Bence ....

Starimu

Tosbaam abi oluyor :)
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2008
4.542
19
683
Okuduğunuzda belki " Ne alaka , nerden çıktı bu şimdi , biz eşimle çok mutluyuz " desek bile bunlar malesef gerçek hayatta yaşanan ve en azından benim birebir ,( bir çok arkadaşımın başına gelen ) defalarca şahit olduğum üzücü şeyler .. Yada " aynı ben-biz " de diyen olabilir .. Çok üzüldüm okuduğum bir kaç mesaj sonrası ve paylaşmak istedim düşüncelerimi ..Siz de paylaşırsanız olumsuz sonuçlar sonrasında neler hissettiklerinizi , yeniden ayağa kalkmak ve beraber yol almak adına neler yaptığınızı , eşlerinize nasıl destek olduğunuzu yada eşlerinizin size nasıl destek olduğunu sanırım birbirimzin ufkunu açar ve belki o aklımıza gelmeyen olumlu adımları atarız birbirimizin sayesinde ..

Bu tedaviler bizleri her anlamda yıkıyor , özellikle de psikolojik yönden .. Sağlıklı düşünemez oluyoruz , mantıklı kararar alamıyoruz bazen .. Başkalarına , en yakınlarımıza bile belli etmemek için yaşadıklarımızı , göstermemek için göz yaşlarımızı en sevdiğimizden çıkarıyoruz acısını .. Bazen telafisi mümkün olmayan sözler sarf ediyor , geri dönüşü olmayan adımlar atıyoruz . Zannediyoruzki bütün iğneleri - ilaçları biz kullandığımız için bu tedavilerden ve alınan olumsuz sonuçlardan sonra en yıpranan biziz .
Hayır , eşlerimiz gösteremeseler de çok yıpranıyorlar ve biz ağlayarak , sızlanarak , her türlü dışa vurup içimizdeki zehri atmamıza rağmen onlar " daha güçlü olma misyonunu " üstlendikleri için ne bu konudaki üzüntülerinden bahsedebiliyorlar ne de gönüllerince ağlayabiliyorlar . Bir de onların yerine koymak lazım kendimizi . Hele ki sorun onlardan kaynaklanıyorsa alınan olumsuz sonuç sonrası yıkımın nasıl olduğuna bir de onların penceresinden bakmak lazım ... Biz ağlar , sızlar , konuşur , dertleşir azaltırız acımızı ..
Ya onlar ne yapsın ..
Evlilikler kolay kurulmuyor .. Hani evlenirken iyi günde kötü günde beraber olacak ve bir ömrü hastalığıyla sağlığıyla paylaşmayacak mıydık ...
Ne değişti , sevgimiz mi azaldı ?
Yapmayın Allah aşkına , eşlerimize her zamankinden daha sıkı sarılmalıyız böyle zamanlarda ..
El ele verirsek daha güçlü olacağımızı ve Allahın izin verdiği o doğru zamanda yavrularımıza kavuşacağımızı ve hepsinden önemlisi çocuk yapmak için değil mutlu olmak ,bir ömrü iyisiyle kötüsüyle paylaşmak için evlendiğimizi tekrarlamalıyız sık sık ...
Allah hepimize sabır , maddi-manevi güç ve umut versin ..
Hep yanımızda olsun , sağlıcakla yavrularımıza kavuştursun :Saruboceq:

Amin canımm... çok haklısın hislerime tercüman olmuşsun. Okurken iki olumsuz denemede de yaşadıklarımız geldi aklıma... Eşimin yerinde olmak istemezdim erkeklerin psikolojik durumu gerçekten bizden çok daha kötü....

çok doğru bahsetmişsin olaydan inan bizde çok kötü günler yaşadık tam aşılama günü çok kötü kavga ettik tabi hakaretler falan şimdi çok pişmanım ama söylenen sözlerin silinmesi imkansız çok pişmanım çok halbuki nasıl seviyorum eşimi oda beni biz birbirimiz olmadan nefes bile alamıyoruz ama kader ne yaparsın ..........

