• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi abartıyorum

gunes kizi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2025
5
-1
1
27
28 yasinda memurum eşimde aynı şekilde aynı meslektaşız . Eşimle benim yaşadığım şehirde çalışıyoruz eşim buralı değil 6 saat mesafe var ailesiyle aramızda . Gelelim konuya kızlar 4 yıldır evliyim 9 aylık bebeğim var ama eşimin ailesi asla anlamıyorum . Kültür farkı çok Fazla var ama bunları evlenirken düşünmemiştim . Evlendik 3 gün boyunca ailesi dayısı yengesi anneannesi babası kardeşi hep birlikte nikahtan çıktık 3 gün boyunca aynı evde kaldık covid vardı yasaklar vardı dert etmedim yüzlerine vurmadım o kadar şey oldu ki bu en basiti hiç bir zaman yüzlerine vurmadım ta ki oğlum dogana kadar . Bebeğim doğdu babası annesi kardeşi eltim ( birlik yaşıyorlar ) geldiler 1 ay boyunca gitmediler yeni doğum yapmıştım yine sustum her şeye karıştılar oğlumu sıcağa alıştırdı yapma dedim dinlemedi .
Ve aşırı derecede eşime düşkün eşim otur der oturur kalk der kalkar bu kadar bagimli oğluna onun için oğlu ne derse o onun için oğlunun sözünün üstüne söz söylenmez . Ben dinlemiyorum bozuyorum ben dinlemem eşimi her şeyde es dinlenmez kendi aklım fikrim var diyip söylüyorum . Bana karşı hiç bir şeyi olmadı çünkü eşimden korkuyor eşim beni asla ezdirmedi ezdirmezde yoksa kaynanam çok fena çok tartıştık çok laf söyledim eşime yanında hiç bir şey demedi cubku eşimden korkuyor haksız da olsam eşim beni savunur annesine sen ne karisiyirdun der diye sesini etmiyor
Suan onların memleketindeyim ama her şeyleri batıyor her söyledikleri söz batıyor altta kalmıyorum . Eşik çocuğa çok düşkün ikimizde sağlıkçıyız onun icin bebek bakimiula ilgili en ince ayrıntısını eşim araştır ona göre uygular ama bu beni yoruyor
Dün yemeğe gittik kayinbabam çocuğu aldı gezdiriyor koşa koşa gitti çocuğa dikkat et camlara götürme Diyo bir şey olmaz anne diyorum koca adam niye azarlıyorsun biliyor zaten camların önünde masa var zaten diyorum yok tedbirli olmakta fayda varmış yok baban kaç yaşına gelmiş yoo götürmesin dikkat etsin artık patladım dedim eşimde sana çekmiş bu kadar abartmak olmaz çocuğun ammesi olarak ben bu kadar kasmiyorum hemen yok ben abartırım oğlum iyi yapıyor Diyo bende sinirlendim annem babam nerelere götürüyor çocuğu neler yapıyor gayet rahatlar bebekte öyle rahat dedim surat yapti mama sanldayeisni çekiyor yanına eşim bırak annesinin yanında kalsın diyince bırakıyor
Eşim evde olmayınca çocuğun yüzüne baktığı yok eşim evdeyken bir sevmeler bagira bagira bi görseniz zoruma gidiyor artık
Kendi ailemde böyle bir şey görmedim benim de abim var doktor ailede çevrede saygısından oturu parmakla gösterilen biri ama annem bir kere oğlum oğlum böyle iyi söyle iyi demedi
Kaynanam her fırsatta oğlunu övüyor her şeyine evet diyor tamam diyor en son sinirlendim ne diye ger şeyine evet diyosun dedim ben oule büyüttüm hep evet dedim Diyo bende yanlış bu sefer hayatında ki kadından aynı şeyi bekliyor olmayınca kavga çıkıyor iyi bir şey değil diyorum halen daha ovuyor
Dün akşam eşimle ufak sözlü tartışmamız oldu hemen Diyo sende fena olmuşsun ilk böyle değildin bende hemen oğlunun yanında kala kala oldum anca baş ediyorum dedim ama gülerek o da gülüyor ama zoruma gidiyor artık
6 saat yoldan geliyorlar evime haber vermiyorlar
Her şeyleri değişik eşimde ailesine düşkün bir şey diyemiyorum ama sinirlerim çok bozuk
Bu sefer eşime patlıyorum daha neler neler var ama uzun oldu kusuruma bakmayın lütfen çok doluyum
Laf söylemek iyi mi yapıyorum 2 hafta sonra gidecem evime eşim haftaya gidiyor sen bi 10 gün kal istersen dedi 2 ay önce geldiğinde yine aynı şeyi söylemişti kalmadım bu sefer bi 10 gün kalayım diyorum cubku eşim bebeğin onları alışmasını istiyor ama bilmiyoum nasıl dayanirim

