ben mutlu olmayı hak etmiyomuyum?

Harfiyen katılıyorum size.Bende istanbuldayım biraz da entel bi yapım var zor oluyo kafa dengi bulmak ya.

e düşünün artık eskiden yakınımda oturan bi arkadaşım vardı onunla bi gün sırf etkinlik olsun diye kermese bile gittim döner yedim döndüm :D
yaa sınıf farkına hiç inanmam herkes eşittir ama programcı olduğumu öğrenincede insanlar değişiyo bi kaç kişiyle arkadaşlık kurmayı denedim öğrenince eziklik yaşadılar benden kaçtılar halbuki ben hiç bişi yapmadım.. bi kaç kişide gezmeye gidecek ev arayışı içerisindeydiler bense farklı şeyler yapmak istiyorum..

kafa yapısının uyması çok önemli yaa.. umarım sizde size uyum sağlayacak bi çevre edinirsiniz..

yani çok ağladım gerçektennn mesela ben herkesle arkadaş olamam bu zamana kadar tanıştıklarımda hep bişeyler çıktı
neden allahım diye çok ağladım
çünkü insan geçkennn çok kötü oluyo
bazen kendimi yaşlanmış gibi hissediyorum evde durunca sürekli
şanssızmıyım bilmiyorum ki anlamadım
yada tam anlamıyla tam olması gereken yerde mi olamıyorum
biyerde bişeyleri yanlışmı yapıyorum diyorum ama kendimi ikna edemiyorum bana mı denk geliyo bu yanlışlıklar diye
sabır allahımm

ya ben şimdi oturuptaa acizz gibi nasıl arkadaş edinilir onu araştıracak değilim
benm sorunum arkadaş çokkk çevremde ama istediğim gibi değil
ve neden böyle oluyo benim sorunum arkadaş edinememek değil edindiklerimin travma yaratması

bu bir acizlik değil.. bana kalırsa önce bu düşünceni değiştir.. olmayabiliyor ve aslında bütün kadınlar arkadaş konusunda dışarıdan ne kadar mutlu görünselerde problem yaşıyor.. ben arkadaşların seni ektiği için yalnız kalıyorsun diye anlamıştım ve bu nedenle arkadaşının çok olamayacağı kanısına vardım ama özür dilerim yanlış anlamışım.. o halde benim gibi doğru insanlar karşına çıkana kadar deneyeceksin başka çaren yok..

bu bir acizlik değil.. bana kalırsa önce bu düşünceni değiştir.. olmayabiliyor ve aslında bütün kadınlar arkadaş konusunda dışarıdan ne kadar mutlu görünselerde problem yaşıyor.. ben arkadaşların seni ektiği için yalnız kalıyorsun diye anlamıştım ve bu nedenle arkadaşının çok olamayacağı kanısına vardım ama özür dilerim yanlış anlamışım.. o halde benim gibi doğru insanlar karşına çıkana kadar deneyeceksin başka çaren yok..

ekiyolarrr o da var onuda diyorum
ekme var satma var bahane var herşey var yani
ya tabiki problem herkes yaşar ben herkes biribiyle süper demiyoumki ama ben gülmek ne zaman istesem bişey çıkıyo arkadaş konusunda

Benimde durumum aynı canım ya.
Eski okul arkadaşlarım ya da eski is arkadaşlarıma sürekli görüşelim falan diyorum o laf orda kalıyo.
Kimse de arayıp hadi görüşelim demiyo hep ben söylüyorum ben kendim dinliyorum.
Kimse arayıp sormaz hep ben, hep ben nereye kadar.

Bende aramıyorum artık kimseyi takmıyorum.
Bu arada son anda işi çıkan insanlardan hiç hazzetmem.
Madem biryere gideceksin bana bikaç saat önceden haber ver değil mi?
Belki yolum uzak erken hazırlandım, ya da belki sabahtan hazırlanıp bekliyorum buluşma saatini?