çok doğru bahsetmişsin olaydan inan bizde çok kötü günler yaşadık tam aşılama günü çok kötü kavga ettik tabi hakaretler falan şimdi çok pişmanım ama söylenen sözlerin silinmesi imkansız çok pişmanım çok halbuki nasıl seviyorum eşimi oda beni biz birbirimiz olmadan nefes bile alamıyoruz ama kader ne yaparsın ..........

canım ya , çok dikkatli olmalıyız çokkk ,aslında onlar göründükleri gibi dağ gibi değil , çokkkkk hassaslar , biraz daha anlayış ...bu günler geçip gittikten sonra geriye dönüp baktığımızda kötü şeyler kalmasın hafızalarda ..
bıçak yarası çabuk geçer ama dil yarası geçmez derler tatlım :utangac:

çok doğru bahsetmişsin olaydan inan bizde çok kötü günler yaşadık tam aşılama günü çok kötü kavga ettik tabi hakaretler falan şimdi çok pişmanım ama söylenen sözlerin silinmesi imkansız çok pişmanım çok halbuki nasıl seviyorum eşimi oda beni biz birbirimiz olmadan nefes bile alamıyoruz ama kader ne yaparsın ..........[/QUOTE

ilk doktora gittiğimde pko hastası olduğumu çocuğumun olabileceğini fakat tarih veremeyeceğini söyledi yani 10 yılda sürebilirmiş eşimden spermiyogram istedi 1 hafta sonra kontrole çağardı eşim o bir haftayı burnumdan getirdi çok üzüldüm çok ağlattı beni sonra bi tıp merkezinde spermiyogram yaptırdı kendinde bi okadar emin bi halde sonra doktora gittik doktor bu sayıyla asla olmaz dedi adam direk bunalıma girdi 3 gün sanki benim suçum gibi konuşmadı eve geç geldi hatta benim yanıma bile yatmadı onunda suçlusu ben oldum doktorum dediki bu merkez iyi değil sağlıksız bide tüp bebek merkezinde yaptırın dedi oraya gitti 3 günün sonunda aksam olmak bilmedi onun için doktora gittik tekrar bu seferki tahlillerin süperr hatta en yüksek dereceden çıktığını söyledi doktorumuz adamın gülleri açtı tabi aynı buruklukla ben evime döndüm gene dünyanın tek suçlusu ben kamıştım ve istiyosa eşime ondan ayrılabileceğimi söyledim çünkü hem çok başındaydık hem miyomum vardı kanser riskim vardı hiç bişey demedi devam et tedaviye dedi sanki o yanlışlık ona Allahın bi tokatıydı ne kadar acı çektiğimi görmesi için şimdi buralara kadar geldik çok şükür eşim nolu......? gene dırdıra devam ama daha usturuplu sadece maddi yönden öğrendi sonunda herşeyin yaradanın elinde olduğunu canıııııııııım kocam yinede çok seviyorum onu sabrın sonu selamettir koca bebeğim..................:lepi::asigim:

ilk doktora gittiğimde pko hastası olduğumu çocuğumun olabileceğini fakat tarih veremeyeceğini söyledi yani 10 yılda sürebilirmiş eşimden spermiyogram istedi 1 hafta sonra kontrole çağardı eşim o bir haftayı burnumdan getirdi çok üzüldüm çok ağlattı beni sonra bi tıp merkezinde spermiyogram yaptırdı kendinde bi okadar emin bi halde sonra doktora gittik doktor bu sayıyla asla olmaz dedi adam direk bunalıma girdi 3 gün sanki benim suçum gibi konuşmadı eve geç geldi hatta benim yanıma bile yatmadı onunda suçlusu ben oldum doktorum dediki bu merkez iyi değil sağlıksız bide tüp bebek merkezinde yaptırın dedi oraya gitti 3 günün sonunda aksam olmak bilmedi onun için doktora gittik tekrar bu seferki tahlillerin süperr hatta en yüksek dereceden çıktığını söyledi doktorumuz adamın gülleri açtı tabi aynı buruklukla ben evime döndüm gene dünyanın tek suçlusu ben kamıştım ve istiyosa eşime ondan ayrılabileceğimi söyledim çünkü hem çok başındaydık hem miyomum vardı kanser riskim vardı hiç bişey demedi devam et tedaviye dedi sanki o yanlışlık ona Allahın bi tokatıydı ne kadar acı çektiğimi görmesi için şimdi buralara kadar geldik çok şükür eşim nolu......? gene dırdıra devam ama daha usturuplu sadece maddi yönden öğrendi sonunda herşeyin yaradanın elinde olduğunu canıııııııııım kocam yinede çok seviyorum onu sabrın sonu selamettir koca bebeğim..................:lepi::asigim:

malesef bazen eşler istediğimiz gbi anlayışlı olmayabiliyor , ama bu bizim elimizde olan birşey değil , Alah vergisi bir hastalık . ama ilahi adalet çok geçikmiyor , sizde de olduğu gibi , ohhhhh iyi olmuş ona yerimseniben

cok dogru seyler ifade etmişiniz
ben ılk tüp bebek tedavimde kan sonucu 37 cıktı hamilyedım ve cok mutluydumbenneyaptımki
2 gun sonra degerlerım 20 ye dustu sonrası malum
koca bi sıfır
ılk gunler 3 gun cok aglayamadım annem bızdeydı cok uzmek ıstemedım onuda
onun gıttıgı aksam 7 baslayıp gece 12 ye kadar af edersiniz bögüre bögüre agladımsenağlama
eşim cok sessizdi beni nası teselli edecegini bilmeden geziyodu ortalıkta :çok üzgünüm:
ben aglarken o hep içine kapanıyodu
ve sonunda bi gun ıs yerınden hastaneye kaldırıldı
tansıyon cok dusuk tu ellerı ve bacakları tutmuyosu sekeri dusmustu:çok üzgünüm:
o gece hastanede kaldık
sabah cıktık
:çok üzgünüm:
sımdı bı senedır beklıyoruz dondurulmus embiryo ıle denemek için
sureklı diger ay öbür ay deyıp ertelıyorum
gücüm yok artık:çok üzgünüm:
bida negetif sonuc alırsam toparlayamam ben kendımı
güçlü olmam gerek ama yapamıyorum işte:çok üzgünüm:
allah sonumuzu hayır etsin:çok üzgünüm:

malesef bazen eşler istediğimiz gbi anlayışlı olmayabiliyor , ama bu bizim elimizde olan birşey değil , Alah vergisi bir hastalık . ama ilahi adalet çok geçikmiyor , sizde de olduğu gibi , ohhhhh iyi olmuş ona yerimseniben

evet canım ohhhhhh oldu valla Rabbim herzaman ezilenden yanadır bilirim hep içime attım sabrettim sadece bi gün çok dolmuştum patladım ilk ve son oldu zaten bida ağzımı açmadım canim ama napim genede kıyamiyom minik pandam o benim:emir_bebek:

ben ılk tüp bebek tedavimde kan sonucu 37 cıktı hamilyedım ve cok mutluydumbenneyaptımki
koca bi sıfır
onun gıttıgı aksam 7 baslayıp gece 12 ye kadar af edersiniz bögüre bögüre agladımsenağlama
eşim cok sessizdi beni nası teselli edecegini bilmeden geziyodu ortalıkta :çok üzgünüm:
tansıyon cok dusuk tu ellerı ve bacakları tutmuyosu sekeri dusmustu:çok üzgünüm:
o gece hastanede kaldık
sabah cıktık

cesaretini topla git bi an önce bebişine kavuş arkadaşım ne acılara alışmıyozki zamanla sevdiklerimiz gidiyo en yakın en değerli olanları kaybediyoruz zaman cesaret zamanı allah daha büyük keder vermesin bak benim tüp bebek merkezine gelen bi abla var 23 yıllık evli ve 1 tane bile yumurta oluşmuyo tüp bebekte yapamıyo canım benim beterin beteri var şükret haline topla kendini ve doktoruna bi an önce git bence sen doktora ne kadar geç gidersen bebeğinde sana okadar geç gelecek unutma belki 2009da 3 kişi olursunuz canım benim