Kültür farkını evlenirken neden düşünmediniz? Benim yeğenim de farklı kültürden biri ile evlendi ama o kadar güzel yönetiyor ki ilişkilerini ,hayran kalıyorum.Aynı anlattığığınız gibi onlar da yatmalı,kalmalı gidip gelmeleri seven insanlar,koloni halinde yaşıyorlar ama yeğenim daha ilk günden sınırını koydu ve eşini de kendine uydurdu.Siz geçe bile kalmışsınız,mesafe koyun,sınırlarınızı çizin,memur kimliğiniz,anne kimliğiniz ,eş kimliğiniz var ,önemsetin kendinizi eşinize.Asıl iş eşinizde bitiyor onu söyleyeyim.

Kültür farkını evlenirken neden düşünmediniz? Benim yeğenim de farklı kültürden biri ile evlendi ama o kadar güzel yönetiyor ki ilişkilerini ,hayran kalıyorum.Aynı anlattığığınız gibi onlar da yatmalı,kalmalı gidip gelmeleri seven insanlar,koloni halinde yaşıyorlar ama yeğenim daha ilk günden sınırını koydu ve eşini de kendine uydurdu.Siz geçe bile kalmışsınız,mesafe koyun,sınırlarınızı çizin,memur kimliğiniz,anne kimliğiniz ,eş kimliğiniz var ,önemsetin kendinizi eşinize.Asıl iş eşinizde bitiyor onu söyleyeyim.
Düşündüm ama bu kadar fark olmaz sanıyordum ki gerçekten yaşadığı şehirde böyle yok bunlar ailecek böyleler
Kötü değiliz aramiz iyi ama çok fazla karışıyorlar evet dinlemiyorum söylediklerini yapmıyorum ama söylemeleri bile yetiyor insana
Eşimi seviyorum o da beni seviyor güzel bir evliliğimiz var ama gelin görün ki kaynanam tam bir ogulcu bunu belli ediyor bana da söylüyor oğlum diğer çocuklarımdan önde diye onun yeri bende ayrı ama bu kadar olmaz mesela güzelce konuşurken benim oğluma bakar bu ne ki benim oğlum küçükken böyle güzeldi söyle güzeldi daha sarışındı diyip duruyor
Ki oğlu asla sarışın değil benim oğlum beyaz sarışın babasıyla alakası bile yok her defasında aynı benim oğlum gibi ama benim oğlum daha güzeldi diyip duruyor ses etmiyorum alttan eşimin neresi beyaz sarışın bebeklik resimler var sarı değil diuorum halen daha inatlaşıyor benimle değişik biri gerçekten
Eşimle bu konu yüzünde tartışmak istemiyorum sonuçta ailesi ve ailesine düşkün
Evimiz ayrı uzak evimizin içine kaynanam her ne kadar girmek istese de eşim izin vermiyor ama bu laf söylemeleri artık sinirimi bozuyor

Klasik kaynana. Klasik gelin sorunu. Çoğumuz aynı şeyleri yaşıyoruz çünkü hem kültür farkı hem eğitim farkı var. Ya bu deveyi güderiz ya da bu diyardan gideriz. Değişmezler sinir olmaya değmez de demekle de olmuyor biliyorum. Bence 10 gün kalma eşinle dön ,birlikte güzelce konuşarak halledin. Sen orda eşinsiz yapamazsın.

