Ben sizi anliyorum. Benim de basima geldi. Kendi atamadigi, evinde yer kaplayan esyalari vermek yardim olmuyor. Bir elemek lazim. Mesela benim oglum yaz dogumlu, bana yenidogan kislik kiyafeti vermenin ne anlami var? Ben de hepsini bana gelen yardimciya verdim. Bir daha da bana bir sey verecekse elemesini, her seye ihtiyacim olmadigini soyledim. Zaten evimde fazla esya sevmiyorum, bi de milletin yukune evimde yer acamam.

Bende herseyı alıyorum ama tanıdık bırı zıbın fılan verse gıydırırım bende herseyı ben alayım edeyım dedım ama yetısmek mumkun olmuyor ama herkesın verdıgını gıydırmem tanıdık olsada temız olduguna emın olmam lazım. Bence sız ıhtıyac sahıbı bırılerı bulun emınım coktur geldıkce ona gonderırsınız hem kalp kırmamıs hemde sevap kazanmıs olursunuz burdan bıle elbıse ıstıyenler oluyor. Muhakkak ıhtıyac sahıbı vardır buna kattısınız olur. Mubarek ramazan günlerinden.

Abimin ve ablamın çocuklarının giymediklerini de bana verirler.

Onlara 3 ayrı muamele gösteriyorum:
(1) güzelmiş, bunları çocuklarım giyer, dolaba ya da çekmeceye,
(2) temizmiş, ama çocuklarıma giydirmem, bunlar giysi paylaşım kutusuna,
(3) bunlar çok eski, ne benim çocuklarım ne de başka bir çocuk giyemez, bunlar çöpe.

Olumsuz duygusal bir etkileşime girmiyorum bu giysiler üzerinden kardeşlerimle (bunu mu bana göndermişler, ne kadar düşüncesizler vs). Tersine bir kaç çok güzel şey çıkıyor aralarından mutlu oluyorum (ooo ne kadar şık bir elbise)...

Niye ayıp olsun?
İstemediğim, talep etmediğim tersine hoşuma gitmeyen bir şey verildiğinde/yapıldığında niye teşekkür edeyim?
İnsan istemediği, hoşlanmadığı bir şeyi usulünce, üslubuyla söyleyebilmeli.
Bu 'ayıp' konusu bizim toplumumuza has ve bence pek çok toplumsal sorunun kökeninde 'ayıp korkusu' var.
Elbette toplumsal bazı normları,
görgü kurallarını yok sayalım demiyorum
ama ayıp olmasın diye herkesin,
her yaptığını hoşgörmek bana doğru gelmiyor.
Ben
Niye ayıp olsun?
İstemediğim, talep etmediğim tersine hoşuma gitmeyen bir şey verildiğinde/yapıldığında niye teşekkür edeyim?
İnsan istemediği, hoşlanmadığı bir şeyi usulünce, üslubuyla söyleyebilmeli.
Bu 'ayıp' konusu bizim toplumumuza has ve bence pek çok toplumsal sorunun kökeninde 'ayıp korkusu' var.
Elbette toplumsal bazı normları,
görgü kurallarını yok sayalım demiyorum
ama ayıp olmasın diye herkesin,
her yaptığını hoşgörmek bana doğru gelmiyor.
akıllarınca hediye veriyorlar işte ne var ki bunda, beğenmiyorsa kullanmaz veya başkasına verir. Öbür türlü istemediğini söyleyip tatsızlığa sebep olmaya gerek yok. Karşı tarafın bunu ters anlaması muhtemel. Sonrasında yine konu sahibinin kendi başı ağrıyacak.

Ben olsam söylerdim istemiyorum diye ama madem söylemeye cekiniyorsunuz gelen kıyafetleri siz ihtiyacı olan birine verin hepsini. Bunu da laf arasında geçirin ihtiyacı olan biri vardı çok şükür bizim alacak durumumuz var onlara verdim deyin bir daha göndereceklerini sanmam.

Benzer bir durum yasadigimda gondermemelerini rica ettim. Zevkime gore almak istedigimi bunun icin calisitgimizi ve durumumuzun iyi oldugunu. Esimin babannesiydi kavanoz vs gondermisti ilk evlendigimizde ben yokken. Kayinvalidem hepsini geri aldi ben kullanmiyorum dedigimde birine verdi. Acik acik kirmadan soyleyin bir kez devam derlerse almadan dagitin.