cesaretini topla git bi an önce bebişine kavuş arkadaşım ne acılara alışmıyozki zamanla sevdiklerimiz gidiyo en yakın en değerli olanları kaybediyoruz zaman cesaret zamanı allah daha büyük keder vermesin bak benim tüp bebek merkezine gelen bi abla var 23 yıllık evli ve 1 tane bile yumurta oluşmuyo tüp bebekte yapamıyo canım benim beterin beteri var şükret haline topla kendini ve doktoruna bi an önce git bence sen doktora ne kadar geç gidersen bebeğinde sana okadar geç gelecek unutma belki 2009da 3 kişi olursunuz canım benim

canım ya cok korkuyorum içimde inanılmaz bi sıkıntı var :çok üzgünüm:
önce psikolojık destek almam lazım sanırım
zaten sakınleştirici alıyorum son günlerde yoksa patlayacam yani :çok üzgünüm:
ıyı dıleklerın ıcın cok tesekkur ederım canım arkadasım
ınsallah allah hepimize tüm istiyenlere nasip eder ınsallah :çok üzgünüm:

amin canım hepimiz inşallah en büyük destek eşin sevgin ve hayallerindir unutma ilaçlarla doktorlarla bi yere kadar insanın psikoloğu kendisidir bence başaracaksın etkisinden çıkamadığın içindir sıkıntın tedaviye başla unutursun insan olumsuzluklar içinde olsada yinede hayal kurmadan duramıyo güzel günleri düşün :CüvCüv: :CüvCüv: :CüvCüv: :CüvCüv: :emir_bebek: :emir_bebek: :ecrin_bebek:

koca bi sıfır
o gece hastanede kaldık
sabah cıktık

bence siz de eşiniz de birbirinizi çok sevdiğiniz için Allah vermesin olumsuz sonuç alırsanız , çok üzüleceğinizi , birbirinizi nasıl teselli edeceğinizi bilemeyeceğiniz gibi kaygılara kaplacağınız için çekiniyorsunuz dondurulmuşlarla da olsa yeni bir denemeden ... aslında eşinizle konuşsanız , birbirinizi yüreklendirseniz geçen zamanı lehinize çevirmiş olursunuz ve belki de bebeğinize kavuşma zamanını boşuna ertelemiş olacaksınız ..
biraz umutlu olun , Allah hepimizin yardımcısı olsun :Saruboceq:

bence siz de eşiniz de birbirinizi çok sevdiğiniz için Allah vermesin olumsuz sonuç alırsanız , çok üzüleceğinizi , birbirinizi nasıl teselli edeceğinizi bilemeyeceğiniz gibi kaygılara kaplacağınız için çekiniyorsunuz dondurulmuşlarla da olsa yeni bir denemeden ... aslında eşinizle konuşsanız , birbirinizi yüreklendirseniz geçen zamanı lehinize çevirmiş olursunuz ve belki de bebeğinize kavuşma zamanını boşuna ertelemiş olacaksınız ..
biraz umutlu olun , Allah hepimizin yardımcısı olsun :Saruboceq:

amin canım hepimizin yardımcısı olsun ınsallah
eşim şimdi yeni iş kuruyo 1 ay kadar acacak ve sonrasında hemen deneyelım lutfen dıyo bende tamam dıyorum bu arada bı ankaraya gönderiyim seni ailenın yanına moral olur dıyo
oyle yapıcam ınsallah guzel olur hersey
hepimiz için hepimizŞenizŞenizŞeniz

canım merhabalar öncelikle allah herkezin gönlüne göre versin ama sana katılıyorum bencede hem psikolojik destek al hemde kendini ne zaman rahat ve hazır hissedersen yaptır.ben çok peşpeşe yaptırdım daha sonra son üç tane neğatifi kaldıramadım şu 1 haftadır resmen bunalım takılıyorum ve artık hatta eşime bile tahammül gücüm kalmadı bende biliyorum onun suçu ne o istermi böyle olsun ama elimde değil arkadaşım.allah yardımcımız olsun

