• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bence Deliriyorum akil verin nolur

yaşadıklarına üzüldüm cnm ama eşinle ne yaşarsan yaşa asla karşısına geçip bana bi tokat at susayım deme bunu bir kere yaparsa ve sen susarsan ondan sonra alışkanlık haline gelir ve sen en ufak bir şey söylediğinde seni susturma bastırma ve ezme yolu olarak sana bu tokatlar fazlasıyla geri döner ve boyutu farklı boyutlara gelir tokattan fazlasını yaşarsın herşey bir tokattla başlar ...aynı zamandada hak tokatla falan savunulmaz hak konuşurak elde edilir konu ne olursa olsun haklılığına inanıyorsan ve söyleyeceğin bir iki kelimende olsa hakkını sonuna kadar savun konuşarak tabi hakaret etmeden.. kaynananla yaşadıklarına gelince emin ol herkes yaşıyordur evlilik iki kişiliktir aileni ve ailesini kenara at iki kişilik evliiğini yaşa kafandanda çıkart düşüncelerini aklına geldiğinde kendien uğraşıcak bişi bul yemek yap işine konsantre ol ne bilim temizlik yap bişiler yap işte yada hobi edin kendine kişi kendisinin psikoloğufdur öncelikle bunu unutmamalısın...eşinin daha önce birileriyle birşeyler yaşamış olması normal değil mi sence? bence normal bunlar...erkekler ve kadınlarız sonuçta...yaşamamak anormalliktir aslında...hem o artık seninle evli hayatının merkezinde sen varsın seni seninle başladığı günden sonrası ilgilendirir öncesi değil ki senin hayatında hiç yaşanmadımı olmadımı hiç...olmamış olsa bile bunlar çok normal şeyler yaşamış ve bitmiş şu an senin yanında şüpheyle evlilik gitmezk olmaz yani..

bende hemen hemen aynı durumdaydım ama burda ki hanımlar sayesinde kendimi toparladım önce şunu unutma ne yaparsan kendine yaparsın onlar hah ha hi hi lerdelerdin önce bir silkin kendine gel sonrada kendinden kötüleri düşün emin ol bu insana kendini çok iyi hissetiriyor kendine eziyet etme rahat bırak rahatla eşinlede aranı boşu boşuna bozma evliliğine sıkı sıkı sarıl çocuğununada !!!!

Merhabalar,

Sizi cok iyi anliyorum, annenizi ne kadar ozlediginizi anliyorum. Her seyin ust uste geldigi zamanlar olur ya, iste oyle olmus. Eh, esinizin ailesiyle yasadiklarinizdan sonra dogal olarak baska seyleri de siz eklemissiniz esinizle iliskinizin uzerine.
Yasadiklariniz zor seyler. Oncelikle bu yaptiklarinizin su anki durumunuzda son derece olasi ve normal oldugunu sindirin icinize.
Esinizin size boyle bir konuda yalan soylemis olmasi elbet hos degil fakat onu da anlamaya calisin. Cekinmis, uzaklasmanizdan korkmus olabilir. Ve lutfen esinizin gecmisini daha fazla kurcalamayin, bu size mutsuzluktan baska hicbir sey vermez. Siz, esinizin hayatina dahil oldugunuzdan sonrasiyla ilgilenin ve su ana odaklanin.
Anti-depresan kullaniyorsaniz, duzenli kullanin ve aksatmamaya calisin.

Esinizin sizi sinirlendirecek kadar sakin olmasi da caresiz olmasiyla alakali anladigim kadariyla. Yani, eger evvelden beri gamsiz degildiyse artik ne yapacagini bilemiyor olabilir.
Bunu duzeltmenin yolu iradeden geciyor. Bir karar alin ve kendinizi bu karara sadik kalacaginiz yonunde telkin edin. Dedigim gibi, su ani yasayin. En azindan bir sureligine gecmiste yasanan her seyi ve her seyi rafa kaldirmayi deneyin. İnsan beyni sartlandigi seyleri yapmaya proglamlidir. Eger kendinizi yeterince ikna edebilirseniz bir sure sonra isteseniz de gecmisin size su anki kadar aci vermedigini goreceksiniz. Oglunuza simsiki sarilin. Siz cok sansli bir kadinsiniz, miniginiz yaninizda. Onun varligiyla mutlu olmayi deneyin, basarili oldugunuzu goreceksiniz. Esinizle de konusun sertlesmeden, kirmadan birbirbirinizi, sakince. Yaninizda olmasini isteyin, bence olacaktir. Cunku esinize olan sevginiz icin nelere katlanmissiniz, esinizin de sevgisi olmasa bu mumkun olmazdi.