Annesi eşimden korkuyor derken ?
Bildiğiniz korkuyor eşim ne derse onu yapıyor onun lafını ezmekten kendi bildiğini yapmaz yanlış anlamayın eşim kavgaci bir insan değil sadece kaynanam öyle büyütmüş ona göre herkes yanlış oğlu tek doğruyu biliyor her şeyi oğluna sorar öyle yapar . Benimle arasını bozmaz bana iş yaptırmaz çünkü eşim ben haksızda olsam beni savunur annesine karışma yapma der onun için çekinir eşimden sesini etmez

Klasik kaynana. Klasik gelin sorunu. Çoğumuz aynı şeyleri yaşıyoruz çünkü hem kültür farkı hem eğitim farkı var. Ya bu deveyi güderiz ya da bu diyardan gideriz. Değişmezler sinir olmaya değmez de demekle de olmuyor biliyorum. Bence 10 gün kalma eşinle dön ,birlikte güzelce konuşarak halledin. Sen orda eşinsiz yapamazsın.
Doğru söylüyorsunuz ama eşim 4 yıldır tek bir şey istedi 2 ay önce geldiğimizde sen kal bebek bizimkilere alışsın benim dogdugum yerlere alışsın dedi kalmadım suan da kalmasam eşime ayıp olur diye kalayım diyorum ama bilmiyorum

Diyo sende fena olmuşsun ilk böyle değildin

Siz de yani susup susup bi cocuk dogurduktan sonra konuşmaya basliyorsunuz. En baştan mesafe koymaliydiniz, genelde konularda da bunu cook goruyorum sadece siz degil. Ona sustum buna sustum cocuk olana kadar yil gecer susar boyle zor cunku nasil baslarsa öyle gider sonra duzeltmesi cok daha zor.

Siz de yani susup susup bi cocuk dogurduktan sonra konuşmaya basliyorsunuz. En baştan mesafe koymaliydiniz, genelde konularda da bunu cook goruyorum sadece siz degil. Ona sustum buna sustum cocuk olana kadar yil gecer susar boyle zor cunku nasil baslarsa öyle gider sonra duzeltmesi cok daha zor.
Zaten en başta tepkimi koydum ama aram kötü olsun istemiyorum eşimi kirmak istemiyorum yanlış olan şeyleri eşime söylüyorum eşim onlara söylüyor mesela habersiz geliyolar ben eşime rahatsız olduğunu bunun ayıp olduğunu çalistigimi evimin her zaman toplu olmadığını söylüyorum eşim bunu ailesine söylüyor tepkisi koyuyor ama anlamiyolar ve çocuk olduktan sonra artık sıkıldım
Mesela daha yeni dışarı çıkacak çocuk ondaydı verdi bana elitimde yanımda diyor ki ben gelene kadar bebeğime iyi bakın donup bebeğime oğluma ben zaten iyi bakıyorum diyorum ama anlamıyor işte kadın 😂

Bildiğiniz korkuyor eşim ne derse onu yapıyor onun lafını ezmekten kendi bildiğini yapmaz yanlış anlamayın eşim kavgaci bir insan değil sadece kaynanam öyle büyütmüş ona göre herkes yanlış oğlu tek doğruyu biliyor her şeyi oğluna sorar öyle yapar . Benimle arasını bozmaz bana iş yaptırmaz çünkü eşim ben haksızda olsam beni savunur annesine karışma yapma der onun için çekinir eşimden sesini etmez
Size cümbür cemaat gelip haftalarca kalıyorlarsa eşiniz öyle istediği içindir, dediğiniz gibi korku olsaydı eşiniz olmaz deseydi gelemezlerdi ,yani burdaki sorun ne kv ne kb o sınırı çizmeyi bilmeyen lafta sınır koyan koca kişisi

Mesafe ve sınır. Kültür farkında en önemli şeyler bunlar ilişkiyi dengede tutar.
Eşimin ailesiyle kültür farkımız çok fazla ben her zaman sınırı ve mesafeyi koruyarak yürütüyorum ilişkileri.
Görümcem kendi kültürlerinden biriyle evli ve bizim evliliğimizle dağlar kadar fark var arada. Karı koca sürekli kv evindeler yemek kahvaltı gece kalma vs vs. yani biz de aynı şekilde yaşasak kv noluyor herkes kendi evine demez. Sınırı çizerseniz çocuğunuzla ilgili de sizin istemediğiniz bir şeyi yapmaya çekinirler ki en doğrusu bu.

Ay valla eşim nereye ben oraya kendi annemde bile eşim yokken bir haftadan fazla kalmıyorum.cocuk babannesini dedesini tabi bilecekte eşinizle gidersiniz geri dönersiniz.Yoksa 10 gün kalsanız ne fark edecek çocuk gormeyince gene unutacak.en azından biraz daha büyüsün öyle kalırım küçük bebekle zor oluyor felan deyip geçiştirebilirsiniz.

Back
X