canım merhabalar öncelikle allah herkezin gönlüne göre versin ama sana katılıyorum bencede hem psikolojik destek al hemde kendini ne zaman rahat ve hazır hissedersen yaptır.ben çok peşpeşe yaptırdım daha sonra son üç tane neğatifi kaldıramadım şu 1 haftadır resmen bunalım takılıyorum ve artık hatta eşime bile tahammül gücüm kalmadı bende biliyorum onun suçu ne o istermi böyle olsun ama elimde değil arkadaşım.allah yardımcımız olsun

canımm cok uzuldum ya :çok üzgünüm:
allahım en kısa zamanda kavustursun bizi bebeklerımıze
senın yasadıkların daha agır üç negatif:çok üzgünüm:
canım sen de benım gıbı yardım almıyı dusun bence aile terapistti olablır
eşinle beraber alırsınız:çok üzgünüm
bende alıcam cunku asırı sınırlıyım hıc bısey hıc kımsye tahamulum yok
eve kapadım kendımı :çok üzgünüm:
:

çok doğru bahsetmişsin olaydan inan bizde çok kötü günler yaşadık tam aşılama günü çok kötü kavga ettik tabi hakaretler falan şimdi çok pişmanım ama söylenen sözlerin silinmesi imkansız çok pişmanım çok halbuki nasıl seviyorum eşimi oda beni biz birbirimiz olmadan nefes bile alamıyoruz ama kader ne yaparsın ..........[/QUOTE

canım meraba valla kusura bakma bende ohh olsun diycem eşine iyi ders olmuş ama sen baksana hala kıyamıyosun neyse affedici olmak iyidir oda anlamıştır bu olaydan sora en kısa sürede bebeklerimize kavuşmak dileğiyle:ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek:

canım çok güzel bir konu bu gerçekten, hepimizin kendinden kesinlikle örnek verebileceği bir konu. Bizde ilk denemede başarısız olduk ama kendi gücüme kendim bile şaşmıştım. Hastanede çalıştığım için gün içinde gidip testi yaptırıp odama çıkıp çalışmaya devam etmeye çalışmıştım.Sonuç çıktığında arkadaşım arayıp üzgünüm negatif dediğinde bacaklarımın ellerimin uyuşup buz gibi soğuduğunu hissettim.Telefonu kapatıp biraz ağladım ve işime devam etmeye çalışmıştım. Akşam eşim beni almaya geldiğinde ona alıştıra alıştıra söyleyip, birde moral vermiştim. Boşver biz çocuk içinmi evlendik sanki, hiç olmazsa da sorun değil, birbirimizin bebeği oluruz, gezer tozar yer içeriz, Allah nasip ettiyse olur etmediyse yapacak birşey yok hiç de üzülmem, zaten çokda istediğimi söyleyemem, sorumluluğa hazır değilim henüz gibi kendimin bile inanmadığı kelimeler birer birer ağzımdan dökülüyordu. (Sorun eşimdeydi ve benim hertürlü ruh halim onu inanılmaz etkiliyordu.Bunu bile bile ona işkence yapamazdım, o benim vazgeçilmezim, havam suyum.Eminim onun içinde ben öyleyim.)O da kuvvetle karşıladı. Tuvalette, işyerinde ağlıyordum. O görmedi.!!! Ama çok beklemedim ikinci deneme için hemen internetten araştırıp umuta gitmeye karar verdim ve testten sonra adetim bile henüz olmamışken ben Enver Bey' in karşısında oturuyordum bile.:))) eşimle beraber tabi. Ama oraya başından bile çok inandım ve tedavi sırasında yaşanan o gerginlik ve stresin ilk denememdekinine göre çeyreği bile olmadı, su gibi akmıştı. Eşim bile inanılmaz kolay gidiyor bu sefer hiç gerilmedik farkındamısın deyip duruyordu. Sonucu aldığımız gün birbirimize sarılmayı unutmuştuk ben hemşireyle kucak kucağa aşk yaşarken eşimde doktoru sarıp sarmalamıştı :))))))) inşallah sonuna kadar sorunsuz devam eder ve sağlıkla sıhatle bebeğimizi kucağımıza alırız. İsteyen herkes inşallah meleğine tez zamanda kavuşur.

