• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben ve etkilediklerim...

Miraclessss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2017
1.104
610
123
Meraba arkadaslar.daha onceki konularimdada var hatirlatayim.panik atak hastasiyim.biri 5 biri 2yasinda olarak iki cocugum var.sukur 3-4aydir tedaviye basladik ama panik atagimin cokta tedaviye cvp versigi soylenemez.hepsini gectim buyuk cocugumu okula yazdirdik simdiden tasaanmaya basladim nasil goturup getircem diye:((dahasi kucuk cocugumdada gozlemledigim bana gore bi problem var.daha iki yasinda olmasina ragmen yerinde olmayan bi esya vs biseyi illa yerine koyma ortu bozuksa onu illa duzetme gibi obsesif turu haller farkettim.hamieligimden emzirme suresince yasadigim panik atagimin bebegimi etkilemis olabilirmi dusuncesini beynimden silemiyorum.esime dert yanacak yuzum kalmadi artik sanirim o da bikti artik bu durumumdan.ne yapayim sasirdim artik.dusunce fikir ve bilgilerinizi benimle paylasirsaniz sevinirim.Allah herkesin sifasini versin...

Konu başlığını değiştirirseniz bu konu hakkında yorum alabilirsiniz.allah yardımcınız olsun konu hakkında bilgiye sahip değilim.

Annem temizlik hastası. Abime hamileykende öyleymiş bana hamileykende kısaca 4 kardeşiz annem çok titiz . Elinde toz bezi ile gezer paspas hep hazırda olur eleştirik süpürgesi devamlı piştedir. Ben aşırı dağınık bi insanım abim aşırı titiz. BEbeğinin takıntısıyla senin bi ilgin Yok. Aynı zamanda annem panik atak hastası. Düzenli sakinleştirici kullanıyor. Sanada öneririm. En azından kaygıları azalıyor biraz daha. Benim iki yaşındaki kızımda kapı kapatma hastalığı var. Açıl bir kapı gördüğünde mutlaka kapatır kapatamazsa oturup ağlar

Annem temizlik hastası. Abime hamileykende öyleymiş bana hamileykende kısaca 4 kardeşiz annem çok titiz . Elinde toz bezi ile gezer paspas hep hazırda olur eleştirik süpürgesi devamlı piştedir. Ben aşırı dağınık bi insanım abim aşırı titiz. BEbeğinin takıntısıyla senin bi ilgin Yok. Aynı zamanda annem panik atak hastası. Düzenli sakinleştirici kullanıyor. Sanada öneririm. En azından kaygıları azalıyor biraz daha. Benim iki yaşındaki kızımda kapı kapatma hastalığı var. Açıl bir kapı gördüğünde mutlaka kapatır kapatamazsa oturup ağlar
Aynen canim kapi kapatma hastaligi benim kucuktede var.isigi yakip sondurme sonra esyalari duzgun olacak sekilde koyma gibi.onudami gotursem acaba psikiyatriye.bunun disinda bende ilac aliyorum.cok fazla fark olmamakla bereber kismet sakinlestiriyo.

Canim hersey allahtan senin suçun değil ki neden uyanıyorsun? Allah şifa versin gerçekten zor panik atak tedaviyi ihmal etme.
Oyle canimda anneysen anlarsin.ister istemez benmi etkiliyorum ic gudusune kapiliyorum.evet bu hastaligi yasayan bilir.Rabbim cemi cumlemize saglik sihat efiyet versin

Aynen canim kapi kapatma hastaligi benim kucuktede var.isigi yakip sondurme sonra esyalari duzgun olacak sekilde koyma gibi.onudami gotursem acaba psikiyatriye.bunun disinda bende ilac aliyorum.cok fazla fark olmamakla bereber kismet sakinlestiriyo.
Bebeğin gayet normal geldi bana. Ama için rahat edecekse götür. O daha bebek.. ilacın senin için faydalı olduğunu düşünürsen faydasını görürsün inş rahatsızlığın bir an evvel düzelir.

