Ben mi takıntılıyım büyütüyorum anlamıyorum:((

xx_perfectgirl_xx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2009
30
0
86
Kayseri
ünideyim arkadaşımı bizi ankara ya davet etti gidip 2 gün orda kalcaktık ailemden istedim vermediler doğal olarak arkadaşlarımda bu duruma bozuldular istesen hiç söylemeden haber vermeden giderim sonuçta yaşım 18 sırf izinsiz gitmemek için sordum tabi ki hayır dediler bnde izinsiz gitmeyi düşünüyorum senağlamasenağlamasenağlamamesela burda çarşıya dışarıya tek çıkmama izin vermiolar sonunda beni delirtcekler o olacak yani daha başka sorunlarımda var psikolojikmen çökmüş durumdayım aten nie böle yapıolar anlamıorum

sen baska sehirde okuosun ve çarsıya giderken ailenden izinmi alıosun canım ne zaman ayaklarının üzerine basmayı düşünüosun

yok aynı değiliz onlar kayseride ben niğde 15 tatil için geldim tatilin son günlerine doğru ank gtcektk göndermiolar

hic sormadan gitseydin keske(tabi arkadaslarin guvenilir insanlarsa). ailelerimiz bizleri hala cocuk gibi gorup herseyden sakiniyorlar ama yanlis yapiyolar iste. sen de bir daha ki sefere sormadan git canim. bir universite ogrencisi bu kadar kisitlanmamali

başına gelebilecek her sıkıntıyı tehlikeyi düşünüp sorumluluğunu alarak git ve arkadaşlarının haricinde güvendiğin birine söyle nereye gideceğini. herşeye hazırlıklı olmak gerek. ailen zamanla ve senin tutumunla değişirler o zamana kadar ya sabır çekeceksin

bence 18 yaşında olman çok büyüdüğünü göstermez... Belki bulunduğun şehirde çarşıya yalnız çıkabilirsin, ama 1 senelik tanıdığın (belki daha az) arkadaşının evine hemde başka bir şehirde kalmaya gitmen bence çok yanlış...

İzinsiz gitmen doğru olmaz. Onları ikna etmeyi denemelisin.
Belki de arkadaşlarını yeterince tanımadıklarından güvenmiyorlardır.
Aileler her zaman çocuklarının iyiliğini düşünürler kendilerince.
18 yaşındayım diyorsun ama geçimini kendin sağlamıyorsan onlara bağımlısın canım.a.s

arkadaşlarını kendi evine davet et onlarda sana gelsinler ailenle tanıştır güven aşılasınlar sonra da ailene seni evlerine davet etmek istediklerini söleyip bi nevi izin isteyebilirler

Bence ailenin sözünü dinle. Dünyanın binbir türlü hali var. Yaşının 18 olması başına gelebilecek tehlikelere karşı seni korumaz. Sonradan pişman olabileceğin şeyler başına gelebilir. Ailen senin başka bir yerde okumana müsade etmişler ama arkadaşlarınla gitmeni istememişler, öyleyse bir bildikleri vardır. Unutma ki aileler asla çocuklarının kötülüğünü düşünmezler.
Yetişkin annesi olarak benimde senin yaşında kızım olsaydı yatılı olarak tanımadığım birilerinin yanına çocuğumu yollamazdım.

ewt sizlere çok hak veriyorum bende beni kısıtladıklarını düşünüyorum en azında artık 18 yaşında olduğumun farkına varmaları gerekiyor artık bazı şeyler için izin almıycam çünkü izin istediğimde vermeyeceklerini biliyorum artık ...

Kızımın yaşı 18 de olsa 25 de farketmez, bende olsam izin vermem. Ailene hak veriyorum. Ne işin var senin ailenin bilmediği tanımadığı bir ortamda. Heleki bu devirde. Çocuklarımızı gözümüzün diğerinden sakınırken (30 yaşında bile olsa evlat evlattır) göndermezdim valla, yalan yok. Heleki habersiz gidersen ailene büyük saygısızlık yapmış olursun.

hic sormadan gitseydin keske(tabi arkadaslarin guvenilir insanlarsa). ailelerimiz bizleri hala cocuk gibi gorup herseyden sakiniyorlar ama yanlis yapiyolar iste. sen de bir daha ki sefere sormadan git canim. bir universite ogrencisi bu kadar kisitlanmamali

Valla ne güzel akıl veriyorsunuz öyle. Sormadan gitsin öylemi. Üniversite öğrencisi oldunuz diye her hakkı görüyormusunuz kendinizde.

ankaraya gidince ne olcak ki sanki altı üstü gezecen yavv doğru düzgün ortamlarda olursan başına hiç bişi de gelmez hem bişi olcaksa onların yanında da pek ala olabilir.. gereksiz yere fazla kısıtlamışlar, Allah'tan Niğdeye göndermişler yanii

izinsiz gitme
belli olur başına birşey gelir
ömür boyu güvenlerini kazanamazsın sonra.
benden demesi
18 oldun diye de büyük sanma kendini 17 yi daha yeni geçmişsin 17 18 arası uçurum değil unutma.
ben 24 yaşımdayım daha yeni biyerler gidiyorum ki habersiz asla değil
söyledim gittim
bu hafta ankaraya gene annemin haberi varken gitcem
uçağa binerken aricam indiğimde aricam burası böle dicem ki içi rahatlasın
sorumlulukların var ailene karşı bunu unutma
arkadaşlarında süper akıl veriolar tebrikler
başına bişi gelse hepsi biz görmedik de derler eminim

bence aileni dinle onlar asla senin kötülügünü istemez sende habersiz gidebilirdin ama gitmedin sende ailene saygı duyuyon bu çok güzel bişi böle olmaya devam et

''Yaşım 18 oldu'' ..derken sana ne kadar da büyük geliyor yaşın değil mi?aklinialirimsmile

35 e gel, o zaman diyceksin ki ''ay ne cahilmişim yaa o zamanlar''.:kedi:

İçinde bulunduğun psikolojik durumu bilemem, nefes almak istiyor olabilirsin ama ailenden gizli birşeyler yapmak istemen ve bunu normal görmen hiç doğru değil..Yine de sen bilirsin..

Back
X