benim eşimde ilk testi yaptırdığında sonucu gidip ben almıştım yine. Sonucu gördüğümde çok gariptirki hiç ama hiç ne şaşırmıştım ne üzülmüştüm. Sanki biliyormuş gibiydim? Onu hemen arayıp canını sıkmadan söylemeye çalışmıştım. Akşam beni aldı eve gittik, tabi eşim depresyona girmişti bile, şükürler olsun ki ertesi gün tatile çıkıyorduk tam tatil öncesi almıştık haberi. Bir hafta boyunca tek yaptığım şey sürekli onunla konuşarak onu avutmakdı.Moral vermekten söyleyecek kelime kalmamıştı.
Ama geçekten inanarak söylediğim ve hala şiddetle söylediğim en önemli şey ise şu; bu bir hastalık, gerek kadın gerekse erkek için, grip gibi, şeker hast.gibi trioid hast. gibi bir hastalık. Bizlerin sadece yardıma ihtiyacı var. Biraz tedavi ile halledilemiyecek bir konu değil. Sadece biraz sabır ve maddi güç elbette. Ümidi hiç bir zaman kırmayıp tedaviye devam. Bu ne bir kusur ne bir ayıp. Bizler eşlerimizle çocuk için mi evlendik? Birlikte yaşamak nefes almak için öyle değilmi? En azından ben öyleydim.... Hayat önümüze ne çıkarırsa yaşamaktan başka çaremiz yoksa eğer birbirimizi yıpratmak çok anlamsız değilmi?
Ben bunları yazarken bende hatalar yapmadımmı eşime ?? Yapmadım desem yalan olur ama çabuk toparlamıştım kendimi.Sabır sadece sabır canlarım..... inşallah meleklerimize sağlıkla sıhatle bir an önce kavuşuruz.

amin canım Allah gerçekten hepimize maddi manevi güç versin gerçekten kolay değil yaşadıklarımız eşlerimizi istemeden kırıyoruz en azından ben 1. denemede yapmıştım bunu kendimden biliyorum hatta 2. tedavime başlamadan öncesine kadar kendimi bile toparlayamamıştım ama önemli olan bizim ve eşimizin saağlığı hep bunu unuttuk Allah herkesin yüzünü güldürsün bu acıları birdaha kimse yaşamasın temennim o

canım çok güzel bir konu bu gerçekten, hepimizin kendinden kesinlikle örnek verebileceği bir konu. Bizde ilk denemede başarısız olduk ama kendi gücüme kendim bile şaşmıştım. Hastanede çalıştığım için gün içinde gidip testi yaptırıp odama çıkıp çalışmaya devam etmeye çalışmıştım.Sonuç çıktığında arkadaşım arayıp üzgünüm negatif dediğinde bacaklarımın ellerimin uyuşup buz gibi soğuduğunu hissettim.Telefonu kapatıp biraz ağladım ve işime devam etmeye çalışmıştım. Akşam eşim beni almaya geldiğinde ona alıştıra alıştıra söyleyip, birde moral vermiştim. Boşver biz çocuk içinmi evlendik sanki, hiç olmazsa da sorun değil, birbirimizin bebeği oluruz, gezer tozar yer içeriz, Allah nasip ettiyse olur etmediyse yapacak birşey yok hiç de üzülmem, zaten çokda istediğimi söyleyemem, sorumluluğa hazır değilim henüz gibi kendimin bile inanmadığı kelimeler birer birer ağzımdan dökülüyordu. (Sorun eşimdeydi ve benim hertürlü ruh halim onu inanılmaz etkiliyordu.Bunu bile bile ona işkence yapamazdım, o benim vazgeçilmezim, havam suyum.Eminim onun içinde ben öyleyim.)O da kuvvetle karşıladı. Tuvalette, işyerinde ağlıyordum. O görmedi.!!! Ama çok beklemedim ikinci deneme için hemen internetten araştırıp umuta gitmeye karar verdim ve testten sonra adetim bile henüz olmamışken ben Enver Bey' in karşısında oturuyordum bile.:))) eşimle beraber tabi. Ama oraya başından bile çok inandım ve tedavi sırasında yaşanan o gerginlik ve stresin ilk denememdekinine göre çeyreği bile olmadı, su gibi akmıştı. Eşim bile inanılmaz kolay gidiyor bu sefer hiç gerilmedik farkındamısın deyip duruyordu. Sonucu aldığımız gün birbirimize sarılmayı unutmuştuk ben hemşireyle kucak kucağa aşk yaşarken eşimde doktoru sarıp sarmalamıştı :))))))) inşallah sonuna kadar sorunsuz devam eder ve sağlıkla sıhatle bebeğimizi kucağımıza alırız. İsteyen herkes inşallah meleğine tez zamanda kavuşur.