Buz gibi soğudum arkadaşlarımdan, ki arkadaş demeye de bin şahit lazım yani.
Aynı senin dediğin gibi koskoca yaz geçti kimseyle biyere gidemedim.

ekiyolarrr o da var onuda diyorum
ekme var satma var bahane var herşey var yani
ya tabiki problem herkes yaşar ben herkes biribiyle süper demiyoumki ama ben gülmek ne zaman istesem bişey çıkıyo arkadaş konusunda

sosyal ağlarda bazen etkinlikler düzenleniyor.. ben şimdi evliyim tabi ilgilenemiyorum ama lise üni zamanlarımda çok katıldım ve iyi çevreler edindim bu etkinliklerden.. anladığım kadarıyla özgür bir bayansın katılsana belki hoş ve sağlam insanlarla tanışırsın hem bu etkinlikler gerçekten insana mutlu bir gün yaşatıyor hiç bişey olmasa bile kafan dağılmış bi şekilde dönersin evine :s

Benimde durumum aynı canım ya.
Eski okul arkadaşlarım ya da eski is arkadaşlarıma sürekli görüşelim falan diyorum o laf orda kalıyo.
Kimse de arayıp hadi görüşelim demiyo hep ben söylüyorum ben kendim dinliyorum.
Kimse arayıp sormaz hep ben, hep ben nereye kadar.

Bende aramıyorum artık kimseyi takmıyorum.
Bu arada son anda işi çıkan insanlardan hiç hazzetmem.
Madem biryere gideceksin bana bikaç saat önceden haber ver değil mi?
Belki yolum uzak erken hazırlandım, ya da belki sabahtan hazırlanıp bekliyorum buluşma saatini?

Buz gibi soğudum arkadaşlarımdan, ki arkadaş demeye de bin şahit lazım yani.
Aynı senin dediğin gibi koskoca yaz geçti kimseyle biyere gidemedim.

ayyy canımmm beni anlatmışsın dert ortağıyızz:40:
bende sevmiyorum insanları buz giibi soğudum
geçen yaz istanbula gittim ağlayarak geri döndümmm
herkes arkadaşlarıyla gezdiii ben iseee evli kuzenlerin yanındaydım
otobüste dönene kadar ağladımmm herkes mışıl mışıl uyurkennnn nedennnn diye haykırdım

sosyal ağlarda bazen etkinlikler düzenleniyor.. ben şimdi evliyim tabi ilgilenemiyorum ama lise üni zamanlarımda çok katıldım ve iyi çevreler edindim bu etkinliklerden.. anladığım kadarıyla özgür bir bayansın katılsana belki hoş ve sağlam insanlarla tanışırsın hem bu etkinlikler gerçekten insana mutlu bir gün yaşatıyor hiç bişey olmasa bile kafan dağılmış bi şekilde dönersin evine :s

anammm ben kendimiii sokaklara atıcammm artık vallaha bunaldımmm
belki yeni ortamlar demekkk belki istediğim gibi birileriyle arkadaş olurum belli mi olur
o etkinliklere evet katılmak iyi olabilir benimde öle fikirlerim varrr
etrafım kalabalıkk olsunnnn hergün bi arkadaşımm bi yere davet etsinnn bunalmışımmm yarabbimmm

anammm ben kendimiii sokaklara atıcammm artık vallaha bunaldımmm
belki yeni ortamlar demekkk belki istediğim gibi birileriyle arkadaş olurum belli mi olur
o etkinliklere evet katılmak iyi olabilir benimde öle fikirlerim varrr
etrafım kalabalıkk olsunnnn hergün bi arkadaşımm bi yere davet etsinnn bunalmışımmm yarabbimmm

at bencede att havalar iyice soğumadan çık dolaşş gez gezebildiğin kadar :) Allah yardımcın olsun canım..

at bencede att havalar iyice soğumadan çık dolaşş gez gezebildiğin kadar :) Allah yardımcın olsun canım..

e ben başıma geldi diye hep gelcek sanıyorum ama düzelirr gibime geliyo
başka sıkıntılarım da varda ondan boşluğa kapıldım iyce
saol canım hepimizinnn

Canım seni çok iyi anlıyorum, sanki beni yazmışsın...:))) Ben de aynıyım.. Öyle herkesle anlaşamam..
Bir ara iyi anlaştığımı sandığım bir arkadaşım vardı.. sürekli arardı, hep dışarda buluşalım derdik buluşamazdık ama ne zaman arasa " annemi doktora götürdüm, annemin dişini yaptırıyorum, anneme gözlük aldım der" ya da işyerindeki sorunları anlatırdı.
"yok mert bey şuna şöyle dedi, bugün 10 kişi çıktı, ayşe hanım geldi, bilmem kime böyle dedi, o bana böyle dedi."
yani hep sorun hep sorun.. sonunda ben aramadım, o aradığında da cevap vermemeye başladım da bir şekilde hayatımdan çıkarttım onu.. zaten moralim bozuk, iyice bunaltıyordu beni.. negatif insanları çıkardım hayatımdan.!! oh..:))
Sonra, çalışırken de iş arkadaşlarım vardı ama hiç takılmazdım onlarla.. Sürekli yok bilmem neredeki kuaför çok iyi, yok şurada indirim var, saçımı kızıl mı yapsam çikolata mı, o ruj mu bu far mı, elbise mi pantolon mu.. kafayı sıyırıyordum artık.!!
Ben birlikte sinemaya gidip, ardından kafede oturup filmi tartışabileceğim ya da tiyatroya filan gidebileceğim arkadaş isterim ama onlar da bana denk gelmez işte..
mesela, bale gösterisine gitmeyi çok istemişimdir ama bana çok uzak olduğu için tek başıma gidemem.:( sevgilim de yok zaten, o da ayrı konu..:((
ama yani, herkes mi tiki olur kardeşim..? bu kadınlar, hemcinslerini bile bunaltıyorsa erkekleri düşünemiyorum yani..!!

