Ben mi defoluyum yoksa yazılım hatası mı

kahpebizans

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
270
Puanlar
8
Herkese merhaba. Ben bipolarım. 2014te 21 yaşındayken teşhis almıştım. Fakat sonraki yıllarda yapılan testler, beyin mrları, eegler sonucunda beynimin doğuştan böyle olduğunu, genetik aktarım yüzünden hasta olduğumu öğrendik. Yaklaşık 10 yıl düzenli sayılabilecek şekilde ilaç kullandım. 2024 yılında midemde çıkan yaralar yüzünden ilaçları kendi kendime bıraktım. (Asla tavsiye etmiyorum.) Süreçte ilaçları bıraktığımı kimseye söylemedim, halihazırda psikoterapi alıyodum, tamamen buna güvendim. Zor günlerdi. Sonra zamanla midemdeki yaralar iyileşti, ilaç kullanmadığımı herkese söyledim, evlendim, yeni hobiler edindim, 10 kilo verdim, 15 yıl sonra saçlarımı uzatmaya başladım, evliliğe alıştım her şey süper iyi gibiyken düzeltmeye çalıştıkça elimde patlayan bişey fark ettim. Ben regl olmadan önceki hafta çok kötü hissediyorum. Bu nazlanmak, her yerimim şiş şiş olması, duygu dolu olmak gibi değil. Ben "yaşamanın anlamı kalmadı, camdan bakarken biraz daha eğileyim belki düşer kurtulurum" diye düşünüyorum. Ya da mesela geçen ay yine pms haftamda bi operasyon geçirecektim, hastaneye giderken "allam inş kalbimi alırlar, bu doktorlar organ mafyasıdır ben de kurtulurum bu sayede" diye içli içli ağladım. Sanki bi sürü çocuğum öldü, sanki evim başıma yıkıldı, sanki hiç gücüm yok artık, sanki bütün kemiklerim kırık, bi daha gülemem, kocam akşam eve gelince beni artık sevmediğini söyleyecek gibi bi his. Anlatabiliyorumdur umarım. Bu arada yaşadıklarımı kimseye yansıtmıyorum. Bunu bilerek sakınmıyorum, öyle içimden yaşayıveriyorum yani. Yıkılıyorum işte. Sizde de böyle mi? Bu durumu hep atak gibi düşünürdüm. Son bikaç gündür fark ettim ki tarihsel anlamda hep aynı günlere denk geliyo. Herkes mi böyle? Yani belki sizin bu kadar yoğun değildir, bilmiyorum.... Çok mutsuzum.

Tekrar psikiyatriste muayene olsanız sizin için çok iyi olur.
Çok geçmiş olsun

Adet öncesi pmsi bende yaşıyorum saatlerce ağlama falan. Bunu yaşayan bir sürü kadın var hatta daha ileri seviyede olanı pmdd araştırabilirsiniz. Bir çok kadın yaşıyor yalnız değilsiniz. Ama ilaçlarınızı aksatmayın bence

Regl oldugum zamanlarda regl oncesi haftayi hatirlamak bile istemiyorum. O kadar diyeyim.

Adet öncesi bende sadece öfke okuyor, yinede siz doktorunuza görünün bu normal değil gibş

Regl öncesi bende de yoğun sinir, tahammülsüzlük, hayat sorgulaması ortaya çıkıyor. Bazen ben de baş etmekte çok zorlanıyorum. Bu konuda yalnız değilsiniz. Kendi duygu durumunuza dair bir farkındalığınızın olması aldığınız terapilerin ne kadar faydalı olduğunu gösteriyor. Siz yine de ilaçlar konusunda bir uzmana danışın ve olumsuz düşüncelerinizi de mutlaka paylaşıp buna göre tedbirinizi alın derim.

Progesteronun serotonin geri alımını arttırması sonucu beyin kimyasının değişmesi ile oluşan oldukça gerçek hisler
Tabi sebep bu kadar organik olunca organik bir çözüm bulmak lazım
Pms günlerinde kullanılan bir ssri bulgularını hafifletmeye yardımcı olur. Ama bipolar’da ssri normalde reçete edilmez. Mutlaka psikiyatriye başvurmanız gerekir.

Ben de böyleyim
Şunu da bil aydan aya değişiyor bulgular. Her ay çok kötü olacaksın diye panikleme.
2 aydır daha farklı yaşıyorum pms’i, ondan önce ölüm isteği hayat anlamsızlığı 6 ay kadar devam etmişti.

Bipolar iyileşen hastalık değil, o ilaçlar ömür boyu kullanılıyor. İyi oldum vs der ilaçları bırakınca çok değişiyorlar. Bahar aylarında dahada kötü oluyorlar. Şuan çiçek açma dönemi. Psikiyatriste gitmemiz lazım ilaçlarınızı düzenletin. İhmal etmeyin

Pms beni de etkiler ama sinir yapıyor.

Sakın öyle şeyler demeyin yazmayın da duanın kabul saatleri var denk gelmesin Allah korusun bir psikiyatriste gidin tekrar Kendiniz için bir iyilik yapın iyileşin böyle daha kötüye gidersiniz

Zaman ayıradığınız için teşekkür ederim hepinize. Öncelikle anlaşılmayan ve benim de tam açmadığım bi konu var, açıklamak isterim. 3 ayda bir kere psikiyatristimle görüşüyorum. Bu süreyi daha uzun tutuyorduk eskiden ancak artık ilaç kullanmadığım için durumumu gözlemlemek açısından görüşmelerimizi 3 ayda 1e düşürdük. Teşhisi aldığımdan beri yani yaklaşık 12 yıldır düzenli olarak psikolog desteği de alıyorum. Çok doktor değiştirdim, 2024 kasım ayından beri aynı psikologla devam ediyorum. Geçtiğimiz şubattan beri 2 haftada 1e düşürdüğümüz görüşmelerimiz sayesinde ayda 2 kere psikoterapiye de gitmiş oluyorum. İlaçları bıraktım ama mentalimi çayırlara salmadım
Aslında sormak istediğim yaşadığım durumun hastalığımdan bağımsız olarak hormonlarımla alakalı olabileceğini düşünmemdi. Nitekim @Aysenaz11 durumu son derece bilimsel açıklamış, ne olduğunu anladım. Olay benim açımdan açıklığa kavuştu yani

Bu arada ben ilaç kullanmaya karşı değilim, kullanmayı kendim için istemiyorum. Kötü hissedersem kesinlikle kullanırım. Kötü olmadığım için kullanmıyorum. Ayda bikaç gün aklıma böyle şeyler geliyo olması beni kötü yapmıyo. Gerçek kötüyü defalarca yaşadığım için ne olduğunu anlayabiliyorum. Durumum yüzünden ailemle çokkk yakın oturuyoruz. Elleri üzerimde. Ben anlamasam onlar anlar. Olabildiğince güvenli bi alandayım yani. Hastalığı yaşayan herkes için benzer güvenli bi alan diliyorum. Umarım herkes için her zorluk kolaylaşır....

`