Ben mi çok abartiyorum.

-Murphy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2011
11.766
19.878
598
38
Evlendim. Hic bilmedigim görmediğim esimin memleketine geldim. Daha önce ozel sektörde çalışıyordum. Evlenmeden once yeri geliyor pazar dahi çalışıyordum. Ama ozaman annem yemegimden camasirima kadar herşeyi kendisi hallettigi icin. Sorun olmuyordu. Simdiyse. Cumattesi günü yarim gün olan çalışma saatimde tüm gune çıktı. Cumartesi gelip temizlik yapıp pazar gununude kendime ayiriyordum. Simdi böyle olunca moralim alt ust oldu. Çıkmayı bile düşünüyorum. Sizlerin çalışma saatleriniz nasıl. Nasil idare ediyorsunuz. 1 senedir cocuk beklentimiz var. Onun için tedavi de goruyoruz. Bunca stres yorgunluk. Daha da zorlastiricak gibi. İşten cikip. Bebek olayina daha mı çok konsantre olsam. Cok cikmazdayim napicagimi bilmiyorum. Sizin fikirlerinize ihtiyacim var.

her hafta temizlik yapmak zorunda değilsiniz ki. sırf temizlik diye işten çıkılmasını da sizde duyuyorum ilk defa. ayda bir detaylı yapın geçin. para varsa temizlikçi tutun.

Valla ihtiyacınız varsa çalışın.
Biz pazar günlerini temizliğe ayırıyoruz.
Yapacak birşey yok.

işten çıkıp tedavi süreci de dahil tek maaşla geçinebilirseniz çıkın. kendinizi iyi hissetmedikten ve mecbur olmadıktan sonra çalışmanın anlamı yok. belli ki yorulmuşsunuz kafa dinlemenize ihtiyacınız var. kaldı ki çocuk mevzusu stresten en uzak olmanız gereken süreç

ben size katılıyorum bence zor evet maddi gelir kazanılıyor ama manevi kayıp oluyor bir yandan

Evlendim. Hic bilmedigim görmediğim esimin memleketine geldim. Daha önce ozel sektörde çalışıyordum. Evlenmeden once yeri geliyor pazar dahi çalışıyordum. Ama ozaman annem yemegimden camasirima kadar herşeyi kendisi hallettigi icin. Sorun olmuyordu. Simdiyse. Cumattesi günü yarim gün olan çalışma saatimde tüm gune çıktı. Cumartesi gelip temizlik yapıp pazar gununude kendime ayiriyordum. Simdi böyle olunca moralim alt ust oldu. Çıkmayı bile düşünüyorum. Sizlerin çalışma saatleriniz nasıl. Nasil idare ediyorsunuz. 1 senedir cocuk beklentimiz var. Onun için tedavi de goruyoruz. Bunca stres yorgunluk. Daha da zorlastiricak gibi. İşten cikip. Bebek olayina daha mı çok konsantre olsam. Cok cikmazdayim napicagimi bilmiyorum. Sizin fikirlerinize ihtiyacim var.
imkan varsa temizlikçi alın. en azından ayda 1 detaylı gelsin. diğer günler bir makine tutarsınız yeterli olur. bende çalışıyorum hak veriyorum size. insan bazen bunalıyor. ama tek çözüm bu. en azından ayda 1 gelsin.

işten çıkmana bir şey diyemem ama çocuk için çıkma derim
sabahtan akşama kurup stress yapma ihtimalin epey yüksek :kahve:

bu arada ben işten eve 6 da geliyorum. akşamdan yemeği varsa o gün bir paspas yapıyorum. ertesi gün tuvaletleri temizliyorum mesela. parça parça yani. h.içi halletmeye çalışıyorum böylece h.sonu bana kalıyor. eşim de yardımcı oluyor bu arada

Ben her hafta temizlik yapmıyorum. Ama elimi hiç bir şeye sürmüyor da değilim. Hafta içi her gün 15 dk mı ev toplamaya ayırıyorum. Tuvalet ve lavaboyu yıkıyorum. Eşim de küçük şarjlı süpürgeye her gün mutfak, salon ve banyoyu süpürüyor. Tüm bunlar 15 dakikamı alıyor. 2-3 haftada bir de detaylı temizlik yapıyorum. Kendinizi yıpratmayın bence.

İşten çıkmak yerine kazandığınız parayla yardımcı ayarlayın.
Hem o kazansın hem siz.

Eger bunaldiysaniz ve maddi olarak ihtiyaciniz yoksa cikin biraz kafa dinlersiniz...ayda bir temizlikci gelse bile bitmiyor ki isler aksam yemegi var camasiri var bulasigi var bunlar surekli yapilacak seyler, ben de yogun calisiyorum ama devlette oldugum icin cikma sansim olmuyr ama esim herseyi yapar, yardim degil ev onunda evi ve onun da sorumlulugnda o yuzdrn cok sorun olmiyor bizm icin canim istemezse yapmiyorum birsey esim bunlari bilerek evlendi ama cikip ara verme imkanim olsaydi cikardim ben...bir de aimdi hamileyim biz de yaklasik 7 ay cocuk istedik taa ki ben yillik izin alip dinlendim kafam rahatladi o ay hamile kaldim bence is cok etkiliyor

Iki kişisiniz. Tüm gun dışarıdasınız. Neden her hafta temizlik yapiyorsunuz ki. Isten cikmayin cok pisman olursunuz. Su an size gayet pembe gorunebilir ev yasami ama emin olun hic degil. O haftada bir yaptiginiz temizlik neredeyse her gune cikacak en basitinden.

Hafta içi 8:30 - 7 cumartesi 1-2 ye kadar çalışıyorum. İş yerinde çok yoruluyorum, cumartesi olmasaydı iyiydi. Bende yalnız olsam daha kolay üstesinden gelirdim diye düşünüyorum çocukla gerçekten daha da zor oluyor. :işsiz:

Back
X