Kizim 2 yaşında herseyi duzeltirdi derli toplu idi oyuncaklarini toplar etrafı düzenlerdi.. şimdi 5 yaşında odasına çöp doksem uzerinden atlar geçer umrunda değil.. Çocukların dönem dönem kafaya taktiklari davranışlar olabiliyor.. sürekli degisiyorlar.. neden okula götürmek hakkında kaygilisiniz.. o kısmı anlayamadım.. inşallah tedaviniz faydali olur daha iyi hissedersiniz..

Kizim 2 yaşında herseyi duzeltirdi derli toplu idi oyuncaklarini toplar etrafı düzenlerdi.. şimdi 5 yaşında odasına çöp doksem uzerinden atlar geçer umrunda değil.. Çocukların dönem dönem kafaya taktiklari davranışlar olabiliyor.. sürekli degisiyorlar.. neden okula götürmek hakkında kaygilisiniz.. o kısmı anlayamadım.. inşallah tedaviniz faydali olur daha iyi hissedersiniz..
Oylemi insallah kuzumunkide oyle donemsel bi olgudur.panik atak hastalarinin bi cogu ilerleyen evrelerinde sokaga cikamama kalabaliga girememe gibi sıkintilar yasar.kaygilandigim durum bu.3aydir hatta 4ay olacak nerdeyse tam anlamiyla bu korkumu yenemedim.hatta dr.la konusup ilacimin dozunu yukselttirmeyi bile dusunuyorum.

Bence götürün ve için rahat etsin.
Tek tek anlamlı olmayabilir ama birleştirince eğer bi şey çıkacaksa bile erkenden tedavi edilir.
Umarım yoktur tabi ki.

Astoria Astoria canım sen psikologtun sanırım. Sence böyle bi ihtimal varmı, hamileyken bebeğin etkilenmesi gibi?

Oylemi insallah kuzumunkide oyle donemsel bi olgudur.panik atak hastalarinin bi cogu ilerleyen evrelerinde sokaga cikamama kalabaliga girememe gibi sıkintilar yasar.kaygilandigim durum bu.3aydir hatta 4ay olacak nerdeyse tam anlamiyla bu korkumu yenemedim.hatta dr.la konusup ilacimin dozunu yukselttirmeyi bile dusunuyorum.

Hımm anladım hastaliginiz ile ilgili bi kaygı.. ben kızımı okula götürürken hee güne bir hikaye diye bişey uydurmustuk.. her gün yolda cocuklugumdan bi ani anlatiyordum.. yol nasıl geçiyor anlamiyorduk.. aklıma geldi paylaşayım dedim belki bi denersiniz..

Bence götürün ve için rahat etsin.
Tek tek anlamlı olmayabilir ama birleştirince eğer bi şey çıkacaksa bile erkenden tedavi edilir.
Umarım yoktur tabi ki.

Astoria Astoria canım sen psikologtun sanırım. Sence böyle bi ihtimal varmı, hamileyken bebeğin etkilenmesi gibi?

Hamileyken OKB'nin bebeğe geçmesi gibi mi? Hayır yok, genetik yatkınlık olabilir ama konu sahibinde panik atak varmış. OKB ile panik atak ayrı kategorilerde. Alakası olduğunu düşünmüyorum.

Arkadaş gelirse bizim gibi bilimsel olmayan yaklaşımlarla fikir vermez.
Umarım yoktur ama madem sizin takıntı yapacağınız bir durumunuz var ( ki evlat olunca panik atağın olmasa bile yaparsın ) o zaman netleştirmek en iyisidir.
Insallah arkadas bi degerlendirmeye alirsa cok memnun olur.bu konuda bilgili birinden yol gosterimeye ihtiyacim var.yoksa hepten kafayi yicem:(

Hamileyken OKB'nin bebeğe geçmesi gibi mi? Hayır yok, genetik yatkınlık olabilir ama konu sahibinde panik atak varmış. OKB ile panik atak ayrı kategorilerde. Alakası olduğunu düşünmüyorum.
Okb nin tanımına mı uyuyor bilmiyorum ama ışık kapama açma ve bazı takıntılar deyince konu sahibi, herhangi bi etki olabilir mi diye düşündüm.
Umarım yoktur dediğin gibi.

Back
X