• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben mi yanlış düşünüyorum

kusura bakmayın son dan çocuk meselesini kastettiniz sandım.daha çok birlikte takılıyoruz ama tadı kalmadı artık.bi gereklilikmiş gibi olunca tadı kalmıyor

Öyle düşünmeyin. bazı insanlar özgürlüğüne düşkün olur. mesela ben de öyleyim bazen kendi başıma kalmak, kendi başıma takılmak isterim. ama eşim o an bir şeyler yapmak istese canım istemese de ona belli etmeden uyum sağlarım. adamın yapısı bu ama size uyum sağlamaya çalışıyor çabalıyor yani. ama o çocuk meselesi ve hep alttan almanızı beklemesi konusunda haklısınız.

arkadaşlar bir buçuk yıllık evliyim severek evlendik. Eşimde ben de ÇAlışıyoruz..
nişanlıyken bir gün bana gel hastaneye gidip test yaptıralım çocuk için bir sıkıntı varsa tedaviye başlarız demişti çok sinirlenmiştim özür dilemişti konu kapanmıştı.ki öncesinde hemen çocuk yapmayacağımızı konuşmuştuk.

Eşim çocuk istiyor ben şimdilk istemiyorum çünkü çok tartışıyoruz..Çocuk meselesi açılınca ben dedimki o testleri yaptırsaydık benim çocuğum olmayacak olsa da evlenir miydin dedim cevap düşünürdüm çocuk önemli sonuçta oldu:KK57::KK57::KK57::KK57: ben olsaydım eşimin çocuğu olmayacak olsa bile evlenirdim.ben mi abarttım bilmiyorum ama çok üzüldüm ağladım.Çünkü bana göre insanlar birbirini çok sevdiği için çocuk yapmalıydı.çocuk yapmak için evlenmemeliydi.Ona göre çok sevmek iyi değil normal sevmeli insan. çok vakit geçirmek iyi değil özlemeli.evliliğin en büyük sebeplerinden biri çocuk olmalı.
benim üzüntüm 3 4 gün sürdü özür diledi yanlış anladın seni çok seviyorum dedi .ona göre ben saplantılıymışım artık yavaş yavaş normale dönüyormuşum olgunlaşıyormuşum. ha bir de başka insanlar ailesi de dahil kim bana ne derse desin idare etmeliymişim eleştirmemeliymişim çünkü ben okumuş biriymişim.

Eşime çok kırgınım ve artık içimde ne öfke ne sinir yok.saçma sapan bir sakinlik içindeyim. mutlaka bende hatalar yaptım bazı konuları uzattım üstüne çok düştüm. o benimle ilgilenmedi sabah kadar günlerce yatağa gelmedi bile ben bekledim ilgilendim o sürekli umursamazdı ben ise ona düşkün. o kendi takılmak istiyordu ben birlikte.
şimdi benimle ilgileniyor sevdiğini söylüyor evliliğe alışması için acele ettiğimi söylüyor bilmiyorum..daha öncesinde de tartışmalardan sonra bir süre ilgilenip sonra eski haline dönmüştü.
ilgisiz davranmayı kendi başıma çıkıp gezmeyi eğlenmeyi denedim bu onun daha da çok hoşuna gitti...
şu an nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum.sizlere danışmak istedim ben mi abartıyorum..

bu arada yazmayı unutmuşum. ben daha hazır olmadığımı tartışmalarımız bitene dek çocuk düşünmemiz gerektiğini söyledim o da bana hak verdi çocuk kararını erteledik.
biz kadınlar çocuk doğurma makinesi değiliz. sen yanlış düşünmüyorsun çok haklısın bişeyler yerine oturmamış daha hala evliliğe bile alışamamış dediğine göre bu durumda çocuk yapman yanlış zaten değil mi bunu söylediğinde o şekilde cevap verseydin keşke ne yani şimdi yarın öbür gün diyelim ki çocuk olmadı boşayacak mı seni

Öyle düşünmeyin. bazı insanlar özgürlüğüne düşkün olur. mesela ben de öyleyim bazen kendi başıma kalmak, kendi başıma takılmak isterim. ama eşim o an bir şeyler yapmak istese canım istemese de ona belli etmeden uyum sağlarım. adamın yapısı bu ama size uyum sağlamaya çalışıyor çabalıyor yani. ama o çocuk meselesi ve hep alttan almanızı beklemesi konusunda haklısınız.
teşekkür ederim. dediğiniz gibi uyum sağlamaya çalışıyordur belkide.
ama çocuk konusundaki kırgınlığım çok büyük.alattan alma konusunda da okumuş biriyim diye neden alttan almam gerekiyor hala anlayamıyorum.

biz kadınlar çocuk doğurma makinesi değiliz. sen yanlış düşünmüyorsun çok haklısın bişeyler yerine oturmamış daha hala evliliğe bile alışamamış dediğine göre bu durumda çocuk yapman yanlış zaten değil mi bunu söylediğinde o şekilde cevap verseydin keşke ne yani şimdi yarın öbür gün diyelim ki çocuk olmadı boşayacak mı seni
kavganın tartışmanın içine çocuk yapılmaz dedim. haklısın çok tartışıyoruz vs dedi.çocuk olmazsa boşanacak mıyız dedim. sonuçta evlendik diyor. o bir düşünceydi vs diyor. ve sanki çocuğum olmama ihtimaline rağmen lütfedip benle evlenmiş gibi hissediyorum. bir de eşim geri kafalı bir adam değildir nasıl böyle düşünür anlayamıyorum