Umarim bir nebze de olsa yonunuzu cizmede yardimci olur yazdiklarim. Sizi mutlu gormek istiyorum.
Haydi bakalim, zor olacagini dusunmeden gulumseyin!

seni anliyorum
2 senelik evlisin nasil sadece Tr ye brír kere gidebilirsin
neden ?
cok az
bende yurt disindayim
esim hakkin der ne zaman istersen git der
senede 3 kere giderim en az 1 ay kalirim
dayanamam
neyse esinin senden önceki iliskileri seni neden bu kadar rahatsiz ediyor
bundan sanane
ne yasamissa yasamis
adam belliki biliyor cok kiskancsin yalan söyemis sen ilksin diye
ama suda bir gercekki evlenip yurt disina giden gelinlerin hali zor
bende zor zamam gecirdim
burdaki türkler hepsi kirik
ama güclü olmamiz lazim
sen kocani sevmiyormusun
birak kocanin gecmisini
bak kayinvalide vs gitmisler
simdi keyfine bak kocana bak cocuguna bak sigara azalt
hayat sandigin kadar zor degil
ve bir sana zor degil hayat
silkelen
cocuguna iyi anne ol
kocana iyi hanim ol
zevk almaya calis

Canım çok geçmiş olsun öncelikle...
Durumun çok zor anlıyorum. Ama o olaylar geçmiş; adı üstünde işte. Olanları unutmak mümkün değilse de, onlarla yaşamaya alışman lazım.
Bak ne güzel yavrun varmış Allah bağışlasın, sana nasıl da muhtaç. Yalnızca onun için kendini toparlamaya çalış. Tedavi de görüyormuşsun. Pes etme. Her şey güzel olacak. Buna inan.
Yuvana, yavruna sahip çık. Düşmanını sevindirme. Ayrılırsan senden başka üzülen olmayacak. Dayağı, içkisi, alemi vs kötü alışkanlığı yoksa gerisi zamanla halledilir. Sen krize girdikçe kocan da ne yapacağını şaşırıyordur. Ondan yaklaşmıyordur. üzülmemeye gayret et. Oğlun için...

ben de bazı şeyleri üstünden zaman geçse de silemiyorum kafamdan.
ama o şey hayatımdan tamamen çıkmışsa fazla takılmam.
kaynananlar çıkmış gitmiş artık. sevineceğine dert ediyorsun.
eşinin eskiden ne yaptığı hiç mi hiç önemli değil.
önemli olan seninle olan şu anki ilişkisi.
hayatınızı olmayan sorunlar bulutu içinde yaşamak ikinizi de bunaltır.
birbirinizden çıkartırsınız.
o seni suçlar sen onu.
sonu gelmez.
derin bir nefes al ve yoluna devam et. sen rahatlayınca eşin de rahaylayacaktır.

tesekkur ederim yorumlara ama destege ihtiyacim var birlikte atlatacagiz demistir belki
ama biekre ben oturup aglarken gelsin bi sarilsin öpsun unuturum herseyi ama yapmiyorr elinde telefon
oyun oynuyor uzuluyor biliyorum ama onun bi dokunusuna ihtiyacim var yapmiyor..

bencede eşinin senden önce yaşadıkları geçmişte kalmış sonuçta şuan seninle ve evliyken böyle şeyler yaptığını duysan evet sorun yaparsın ama herkes geçmişinde yaşıyo bazı şeyleri kayınvaliden yok artık yanında ikinizsiniz artık bundan sonra mutlu yaşa herkesin sorunu var kayınvalidesinle takma böyle şeyleri yuvayı dişi kuş yapar eşinle çocuğunla toparlan ve huzurlu bir hayat yaşa

tesekkur ederim yorumlara ama destege ihtiyacim var birlikte atlatacagiz demistir belki
ama biekre ben oturup aglarken gelsin bi sarilsin öpsun unuturum herseyi ama yapmiyorr elinde telefon
oyun oynuyor uzuluyor biliyorum ama onun bi dokunusuna ihtiyacim var yapmiyor..

