- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi Omurboyubirkan
çok da tatlıymış..
ama kısırlaştırmak ne kadar doğru yani etik olarak?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İnan
İnanır mısın 2 gündür uyku hapı içip uyuyorum yoksa geceler kabus gbi
çok da tatlıymış..
2 hafta önce kedimi kısırlaştırdığmı yazmıştım kedim 3 gündür kusuyodu dün veterinere götürdük kan tahlili böbrek bilmem ne bişiyi ( inanın hatırlamıyorum) 2 kere röntgen çekildi karın boşlugunda bişey vardı ama kedim kendinden geçtiği için ameliyata alamadılar ilaç verip bekledik kendine gelince ameliyata alıncaktı ama kedim kendine gelemedi 1 saat önce öldü. Sabahtan beri başında ağlamaktan başka bişey yapamadık keşke kısırlaştırmasaydık da kedim 20 tane birden doğursaydı baksaydım ben salaklık yaptım dha öncede kedimi kısırlaştırmıştım hiç bişey olmamıştı ama belli olmuyo işte minnoşum öldü bu acıyı ben yaşadım siz yaşamayın bnde bişey olmaz diyerek yaptırdım ama yarın kedimin ölüsünü almaya gidicem. Buda benim minnoşum. Eski sapasağlam hali. Eki Görüntüle 1230722
aslında kedilerle ilgilenmediğim için detayları bilmiyorum. ama yıllar önce sineklerin kısırlaştırılması üzerine çalışan bir gurup bilim adamına karşı çıkan şiddetli bir gurup vardı.Etik olarak kısırlaştırmanın yanlış bir tarafı yok. Boş geçen her kızgınlık = dişi kedide %20 rahim ve yumurtalık kanseri riskini artırıyor. Erkek kedide de aynı şekilde testis kanseri riskini. Ayrıca kızgınlığa girdikleri zaman huzursuz oluyorlar, kapana kısılmış hissediyorlar. Evde yaşayan bir hayvanın üreme içgüdüsünü sürdürmek fizyolojik ve psikolojik bir işkencedir. Hayvanları kendimiz gibi düşünmemeliyiz. Onlar çoğalma içgüdüsü gereği çiftleşiyor. Her doğan 4-5 yavruyu sahiplendirebilecek miyiz? Hadi sahiplendirdik, kaçıncı batından sonra dur diyeceğiz? Erkek kedide özellikle, sokağa kaçıp dişi kedileri hamile bırakmak isteyecek ancak sokakta yaşayamayacak bir hayvan ise, bu durumda ne yapacağız?
Hayvan kısırlaştırmanın etiği değil, bu kısırlaştırmanın hijyenik ve sağlıklı bir ortamda, hayvanın canına zarar vermeden yapılmasının etiği tartışılabilir ancak. Bu şartlar sağlandıkça sokak hayvanını sahiplenen birinin yapabileceği en doğru davranış hayvanını kısırlaştırmaktır.
Aynen öyleydi kedim habire kusuyodu tuvaletini yapmıyodu serum ve migde koruyucu verdiler dahada kötüleşince röntgen çektiler ama karın boşluğunda bi şişlik vardı kendine gelince ameliyata gircekti karnındaki şişlik nyse onu alıcaklardı ama öldü işte ilk veterinere götürdüğmüz gün adam kedimi mıncıklamak yerine röntgen çekseydi belki yaşıyodu bilmiyorumBu arada bahsettiğin durum megacolon olabilir. Benim kedim de megacolon oldu, barsak tembelliği sonucu barsağın şişmesi. Her yediğini kusmayla kendini gösteriyor. Büyük tuvaletini yapabiliyor muydu? Belki senin kedinin başına gelen de budur, kısırlaştırmayla alakası olmayabilir yani. Benim kedim de kusuyordu, hemen mide rahatlatıcı ilaç vermişlerdi, üç gün boyunca düzelmeyince serum ve barsak hareketi artırıcı iğne yapılmıştı. Bunlar yapılınca iyileşti. Belki üç gün boyunca sürekli kusup besin alamaması sonucu şoka girip ölmüş olabilir kedicik. Çok üzüldüm gerçekten.
Aynen öyleydi kedim habire kusuyodu tuvaletini yapmıyodu serum ve migde koruyucu verdiler dahada kötüleşince röntgen çektiler ama karın boşluğunda bi şişlik vardı kendine gelince ameliyata gircekti karnındaki şişlik nyse onu alıcaklardı ama öldü işte ilk veterinere götürdüğmüz gün adam kedimi mıncıklamak yerine röntgen çekseydi belki yaşıyodu bilmiyorum
Dört kedim daha var ama inanın onları gördükçe içim daha çok burkuluyo tarçınla minnoş sevgililerdi tarçını gördükçe daha kötü oluyorum allah kimsenin başına vermesin keşke bütün sevdiklerimizle aynı anda ölsek şu aralar tek isteğim buÇok üzüldüm... Bizim kedimiz kurtuldu ama tekrarlayabilir de tabi, belli olmaz bu işler... Mühim olan iyi bir veteriner hekimin bir an önce müdahale etmesi. Bu durumun kısırlaştırmayla ilgisi yok ancak üst üste gelmiş olması sana öyle hissettirdi bence... Umarım ki yeni bir kedinin annesi olur ve yeniden mutlu olursun =)