Hayata bakış açınız, beklentileriniz çok farklı. Siz daha hassas olduğunuz için üzülüyorsunuz sanırım eşiniz daha bir vurdumduymaz. Çocuk olayında da ayıp etmiş gerçekten böyle düşünmesinden ziyade dillendirmesi çok üzücü.

eşinizin nişanlıyken yaptığı teklif hiç hoş değil
ama
ben biraz anlayışlı yaklaşıcam eşinize.

bazı ailelerde çocuk olmama ciddi bir probleme dönüşüyor, KKda da okuyorsunuz. yıllarca insanlar uğraşıp, uğruna psikolojilerini kaybedebiliyorlar.

Eğer ki eşinizin ailesinde böyle bir vaka var ise, eşiniz onun etkisinde kalmış olabilir.

eşinizin neden bu konuya bu şekilde yaklaştığını sorgulamalısınız bence, altından geride kalmış yıkık bir hikaye çıkabilir.

Hayata bakış açınız, beklentileriniz çok farklı. Siz daha hassas olduğunuz için üzülüyorsunuz sanırım eşiniz daha bir vurdumduymaz. Çocuk olayında da ayıp etmiş gerçekten böyle düşünmesinden ziyade dillendirmesi çok üzücü.
evet eşim daha rahat biridir herhangi bir konuda çok üzülsek yapacak birşey yok deyip oturu hayatına devam edebilir ama benim içim içimi yer
diyorki dillendirdim dürüst davrandım ama bilmiyorum. o dönemde çok üzülmüştüm ama büyük bi kavga çıkarmamıştım ve bana söylediği o zaman bu kadar kızmamıştın oldu
üstüne eklenen bazı meseleler tabiki bu ko tekrar gündeme gelince kızmam ve üzüntüm daha büyük oldu

eşinizin nişanlıyken yaptığı teklif hiç hoş değil
ama
ben biraz anlayışlı yaklaşıcam eşinize.

bazı ailelerde çocuk olmama ciddi bir probleme dönüşüyor, KKda da okuyorsunuz. yıllarca insanlar uğraşıp, uğruna psikolojilerini kaybedebiliyorlar.

Eğer ki eşinizin ailesinde böyle bir vaka var ise, eşiniz onun etkisinde kalmış olabilir.

eşinizin neden bu konuya bu şekilde yaklaştığını sorgulamalısınız bence, altından geride kalmış yıkık bir hikaye çıkabilir.
çocukları olmamış bir akrabaları var. aile olarak onlar iki eş birbirine çok tutkun. ama bunu kabullenmişler
ama benim anladığım eşim beni çocukları severken görüyordu ve sanırım hemen çocuk yapacağımı düşündü ve bu belkide evlenmemizde büyük bi etkendi

evet eşim daha rahat biridir herhangi bir konuda çok üzülsek yapacak birşey yok deyip oturu hayatına devam edebilir ama benim içim içimi yer
diyorki dillendirdim dürüst davrandım ama bilmiyorum. o dönemde çok üzülmüştüm ama büyük bi kavga çıkarmamıştım ve bana söylediği o zaman bu kadar kızmamıştın oldu
üstüne eklenen bazı meseleler tabiki bu ko tekrar gündeme gelince kızmam ve üzüntüm daha büyük oldu

Malesef bu beklentilerde sizi daha çok üzüyor. Ya siz onun bu vurdumduymazlığına alışacaksınız ya da konusup nasıl kalbinizin kırıldığını, üzüldüğünüzü söyleyip daha dikkatli olmasını gerektiğini söyleyeceksiniz. Sanırım ailesiyle de bu şekilde konustuğu için herkesten aynı tepkiyi bekliyor ama her insanın anlayış ve duygu biçimi farklıdır. Ben kötü bir insan olduğunu da düşünmüyorum sadece kendini ifade etme biçimi farklı.
Mutluluklar diliyorum ;)

Malesef bu beklentilerde sizi daha çok üzüyor. Ya siz onun bu vurdumduymazlığına alışacaksınız ya da konusup nasıl kalbinizin kırıldığını, üzüldüğünüzü söyleyip daha dikkatli olmasını gerektiğini söyleyeceksiniz. Sanırım ailesiyle de bu şekilde konustuğu için herkesten aynı tepkiyi bekliyor ama her insanın anlayış ve duygu biçimi farklıdır. Ben kötü bir insan olduğunu da düşünmüyorum sadece kendini ifade etme biçimi farklı.
Mutluluklar diliyorum :KK66:
çok teşekkür ederim. kendime zaman verdim. eşimle ilgilenmeyi bıraktım çünkü çok yorgunum. kırılıp üzüldüğümü daha önce konuşmuştuk. ama artık dediğiniz gibi biliyorumki biz farklıyız. inşallah hepimiz için herşey iyi olur ;)

Back
X