sen de oturup ağlama.
ağlayan kadınları sevmiyor erkekler.
gel beni teselli et durumu yani..
fazla ilgi beklentisi yorucu oluyor onlar için.
ilgi mi istiyorsun,
ağlayacağına keyifli neşeli bir sohbet başlat.
bak nasıl ilgilenecek.
ağlamak için gerçek bir sebebin olduğunda ilgilenir emin olabilirsin..
kız, kaynananlar da gitmiş. başbaşa kalmışsınız tadını çıkarsanıza.
bu günlerini ararsın valla.

sen de oturup ağlama.
ağlayan kadınları sevmiyor erkekler.
gel beni teselli et durumu yani..
fazla ilgi beklentisi yorucu oluyor onlar için.
ilgi mi istiyorsun,
ağlayacağına keyifli neşeli bir sohbet başlat.
bak nasıl ilgilenecek.
ağlamak için gerçek bir sebebin olduğunda ilgilenir emin olabilirsin..
kız, kaynananlar da gitmiş. başbaşa kalmışsınız tadını çıkarsanıza.
bu günlerini ararsın valla.

yok canim gel benle ilgilen demiom asla ama bi sor asla bilerek aglamam akio iste :43:

Kuzum sana yanaşmıyor, çünkü bir laf edip seni çileden çıkarmaktan korkuyor. Gelmesini istiyorsan bunu ona hissettirmen lazım. Azar azar mesela günlük konulardan, oğlunun gelişiminden bahsedebilirsin ona. Bir süre kaynanandan filan hiç mevzu açma. Açıldı mı "onu boşver de kahve yapsam karşılıklı içer miyiz" gibi bir şey söyle. Konuyu dağıt. Erkekler ince fikirli değildir maalesef. Sen yontacaksın biraz. Ama öncelikle sen iyi olacaksın.
Sen iyi olunca her şey yoluna girecek. Ahan da buraya yazdım =))

eşinin geçmişini kurcalayıp boşuna kendini yıpratma canım sen eşinin öncesine değil şimdi seninle olan ilişkisine bak
erkeklerden fazla ilgi beklemek hata bence çoğunda odunluk var.kıskançlıkla geçmişi hatırlamakla eline birşey geçmez daha sakin ol canım:31:

Bana kendini çok fazla dinleyecek vaktin var gibi geldi.
Yani durup dururken eşinin geçmişini araştırman,
geçmişte bulduklarına bugün adına anlamlar yüklemen ve
evliliğini bu denli etkilemesi...
Sana ne kadar mantıklı geliyor?
Bunun sana ve evliliğine bir faydası yok ki!
Ailenden uzakta,başka bir kültüre alışmaya çalışman,
görümce ve kayınvalide ile yaşadığın sorunlar,
bunları bunca zaman içinde aşmış olmalıydın.
Bazı kadınlara depresyon lükstür.
Ve malesef sende o kadınlardansın.Çünkü annesin!
Hislerine kapılıp boşluğa düşme şansın yok senin!
Çok acımasız oldu belki bu ama inan bu duruma bir şekilde son vermezsen
hiç bir şey düzelmeyecek,aksine ağlamak ağlamayı,depresyon depresyonu getirecek.
Hayat akıp gidiyo ve eşin bile olsa seni bu durumdan çıkaramaz.
Ancak destek olur ama bunu asıl başarıcak olan sensin!
Hadi kendini topla artık.Git ve sana iyi gelecek olan tek şeye sarıl.
Dünyanın en güzel varlığına sahip olduğun ve sağlıklı olduğun için şükret ve hayattan keyif almaya bak.

geçmişte yaşadıklarımı unutamıyorum derken aldatmış mı seni yalan mı söylemiş kandırmış mı ne yapmış bu adam?

