- 25 Mart 2022
- 245
- -8
- 28
- 43
- Konu Sahibi Kisirdongu
-
Kardeşim oğlum diyor çok müdahale ediyormuşsum .Narsist derken? Kim dedi niye dedi?
Bence sizi sabit fikirli ve bilmiş buluyorlar anlattığınız öyle çünkü. Ama narsistlik nerde göremedim
Haklısınız ,fark etmiyorum bile .Özellikle son 2 konunuza bakınca ‘yardım’ adı altında fazla müdahaleci olduğunuzu düşünüyorum. Farkında olarak ya da olmadan kendi düşünce/isteklerinizi insanlara dayatmaktan, psikolojik baskı yapmaktan vazgeçin bence…
Yorumunuz için teşekkürlerMerhaba,
İstenmeden yapılan yardım yardım degil müdahaledir. Muhtemelen farkında olarak ya da olmadan yardım adı altında insanların işine karısıyor bir bakıma da birey olarak kendi kararlarını vermelerine kendi ayaklari üzerinde durmalarına izin vermiyorsunuz. Istedigini sekilde dusunulmediginde istediginiz sekilde davranilmadiginda da karsi tarafa psikolojik baskı uyguluyorsunuz. Siz sadece meseleye kendi pencerenizden baktiginiz icin bunlari goremezsiniz. Ben sizin bu anlattiklarinizi bana yasatan biriyle bir suredir muhatap olmak zorundaydım ve psikolojim ciddi anlamda bozulma noktasina gelmisti. Özellikle su ise yarama hissinizi baskalarinin hayati uzerinden degil kendi uzerinizden giderin zira farkında olarak ya da olmadan bunu baskalarina duygusal bir yuk haline getiriyorsunuz. Gidin kitap okuyun, sosyallesin, gercekten yardima muhtac olan cok insan var onlara yardim edin ve lutfen etrafinizdaki kisilerin mutsuz oldugunu soyledigi seylerde israrci davranmayin.
Farkındasınız aslında olan bitenin. Bundan sonra biraz daha kendinize odaklanın, belki bugüne kadar yapamadınız ama bundan sonra kendiniz için bir şeyler yapın. İlk olarak bir terapi almakla başlayın.Haklısınız ,fark etmiyorum bile .
Oda çok kücuk yaşta büyük sorumluluklar almak zorunda kaldım .
Kararları yalnız vermek sorunları çözmek yol göstermrk gibi hepsi benim üstümdeydi yapişti kaldı
Bence hataya dusmelerini engellemeye calismak yerine hataya dustuklerinde onlara nasil destek olabileceginize odaklanirsaniz hem siz hem cevreniz rahatlar. Daha saglikli iletisim kurarsiniz. Boylece sorunlarini sizinle daha fazla paylasmak isterler ve belki de gercekten sizden yardim isterler. Kimse sevdigi biri hata yapsin istemez ama bu gercekten hic mumkunu olmayan bir sey.Kardeşim oğlum diyor çok müdahale ediyormuşsum .
Insan evladının hataya düşmesini istermi bende işte yanlişlari anlatmaya çalıştım ama kocaman bir sanane duydum.
Para gözmüşsüm ama halen herkes benden yiyor içiyor ,daha bugün anneler günü eşim gitmiş çocukların adına hediye almış oysaki kazık kadar insanlar bir kutlu olsun demediler bile.
Ama ben anneyim kadınım evladım ya onda ötüre herkesi alttan almalıyım
Acilin narsist uzmani geldi. Narsist bir koca ve ustune narsist bir erkekle yıllarca ilişki yaşayarak nisanlanmanin esiginden dönmüş ( bunlar tanı aldı) ve üstüne olarak narsist olduğunu düşündüğüm iki kişi ile kısa süreli ilişki denemesi yapmış biri olarak Özel deneyimim var. Ve okudum diyorum ki. Degilsiniz.. teşekkürler.Morelim çok bozuk ,bir türlü insan ilişkisini tuturamuyorum .
Ama ben asla merkezde olmayı,beğenilmeyi ,yücetilmeyi sevmiyorum .
Evet bazen kendi fikrimi düşündüklerimi fazla tartmadan söylüyorum ,yani düşünmeden konuşmak .Bana patavatsızsin denildi.
Empati kuramuyorsun sadece kendi gözünden bakıyorsun denildi.
Bunları oğlum kızım kardeşim bazense kocam diyen.
Herkesin işine çok karişiyorsun dediler.
Oysa maksattim destek olmaya calişmak,ilgisiz olmak istemiyorum .
Çok fedakarim kimin yardima ihtiyacı varsa koşarim.
Belki biraz sabit fikirliyim illaki doğrulanmasini isterim, oda benim düşüncelerimi kimse önemsemedigi içindir .
Kendimi ezik yetersiz çöp gibi hissediyorum.
Yalnızca köşeye çekilmek kimseyle konuşmak istemiyorum.
Zaten arkadaşim cevrem yok ,sadece ailem .çok baskı gördüğüm için asabi sınırlı öfkeli biri oldum .
Yeterki işlerine yarayim,yemek,, temizlik,aliş veriş birde parayı eksik etmeyim.
Buralardan ailemden uzak yere taşinmak istiyorum ,bunaldım çevremdeki insanların beklentilerinden suçlamalarından, baskılarından usandimeşime anlatıyorum anlamıyor dinlemiyor ,beni yok sayıyor
Bir gün çantamı alıp gideceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?