Buna kesinlikle katılıyorum..!
Mesela faceden etkinlik daveti gelmişti bana, geçen pazar akşamı için.. Flamenko gösterisi vardı..
Gerçi kardeşimle birlikte gittik ve flamenkodan da pek anlamam ama o kadar güzel bir ortamdı ki..
İnsanın havası değişiyor resmen, kendine geliyorsun.. Kardeşim bile benimle hasta hasta geldi ama o bile iyileşti sanki..:))
Üstelik çoğu ücretsiz ya da cüzi rakamlar oluyor.. Kesinlikle ben de tavsiye ederim.
İlgini çeken ya da çekebilecek kişileri ekle, gruplara katıl.. Dünya tiyatrolar haftasında da her gün bir tiyatroya gitmiştim mesela..
İnsan kendini bir başka hissediyor gerçekten, acaip mutlu oluyorsun..
Hem şimdi kış geliyor, daha çok etkinlik olur.. kesinlikle katılmalısın..:34:

Son düzenleme:
ya fazla tiklik de iyi değil aşırı entellik le ne biliyim herşryin fazlası zarar
ha benmde öle buluşuyoz mübarek sorunlarını analtıyolar banane kardeşim ben sorun dinlemeye mi geldim senin yanına hayret yaaa
bende negatif kişileri uzak tutmaya çalışıyorum kendimden artık
şöle gidip dans edeceğimmm mutlu olacağım arkadaş olsunnn ne o öyle sorun sorunnn herkesin sorunu var
zaten dışarı kafa dağıtmaya çıkıyosun ondada oturup dert mi dinlicez hey allahım ya
benim arkadaşlarım iyiydi bayada işteee ben işten çıkınca araya soğukluk girdi sonra bahaneler girdi bilmiyorum belkide ondan dır
yoksa cidden iyi kızlardı yaniii görüşürdükkk ama ben işten çıkınca olanlar olduu
böle daralıyorum kimi zaman bazende hiç takmıyorum napayım milletle sinir ola ola gezceğime tek takılırım hahayyyy:52::52:

Bence kendine bir ozelestiri yapmalisin. Sende insanlari iten birsey olmali ki gorusmek istemesinler, hatta bahane, yalan bulsunlar gorusmemek icin...
Ozguven sorunun mu var? Tek basina yetemeyen, kendi kendine keyif alamayan bir insana benziyorsun. Kimse yoksa cik tek basina dolas mesela. Niye insanlara bu kadar bagimlisin? Niye bu kadar aglamalar, kafaya takmalar? Bence garip davranislar bunlar. Bir yorumunda arkadas bulacam diye isten cikip baska ise girdim demissin. Arkadas bulacam diye bir o yana bir bu yana yaprak gibi savrulmak iyi bir isaret degil. Ayaklari yere saglam basmayan, ozguvensiz, kendine deger vermeyen insani kimse arkadas diye istemez ki... Bir agirligin olmali. Kendine saygin olmali. Sen oraya calismaya gitmissin, isine bakman lazim. Sen arkadas derdine isi birakan birisin. Kusuruma bakma ama sanirim ozguven eksikligin var. Ben sunu bilir sunu soylerim. Ozguvensiz, bu kadar arkadas derdine insanlarin pesinden kosan insanlar pek aranmiyor. Arkadas guruplarina yama gibi yapismaktan ileri gidemezsin bu sekilde, kimsenin ilgisini cekmezsin malesef.
Kendine guvenen, akilli mantikli, bir de muhabbetli insanlar aranan insanlardir. Butun kotu tiplerin sana denk geldigini sanmiyorum, insanlarin arkadas olarak ilgisini cekmiyorsundur. Bunun icin de kendini duzeltmeye bak.