canım kv ler gitmiş. onlarıda senede 1 kere göreceksin. ama yapılanlar unutulmuyor. bende unutamıyorum. taaa 2 sene önceki şeyler aklıma geliyor kendi kendimi yiyorum.
erkeklere sen annesini babasını ablasını kardeşini kötülesende açıp ağızlarını birşey demezler. bende ilk başlşarda ve halen birşey derim ama ağzını açmaz, yada kafasını sallar. o kafasını koparasım gelir o an.
ama şu an olan olaylarla kendisi olan şeyleri görüp geçte olsa bana hak vermeye başladı. bırak sen kv kp görümce bişey deme. illaki onlar bir yerden açık verip eşin anlayacak. sen ne kadar yorsanda çeneni nafile şu an. hatta birşey oluyor. bende aynen eeeeeee. k.... efendi ben sana zamanında demiştim diyorum. o zaten o lafımla eziliyor. ama tabi bu zamana gelene kadar da benden giden gidiyor. sayelerinde sinir hastası oldum. yapma sende kendine edersin. bırak zaman herşeyin ilacı.

Bence eşinin geçmişine hiç takılma. senden öncesi değil senden sonrası önemli kimle ne yaşamış olursa olsun seni sevmiş seçmiş ve evlenmiş önemli olan bu ama sen bu davranışlarla eşini pişman etme seni seçtiğine. bana kalırsa boş zamanın çok gibi geldi bir an önce bir işe girip çalışsan herşey yoluna girer bence. ortamın değişir arkadaşların olur ilgi alanın artar evde oturunca sürekli eşine sarıyor insan.

arkadaşım, yavruna da kendine de yuvana da yazık etme...

2 sene kaynana evinde çekmişsin dolmuşsun... ama bitmiş gitmiş bak dönmüşler türkiyeye. senede 1 görürsün. oh miss.. onda geçmişi düşünme. ilgili ol. eşin zaten senin arkanda olur. eşine ailesini dediğinde ne bekliyorsun ki? ilk seneler imkanı yok eş ailesine sana karşı kötülesin. görür, görmezden gelir. böyledir bu. zamanlar seni, yavrusunu aile olarak benimser. o zaman sen demeden o der ana-babasına onlar ailem diye. biraz sabır.... emin ol şurada eşiyle en mutlu olanlarımız bile arada bir de olsa, eşinin annesini tuttuğundan laf yanar sana...

eşin, senden önce kimle ne yaptı yaptı...ya ben eşime daha kaç kişiyle çıktın diye sormadım. nişan, evlilik oldu mu diye sordum hepsi bu. adam ne yaşamışsa bu hale gelmiş ve biz bu hallerini sevmişiz, evlenmişiz.... kimle çıktıysa çıktı. Olmamış ayrılmış. Ben de eşimden önce başkalarıyla çıktım. olmadı, sevmedim ki ayrıldım. eşimle evlendim. bunları kurcalama... yani adam ne yapsın senden önceyi değiştiremez ki? ayrıca ilk senle çıkmış olması da seni şimdikinden daha çok seveceği anlamına gelmez...

siz evliyken bir hatasını gördüysen o başka. evveline takılmayacaksın.

erkeğin en iyisi bile bencildir. alışmışlar pohpohlanmaya. sen şimdi bu yaşadıklarından evde surat asarsın, o ben sebep oldum diye düşünmez bacım. bu kadın da sürekli surat asıyor der. çünkü erkekler her şartta gülen kadın severler. bak ben çok güler yüzlüyümdür. içime atarım hep tebessüm ederim. gel gelelim hırmınlardan falan olsu da yüzüm mü düştü vayy adam hemen susar kenara oturur....

erkekler böyle. idare etmeyi öğrenirsen, zamanla tüm ipler de senin elinde oluyor bana inan.

olmuşu düşünme. çocuğunla ilgilen. sıkılınca bırak çocuğunu kocana gezmeye git. süslen, bakımlı ol... sevdiğin insanlarla muhabbet et. bak nasıl iyi gelecek. biraz iyi olunca da eşine teredütlerini söyle, ilgiyle aşabileceğine söyle. o da ona göre davranır...