Nilcim yazdıklarını okuduğumda neredeyse her cümlesinde " aaa aynı ben - aaaaa aynı biz dedim " ve çok tanıdık bir hikayeyi okur gibiydim . ben de ilk olumsuz sonucu aldığımızda eşimi nerdeyse ben teselli ettim hep , ben konuştum senin cümlelerin gibi .o zaman tedaviden sonra 500 ytl gibi artı paramız kalmıştı ve o kadar parayla aşılama yapılıyordu , ben de eşime " gelistersen regl olcam nasılsa bir de aşılama yapalım mı ? " demişliğim de var ..bizde de sorun eşimde olduğu için onun yanında belli etmemeye çalışırdım .. arkadaşlarımla , sizler gibi webden tanıştığım kader arkadaşlarımla paylaşır rahatlamaya çalışır , o işten gelmeden atmaya çalışırdım tüm sıkıntımı .. çünkü beni üzgün gördüğünde onun yüzündeki çaresizliği ve kendinden kaynaklandığını bildiği için yaşadığı ezikliği görmek beni daha da mahvedince bir daha onun yanında bu konuları açıp kanatmadım .. birbirimize hep söylediğimiz beraberliğe başladığımızdan beri , sonrasında evlendiğimiz ilk günden beri gayemiz çocuk yapmak değildi . hatta bazı bazı çocuğun yaşayacağımız çoğu şeyi engeleyeceği ya da erteleteceği , belkibiraz da rahatmızı bozacağı için aman aman çocuk sahibi olalım diye de uğraşmamıştık . Herşey öylesine bir kontrolde dr.a " biz aman aman korunmuyoruz yaklaşık 6 aydan fazladır , bir sorun var mıdır acaba " diye sormamla başladı , testler - kontroller derken öğrenince bu durumumuzu yarayı bulmuş ve kaşımış olduk ..
ilk 2 tedavide olumlu yönde beklentilerimiz hayli fazlaydı , 3.sünde ise tavan yapmıştı .. beklentili olsam da süreç pek de kolay geçmemişti ilk 3ünde .. hani yazmışsın ya " Ama oraya başından bile çok inandım ve tedavi sırasında yaşanan o gerginlik ve stresin ilk denememdekinine göre çeyreği bile olmadı, su gibi akmıştı. Eşim bile inanılmaz kolay gidiyor bu sefer hiç gerilmedik farkındamısın deyip duruyordu " , aynı şeyi biz de yaşadık ve aynı şeyleri söyleyip durduk , hoş o süreçte ben ist.da k.validemlerde kalıyordum o izm.de , ama süreç ne zaman geçti , ne zaman yumurtalarım toplandı , transferim oldu derken rügar gibi geldi geçti .. Allaha şükür olumlu sonuç aldık , bunda merkezin ve dr.um Levent beyin katkısı o kadar büyük ki , Allah bir değil binlerce kere razı olsun ondan ve ekibinden .. herkese gözüm kapalı vicadım çooook rahat tavsiye ederim umut tüp bebeği ve sevgili dr.um levent beyi ..
inşallah canım eşinle mutluluğun katbekat artar miniğinizin aranıza katılmasıyla :Saruboceq:
düşüncelerini paylaştığın için teşekkürler a.s.

Son düzenleme:
Back
X