Kıyafet atma kutuları oluyor bazı belediyelerin geridönüsüm gibi sen kiyaferlerini atiyorsun onlar itiyac sahiplerine ulastiriyor

Arkadaşlar çok sağolun ama kıyafetleri geri vermemi istemişler işim bittikten sonra yani hayır kurumuna yada birilerine veremiyorum maleseff

Arkadaşlar ben eşimin memleketide yaşıyorum. Ben ve eşimde memuruz çok şükür durumumuz iyi bunu söylemenin nedeni şu; benim bebeğim var 1yasinda gorumcelerim ellerinde ne kıyafet varsa toplayıp bana yolluyorlar ama kıyafet dediğim zibindan tutunda çoraba kadar... benim ilk çocuğum hevesim var temiz temiz alıp giydirmek istiyorum. Gonderdikleri lekeleri cikmayanda var genişleyip sünmüş olanda var ne ararsanız yani.Bana gonderdikleri kıyafetler 4yasinda bile giyecekleri var ben bunu 3yil nerde saklayacam. Bunları bı ihtiyaç sahibine verilse daha iyi olur.. ben giydirmek istemiyorum ama çocuklar çabuk büyüyor yazık oluyor bilmem ne diye diye evlerinde 2parca küçülen olsa gönderiyorlar. Ben istemiyorum deyince eşime ayıp olur diye beni susturuyor. Ama artık doldum yeminle evden gitsin diye herşeyde bana verilmez ki. Ben alacak durumdayım çok şükür ben istemiyorum bı başkasının verdiğini sabrım kalmadı. Çok güzel temiz eşyaları olur birkaç parça onları verse neyse.calismayan oyuncakları bile yolluyorlar... Bide bu yaptıklarıyla övünüyor kaynanam hiç kıyafet ihtiyacı yok diye ve bebegime şimdiye kadar bı çorap almisligi yok yeminle (alacak durumu var).
evet tam olarak sen abartıyorsun.

Arkadaşlar çok sağolun ama kıyafetleri geri vermemi istemişler işim bittikten sonra yani hayır kurumuna yada birilerine veremiyorum maleseff

Allah ne enteresan, bir de eski kiyafeti geri vermekle mi ugrasacaksiniz, veya onu mu dusuneceksiniz, ya sizde paralanirsa bir de ustune geri isterlerse.

Ben ikinci el mudavimi bir insan olarak cok severim alip verme islerini. Ama birine bir sey versin mi de geri istememek lazim ya da verme yani.

Sizin durumunuzda esinizi bosverin, direk yuzlerine ikinci ele hos bakmadiginizi, yine de tesekkur ettiginizi soyleyin bitsin konu kapansin.

İyi durumdakileri tutun, kullanın. Paranızı da ilerideki harcamalarınız için biriktirin. 0-10 yaş ne harcarsanız ziyan. Kendiniz için giydiriyorsunuz çünkü..Zevkle giydireceğiniz bir kaç şey alıverirsiniz olur biter. Okul hayatı başladığında istekleri ve almanız gereken şeylerin tutarları artacak.

Bu çok saçma değil mi ya. Yani çocuklar kusuyor ediyor kıyafetler çok çabuk kirleniyor onların verdiğini evde giydirirsiniz yorumları mantıklı da. Bununla mı uğraşacaksınız yani. Ay hiç de uğraşamam valla. Direk söyleyin bence o zaman. Öf bi de minnet etmenizi bekler şimdi bunlar.

Çocuğa alınan kıyafet kadar gereksiz bir harcama yok bana göre. Bir giydiğini bir daha giyemiyor. Hatta bazılarını hiç giyemiyor. Özenip aldığımız 3-5 parça haricinde hep benim kuzenlerimden, eşimin kardeşlerinden kıyafet geldi. Hiçte bana eskilerini gönderiyorlar demedim. Çok memnun oldum hatta. Kullanmayı düşünmedikleriniz varsa verin başka birine, belediyelerin eşya kutuları oluyor oraya atabilirsiniz. En olmadı çöpe atın. Kötü niyetli olduklarından değil sizi düşündüklerinden veriyorlar. İstemiyorsanız eşinizi aracı tutmayın siz söyleyin açık açık

Kv cok sever baskasından alsın torunları giysin. tesekkur ederim ama ben giydirmiyorum.bitti gitti..
Akrabamız benden talep etti seve seve verdim yenidoganları geri verdi..hem de çok titiz hanımdı ütülemiş mis gibi verdi.
Bir kere sorarım küçülmüşleri var ister misin evet derse ne ala..yoksa da bırsey demem..
Bir keresinde belediye nın yetımleri giydirmek için kıyafet alıyordu oraya verdim ..hepsi yepyenıydı..ayrı yıkarım ve deterjanı ayrıdır..
Ilk cocuk da abartı oluyor da 2.cocuk da ihtiyacı kadar almayı öğrendim..daha iyi oluyor..
Eger istemiyorsanız söyleme yolu vardır.geri istemeleri de tuhaf..

Bence söyleyin ihtiyaç sahibi bırılerine yollayın ben fazlalıkları öyle yapıyorum deyin😉

Back
X