arkadaşım bende bir ara kv lerimle aram iyi değildi, sürekli bir soğuk savaş.. derken olay patladı.. en son şiddetli bir kavga.. ve şimdi ben görüşmüyorum...
ben suskun biri değilim öyle kendimi çokta güzel savunurum , ezdirmedim hiç ama bende onlara karşılık verdiğim halde içim içimi yiyordu,en son kavgadan sonra sürekli eşimle bir kavga hali.adamla sırf ailesinni bana yaptıkları yüzünden sürekli kavga ediyordum, anan böyle baban böyle vss. ya afedersiniz wc.de , banyoda bile aklıma geliyordu o insanlar.sürekli aramızdaki tartışma halleri, onların söyledikleri, benim söylediklerim, eşime söyledikleri vsss.sinirlerim iyi bir gerilmişti.eşimde hak veriyordu ama bu bana yetmiyordu.iyibir manyaklaşmıştım.en son ben ne yapıyorum yahuuu dedim..
ben en başta kendime zarar veriyorum bu nedir ya dedim,, eşim evliliğim tehlikeye girecek dedim böyle giderse...
şimdi zaten ilişkilerim bitmiş, çok kötü onarılmaz laflar söylediler. olay bitti yani, ama artık tek kelime etmiyorum onlarla ilgili, onlar yokmuş gibi düşünüyorum, ve kendimede söz verdim bir daha kesinlikle üzmeyecem, sözümde duruyorum, o insanları aklıma getirmemeye çalışıyorum, kendi kendime terapi ediyorum, artık beni göremeyecekler, çekiştirecekleri bir alev yok artıkk..
ya ne diye kendimizi paralıyoruz ya, neden ruh hastaları için kendi psikolojimizi zora sokuyoruz, bize bişey olsa valla kına yakarlar bir yerlerine.artık bir süre sonra öyle güzel arsızlaşıyorsunki demekki yaşanılan tecrübeler bu şekilde bize etki ediyor.şimdi hiiiiççç ama hiççç umrumda değiller, ne halleri varsa görsünler diyorumm.
sen geçmişi kurcalama boş ver yaa, ne diye ruhunu daratıyosun. bu adam şimdi seni aldatmamış, geçmişte bekarken öptüğü kızların ne diye faturasını adamdan şimdi çıkarıyorsun.bak artık kvlerin yokk.sende bu süreçte kendi psikolojini toparlamaya çalış, çalışki eşine ve cocugunada sağlıklı bakabilesin..
çnemli olan senin, eşinin, cocugunu ruh hali... sende şimdi sakinleşmeye çalış, bak yoksa sen düzelirken eşinin psikolojisi bozulursa daha kötü olurr..
eşin sana ağlarken destek vermiyorsa vermesin, biraz ağla , içini rahatlat, geç kenara
bak valla sen bu dediklerimi dinle, ne ilaca gerek, ne başka şeye,...
bide rahatlatıcı bitki çayları falan iç, kafanı dağıt, çok fazla eşine odaklanma (onun bekarki ilişkisi hk. ), adamı biraz rahat bırak..unutma karı kocada olsak kimse kimsenin tapulu malı değil.bu adam senin dediklerini yapıyorsa, size bakıyorsa,evine ve size bağlıysa, başınızda duruyorsa tamam işte, biraz bazı şeyleri akışına bırak,

neyse ilk defa bu kadar uzun yazdı :) allaha emanet olun,

bazen benim eşimde konu sahibi arkadaşın eşi gibi ben bir şeye ağlayıp üzülürken ilgilenmezz o ilgilenmedikçe ben daha kötü olurumm açıklaması da her zaman şu: ağlayacak üzülecek bir şey yok ben gelip kanuşup teselli edersem bu davranışlarıını her defasında abartarak tekrarlıyorsun oluyor ondan gelmiyormuş yanıma sonra buna benzer konuşup kapatmaya çalıyoruzz.eşim sayesinde ben de çok şeyleri aştım ama ben istediğim için sen de iste kendine inan çok mutlu olacaksın :))

Son düzenleme:
Back
X