Son 2 sayfayi okumamistim ilk cevabimda, simdi tum cevaplari okudum da dikkatimi baska birsey cekti.
Gorusuyoruz sorun anlatiyorlar, banane, ben gulelim, eglenelim istiyorum demissin. Yani, iyi gun dostusun sen, kendine oylesini ariyorsun.
Arkadaslarim var, kardesim gibi sevdigim yakinlarim filan... Bir kere dertlesirsek, 3 kere de gulmeye eglenmeye gideriz. Ara sira kavga da ederiz, sonra hicbirsey olmamis gibi dostluga devam ederiz. Gun geldi yakin arkadasim saatlerce dert anlatti, o kadar bunalmistim ki nefes alamadigimi hissedip balkona cikmistim yani. Ama sesimi cikarmadim, biraktim icini doksun. Simdi iyi gunlerinde de beni ararlar, kotu gunlerinde de. Of demeden yanlarinda olurum. Ben yurtdisinda yasiyorum, TR'ye geldigimde pesimi birakmiyor hicbiri, surekli davet etmeler, gezmek istemeler... Bari bir gun olsun hepsini atlatip tek basima kafami dinlemek icin caba sarfediyorum yani.

Sana birsey soyliyim mi, insanlar kotu gununde yaninda olmayani iyi gununde hic istemezler. Sen banane derdinden, sorun anlatacaksan baska kapiya modunda oldugun surece kimse tarafindan benimsenmeyi, sevilmeyi bekleme. Insanlar icini dokebildigi insanlara samimiyet hissederler, iyi gunlerinde de onlari ararlar yanlarinda. Sana firsatlar gelmis, biri seni yakin hissetmis ki derdini anlatmaya kalkmis, herkesi itmissin. Simdi de boyle yalniz kalmissin anlasilan. Kusura bakma o zaman. Iyi gun dostlari pek ragbet gormuyor, gerek duyulmuyor kendilerine. O gordugun samimi arkadaslik guruplari, seni yaninda istememeler cok normal. O insanlar sorununu dinleyen, kendine deger veren insanlarla eglenmeyi tabii ki tercih edecekler. Seni niye peslerine taksinlar ki bir samimiyetiniz, bir paylasiminiz yokken.

Sen arkadaslik konusunda bakis acini degistir bence.
:ssz:

Bence kendine bir ozelestiri yapmalisin. Sende insanlari iten birsey olmali ki gorusmek istemesinler, hatta bahane, yalan bulsunlar gorusmemek icin...
Ozguven sorunun mu var? Tek basina yetemeyen, kendi kendine keyif alamayan bir insana benziyorsun. Kimse yoksa cik tek basina dolas mesela. Niye insanlara bu kadar bagimlisin? Niye bu kadar aglamalar, kafaya takmalar? Bence garip davranislar bunlar. Bir yorumunda arkadas bulacam diye isten cikip baska ise girdim demissin. Arkadas bulacam diye bir o yana bir bu yana yaprak gibi savrulmak iyi bir isaret degil. Ayaklari yere saglam basmayan, ozguvensiz, kendine deger vermeyen insani kimse arkadas diye istemez ki... Bir agirligin olmali. Kendine saygin olmali. Sen oraya calismaya gitmissin, isine bakman lazim. Sen arkadas derdine isi birakan birisin. Kusuruma bakma ama sanirim ozguven eksikligin var. Ben sunu bilir sunu soylerim. Ozguvensiz, bu kadar arkadas derdine insanlarin pesinden kosan insanlar pek aranmiyor. Arkadas guruplarina yama gibi yapismaktan ileri gidemezsin bu sekilde, kimsenin ilgisini cekmezsin malesef.
Kendine guvenen, akilli mantikli, bir de muhabbetli insanlar aranan insanlardir. Butun kotu tiplerin sana denk geldigini sanmiyorum, insanlarin arkadas olarak ilgisini cekmiyorsundur. Bunun icin de kendini duzeltmeye bak.

işten çıktın arkadaş yüzünden derken benim orda ne şartlar altında oldğumu bilmiyosunuz ki
ben afedersiniz ağır indirip bindiriyodum köpek gibi çalışıyodum ve kendime hiççç zaman ayıramıyodum ortam edinmek için
bence insanların hayat hikayesini dinlemeden böyle yargılamayın
ben çok kötü zamanalr yaşadığım için son drece kafayı bozdum açıkcası bu!
ayrıca özgüvensiz kendine değer veremeyen birisi hiç değilim
kimseyi mutsuz gününde yüzüstüde bırakmadım bana demişsiniz ya sadece iyi gün dostusun diye
ben dışarı çıkıyorum mutlu olmak içinse birileri keyfimi kaçırmasın anlamında dedim hep dertlerini anlatıyolar diye!
bu kadar arkadaş derdi kelimesi çok saçma
insan bunaldığında birilerini yanında görmek istemez mi bir dost aramaz mı bunun adı yaman mak mı oluyo
insan nasıl kendi kendine yetsin yahu siz bile morelim bozulunca arkadaşlarımla rahatlıyorum demişsiniz ki birde bana kalkıp böyle bir hitapda bulunmuşsunuz?
e benmde morelim bozuk ama gidipte buluşunca ayyyy ben şöleyimm şuram ağrıyo bilmem ne diye milletin kafasını şişirmiyorum ben onu kasdettim dert dinlemek istemiyorum derken
mesela işe git gellll kendime zaman ayıramama bunalmıştım fazlasıylaaa çünkü ben 4 sene ciddi travmalardan dolayı evde oturmak zorunda kaldım ne işe ne okula gidebildim bunları da bilmiyosunuz tabi normaldir yargılamanız
benim söliceklerim bu kadar
ayrıca zaman ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim...

işten çıktın arkadaş yüzünden derken benim orda ne şartlar altında oldğumu bilmiyosunuz ki
ben afedersiniz ağır indirip bindiriyodum köpek gibi çalışıyodum ve kendime hiççç zaman ayıramıyodum ortam edinmek için
bence insanların hayat hikayesini dinlemeden böyle yargılamayın
ben çok kötü zamanalr yaşadığım için son drece kafayı bozdum açıkcası bu!
ayrıca özgüvensiz kendine değer veremeyen birisi hiç değilim
kimseyi mutsuz gününde yüzüstüde bırakmadım bana demişsiniz ya sadece iyi gün dostusun diye
ben dışarı çıkıyorum mutlu olmak içinse birileri keyfimi kaçırmasın anlamında dedim hep dertlerini anlatıyolar diye!
bu kadar arkadaş derdi kelimesi çok saçma
insan bunaldığında birilerini yanında görmek istemez mi bir dost aramaz mı bunun adı yaman mak mı oluyo
insan nasıl kendi kendine yetsin yahu siz bile morelim bozulunca arkadaşlarımla rahatlıyorum demişsiniz ki birde bana kalkıp böyle bir hitapda bulunmuşsunuz?
e benmde morelim bozuk ama gidipte buluşunca ayyyy ben şöleyimm şuram ağrıyo bilmem ne diye milletin kafasını şişirmiyorum ben onu kasdettim dert dinlemek istemiyorum derken
mesela işe git gellll kendime zaman ayıramama bunalmıştım fazlasıylaaa çünkü ben 4 sene ciddi travmalardan dolayı evde oturmak zorunda kaldım ne işe ne okula gidebildim bunları da bilmiyosunuz tabi normaldir yargılamanız
benim söliceklerim bu kadar
ayrıca zaman ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim...

Burda kimseyi yargilayacak degilim. Yorumlarinizda okudugum kadarini yorumladim zaten, tum hayatinizi nerden bilelim? Zaten hayatinizla ilgili yorum yapan olmadi. Yorumunuzda "işi bıraktım bu yüzden başka iş buluppp arkadaş edinicem diye" demissiniz, bizzat kopyaladim. burdan arkadas edinmek icin isten cikti anlami cikiyor, isin zorlugu filan degil. Ben de ona gore yorum yaparim.
Sorunu oldugunda arkadas ister insan demissiniz, e siz sorunu olanlarla gorusmek istemezseniz kim niye sizin sorununuzla ilgilensin? O isler tek tarafli olmuyor malesef.
Kimseyi yargilamam. herkesten farkli yorumladigim ve igneyi kendinize batirin dedigim icin dokundu galiba yorumlar. Ben kimseye ah canim vah canim, bak kendileri kaybetmisler diye teselli adina ici bos yorum yapmam, objektif yaklasmaya calisirim. Bu konuda da oyle oldu. Tez zamanda sizin de istediginiz gibi hergun sizi arayan, biryerlere davet eden, pesinizde pervane olan arkadaslar edinmenizi dilerim, ne diyim. :)
:6:

Bence işim var diye bahane uyduruyolar
Bir olur iki olur ama hepsi her seferinde böyle diyosun
Seni ekiyolar bence

Yeni ve gerçek arkadaşlıklar kurmayı denemeni tavsiye ederim

Back
X